В Орешак няма коронавирус!

* Казаното на брифинга на НОЩ тази сутрин е техническа грешка, трите случая са в Орешец, Видинско, а не в Орешак, Ловешко * От днес е разрешена работата на вендинг автоматите в областта

 Коронавирусът Актуално

КАЗАНОТО от ген. Мутафчийски на тазсутрешния (8:00, 23 април) брифинг на НОЩ, че в Дома за стари хора в с. Орешак, област Ловеч, има трима новозаразени с коронавирус, се оказа невярно. От Областната администрация в Ловеч уточниха, че става дума за техническа грешка – съобщените от генерала три случая не са в Орешак, а в с. Орешец, област Видин. Към днешна дата в нашата Ловешка област няма нови случаи на доказано заболели от Covid 19.

ДРУГА новина е, че със своя заповед, влизаща в сила от днес, 23 април и базираща се на заповед на здравния министър, началничката на РЗИ - Ловеч д-р Винева отмени забраната за работата на вендинг автоматите за топли и студени напитки и храни в областта, действаща от 31 март. Вендинг машините, разположени на открито и в помещения, могат да функционират при спазване на здравно-хигиенните изисквания и организация за почистване и дезинфекция. От РЗИ предупреждават, че контролът ще е засилен.

Т21, по информация от Областната управа

Още по темата:

2 коментара:

Стоян Борджуков каза...

Изобщо, Гена - паля колата и отивам по Орешака да обяснявам на 'орта, че нямам сетра.
Само ни остава да се надяваме, че ония дето си държат пръста на ядрените копчета, имат здрави нерви....

Z@Q каза...

Колкото има в Орешак, толкова има и в Орешец!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |