Соня Димовска: Справедливостта е на моя страна

* Вместо в класната стая – от 10 месеца учителката по английски език е безработна и се влачи по съдилища
* Делото за уволнението й от СОУ „Васил Левски” вече е във Върховния съд

Сблъсъци

ЕДНА ТРОЯНСКА УЧИТЕЛКА с 23-годишен стаж по специалността – старши преподавателят по английски език Соня Димовска, вместо в класната си стая в най-голямото троянско училище СОУ „Васил Левски” вече 10 месеца е безработна и обикаля съдебните зали в Троян, Ловеч и София. Каква е причината за внезапното уволнение на дългогодишната преподавателка, извършено със заповед от 3 септември 2011 г. на директорката на СОУ-то Розалина Русенова?

Г-ЖА ДИМОВСКА смята, че причините най-общо са три: била трън в очите на някои амбициозни родители заради взискателността си и отказа да „надува” оценките (най-отчетлив е случаят със спортната звезда на училището Майкъл Иванов); трябвало да се намери постоянно място за колежка (Таня Лингорска), която замествала временно по чл. 64, но била по-симпатична на ръководството; провокирани и режисирани оплаквания на ученици и колеги учители от работата и преподавателските й методи. В резултат – тенденциозно негативно отношение на директорката и споменатата заповед за уволнение в първия работен ден на учебната 2011/2012 г.

РАЗБИРА СЕ, длъжни сме да направим уговорката, че това е едната гледна точка и сме готови да чуем и аргументите на другата страна. В този план ще кажем, че сред мотивите в заповедта за уволнение на Соня Димовска е посочено, че учителката по английски език „не притежава качества за ефективно изпълнение на работата” (не съумява да привлече вниманието на учениците, не съумява да предотврати възникналите конфликтни ситуации, хаотична и непоследователна е при преподаване на учебния материал, преподава с неподходящи методи и похвати). Но доколко това е вярно, ще реши съдът.

В МОМЕНТА делото, което Соня Димовска завежда за неправомерното си уволнение, е на трета инстанция във Върховния съд. На първа инстанция – в Районен съд (Троян), ищцата печели убедително и на 9 декември 2011 г. съдия Лена Кънчевска отсъжда изцяло в нейна полза, основавайки се на чл. 235 и сл. от Гражданския процесуален кодекс (ГПК). Цитираме: „Съдът признава за незаконно уволнението на Соня Иванова Димовска и отменя заповед №1904-577/03.09.2011 г. на директора на СОУ „Васил Левски”, Троян, с която е бил прекратен трудовият й договор за длъжността „старши учител общообразователен предмет – английски език” в СОУ „Васил Левски”, като незаконосъобразна… Възстановява Соня Иванова Димовска на длъжността и местоработата й преди уволнението”; присъжда се и обезщетение за „времето, през което е останала без работа поради уволнението”.

НА ДЕЛОТО в Троян се изслушват осем свидетели, чиито оценки са разнопосочни. Ето някои от свидетелските показания: „Соня Димовска е изключително скромен човек, не е агресивен, не е проблемен, няма оплаквания от ученици към нея, нито от колеги” (Боян Попов, бивш учител в СОУ „В. Левски”); „Добър преподавател е, нямахме проблеми, всичко е било нормално, добре ми е преподавала, доволни са всички от нея” (Цветослав Шейтанов, студент, бивш ученик в СОУ „В. Левски”); „Синът ми е споделял, че не могат да имат нормални часове по английски език, защото никой не слуша г-жа Димовска… С другите предмети и учители не е имал проблеми” (Цеца Трифонова, майка на бивш ученик в СОУ „В. Левски”); „При мен зачестиха сигналите за конфликти между ученици и г-жа Димовска… Децата са споделяли за пренебрежително и грубо отношение към тях” (Татяна Василкова, педагогически съветник в СОУ „В. Левски”); „Оплаквания имаше от страна на ученици, оплаквания имаше и от страна на Соня Димовска за това, че е лоша дисциплината в час” (Пенка Стойнова, преподавател по икономика и английски език в СОУ „В. Левски”, класен на бившия 12.в клас).

РЕШЕНИЕТО НА ТРОЯНСКИЯ СЪД е оспорено от ръководството на училището и на втора инстанция – в Ловешкия окръжен съд (ЛОС), ищцата г-жа Димовска губи делото. Решението на съдебния състав с председател Севда Дойнова е, че „отхвърля предявените от Соня Димовска срещу СОУ „Васил Левски” искове за отмяна на уволнението, извършено със заповед №1904-577/03.09.2011 г.”; посоченото правно основание е чл. 344, ал. 1, т. 2 и т. 3 във връзка с чл. 225, ал. 1 от Кодекса на труда. Това противоположно решение на ЛОС праща съдебния спор на последна инстанция – във Върховния съд, чието решение още не е излязло.

МЕЖДУВРЕМЕННО казусът по уволнението на Соня Димовска се разглежда и в Комисията по дискриминация, председателствана от Кемал Аюп. На скорошното заседание на комисията на двете страни е направено предложение да се помирят, но то е било отхвърлено. Предстои ново гледане, на което Комисията по дискриминация трябва да излезе с решение (становище) дали уволнението на троянската учителка е неправомерно и дискриминационно, или няма нищо нередно.

КАКВО СПОДЕЛИ пред Т21 уволнената Соня Димовска? Според нея конфликтът се разгаря след жалба от майката на ученика Майкъл Иванов – спортната звезда на училището и града, заведена в деловодството на училището на 7 декември 2009 г. В тази жалба се твърди, че преподавателката по английски език г-жа Димовска „си е позволила да удари шамар на Майкъл пред целия клас”. Г-жа Димовска отрича да е удряла шамар на ученика, като обяснява, че Майкъл е умно момче, но доста буйно и в известна степен разглезено от спортните си успехи. Допълнителна причина за родителската жалба преподавателката вижда в това, че не откликва на оказвания й натиск да пише шестица на шампиона.

УВОЛНЕНАТА УЧИТЕЛКА изрази негодувание и от устроения й по нейните думи „другарски съд”, т.е. инцидентно свикване на Етичната комисия в училището, която дотогава не се била събирала и която заклеймила както г-жа Димовска, така и баща й Иван Иванов, позволил си да напише няколко жалби срещу директорката („гореспоменатите жалби тенденциозно подлагат на съмнение и изпитание професионализма на колегите в училището” и създават „условия за нездравословен климат, засилва се чувството на взаимно недоверие…”, четем в становището на комисията, подписано от учителките Радостка Петкова, Мария Църовска и Радка Цонковска-Ангелова). „Жалбите на баща ми бяха в отговор на несправедливото и тенденциозно отношение към мен. Той заяви и пред училищното ръководство, и пред инспектората в Ловеч, и пред Министерството своето възмущение – с името си, без да се крие, директно и подкрепено с факти. Не неговите жалби предизвикаха негативните настроения, а обратното”, заяви г-жа Димовска.

С БОЛКА уволнената коментира и друго – че след като конфликтът ескалира, срещу нея се вършат много некоректни неща, някои твърде драстични. Примерно – обвинена е, че отсъства от работа, когато е квестор при външно оценяване или когато замества колежка в друг клас; стига се до куриоза нейна колежка да я вика от час, който г-жа Димовска провежда в стая №210 на СОУ „В. Левски”, защото на учителския съвет, провеждащ се по същото време в учителската стая, било обявено, че тя самоволно се е отлъчила и не е дошла на работа. Друго – директорката обявява, че в Регионалния инспекторат по образование (РИО) в Ловеч са постъпили жалби срещу Соня Димовска, а при проверка на място при началника на инспектората Райко Райков се оказва, че подобни жалби няма (такива се появяват постфактум); още – отказ по формални причини да се изплати болничен лист, въпреки че през втория срок на учебната 2010/2011 г. г-жа Димовска претърпява операция…

ЩЕ ПРОДЪЛЖА борбата докрай, защото справедливостта е на моя страна, заяви Соня Димовска. Но тя си призна, че има и друга причина – с две деца, безработен съпруг и здравословни проблеми да загубиш работата, която си практикувал повече от две десетилетия, е невероятно тежко.

Т21

209 коментара:

«Най-старите   ‹По-стари   1 – 200 от 209   По-нови›   Най-новите»
Анонимен каза...

Отвращение и погнуса са моменталните чувства обземащи четящия статията...Още от зараждането на демокрацията,в Троян се появиха първите нотки на слагане на учители и изтъкване на "бизнесменски" дечурлига.Имаше фрапиращи случаи, в които учителка вдига за изпитване в час ученик,а другарчето му по чин я съветва :Госпожо, родителите му имат магазин!". После започнаха дарителските кампании, даскалите се набъркаха в неща от които трябва да се пазят, и резултатите не закъсняха. Богопомазани дечурлига с надути оценки ,а едвам 2 изречение вързват. Сигурен съм,че е имало натиск върху Димитрова, сигурен съм, че й е подсказвано бащата на този Майкъл, чие протеже е.
Относно начините на преподаване, е абсурдно учениците да изказват мнение. Впрочем госпожица Лингорска води курс в у-ще Европа и сама може да потвърди с какви полуидиоти си има работа, които разправят наляво надясно,че причината да не проговорят английския е в преподавателката.
Жалко, много жалко е случващото се в нашия град.

Анонимен каза...

Наистина жалко!Кураж,г-жо Димовска,но бива ли така - да удряте шамар публично на Майкъл/какво българско име!?!!/Иванов!

Анонимен каза...

Какъв е този материал, бе Генчо? Къде ти е другата страна в спора? Аааа....ама това намирисва на тенденциозна журналистика, бе...и бебетата знаят, че се пита и другата страна.

Анонимен каза...

"Но тя си призна, че има и друга причина – с две деца, безработен съпруг и здравословни проблеми да загубиш работата, която си практикувал повече от две десетилетия, е невероятно тежко."

До там ли я докарахме г-н Маринов? До там ли я докарахме да си "признаваме"? До там ли я докарахме,че трябва да има причина за да работиш?Ако съпругът/та ти е наред и нямаш деца, за какво ти е да работиш,а?

Трябваше земетресението в Перник да е по-силно и с по-широк епицентър, та да се свърши отведнъж!

Анонимен каза...

Абе, оставай го Генади...жена му като писа толкова жалби до "Кл. Охридски" ще нема материал, а?

Анонимен каза...

Научи се да пишеш!

troyan21 каза...

До №3: В материала са посочени мотивите за уволнението на г-жа Димовска, т.е. мотивите на другата страна. Но ако някой има различно становище и/или се чувства засегнат, може да сподели гледната си точка - в Т21 никога не сме отказвали да дадем думата, независимо дали сме съгласни или не с казаното. И още нещо - когато един спор стигне до съда и отгоре на всичко има съдебни решения, даже не едно, а цели две и се чака трето, казусът става публичен и медийното отразяване се налага от самосебе си.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Хах да не би само тя да е удряла шамари на ученици. И аз имам шамар от учител и в случая бях прав, аз основанието на забитият ми шамар беше абсолютно неоснователно. Но не съм скокнал срещу даскалицата нали, а можех да ида да се оплача на директора, а и на които и да било и щях аз да съм прав, защото няма право да удря ученик поради каквато и да била причина, дори причината да е в мен примерно. Ае не ми излизайта с тоя номер, всеки сам си преценява ... . Това, че някои мамини и татини синченца гълви кат чорапи не могат да преглътнат достойнството си ...

Анонимен каза...

То да беше само шамара...питайте децата, те ще ви кажат. Тази т.нат. "учителка" постоянно си говорела по GSM-a в час, позволявала си да ги обижда, имала проблеми с дисциплината, в следствие на което не можела да си предава материала...Това децата го казва, не някой друг.

Анонимен каза...

Тя,тя та тя...а тия невинните дечица да ги оплачеш.Всеки си има трески за дялане,ама и много келеметор се навъди училищата.

И. Ц. каза...

На 32 г. съм сега и Соня ми е предавала английски още в зората на кариерата си. Тогава беше с фамилията Иванова. Не съм й адвокат, но от тогава само с добри впечатления от нея. А това, че днешните ученици в голямата си част са пасмина е друга тема.

Анонимен каза...

Айде бе шамари, че нас навремето да не би да не са ни били. Иван Генков като ми зашиеше шамар ми държеше влага 10 дена, а за Беца да не ви говоря, какво се случи когато ме хвана да пуша в тоалетните на механото. Още помня, но не им се сърдя и на двамата. Сега много се изнежиха дечицата мили. Държат се в час като идиоти, а искат даскалите с перце да ги галят. Тук и родителите са също виновни, и даскалите, и учениците, и държавата - всички по веригата. Само че язък за госпожата, каквато и да е, и да я върнат на работа, за нея там живот няма. А Майкъл, какъв е шампион, щом един шамар ве може да остиска, Бащаму колко шамари е изял......като беше като него!

Елф каза...

Разбира се,сега форумната част ще бъде залята от вълна "потърпевши". Очаквам обвинения в сексуален тормоз, провалено бъдеще поради не научаване на английския,други "ошамарени" деца...
Жената ще бъде очернена и няма да се върне на работа. Гнездото със змии, ще съска доволно и черната магия ще продължава да тегне на Троян!

Анонимен каза...

Църовска кога слезе от село кога взе да раздава правосъдие,да не цопне в подлогата един ден..

Анонимен каза...

Постоянно ревете за промяна в Троян, за "по-европейски" стандарти, а в същото време вашето държание е като от преди 100 години! Какви са тези глупости, как може да защитавате учителка, която удря ученик?! В днешно време е подсъдимо родител да посяга на детето си, да не говорим за даскал!

Анонимен каза...

А дали е вярно,че го е шамаросала? А и на мама и на тати златото сигурно е най-кроткото, най-възпитаното, и най най най...И изобщо не е предизвикал учителката ,ако го е шамаросала!
Изобщо не й е казвал ,знае ли тя кой е той, кой е тати,кой е чичо светля и още и още ,докато защитната реакция в мозъка на учителката не е предизвикала отмерено движение с ръка в бузата...Ако това изобщо се е случило...

Анонимен каза...

15-ти, " европейските " стандарти се прилагат при "европейци". Когато едно разглезено и невъзпитано дете те унижава пред всички останали...ще се усмихваш , ще пробваш възможните методи на възпитание и като не става...ще обърнеш другата страна.
Познавам г-жа Димовска - тя е внимателен и възпитан човек, ако изобщо е ударила Майкъл , то вероятно е имало причина. Така е свършила работата на родителите които явно нямат време да го възпитават.

Анонимен каза...

Така се процедира в "елитното"троянско училище!!!!Другарката Русенова управлява със замах и събира от некадърни,по-некадърни преподаватели.Иначе работни места се подсигуряват за роднини и приятели без всякакви скруполи.Много е грозно да очерниш един дългогодишен преподавател ,за да уредиш работно място на "свой човек"!Директорът е този,който трябва да подсигури добрият климат в едно училище:учениците на мястото,което им се полага и учителите също!!Когато тенденциозно заема позиция в подкрепа на един разглезен ученик и самозабравилите му се родители,това е достатъчно лоша слава за един директор.Госпожа директорката премина границите на доброто възпитание и на добрия мениджмънт!!!!!Строга дисциплина имало в повереното и училище,а в публичното пространство се шушука за не една издънка,включително и как се взимат матурите там!Наивни родители се хващат на евтините и номера,а комунистическото общинско управление задоволява всеки нейн каприз!Това се казва манипулация на общественото мнени.За целта е назначена и PR-ka на училището?!Е,така е в днешния Троян!Няма го будният балканджийски дух,защото балканджии не останаха , а" приоди и маймунсуратии"!!!!!

Анонимен каза...

15, за Ваше сведение предпочитам маниерите и изискванията които се ползваха преди 100 години, защото тогава имаше образование, имаше даскали, имаше ученици имаще родители, които оценяваха обективно обстновката и всичко останало, а имаше и държава. Сега в ерата на делигираните бюджети на всичкото отгоре се пръкнаха и много такива псевдо европейци като Вас. Затова е на такова деридже образователната ни система. Стълпотворение на келеши, мамини дечица, полуидиотчета, "велики" родители взели се насериозно и все даскалите им виновни. Те и те неса кой знае какви светци разбира се. Хайде всички участващи в процеса наречен образование да си заемат мястото и да вършат това което трябва, а не само да изразяват претенции и небивали изисквания, продиктувани от псевдоевропейски ценности. Кога станахме европейци (цигинчета) та ни почерняха толкова бързо и "г-зовете".

Анонимен каза...

Дано г-жа Димовска да успее да победи в тази неравна битка. За да практикува професията си 23 години - как мислите - дали е случайно? И как така изведнъж нямала методи на преподаване, не се справяла със задълженията си ...
Как така? Питам! Не за първи път се случва да се шири шуробаджанащината в Троян-ът. И протежетата - червеи. Шампион ми бил Майкъл ..... Ха-ха-ха - разсмяхте ме :):):) Ами той нека си е шампион, но какво общо има това със знанията му по английски език? Не мислите ли, че това да бръмчиш с моторетките, не е същото, като да си напрегнеш мозъка и да учиш езици. Вярно е и това, че нито едното, нито другото е за всеки, но затова си има оценки. Шампионът не заслужава 6-ца по английски и това е! Не е справедливо заради това да се нарочва и уволнява дългогодишна преподавателка. Факт! Успех, Соня. Дано да докажеш правотата си!

Анонимен каза...

17-ти, те не че нямат време за възпитание, а нямат намерение за това!

Анонимен каза...

18-ти, много си прав, да знайш! Личи си, че си един доста интелигентен човек!

Анонимен каза...

Отвратен съм от това което чета за едно българско училище!!!

Анонимен каза...

Поддържам мнението, че децата в днещните училища са се променили много: има дефицит на внимание, лоша дисциплина, високо самочувствие/ в повечето случаи непокрито/, и т.н. и т.н.Необходима е нова учебна програма, съобразена със съвременните изисквания, нови стимули за повишаване на вниманието...Като се има впредвид колко деца нямат мотивация да ходят въобще на училище- за какво говорим тук...Проблемът е дълбок и трябва коренна промяна!

Анонимен каза...

По-скоро трябва да си отвратен от това което самозабравили се хора, си позволяват да вършат в едно българско училище.

Анонимен каза...

Тази крава Радка Цонковска жива ли е още бря?
Тя обича да се мазни на разни "силни" на деня родители,другите нищо не ми говорят.Освен Гнусалина,кво да правиш - зган неземна,за това е на тоя ред българското училище ...

Анонимен каза...

Аз съм бил ученик на Соня Димовска, при това завърших съвсем скоро. Не бих казал, че дисциплината при тази учителка е перфектна(при повечето учители е така), но това се дължи на това, че Димовска е добър човек. Относно преподаването бих казал, че е професионалист и си разбира от работата. Плюс това тя е един от малкото учители, които пишат реални оценки на всички ученици. Аз я подкрепям!

Анонимен каза...

Всички учители го правят това. Мазнят се на "силноте за деня родители". Много жалко е това.Кога е подкрепено обикновенно дете, не на такива родители? НИКОГА! Аз като родител съвсем скоро го преживях това с моето дете. Бях доста безсилна, нямаше как да му обясня, защо се случва така.Жалко е, че те разбират и се травмират още от малки. Но така е било и така ще е за напред в България. Много жалко.

Анонимен каза...

Розалина винаги е била кофти човек, а вече кирливите й ризи излязоха на бял свят... доста жалка ситуация за толкова години градена репутация на СОУ "Васил Левски" гр. Троян. Време е май за смяна на ръководството!

Анонимен каза...

Падението на някои хора е огромно,особено в учителските среди от години е ужасно грозно и жалко. Това училище за пореден път осквернява името на патрона си!Позор за вас госпожи и господа учители.

Анонимен каза...

Танчето Василковска свидетелка по делото!Как няма да е ,нали трябва да се отблагодари на Гюла за това ,че я назначи на измислената длъжност"Психолог" на училището?!Комунистически отрепки беснеят и безчинстват навсякъде!!!!Ами Радостка Петкова от кога стана градска даскалица,че и отношение започна да взима по адрес на колегите си?Ало,дами осъзнайте се!!!!

Анонимен каза...

Успех,Соня!!!!!!Покажи,че си един достоен и качествен човек!!!Постави Розалина на мястото и!!!!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Тази изцепка със Соня Димовска е просто "показното" на Русенова. След уволнението на Димовска учителите в долната гимназия не смеят да мръднат. Наясно са, че ако пожелае, Русенова ще ги смачка без да се замисли. В момента има и политическата протекция да го прави. Учителите там завиждат на всичките си колеги, които работят в другите училища.
Няма как да си гледат работата, като се надпреварват да правят теманета. Кадровата й политика определя качествата, които трябва да притежаваш, за да те назначи. Ако си прост, но натегач, мързелив, но подъл, интригант, но подмазвач, имаш всички шансове да те хареса. Соня Димовска не притежава тези качества. Като добавим, че е скромен човек без връзки, става идеалната жертва, с която да се покаже на всички, че директорката може да си прави каквото си ще. Жалка картинка на българското учителство.

Анонимен каза...

Искам да кажа нещо относно 2-рата причина за уволнението на Соня Димовска(тази, засягаща Таня Лингорска).Тази причина е неоснователна, защото Таня Лингорска е един много добър човек и амбициозен учител, която след като натрупа още малко опит ще стане най-добрия учител по английски в Троян.
Иначе пожелавам успех на Соня Димовска,защото мисля, че в случая е права.

Анонимен каза...

35-ти, Лингорска може и да е свястна, ама като знаем как се назначава в СОУ "Васил Левски", нормално е да се съмнява човек. Не забравяй, че заместници на Русенова са все отбор юнаци. Ангел Балев, виден троянски тенисист. Той, между другото какво преподава? Цветлина Митева-учител по литература, който не може да върже две приказки. На какво ли учи децата? И диамантът на компетентността и почтеността-Иван Ковачев, единственият шеф на дърводелска фабрика, който успя да я фалира. Що ще там, на някой ясно ли му е?

Ol` dirty bastard ... каза...

Че Цветелина Митева не беше ли учителка по история,или е просто съвпадение на фамилийте?
Ако не е - вярно е че е е куха лейка,колкото дълга,толкова и проста! Имам бележник от преди 16-тина години,някъде там,с написана забележка от нея.Няма такава формулировка на изречение баю ....

Анонимен каза...

http://troyan21-statii.blogspot.com/2012/05/blog-post_7835.html

Анонимен каза...

Голямото ми дете е учило при Соня Димова. Не е кой знае каква сила, но поне идваше на работа. Малкото ми учи при дъщерята на директорката. Директорката що не вземе да уволни дъщеря си? Толкова пари дадохме за учебници а цяла година няма учител. Била ту на екскурзия, ту на командировка. Все я няма.

Анонимен каза...

Че то има ли другарски съд сега? Ужас, все повече призраци изплуват от миналото! Нищо чудно и ленински съботници да им въведат. Какви са тези, дето са направили другарски съд за колегата си?

Анонимен каза...

36-ти, определена етническа принадлежност също се счита за плюс в това училище

Анонимен каза...

Аз не познавам госпожа Соня Димовска,но от това което чета ми става ясно,че е права.Ми защо като мотореткаджията е шампион трябва да има 6 по англииски,не му трябва език да кара моторетката нали,що за идиотска държава,град,манталитет и прочие.Как може преподавател 20 години в един момент да го уволниш,ми назначете е на друга преподавателска служба,що за идиоти са това,що за идиотска държава,какво е това бе.За директорката няма какво да кажа,само това,че я знаем и нея и господин Енкин,дето разори Троян.Кви сте вие бе,недосегаеми ли,какво ли богопомазани ли,вие трябва да сте в съда не жената.Не ви ли е срам госпожа директор,каква госпожа,какъв ти срам.Ако трябва делото да стигне и до Стразбург,да ни видят какви сме олигофрени.Пожелавам успех на Учителката,само напред и Бог да помага на България.

Анонимен каза...

Към 36-ти. На мен ми е ясно що ще там Иван Ковачев.Иван Ковачев е КРЪСНИК на извесния в Троян инж.Делян Енкин.А на сватба първо се даряват своите хора.

Анонимен каза...

Четейки постовете ви, доколкото разбирам родителските ви изявление, вече съм напълно наясно, защо аджеба децата сатолкова объркани и всичко върви назад! Радвам се, че не сте мои родители, засрамете се от тонът, който държите. Анонимни борци за простотия!

Анонимен каза...

Я ни осветли 44 по въпроса, защо аджеба децата са толкова объркани и вървят назад. Светни ни нас простите хора,негодуващи срещу една самозабравила се даскалица ,подмазваща се на новоизлюпени първенюта и малоумните им дечурлига.

Анонимен каза...

Своеволията на работодателя. Няма какво да се коментира.....

Анонимен каза...

1. Странно ми е защо Соня не си търси работа и на друго място, защото с този английски може да работи на много места?
2. Докога директорите на училища ще са доживот такива?!!! има някакъв инспекторат и ги проверява, но те са си спокойни,че са завинаги /пример и СОУ "Св. Кл. Охридкси" и СОУ "В. Левски"- троян/...Несменяем и незаменим явно е и шефа на инспектората в ловеч..!

Анонимен каза...

Соня, не те познавам, но ще ти подскажа, че въпросната съдийка Севда Дойнова, която е отменила решението на Троянския съд, е същата, при която ВИК Стенето единствено спечели едно дело в казуса срещу Лесопласт (всички останали са спечелени от Лесопласт, въпреки че са все еднакви). Тая Севда Дойнова е човек на Донка Михайлова и беше привлечена специално за случая, тя иначе е съдийка по наказателни дела. Не се чуди, че си изгубила делото при нея - нали ако беше спечелила, щеше да го отнесе и кметицата, защото училището е общинско. Така става, когато бъдат застрашени интересите на общината - навдига се тежката държавна машина за да прикрие истината.

Анонимен каза...

48-ми, в интерес ли е на общината в училищата да върлуват самозабравили се директори?

Анонимен каза...

Тук не става въпрос кое е в интерес на общината, на родителите, на децата, или в интерес на града. Единственото нещо, което има значение е директора. Нали знаеш, интереса клати феса. Или шалварите, ако предпочиташ:)

Анонимен каза...

49-ти, не е в интерес на общината, разбира се. Но това е по-малката злина. Защото ако пък Соня спечели, тогава за общината ще е още по-зле и кметицата ще понесе вината, че е допуснала нарушение на закона.

Анонимен каза...

Не познавам горната учителка.С нея съм,макар и символично,защото тя явно няма връзки,а аз съм против връзките поне при учители и доктори.Там е наистина важно да са компетентни хората.И плюс това кой не знае какво правят там.Що мислите че са тея ремонти,саниране,дограми,градинки?

Анонимен каза...

51-ви, мисля, че е по-скоро обратното. В интерес на общината е да си обуздава служителите, които са повярвали, че са недосегаеми и могат да правят каквото си искат. Що за авторитет ще има общината, ако раздава такива важни постове на комплексари, които само чакат да почнат да се доказват с цената на всичко.

Анонимен каза...

Към 47-ми- ами отговорете си сами защо въпросната учителка не си търси работа на друго място. Учители с английски се търсят .....Може би никой не иска да я вземе.....защо ли????Кой не иска кадърни и работливи хора? Нещо май не е наред в случая....някой май наистина не става за тая работа....

Анонимен каза...

В голяма клюкарница на доста ограничени хора се е превърнал този сайт. На Генади му е нужно повдигане на рейтинга ли....Лошото е , че го прави с елементарни хора около себе си, за които писането тук е начин на разтоварване .
Не мисля обаче, че това вдига реномето на сайта..

Анонимен каза...

54-ти да разбирам ли че според теб щом си кадърен не трябва да си търсиш правата след като си ощетен? Ако караш по този принцип предполагам нямаш проблем с хващането за палците на краката ...

Анонимен каза...

към 56-ти: нека си търси правата кадърната г-жа, ама да си потърси и друга работа - нали имала деца и безработен мъж. Защо не я потърси? Може би няма да я вземат никъде - освен ако не иде в друг град, където не знаят колко е "кадърна"..

Анонимен каза...

Не си търси друга работа, защото си търси правата. Права е, и всеки трябва да си ги търси. Пожелавам и успех!

Анонимен каза...

"...Кой не иска кадърни и работливи хора? Нещо май не е наред в случая...."
Не е наред. Но не това, което намекваш. Въпросната директорка например не обича кадърни и работни хора. Погледни кои са важни за нея. От това можеш да направиш извод какви качества цени в учителите. Например споменатият по горе другарски съд. Дали е назначила членовете защото са кадърни и работливи? Познавам само едната. Може да претендира за някакви качества, но етичността не е между тях (хи-хи). Може другите две да са свястни. Но се съмнявам. Редовна практика на подобни директори е да вземат хора които ще им играят по гайдата. Димовска не е някакъв изключителен преподавател по английски. Но в училището им има други, далеч по-калпави учителки. Имат и служител, който в момента го съдят за кражба. Не ми е ясно защо тях ги държи. Ако някой знае, нека пише.

Анонимен каза...

За да не се гаврят с паметта на Апостола, нека училището да се прекръсти на БКП-БСП ,или каквото там им хрумне. Розалина като видна комунистическа деятелка, го е превърнала в сборище на пенсионирани другари и техните близки. Иван Ковачев е бруталния пример, как близки на партията независимо от некадърността си, живуркат со кротце со благо...По-голямата част от даскалите са същите комунистически тумори, провалени в професиите си, и странно трансформирани в училищни деятели (:

Анонимен каза...

Не разводнявайте, тук иде реч за уволнена учителка след повече от 20 години трудов стаж.

Анонимен каза...

Пробутват всички отгоре по веригата фалш и лицемерие, и се стига вече и до обикновения учител и той се научи да лъже от няма и как ,че иначе остава без работа.
Децата ни остават неграмотни и невъзпитани. Системата е тотално сбъркана. Изкарваме си неграмотни, мързеливи хрантутници, които израстват със самочуствието, че всичко трябва да им се дава без труд.

Анонимен каза...

Obicham kiselo zele s med :)

Анонимен каза...

47-и,защо да си търси друга работа?За да минат номерата на онази нагла жена Розалина?Кой и е казал,че ще управлява образованието в дози град?Крайно време е да престане да лъже и манипулира хората!!!Ти нали си против това такива като нея да бъдат вечно директори?!Ами може би това е начина такива като да бъдат премахнати от системата,за да бъде тя по-качествена.А, инспектората вероятно не е чак толкова зле,след като може да" отсее зърното от плявата"....Никой не обича доносниците!!!!!!

Анонимен каза...

Г- жа Димовска е предавала и на моя син (в класа на Майкъл беше). Това е единствената госпожа, с която детето ми досега е имало конфликт в училище. Опитах се да изясня проблема с нея, тя не ме разбра и ми каза накрая, че нищо ,че не вярвам на нея , а на детето си , тя нямала да вземе това впредвид при оценяването му. Децата имаха проблем с предмета и с нея през годините, в които им преподаваше - но тя не благоволи да се яви на нито една родителска среща .

Анонимен каза...

39-ти, имаш право по въпроса с дъщерята на директорката. Аз писах и по повод на друга тема за нея (именно екскурзиите и командировките и), но последваха сума коментари, че, видиш ли, била кадърна и аз съм била завиждала и затова съм пишела така. А аз просто бях реалист и казах нещата така, както са. Тя затова е намърдана там, че да си обикаля насам-натам за сметка на нас - данъкоплатците. Това е истината.
И се надявам Соня да докаже позицията и правотата си и да изгонят когото трябва. Дано от инспектората да се светнат, че не може така и да изгонят и Розалина и дъщеря и - да видим те къде ще си търсят работа после. То много е лесно така - мамино детенце и връзчици, ама дано да се свърши веднъж завинаги. Моето дете учи в Св. Кл. Охридски и мислех след 7-ми клас да го преместя във В. Левски, обачеееееее - НЯМА! То в тоз кошер и замазващи очите действия - Мерси!!!!!

Анонимен каза...

Съжалявам, уважаеми форумци, но никой от коментарите ви не е точен.Люшкате се между двете крайности.Но понеже няма нищо по телевизията се позабавлявах с вашите емоционални заблуди.

Анонимен каза...

Прав си, 67-ми, кучетата си лаят, керванът си върви...

Анонимен каза...

По няколко телевизионни канала в момента излъчват Гладиатор(велик филм с уникална игра на Ръсел Кроу), по друг Завръщане в Бъдещето(велика фантастична трилогия)и т.н... Но понеже уикенда сме освободени от гнусни турски сериали,и за теб телевизионния ефир е скучен!
Е как да очаквам от такъв индивид адекватна реакция по толкова болна тема?

Анонимен каза...

Нагледахме се на своеволията на работодателите. То да беше само в училище, а то навсякъде. Натискайте си парцалите и си трайте, ние как си траем по фабриките. мен като ме уволни работодателя, да не да тръгна да го съдя? Няма, защото си знам, че файда никаква. И тая учителка така. Ще потича, ще попише, накрая ще отсъдят, че тя наистина е виновна. Ще си остане с разходите.

Анонимен каза...

Тук не си прав, 70. Това не е частно предприятие, а училище. Ако един простак си е спечелил пари да си направи фабрика, тя си е негова. Няма значение дали на теб ти харесва. Стоката му може да е хубава и хората да я купуват. Без значение е какво е неговото поведение.
Училището, от една страна се издържа от парите на данъкоплатците, от друга то трябва да бъде институция за уважение. Огромно значение има какви са хората в него. Най-вече директорът. Не можем да искаме от децата си да станат нещо страхотно, ако са свидетели на такива пошли истории. Какъв авторитет има това училище, като не се появи поне един коментар в защита на директора? Толкова ли няма поне един учител в него, който да милее за това училище? 70 коментара - нито един положителен!!!

Анонимен каза...

Aми фактът че няма защита за директора говори сам за себе си, остава сега да притиснем учителите, и тези които не застанат зад него, да ги уволним и тях защото "не милеят за това училище", и за да бъде фарсът пълен.

Анонимен каза...

А,а,а,70-и много си прав!!!Тук можеш поне анонимно да подкрепиш някого,но госпожа Русенова не получи и това!Права беше навремето Мария Павлова,като я изхвърли с гръм и трясък от училището.После и в СОУ"Кл.Охридски" изобщо не я допуснаха.И с право,защото в мандата си като зам.кмет по образованието,направи така че най-първото училище в Троян,Ив.Хаджийски де се напълни с роми и да се намира пред закриване.Общината под нейно давление отпусна сериозна сума пари за ОУ"Хр.Ботев"и то от изнемогващо да се превърне в "елитно" училище.Как се случва това,след като учителите и директорът са едни и същи?Преди и сега.Отново с вещите манипулации на другарката Русенова.Остава само да заповяда да я изучаваме в часовете по история,редом с милия ни Премиер."О,времена ,нрави"А,децата гледат,учат се и се превръщат в жертви на ниския морали безкруполност!!!

Анонимен каза...

От всички коментари тук Розалина ще си го премести в другия джоб!

Анонимен каза...

Статията е манипулативна. Повечето не познавали Соня, но били убедени, че е права. Аз пък я познавам. Не е лош човек, но за учителка не става. Само Радосвета Станевска е по-зле като преподавател. Не говоря за знания по предмета. Говоря за поведение в час. Абсолютна липса на умения и при двете. Не случайно са последни в класацията на Pomagalo.com.
Друг пък знаел, че Соня нямала връзки. Хе-хе. Сестра им е женена за племенник на Б. Б. Разбира се, че ще спечели делото. Обаче ако пак натресат някоя от двете да ми учи детето, ще го преместя в горната гимназия!

Анонимен каза...

Вие си лаете, червената бабичка си гледа кефа. А явно кефа й се състои в това, да сталинства в най-старото троянско училище. Горките ученици.

Анонимен каза...

Явно училищата отразяват на 100% случващото се (упадъкът) на Троян.

Анонимен каза...

Соня Димовска ми е преподавала преди години по английски език.Тя беше най-некадърната учителка която имах.Закъсняваше за работа,винаги беше изнервена или тъжна.Прехвърляше си семейните проблеми в работата което е недопустимо.Налагаше се да ходя на частни уроци за да компенсирам изоставането си по английски език.Даваше ни класното да си го правим в къщи и да го върнем следващия път.Целия клас имахме шестици а повечето не знаеха азбуката.Знам и другата страна в спора и съм сигурен че са прави.Соня ще загуби делото и във върховния съд. Има записи от камери в които ясно се вижда пародията в нейните часове.Относно тези които са я защитавали в Троянския районен съд мога да кажа че нищо не става и от тях.Познавам ги всичките,те са като нея.Един от тях също беше учител и го изгониха като нея,сега се мотаят по улиците на града.Като е толкова кадърна защо не започне работа в някое друго училище,та макар и в селата?

Анонимен каза...

м да, изключително тъжно и срамно е управлението на Розалина. Политическите назначения там са дори незаконни, но с тази кметица и зам кметица едва ли ще има реакция. Повръща ми се вече от комунизъм, няма ли да отмира вече, докога..

Анонимен каза...

и да добавя, не гласувах досега за герб, но новата кметица и екипа й ще ме превърнат в най- големия агитатор против комунистите догодина.

Анонимен каза...

78-ми, я кажи кои бяха защитниците на Розалина Русенова в съда? Какви велики учители са?

Анонимен каза...

78-и,тук намирисва на полицейщина!Имало записи от камери?Да не би във всички класни стаи да има такива,а?И друго да ти кажа:можеш да научиш нещо само ако искаш,иначе"турен акъл в глава не стои"!!!Много слаба защита правите на Русенова.Голям срам е това за нея и методите и на работа.Учителите не са звероукротители,те трябва да обучават и възпитават,но съвместно с родителите!Когато един родител си позволява да хули учител в присъствието на детето си,да се сърди на себе си!Много ми е интересно как Соня можа да работи 23 години като преподавател,та чак тогава Преподобната да "открие",че е неспособна за това?Дали момента е случаен?

Анонимен каза...

Кой по дояволите тоя Гриша Иванов ,че да му се кланят всички на хлапака? Малък пикльо матарджия и нафукан баща сол ташак на Дочков!Това ли е елита на Троян,на такива ли трябва да се прави ихтибар? Това дете(Майкъл),да заляга над уроците,та барем се изучи, защото с матареткаджийство ще стигне до гипсово корито. Да пита батко си Шамов и Ценкво,колко желязо имат по тях и какво им взема този "спорт" !

Анонимен каза...

Който е присъствал в час на въпросната госпожа, само той знае що за чудо е.. Няма причина за вдигане на толкова шум, а и новото попълнение (Г-жа Лингорска) върши своята работа много по - добре! И е много по-компетентна!

Анонимен каза...

Ooo, и още по - грозното в цялата история е, че цялата статия показва предимно гледната точка на ГОСПОЖАТА и едва ли не я изкарва светица. Всеки си има проблеми в къщи, дано се оправи и тя бързо, но това не е причина тя да се върне на работа и да продължи да тормози учениците със своето безобразно ''ПРЕПОДАВАНЕ''.

Анонимен каза...

Аха,завърнаха се" гражданите" от село и започнаха да хвалят "мама".Как успя г-ца Лингорска така бързо да стане елитен преподавател?Е-е-е,стига вече!това училище е махлянско сборище!!!!

Анонимен каза...

Ами,85-и,да излезе и другата страна,па да я чуем и нея!

Анонимен каза...

87-ми, другите страни, ако забелязваш, са 80 коментара до сега... Нито един положителен за Розалина Русенова. Хубаво е, че макар и накрая изпълзяхте от дупките. Вие, нейните защитници. Я си кажи ти кой си точно от некадърниците около нея? Да не си от ония, дето ги беше подбрала на процеса?

Анонимен каза...

Чудя се на "кадърната" г-жа Димовска откъде събра смелост да се покаже и на снимка, като всички родители и ученици я знаят що за учител е. Много си е повярвала тази жена, че и защитниците й същите като нея.

Анонимен каза...

89-ти, напълно съм съгласна с вас. Много шум за нищо. Новото попълнение от Таня Лингорска е много по-добро. И двете са предавали на дъщеря ми, Димовска е под всякаква критика. Силно съм изненадана от къде се взеха толкоз много защинници на нея. Не мисля, че има място за сравнение между двете.

Анонимен каза...

А не е ли била шамари на дечурлигата ви?

Анонимен каза...

От Троян съм. Учил съм в "ИВАН ХАДЖИЙСКИ" до осми клас после на други места извън Троян. Случайно попаднах на този дебат и ме е срам че става дума за Троянско училище. Засрамете се и вие и пооправете прекрасния ни град. Пиша от Габрово....

Анонимен каза...

88-ми:
http://www.troyan21.com/2012/06/blog-post_27.html
Какво има да говорим повече?
Полина Иванова няма 23 години стаж, но е изключителна като преподавател. Едва ли го е учила. Вероятно им идва отвътре. При нея детето ми наистина научава английски език. И то с удоволствие. При Соня Димовска ходеше с нежелание и нищо не научи. Разликата между Полина и Соня е като между жив и умрял човек. Соня ще спечели делото, защото е връзкарка, но дано другите калпазани, които ще изгони Русенова да не са връзкари.

Анонимен каза...

Ако Димовска е толкова добра, както твърдят защитниците и, щеше да си намери веднага работа в друго училище. Никой работодател няма да изгони подчинен, който си върши работата, така че нещо вероятно при госпожата по английски не е съвсем така, както защитниците й го представят.

Анонимен каза...

Към 75-ти: 75-ти,А Дано не ти "натресат" никоя от двете /едната я няма, освен другата/ да ти учи детето.Интересно какво работиш и на кого се "натрисаш",за да направя на свой ред компетентни коментари.Всички разбираме от образование и футбол,нали Анонимен!

Анонимен каза...

Уважаеми родители,излезте с имената си.От какво ви е страх?Соня не учи вашите деца.

Анонимен каза...

95 Анонимен,
Имам работодател и той решава как се справям с работата си. Ако не преценяваше добре вече да не е работодател.
На учителите, които учат детето ми аз съм работодател. Съвсем елементарно - правя сравнение например със сегашния преподавател по математика на детето ми - Николина Терзиева и предишния - Радосвета Станевска. Ако зависеше от мен веднага щях да изгоня Станевска. Дано го направи Русева.

Анонимен каза...

Мали-и-и-и, гнездо от змии, това е гимназията.

Анонимен каза...

Ей, като вземете да хвалите учителки, които имат по-малко морал от неодушевен предмет и поведение като на кучките в квартала, направо ми се драйфа!

Анонимен каза...

Към 97-ми:97-ми,оставяте впечатление на добронамерен и широко скроен човек - тая не ти учи детето, но пак ти пречи като в баснята за светулката "пречиш-светиш".Разбира се, че е елементарно-имаш право да си избираш кой да ти учи детето /данакоплатец си, както и останалите/ да си жив и здрав да му избираш професорите!

Анонимен каза...

Майкъл не е имал нужда от оценка при Димовска,защото беше частен ученик и завършваше годината с изпити по всички предмети при други преподаватели, които не му предават.А за шамара е вярно,но не е за държание,а защото бащата на Майкъл е отказал дарение за "талантливото"дете на Димовска.

Анонимен каза...

Вижте само физиономията на Димовска - няма грам емоция, няма излъчване.....по-скоро буди съжаление.

Анонимен каза...

Ми тя си е за съжаление.След 20 години работа изведнъж накривила шапката на Розалина Русенова и шут!Поне предполагам,че така е станало.При нея най-важното беше да се подмазваш.Няма как да се е променила от времето,когато беше заместник кмет.Тогава само чакаше да изчезнат другите кметове и веднага викаше вестниците да им се похвали каква е велика кметица.Хората падаха от смях.Май и сега е така като гледам.Нали си е назначила пиар.То ако има малко акъл,щеше да се сети,че тази пиарка имидж може да им направи,но само отрицателен.Ей такива като Ралица Бенчева са нейните хора.Професионалисти от класа(:Изгонени от всякъде,но при нея оценени като добри.А Соня Димова явно не е този модел и затова я е шутирала.

Анонимен каза...

Училище с ПР?Световен прецедент !

Анонимен каза...

103, шегуваш ли се?

Анонимен каза...

Когато последната инстанция възстанови Димовска/съответно и обезщетение равно но броя месечни заплати за които е била отстранена/ на работа кой ще потърси отговорност на административното недоразумение Розалина Русинова?Крайно време е и Соня Димовска да разбере че със шамари не става учебен процес. Може да бие децата си но у тях.

Анонимен каза...

Я стига сте плямпали! Ралица Бенчева е страхотен професионалист и човек, Розалина Русенова също!

Анонимен каза...

Ще напомня,че Майкъл е световен шампион и дори да има самочувствие (което всъщност липсва, защото познавам момчето), то ще е напълно заслужено, защото детето е постигнало нещо огромно. И не мога да повярвам,че 2/3 от пишещите тук плюят по негов адрес и зашитават изкукала учителка, която дори не познават.

Анонимен каза...

Във всяка една тема някой насажда злоба към г-жа Михайлова. Какво общо има пък тя с даскалката Димовска? Защо ли имам чувството, че тук пишат само няколко човека...

Анонимен каза...

Към писачите, защитаващи Димовска - вие изобщо не я познавате що за некадърна учителка е. Да не ви е наела да пишете хвалебствия за нея????
Добре са направили, че са я изгонили. Тя за учителка не става! Късно я изгониха дори...

Анонимен каза...

Логично е да има гласове в защита на Розалина Русенова. Толкова неграмотни клатик....ци е назначила. Крайно време е да свършат работата за която са назначени. Т.е. да хвалебстват. Само дето не е ясно как точно ще го направят? Какво точно ще я похвалят?

Анонимен каза...

110, наемането предполага заплащане. Как виждаш Соня Димовска да намери пари да плати? Или просто знаейки, че Розалина Русенова ви плаща за да я защитавате, си мислиш, че и другите правят така? Не, драга/драги. Въпросът тук е принципен. Наистина не познавам Соня Димовска, тук си права/прав. Само че много добре познавам Розалина Русенова. Познавам и няколко даскалици от това училище. Искам, не искам, получавам ясна картина за работата на директорката. И тази картина е почти позорна. Не е само Соня Димовска. Предните години Розалина Русенова "разчисти" терена си от неудобни за нея хора по най-мръснишки начин. Като гледам това продължава. Не е възможно точно тя да е най-загриженият за децата в града директор. Никой друг директор не уволнява учители, а тя се скъса да подменя дългогодишни професионалисти с доказани глупаци. Хайде сега, кажи нещо?

Анонимен каза...

Изобщо не я защитавайте г-жа Димовска,тя просто не става за учетел.Изобщо няма подход към учиниците да не говорим за материала който трябва да им преподава.Докато беше учител на мойта дъщеря трябваше да плащам години наред за часни уроци.Не веднъж беше оплювана на родителските срещи на който много рядко се явявяше и неможеше да каже две изречения на кръст.

Анонимен каза...

Какво да ти каже 110,като са му наредили какво да пише?Има ли още хора,които вярват в елитността на Розалина и на училището,което управлява?Ако има,то те са безкрайно заблудени,като тези,които си пращат децата на всяка цена да учат там.Много от тях не познават учителите,които ще им преподават и имената им не говорят нищо за тях.Стига сте повтаряли,че учителката му ударила шамар,пък и защото баща му не спонсорирал детето и.Това са грозни измислици!По-добре научете децата си да разговарят и да се вслушват в думите на по-възрастните,а не като един по-горе пишещ,че им е работодател.Работодател им е друг път.Ако намеква за данъци,по-леко,защото със сигурност плаща по-малко от даскалите.Ако има някакви претенции за пари ,да се обърне към работодателя си и на него да му обясни,че му подсигурява стандарта.Ако има смелост за това?Ей тези неща като поправи,няма да се налага да изпадаме в подобна дискусия!!!

Анонимен каза...

109-ти, много си прав - пишат едни и същи,ако това продължава, нищо чудно да започнем да се разпознаваме!

Анонимен каза...

Срам.............

Анонимен каза...

Как можете да намесвате сина на Соня Димова! Това е едно рядко възпитано, интелигентно и добро момче. За разлика от някои други учителски деца...

Анонимен каза...

Какво сте я "захапали" Розалина....в една книга е казано "По делата ще ги познаете". Вижте училището, което ръководи - най-голямото в областта, постоянно го посещават чуждестранни делегации и чужденците не спират да цъкат с език - модерно училище, перфектна инфраструктура, балансиран избор на кадри - има и млади модерни преподаватели и по-възрастни утвърдени учители. Или искате да кажете, че на Минчо Пияния му е по-добро управлението...ами дайте си децата там, като не ви хареса "Управлението на Розалина", че и преподавателите, че и училището...

Анонимен каза...

"Във всяка една тема някой насажда злоба към г-жа Михайлова. Какво общо има пък тя с даскалката Димовска?"
Елементарно, Уотсън. Ако Розалина няма протекция, щеше ли да си вее байрака така? Нормално е кмета да се интересува как се харчат парите на данъкоплатеца. Замисли се, дали ще й удържат от заплатата на Розалина Русенова, ако се наложи да се възстанови Димова с компенсация от всички пропуснати заплати? Даже още по- елементарно: Кой според теб плаща за всички тези дела? Да не мислиш, че от заплатата си ги плаща? Да си чул кметицата да порицава Русенова? Тихо, негласно я е оставила да си прави каквото си ще.

Анонимен каза...

118, моето вече съм го пратил при Минчо:). Няма как да пропусна факта, че учениците от "Климента" дават по-високи резултати от "Васил Левски". За мен това е много по-важно от мазилките и лехичките. Повече ми харесва да учат детето ми да проявява инициатива, да се насочва да твори, отколкото да го учат да козирува и да се подмазва. Плюс това няма вечно да се притеснявам, че детето ми, колкото и да е успешно в учението, ще е поизтикано на заден план от децата на "видни" троянци. Няма начин да се протежират некадърни учители, а с децата да се постъпва справедливо. Същото е и с учениците. Не искам да го учат змии, които са се хванали гуша за гуша, и всяка гледа да стъпи на главата на другата, че да се вижда нависоко. С директори, които се чудиш за какво стават, камо ли да са водещи в нещо.
И за какви успехи моля ти се говориш? "Успехите" на това училище са измислени от пиара на училището под диктовката на Русенова. Като ги прочетеш, да се чудиш по какво са учителки и двете:))))

Анонимен каза...

Опаа,118 е самата Розалина!!!!Пазнахме я по любимата и тема:Хайде да оплюем "Климента"и неговия директор!!!!"Многоуважаема"госпожо,колкото и да лъжеш хората,рано или късно ще пожънеш това,което сееш!Горепосочените коментари красноречиво говорят за това!!!Недостойно е такива хора като Вас да оглавяват училища!Показателно е ,че нито един ваш учител не Ви защити и подкрепи ! Вие не приемата почтенната конкуренция,а си служите с" удари под кръста".Наслушахме се за наркоманите в "горната гимназия",за невзетите часове от учители,за какво ли още не?!Ето и сега ,отново отваряте тема за СОУ"Кл.Охридски".Какво общо има то с безчинствата,които вършите?Хайде стига,некоректност !!Чували сме как се хвалите,но оставете хората да кажат.Относно високите оценки изкарани на матурите от вашите ученици-те се получават с цената на много уроци в Троян и даже извън града.Да не говорим за слуховете за организирано преписване от вашите ученици......!

Анонимен каза...

Е, това за рядко възпитания и интелигентен син на Димовска беше много смешно.....Всички го знаят що за екземпляр е ....

Анонимен каза...

Соня Димовска и кадърност?!? Ще ме извините, но това са 2 несъвместими понятия. Който не е имал дете, на което тя е преподавала, той не знае колко е некомпетентна въпросната "уважавана" преподавателка... Очевидно е, че тук коментарите срещу директорката са плод на измислиците на двама или трима,също толкова кадърни като Соня, които, понеже нямат работа, злословят по фоумите. Хей, АНОНОМНИТЕ, вземете си сменете стила на писане, че много прозира. И какво я защитавате тази нещастница. С безроботен мъж била... ами да вземе да пие по-малко, пък някой може и да се излъже да го вземе на работа (макар че едва ли ще е за дълго). И тя да си потърси работа, но като и се носи славата на некадърница и измамница из целия град, шансът някой да я наеме е равен точно на нула. Трябвало да се защитава докрай:)) От какво??? От лъжите, които е написала и на които най-вероятно си е повярвала...

Анонимен каза...

Абе,защо ли преди години и Розалина я изгониха от това училище?Сигурно поради "кадърност"?!Тя е филолог,а не може пет изречения да каже,без да го чете!!!

Анонимен каза...

Кадърна е, за това зае мястото на неправомерно уволнилата я Мария Павлова. И от тогава това го е доказала стотици пъти. Няма човек, който да не е видял как тя преобрази училището и колко време и сили отделя, за да направи училището най-доброто в региона. И за това е уволнила тази учителка. В училището няма място за учители като Соня Димовска,които не могат да се справят с учениците, злоупотребяват с пари и по този начин уронват престижа на българския учител(да ме прощава последната,но колкото и в статията да са се опитали да внушат, че тя е способен преподавател, ние, потърпевшите от преподаването и, не можем да се съгласим с това и не можем да и съчувстваме).

Анонимен каза...

Боже,като знаем в България как стават нещата,без малко да ти повярваме.Как го преобрази това училище????Всички знаят как,с лъжи и партийно покровителство!

Анонимен каза...

Според мен работи добре. Да продължава с подбора.

Анонимен каза...

Здравейте, "форумци"! Най-напред да ви "открехна", че това не е форум! Няколко "анонимни" си разиграват коня, а останалите четат и им пригласят... Е, аз пък съм преподавател от СОУ "Васил Левски" и подкрепям Розалина Русенова! Тя е професионалист с доказани качества. Нашето училище постига резултати, с които се нарежда сред най-добрите в страната. Това доказва правотата на образователната политика на Розалина Русенова и цялото ръководство! Ха, пийте сега по една студена вода и лека нощ!

Анонимен каза...

А ти 128-ми, чий анонимен кон разиграваш? Я пийни и ти една водичка!

Анонимен каза...

128-ми,чудно,като си толкова окомуш,защо ли не смееш да си напишеш името? Или си някой от пасмината, наричаща себе си ръководство?

Анонимен каза...

128 eй отворко да не си някоя мека китка/пишка правещ теманета на директорката.....

Анонимен каза...

Не зная Димовска какъв ефект е очаквала от тази публикация, но като види човек речника на защитниците й си прави заключение що за хора я заобикалят ....

Анонимен каза...

Соня Димовска злоупотребила спари?!А,дали Прокуратурата няма да се самосезира ако разбере кой продаде цялата колекция от народни костюми на Центъра за работа с деца?Сведенията сочат,че това се случва по времето,когато г-жа Русенова ресорно отговаряше за него.Я, сега да помислим върху това!

Анонимен каза...

Много сте информирани за разни обществени дела...аз като родител зная, че Димовска събираше в началото на учебната година пари за тетрадки от децата( по 7-8 лв едната) и така и не ги купуваше до края на годината. Зная също, че не се появяваше на родителски срещи, а после се оплаква, че децата не я слушали..

Анонимен каза...

132-ри, поне има защитници в съотношение 100 към 1 спрямо твоите... Всъщност, съотношението е в по-голяма степен в нейна полза, но не ми се броят коментарите, за да ти кажа колко точно. Пък и няма смисъл, съвсем очевидно е на чия страна е общественото мнение. Нали не мислите, че като си връткате далаверките, хората не разбират? Или смятате, че на всички не им е ясно защо сте толкова "модерно" училище, модернизирано с парите на троянския данъкоплатец. Ремонти, градинки, закупуване на какво ли не в завишени количества на суперцени, познай с комисионна за кого... О, много го владеете харченето на нашите пари. Интересно защо на другите училища не им дават толкова пари за ремонти, нали това са парите на града. Защо не дават на всички училища, а само на вас? Ще ти кажа, защото сте мръсни комуняги. Защото назначаваш само некадърни комунисти. Е за това ви дават пари непрекъснато, и няма никакъв контрол как си ги харчите!

Анонимен каза...

Не си добре осведомен, 135-ти. В гимназията директорката си харчи за каквото им скимне, защото дава най-ниските заплати на даскалите си в града:) То за туй им иде не да ошамарят учениците, ами направо да ги утрепят:))) Е, има и такива, които вземат бая повечко от другите, познай колко са добри:)))

Анонимен каза...

125-ти,ти вярваш ли на неграмотните писанки на Ралица Бенчева и Розалина Русенова?Щото само те ги приказват тея работи.Айде,на Ралица за това им плащат,ма не умее да лъже както трябва.Вземи се осведоми малко.С толкова много пари и казармен ред сред учителите,и пак са дали по-слаби резултати от Климента на матурите.Е,за кво говорим?Много хубаво училище,няма що!С пари,строева подготовка,с протекции,с най-великата директорка:) не могат да стигнат едно училище,дето е кажи речи без директор....

Анонимен каза...

Стигая сте писали,че Розалина ще получи инфаркт!!!!!Това е страховит удар върху нейното его.Едва ли червената и глава е вразумявала какво мислят хората за нея?!!
134-и,информирани сме за разлика от теб и като казваш тия неща,защо детето ти е учило в това училище?Защото действително чакаш да ти кажат какво да правиш и не мислиш с главата си.

Анонимен каза...

92: ха ха ха ха ха ха ха ха

Анонимен каза...

Всеки да си наляга "жилото", че има кой да отсъди ("ОНЯ" отгоре, дето гледа) кой какво ще получи!
Слънчасването от неделя е тотално, имаме време за губене и наливаме вода в мелницата за читаемост на този сайт!

Анонимен каза...

Прочетох всичко дотук, уж дебат - а всъщност злоба и полуистини или откровени лъжи. Никога няма да разбера защо българинът и в частност троянецът се произнася за неща, които не знае, или пък знае половинчато, защо бърза да плюе и да мрази...Толкова омраза срещу едно училище, срещу учители, срещу директор - нямам причина да я харесвам, но е несправедливо това, което пишат злонамерените срещу Русенова - оставайки удобно анонимни. Димовска е добър човек, но не става за учител - примери много. Най-добре да потърси другаде работа, тази история ще смачка и нея...А пък похвалите за някои личности от училището - от страна на застъпниците или на самите герои в тази история - искрено ме разсмяха. Май доста хора не са наясно какво е това професионализъм, но темата е твърде дълга...Създали сме среда, в която най-добре виреят некадърниците, угодни на тази или онази партия - комунисти от всички цветове...

Анонимен каза...

Кефиш ме 26-ти!!Много добре казано, Гнусалина-Розалина.

Анонимен каза...

До 31-ви.Не само Радостка Петкова е селска учителка.Тенденцията в най-голямото троянско училище е такава-марш на градските даскали,да идват селските и още по-добре ,ако не са от Троян и са жени на "нашите" хора-военни,дърводелци и т.н.Може и съседки на Гнусалина-Розалина!!!

Анонимен каза...

Като им гледам личния състав,най-вече любимците на Розалина,освен селянки,неграмотнички,простачки,помакини,явно най-добре да са и недотаковани:)))

Анонимен каза...

Ако знаете какъв административен апарат(директори и секретарки)поддържа госпожата??????После се хвали,че много работи!Това,обаче родителите едва ли го знаят,но го заплащат!

Анонимен каза...

Не зная дали Генади Маринов поглежда коментарите, но тук някои доста се отпуснаха с цветущия си речник. Мислех си, че "Троян 21" претендира за интелигентност....

Анонимен каза...

Като не можем друго да направим,хайде да порицаваме вестника!О,ужас хората изказват мнение,което не ни харесва!!!От няколко дни сме в паника,ние Височайшите особи!!!!!Речникът на хората е такъв,кавито са методите на управление на г-жа Русенова.

г-н Иванов каза...

Дами и господа четящи,никога не съм била активист във форумите, но мои близки ми споменаха, че тук има нещо написано, което трябва да бъде прочетено.И то не заради умните мисли в него, а заради това, да си отвори очите троянецът и да види до къде може да стигне простотията човешка и злобата в учителските среди. Отвратен съм от прочетеното - как може интелигентни хора, за каквито се смятат учащите нашите деца, да бълват толкова злъч и омраза?!?!?! Защо уважаван вестник като "Троян 21" дава трибуна на личностните отмъщения - това дали е кадърен един учител го решава училището (в случая съдът), а не градската общност от клюкари, седнали пред компютъра, тъй като липсва друго информационно средство. Аз не съм учител и никога няма да бъда, но питая добри чувство към всеки, който е дръзнал в това безпринципно време да образова, да възпитава, да порицава, ако щете!!! Уважаеми форумци, спрете да ламтите за слава, пишейки по този долнопробен начин и клеветейки другите!! Погледнете сами себе си - дали заслужавате уважение за писанията, с които хвърляте злорадо камъни в градината на другите?!?! Къде остана човешката почит???

Анонимен каза...

Ако еднолично и абсолютно безогледно осъществяваш собствените си безумни намерения, не трябва да те изненадва подобна реакция. Дори да няма форум, омразата, породена от безсилието пред овластения некачествен човек, ще я има.

Анонимен каза...

До 31 А вие много лесно плюете по г-жа Петкова.Я ми кажете,Вие наясно ли сте със ситуацията,че да си позволявате безпочвени обиди по отношение на неща,за които нямате представа?А и друго така анонимно е много лесно да се плюе по когото и да е.Бих Ви дал съвет,ако искате да кажете нещо-направете го открито да Ви видя,колко Ви стиска,а какво ще кажете?Имате ли смелост да се разкриете?

Анонимен каза...

А 143 и ти си мижатурка,я се покажи и кажи това без анонимки.А стиска ли ти?А ти Генади,как позволяваш на твоя територия да се получава този цирк.Мисля,че ти си журналист,а не съдия или рефер нафутболен мач.Остави работата на компетентните органи да си кажат думата.То ако трябваше журналист да е проводник на това какво да се прави в у-ще или в съда те щяха специално да ти измислят длъжност,която да заемаш.А на всички останали във форума бих казал:Хубаво е всеки да има мнение,както и да го отстоява,но да се плюе по този или онзи начин,без доказателства е много лесно.В някои институции все още се работи с факти и улики.Така,че не мисля за правилно неквалифицирани кадри да дават оценка за каквото и да е,което не засяга тяхната компетентност.В своята свера може да са много добри,но да не изземват ролята на отделни институции и съответните длъжностни лица в тях.

Анонимен каза...

Г-н Иванов,прочетох и аз като вас всичко.Какво ми направи впечатление?
1. Статията е съвсем нормална.Човекът е уволнен, няма как да пише,да,аз не струвам.Реакцията е даже съвсем умерена за обиден човек,който счита че е ощетен несправедливо.Единственото интерсно,което намерих е че и двете страни са със свидетели,които не съм чувал,че са учители.Защо се позовават на млади учители без никакъв стаж,непознати на обществеността.Така ли не са намерили един авторитетен учител да застана в полза на едната или другата страна.
2. Зле ми стана като прочетох коментарите.Много злъч,много злоба!От 150-те я има я не 2-3 в защита на директорката.Питам се-защо?Нейните подчинени,би трябвало да реагират открито на всичко,което не е вярно в негативните коментари.Продължавам да си задавам въпроса-защо?Та толкова отрицателни коментари не е събирал във форума и най-презряният...

Анонимен каза...

Да убием глашатая, който позволява да се чуе истината, без да е режисирана и описана както ни харесва

Анонимен каза...

За мен той не е глашатай на истината ,а проводник на клюки във форума.В цивилизованите страни биха изслушали решението на компетентните органи,а не клюкарски сплетни,които се ширят тук.

Анонимен каза...

Защо някой би разпространявал неверни неща?

Анонимен каза...

Просто не искам да коментирам ... тази ми е преподавала и просто не искам да коментирам просто е пълен смях,ако смея да я нарека учител ... !!! Смешница ... :)

Анонимен каза...

Евродоклада за България порица правосъдието у нас......Какво и остава на журналистиката!!!!!!!

Анонимен каза...

Питам се, дали създателят на сайта би могъл да включи опцията "час" във форума, за да видим кога е най-висока активността на "анонимните". Тези хора, занимават ли се въобще с нещо или единствената им работа е да клеветят всичко и всички, за които се сетят. Впрочем, дали "създателят" на сайта не е учител в едно от троянските училища, или се лъжа...

Анонимен каза...

Сончето на мен също ми е преподавала. Учебниците ни дойдоха чак втория срок, защото "корабът бил потънал"(?!? организирана....много)! В час...никаква я нямаше. Цял клас нищо не научи от нейните "уроци" за една година. При въпрос дали ще ни преведе значението на някоя дума ни се отговаряше, че ТЯ НЕ Е РЕЧНИК?! Сравнение с Таня Лингорска изобщо не може да има, защото тя е много по знаещ и можещ преподавател, имащ точния подход към учениците. Сами си правете изводите! Мнението не е мое, а на целия ми клас!

Анонимен каза...

Снежка цирка с одеалото и ученическата раница ще надсвири всички даскалици

Анонимен каза...

Напиши си името 159-ти, че да разберем кой е този клас, дето толкова е научил при г-цата, че не може да се усети как бърка граматиката!

Анонимен каза...

Този цирк ми намирисва на скрита война м/у учители от различните Троянски училища.Кой е админа,къде работи?А знаем,че всеки ученик носи пари на съответното у-ще.Да не забравяме и злобата на ниско платените учители,интригите м/у тях и не на последно място кой има интерес от този фарс?Чудно защо и Снежка цирка е още на работа?А по въпроса за Соня Димовска бих се поинтересувал,защо,като е толкова ценен кадър е гонена от другите работни места?И в крайна сметка защо,след като е толкова кадърна не я вземат в друго у-ще на работа?

Анонимен каза...

162-ри, не ти е наред обонянието:) Намирисва на скрита война, но не между даскалиците, а срещу Розалина Русенова. От нейните собствени даскалици:))) Тъй като тя вилнее в училището както си ще, те сега й отмъщават. Вкупом, без няколко, които са й протежета. Ако забелязваш, не толкова защитават Димовска, колкото нападат Русенова.
Е, от време на време някоя даскалица от друго училище яхва метлата, да извлече полза от цялата ситуация. Или Цветлина Митева пише по някой постен коментар в нейна защита. Останалото е бой по Розалина от обединените й подчинени. Жал ми е за тях, като си помисля какво ли ще ги направи наесен... Доста отмъстителна е, всеки, който е работил в общината с нея го знае.

Анонимен каза...

Че е междуучилищна война, е очевидно. Че има завист към "Васил Левски" и съответно сега - неистова наслада от обругаването - също. На някой злобар случайно да му идва наум, че никой от читавите учители не иска тук да се обяснява - защото е наясно има ли смисъл...Никой не е идеален - нито директорът, нито учителите, нито учениците и родителите им - каквито и професии да упражняват. Я се огледайте наоколо, но първо вижте в огледалото. И последно - Другите училища по-добри шефове ли имат??

Анонимен каза...

Не прехвърляйте проблема от болната глава на здравата!Всички познават директорите на другите училища и знаят,че един от тях никога ни би си служил с методите на Розалина!!!Тя и кликата и дори в този случай се опитват да опетнят други училища и други хора.Като е толкова неотразима,защо отново се опитва да вреди на останалите?А,който може създава сайтове и о,ужас те не са под командването на госпожата.Няма как да управляваш общественото мнение напълно.Има хора ,които не се поддават на манипулации.Болните анбиции и отмъщението не раждат нищо добро.В крайна сметка всеки пада в капаните,които сам е поставил!

Анонимен каза...

Голяма омраза, с какво я е заслужила?

Анонимен каза...

165ти, нещо си се объркал, драги. От всичките ти писания в т.нар. форум излиза по-скоро, че не Розалина се опитва да навреди на някого, а Соня и "нейната клика" (ако позволиш да използвам собствените ти думи) се опитват всячески да оплюят и навредят на Розалина. Ако добре съм рабрал от статията, не Розалина пише жалбички до всяка възможна институция и се "влачи по съдилищата" и не тя и близките и пишат злобни коментари тук, търсейки поле за изява на болните си илюзии, а точно обратно. На всички четатели на тази помия им стана ясна картинката за неосъществените амбиции на една може би добра, но не ставаща за учителка госпожа и нейния баща и други,засегнати по някакъв начин и търсещи отмъщение хора около тях.

Анонимен каза...

Генади,не мога да разбера как допусна форума на Троян 21 да се првърне в помийна яма за озлобени некадърни лаячи?...Кадърния човек работи,мисли и действа и се виждат резултатите му....Ако Димовска е толкова кадърна и безценна,защо СОУ"Кл.Охридски"я "изпусна" като "безценен" учител,ОУ"Ив.Хаджийски" я плъзна...и сега Розалина й е крива....Като е кадърна,вместо да лае,да се докаже и да си намери работа в "свободомислещите" училища....Май,май,никой не иска да си има работа с некадърници,нахалници, на които не им стиска сами да си търсят правата ами са се качили на колата и лаенето на "татенцето си"...Тя не е ли голямо момиче?????И на такива "учители" човек да повери детето си да го научи на нещо стойностно??????......Смехория....

Анонимен каза...

И аз мисля, че Генади много се изложи с тази публикация - не вижда ли какви хора има срещу себе си - Димовска и сие. Троян е твърде малък, за да се знае кой какъв е...В никакъв случай не е плюс за журналиста и вестника му подобен цирк с няколко нискоинтелигентни клоуна в него.
Като е добра учителка да го докаже с работа някъде, а не с ходене по улиците по цял ден и с жалване по вестниците

Анонимен каза...

Мисля, че Генади не е очаквал такъв "интерес" към публикацията и самият той е изненадан.
Освен това, отваряйки назад, сами може да се убедите, че на материалите възхваляващи това училище, е отделяно (поне според мен)твърде много място( имайки предвид, че това си е безплатна реклама).

Анонимен каза...

Тук намирисва на истерия.....!Другарки,пийте си хапчетата....и да знаете,че високите места са твърде проветриви!!!!!!

Анонимен каза...

Да, 165ти "поназнайваме" ги другите директори, не биха използвали методите на Русенова/спазваща законоустановения ред, да се минава по реда на наказанията/, ако си по в центъра- ще те "хързулнат" със срока на договора без да се усетиш/чиста работа-няма мотиви,аргументи и пр./,отивайки по-нагоре преди години имаха същият казус, но се отказаха от делото/или не им стиска или се усетиха, че имат кирливи ризи/!

Анонимен каза...

"...не Розалина пише жалбички до всяка възможна институция и се "влачи по съдилищата"....
================================================
Не пише жалбички,защото секирата е в нейните ръце.Както и делегирания бюджет:)Но се влачи по съдилищата.Няма да спре скоро.Интересно ми е дали си плаща за адвокати от джоба,или пак преджобва училището?(Да уточня, че делото е срещу нея,а не срещу училището.Училището не е вземало решение да уволни Димовскаа)Едва ли за някой е тайна какво прави тя с бюджета:)Защитниците,или самата Розалина,можете ли да дадете отговор на този въпрос?

Анонимен каза...

Какви защитници, бе, 173-ти, това е тя. Това безстилие в коментарите е нейно. Тя две приказки не може да върже. Кой й е дал диплома за литератор, не знам.

Анонимен каза...

171,много си прав!Не си пият хапчетата,особено за критическата.Вместо да се оплюват взаимно,не е ли по-лесно да им се намери по един мъж на тея?

Анонимен каза...

Това е медийният край на Розалина Русенова. При толкова негативи би трябвало да се завре в миша дупка и да не си показва носа навън!

Анонимен каза...

175-ти,пийни едно за отскок,а...а може и две, то на един крак не се ходи!

Анонимен каза...

Що за простащина се шири в тия коментари?как е възможно един от най-работещите и кадърни директори в троянското образование да бъде толкова оплюван и никой да не си дава сметка как се промени това у-ще в последните години.Ако има у-ще със съвременна визия и определена посока на развитие в Троян,то това е СОУ"Васил Левски".Явно обществото в Троян(което като манталитет все повече напомня на село) не е дорасло да оценява работещи хора,които са професионалисти в своята област(каквато е Русенова).У-ще с дотатъчно авторитет и стабилно ръководство не заслужава подобни отвратителни оплювки каквито се ширят в този форум.Мисля,че здравомислещите и интелигентни хора в нашия град не искат да се занимават и да реагират на тази отвратителна помия изсипана в коментарите по-горе.Все пак СОУ"В.Левски" си остава стабилна учебна институция,която създава кадърни млади хора и е добро и сигурно място не само за образование на децата от града ни ,но и за формиране на здрави ценности и възпитание на младите хора.Правилата в институциите създават ред.Всички искаме той да съществува не само в училищата,но и в държавата ни.А той може да бъде създаден от подготвени да ръководят хора.Унизително за нашия град е така безцеремонно да се оплюва една доказала се учебна институция и един директор с признати за това качества дори в национален мащаб.Важно е едно у-ще да е с добра материална база и кадърни учители,но ръководния екип е този, който дава посоката,обединява целите и качествата на отделния човек,за да се реализира желаното развитие и положителна среда за подрастващите.Крайно време е да имаме малко повече уважение към институциите и подготвените хора в нашия град.

Анонимен каза...

Към 174-ти:Трябва да те разочаровам не е "тя",относно безцветните коментари уверявам те следващият път,ако ми направиш добро впечатление ще ти изляза с "волна програма"!

Анонимен каза...

178-и,това е цитат от някой директорски доклад!Всички се сещаме на кого!!!!!Интересно ,защо учителите от това училище при първа възможност бягат?
Относно авторитета на това училище,едва ли заслугите са нейни!

Анонимен каза...

179-ти, излез с волна програма на мъжа си, дано има полза:) При мен няма да имаш успех. Не си падам по даскалици.

Анонимен каза...

В този град доброто управление на институциите и на хората съвсем не е на ниво. Делегираните бюджети дадоха прекалено много права в ръцете на директорите, като добавим и безработицата и това че няма адекватни наказания за нарушенията на учениците (няма ли дисциплина- учителят бил виновен)стана много трудно да се практикува професията на българския учител. За всичко все учителите са виновни. Колко жалко ...

Анонимен каза...

Ей, много зло тук. Защо???

Анонимен каза...

"Ей, много зло тук. Защо???"
Отговора е много прост. Какво остава на хора, притиснати от самозабравил се сатрап с подкрепа по всички нива?

Анонимен каза...

Ей, "пиленца"! Къде сте? Сигурно планирате новата "атака"- кого да орезилите тази вечер. Е какво пък?! Яко се потрудихте тези дни и нощи!Заслужавате специален поздрав! И така: за Соня и "компания"- специален поздрав от Милко Калай-джиев и Азис. Като ще е култура- да е култура!!!
http://vbox7.com/play:2f4fb3fd&al=2&vid=2599896

Анонимен каза...

Дали Димовска и заобикалящите я разбраха, че само станаха за смях с тази статия, просейки съжаление..

Анонимен каза...

181ви,мога да позная по какво си падаш по п...ските ти номера, тъй че вдигай гащите и бягай!

Анонимен каза...

Едва ли...

Анонимен каза...

Здравейте.Аз съм ученик на училището.Виждам,че всеки си има лично мнение и не му пречи да го сподели за това и аз ще споделя моето.
Благодаря ви госпожо Русинова,че ни ОТЪРВАХТЕ от мъките.Това е едно от най добрите неща които сте правили за нас.Госпожата по английски може и да разбира езика,може да е експерт но тя няма подход към децата

Анонимен каза...

180-и много грешиш за директорския доклад.Като майка на дете,което учи в СОУ"В.Левски" поддържам позицията на 178-и.За предпочитане е децата ни да бъдат в у-ща с директори ,на които им пука какво се случва и държат на подбора на кадрите си,от колкото да лежат на стара слава или да са под алкохолно влияние, като в някои други известни нам троянски училища(което е обществена тайна).Язък за толкова много кадърни учители,чийто ръководител не може да се справи с алкохолните си издънки.Нима такъв директор е за предпочитане от родители и учители?????

Анонимен каза...

187-ми, пак не позна:) Ще си легна до булката. Само:))) при нея лягам. Добра жена. Топла. Няма нужда да търся топлина при друга.

Анонимен каза...

Има ли някой да не е разбрал на коя страна на барикадата е 185?Е,това са!Накрая показват истинската си същност.Милко Калайджиев и Азис.Няма да поствам поздрав,няма да го разберат.

Анонимен каза...

176-ти, нали казват , че няма лоша реклама!

Анонимен каза...

191ви,... "о...о жалко вече си е легнал"

Анонимен каза...

190-и,още малко и ще се издадеш кой си!

Анонимен каза...

Хей,народе я си представете,че Б.Б. уволни Розалина,защото се усещат такива тенденции????
Представяте ли си какви общоградски тържества ще настанат?!

Анонимен каза...

Там някой по-горе да не е пил с визирания директор?Ако е пил,значи му е мислил лошото на него и на повереното му училище.Сега етвърде неморално да коментира!

Анонимен каза...

192-ри, ти като си разбирач, що не ни научиш?

Анонимен каза...

196-ти, не си ли разбрал още, че бсп и герб са от един дол дренки?

Анонимен каза...

От снимката в статията гледа едно голямо "АЗ".

«Най-старите ‹По-стари   1 – 200 от 209   По-нови› Най-новите»

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |