Веско победи короната, и вторият тест – отрицателен

* Съпругата Деница: „Благодарни сме на целия лекарски екип, който се грижи за него, предполагам, че медиците сами ще дадат изявление с подробности за използваните медикаменти“
Коронавирусът Актуално
Деница и Веселин, Троян
EДИН млад мъж, троянец – Веселин Ангелов, се справи с коронавируса. И ни доказа, че дяволът не е толкова черен, колкото ни се струва. След заразяването на 10 март в Банско, където работи като ски учител (виж „И в Троян – случай на заразен с коронавирус“ – бел. ред.), през болниците в Разлог и Троян и лечението в инфекциозното отделение на болницата в Ловеч, до втората отрицателна проба от днес, 29 март. И отрицателните проби на всичките 20-тина контактни, близки и други.

ЗНАЕ СЕ, че до всеки успял мъж стои една силна жена, в случая и красива – съпругата Деница Рогачева. Именно тя – в отговор на големия обществен интерес и конкретно на няколкото въпроса, зададени от съгражданина ни Веселин Монков в групата във фейсбук „Троянци за Троян“ – разказа, пак в мрежата, откровено, смело и със сърце, как е протекла битката с короната. С нейно съгласие публикуваме разказа й; „Благодаря ви! Може да публикувате, нека всички хора са информирани и спокойни“, ни каза Деница, съпругата на Веселин.
Т21

НА 11 МАРТ Веселин вдигна температура 38.5 градуса и започна да чувства обща отпадналост. Това продължи три дни като имаше и болки в мускулите, а температурата варираше между 38.5 и 39.0 градуса (държа да подчертая, че трудно спадаше от каквито и да е лекарства). До третия ден мислихме, че това е обикновен грип, но след като и на четвъртия ден беше с висока температура, на 14 март отидохме на преглед в Разлог, там беше направена снимка и установена двустранна пневмония. Никой от лекарите там не се усъмни за коронавирус.

НА 15 МАРТ бе приет в Инфекциозното отделение в Ловеч и на 16 март излезе положителният резултат. В болницата започна и диария, вдигането на температура продължи още 4-5 дни, прилошаваше му често, не се хранеше изобщо. Подобрението започна долу горе на десетия ден. Днес, 14 дни след приема в болница, Веселин се чувства добре и чакаме да получим втори отрицателен резултат (който вече е факт – бел. ред.). Отново да поясня – симптоми като зачервено гърло, кашлица, задух при него липсваха.

ЗА ЛЕЧЕНИЕТО конкретно не мога да напиша, най-малкото не знаем имената на самите лекарства, които му прилагаха. Обобщено ще кажа – два венозни антибиотика и един през устата, няколко вида системи, свалящи температурата и най-важното, лекарството „Резохин“. На третия ден от приема му започна подобрение, пил го е общо 6 дни. Благодарни сме на целия лекарски екип, който се грижи за него, предполагам, че медиците сами ще дадат изявление с подробности за използваните медикаменти.

СПОРЕД тестовете контактните му близки не сме вирусоносители. И аз не знам как да си обясним заразността на вируса, остава ни да се радваме, че най-вероятно не всеки се разболява.
29 март 2019 г., Троян
Деница Рогачева

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |