Поредният локдаун в страната – от днес до края на март

* Затягането на епидемичните мерки в Ловешка област –
 валидно до 4 април

Коронавирусът 

ОТ 17 МАРТ в Ловешка област, в това число и в община Троян, бяха въведени засилени противоепидемични мерки със срок до 4 април. Това се случи със заповед РД-01-57/15.03.2021 на зам.-директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Ловеч д-р Росица Милчева. И включваше – затваряне на пазари, тържища, панаири и други подобни с изключение на фермерските пазари, забрана за провеждане на тържества и ритуали с повече от 10 души, преустановена бе дейността на музикални и танцови школи, конферентните мероприятия и други подобни, спрени бяха екскурзиите у нас и в чужбина, спортните мероприятия останаха без публика, учениците от 5. до 12. клас отново излязоха в дистанционно обучение, за посещенията при личните лекари бяха определени „зелени коридори“ за хора с респираторни заболявания и/или съмнения за заболяване от Ковид 19.

проф. Костадин Ангелов

НА 18 МАРТ със своя заповед РД-01-173/18.03.2021 здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов въведе затягане на мерките в национален мащаб, определено като пореден локдаун. Новите мерки влизат в сила от 22 март и ще са валидни до края на месеца – 31 март. Какво е разпоредено с министерската заповед: преустановяват се присъствените занятия в училища, учебни центрове и университети (с изключение на някои специалности), спират работа детските градини и ясли, преустановяват се конгресно-конферентните мероприятия и културно-развлекателните дейности (вкл. кино, театър, музеи, галерии, библиотеки и др.), затварят фитнеси, спортни зали, басейни, СПА центрове, затварят търговските центрове/комплекси, включително от типа МОЛ (с изключение на намиращите се в тях хранителните магазини, аптеки, дрогерии), затварят заведенията за хранене и пиене – допуска се единствено доставка на храна за вкъщи, затварят игралните зали и казината, преустановяват се екскурзиите у нас и в чужбина.

Т21

Начало

Още по темата за коронавируса:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |