В Орешак няма коронавирус!

* Казаното на брифинга на НОЩ тази сутрин е техническа грешка, трите случая са в Орешец, Видинско, а не в Орешак, Ловешко * От днес е разрешена работата на вендинг автоматите в областта

 Коронавирусът Актуално

КАЗАНОТО от ген. Мутафчийски на тазсутрешния (8:00, 23 април) брифинг на НОЩ, че в Дома за стари хора в с. Орешак, област Ловеч, има трима новозаразени с коронавирус, се оказа невярно. От Областната администрация в Ловеч уточниха, че става дума за техническа грешка – съобщените от генерала три случая не са в Орешак, а в с. Орешец, област Видин. Към днешна дата в нашата Ловешка област няма нови случаи на доказано заболели от Covid 19.

ДРУГА новина е, че със своя заповед, влизаща в сила от днес, 23 април и базираща се на заповед на здравния министър, началничката на РЗИ - Ловеч д-р Винева отмени забраната за работата на вендинг автоматите за топли и студени напитки и храни в областта, действаща от 31 март. Вендинг машините, разположени на открито и в помещения, могат да функционират при спазване на здравно-хигиенните изисквания и организация за почистване и дезинфекция. От РЗИ предупреждават, че контролът ще е засилен.

Т21, по информация от Областната управа

Още по темата:

2 коментара:

Стоян Борджуков каза...

Изобщо, Гена - паля колата и отивам по Орешака да обяснявам на 'орта, че нямам сетра.
Само ни остава да се надяваме, че ония дето си държат пръста на ядрените копчета, имат здрави нерви....

Unknown каза...

Колкото има в Орешак, толкова има и в Орешец!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |