Когато хората си го искат

* Представена бе новата изключително качествена и даваща 100-процентова защита ваксина срещу короната * Галя Лалева: „Народ, който и в затворническа килия вари ракия, не може да бъде унищожен!“
Слива 2021
Маските с логото на новата ваксина срещу короната
КОГАТО хората си го искат, става. Така се случи и с отложения, по-точно силно редуцирания заради затегнатите противоепидемични мерки 29-ти Български фестивал на сливата в Троян (събота и неделя, 25-26 септември). И макар възловите екстри да ги нямаше (сцена, карнавално шествие, казанки, конкурси, скара-бира), настроението си бе на мястото, стеклият се отблизо и далеч народ също, цялостният ефект, туристически плюс бизнес плюс имиджов – и той. По наши данни алъш-веришът на двете Улици на занаятите в Троян и Орешак бил много добър, даже „неочаквано добър“, както ни сподели дългогодишната участничка Ценка Джамбазова, продаваща народни премени и какво ли още не от „бабините ракли“; хотелиерите и ресторантьорите в района също не се оплакват.

Отворените бутилки във „Винпром“-а
А ЧЕ РАБОТАТА се случи, го доказват и иновативни фестивални хрумки. Например: сливовото фотоателие на младата, изключително креативна и трупаща известност троянска майсторка на обектива Деси Хаджийска, Троянската шекерджийница с букет от сливови лакомства, някои предлагани за пръв път, щандът с рисуваните чаши и друга стъклария на талантливата приложничка Бианка Павлова, ще добавим и все по-шарените и все по-пълни (само с майсторски занаятчийски стоки) сергии, като на повечето имаше по някоя приятна изненада/новост. Дните на отворените бутилки във „Винпром Троян“ е излишно да ги хвалим – те си станаха водеща фестивална атракция, новото е, че става все по-стилна и силна.

На Слива 2021 като на Слива
ЗАБЕЛЯЗАХМЕ и още нещо, и сме длъжни да го споделим, защото е световен принос в борбата със злия вирус. На феста бе представена новата изключително качествена и даваща 100-процентова защита ваксина срещу короната. Маските с логото й (виж на снимката) бяха хит и се разграбваха като топъл хляб, по-точно като греяна ракия. По същото време пък от националните медии гръмна новината, че затворник в Пазарджишкия затвор бил изловен да вари ракия в килията си. „Народ, който и в затворническа килия вари ракия, не може да бъде унищожен!“, коментира във фейсбука си колежката Галя Лалева. Права е! Наздраве и до догодина!
 
Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |