Троянските ракии – пак №1

* Три златни медала за „Винпром Троян“ от „Винария 2017“ – за два сливови еликсира (стара и специална резерва) и за кайсиевата
Отличници
Двете сливови ракии на "Винпром Троян" със златни медали от "Винария 2017"
ТРИ ТРОЯНСКИ ракии, производство на „Винпром Троян“ АД, спечелиха златни медали на тазгодишната 23-та „Винария 2017“ - международното изложение за лозарство и винарство, организирано от Националната лозаро-винарска камара с традиционното домакинство на Международен панаир Пловдив (22-26 февруари). По данни на организаторите във „Винария 2017“ са участвали 50 производители на вина и ракии от седем държави – България, Молдова, ЮАР, Македония, Азербайджан, Русия и Турция. 

ЗЛАТНИ са сливовите ни еликсири „Стара сливова ракия“ и „Специална резерва сливова ракия“, както и „Кайсиева ракия“. В същата категория (плодови ракии) златни медали спечелиха и „Карнобатска сливова ракия“ на „Винпром Пещера“ АД (ВП „Брандс Интернешънъл“ АД) и дюлева ракия на производител от Молдова. Отличията за „Винпром Троян“ АД са поредните и не изненадват никого – троянският производител (част от чешкото дружество „Рудолф Йеленек“ АД) е безспорният лидер в производството на плодови ракии у нас, а „Троянска сливова“, чиято марка е негово притежание, е българската емблема в този бранш и има международна слава.

Т21

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

А къде са троянските масиви с кайсия?
Или то на спирта просто трябва да му се сложи съответната есенция?

Анонимен каза...

Масивите с кайсии са на друго място. Бенакс на Дудевското на времето да не е работил с Троянски кайсии. Вече няма консервна промишленост и всичко отива за ракия.

Анонимен каза...

https://en.wikipedia.org/wiki/Slivovitz#Bulgaria
...However, the Czechs reduced the alcohol content to pay less duty. ...
или казано на български: "Няма градус - няма радост"

Анонимен каза...

Да, де. Вече у "Винпром" влизат повече цистерни със спирт, отколкото камиони със сливи.

Анонимен каза...

Кога на акционери имащи 5-10 поименни акции ще бъде изплатен някакъв девидент/примерно шише ракия/. От момента на масовата приватизация/над 20 години/ не е изплащано абсолютно нищо. Какъв акционер трябва да си за да получиш девидент?Колко акции трябва да имаш?

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |