Борисов подкрепи Троян в битката за водното дружество

* Премиерът: „Трябва да е ясно – ние, ГЕРБ, и аз лично не наказваме добрите, а ги стимулираме” * „Вие сте горди балканджии и такива като вас са достойни за възхищение и уважение”
Светлина в тунела
Бойко Борисов
„ПОЗДРАВЯВАМ троянци за твърдостта, с която отстояват самостоятелността на своето водно дружество!” Това се казва в официално писмо с подател премиерът Бойко Борисов, получено в Община Троян тази сутрин и адресирано до кмета Донка Михайлова и председателя на Общинския съвет Николай Тодоров. „Създава се погрешно впечатление, че държавата извива ръцете на общините и иска да одържави насила техните водни оператори. Това е решение на всяка една община, на гражданите на всяка една община и държавата не може да не се съобрази с тяхната воля”, се казва още в писмото на министър-председателя.

СЛЕДВАЩАТА част от посланието на г-н Борисов е още по-важна за нас. „Груба клевета е, че тези общини, които изберат водните им дружества да останат извън консолидацията на сектора, ще бъдат наказвани. Нищо подобно. Тъй като те няма да получат пари от съответната оперативна европейска програма, сме подготвили програма за алтернативна финансова подкрепа за развитие на сектора, за която отговаря министърът на регионалното развитие г-жа Лиляна Павлова. Трябва да е ясно – ние, ГЕРБ, и аз лично не наказваме добрите, а ги стимулираме”, се казва още в писмото на премиера.

Факсимиле от писмото на премиера Бойко Борисов до кмета на Троян и председателя на ОбС
НАЙ-ВАЖЕН обаче е финалът на премиерското послание до троянци: „Вие сте горди балканджии и такива като вас са достойни за възхищение и уважение. И вие имате моето възхищение и уважение. Знам, че имате троянски депутат от нашата партия и лично съм му разпоредил да хвърли всичките си сили за защита на вашите интереси и на вашето решение, свързано със съдбата на водното ви дружество. Аз и ГЕРБ сме доказали, че уважаваме колегите си от другите партии и сме работили и ще работим добре заедно в името на хората. В тази връзка използвам повода да поздравя кмета на Троян Донка Михайлова”.

Т21
Начало

Още по темата:
 
Още първоаприлски на Т21 през годините:

20 коментара:

Анонимен каза...

Гордааа стара планинаааа....
Доней тиква зеленеййй...

Анонимен каза...

Честит 1-ви април:)

Анонимен каза...

Това за първи април ли е?

Анонимен каза...

Борисов ако каже 1-ви Април ще се преименува на 1-ви Май :)

Анонимен каза...

Г-н Борисов.
Ква стана тя?
Царя дава/разбирай-мин.прецедателя/,пъдаря/разбирай-обл.управител/ не дава!
Работата заприлича на счупен телефон.
Ние българите сме царе,от нещото да направим нищо.Да го унищожим за отрицателно време,а после да си бием главата в стената и да се чудим-как да му намерим колая.

Дали укропняването на ВиК дружествата в региона,не са апетитна хапка и след-законно приключилата процедура по заповед свише/Разбирай Евр.съюз/-същите монополи няма да бъдат отдадени на концесия на чужденци?
Примери много в този град и България.
Актавис,БТК...

Чини ми се,че накрая пак народа ще пие една студена вода.

Анонимен каза...

Чест прави на Бойко Борисов че подкрепи троянци за съдбата на В и К дружеството,а поздрава към Донка е черешката на тортата

Анонимен каза...

Язък, тая новина била първоаприлска партенка.
А Гечев тъкмо се беше зарадвал, че цоцането продължава.

Анонимен каза...

6-ти, ти не познаваш ли Гената Маринов???? Това са неговите шеги по случай 1-ви април.

Анонимен каза...

Браво Гена, браво, ахахахаха, ще се гътна от смях!
1 април е готин ден.
Гена, а чу ли какво става в ДАЙ - Ловеч и че Ст.Чавдаров е на пънгаря.....

Анонимен каза...

Добро попадение като за 1-ви Април.
Сега по същество, защото темата с водата на Троян е повече от ужасяваща.
*
Не знам дали ви е извесно, но българската държава хвърля десетки и стотици милиони евро или долари на Аветовната банка, за да ни "проучела пазара на водния ресурс" и да ни даде "ценни указания".
Неотдавна "ценните указания" на СБ бяха, че водата в България може и трябва да достигне ....от 8 до 10 лева на куб.метър.
Сами разбирате, че това няма как да стане, докато има общински ВиК дружества като троянското ВиК, където цената и контролът се осъществяват от принципала на дружеството - ОбС Троян.
Другото, което десетки пъти съм казвал и в ОбС и тук и къде ли не /и което дава обяснение на случващото се/ - това е, че СБ освен, че е световен финансов жандарм, СБ е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КРАДЕЦ НА ВОДНИ РЕСУРСИ по света. Можете сами да си направите справките - колко милиарда долара е "дала" СБ като /уж/ кредити за "програми в сферата на водоснабдяването и собствеността на водата" в различните държави.
*
Другото нещо, което искам да ви припомня е от коментарът ми тук по този проблем от началото на март, където:
ОБВИНИХ правителството на ГЕРБ, че НАЙ-НАГЛО ЛЪЖЕ за подобни изисквания на ЕС. Обясних и защо са невъзможни подобни условия и то поставени точно пък от ЕС. Явно сме свидетели на поредната измама, която първо я отиграха с АЕЦ Козлудуй, за да ни ликвидират ядрената енергетика. Сега дойде ред на водата.
Дадох съвет и предложение на троянските днешни много умни и велики управници да проверят има ли такова ИЗИСКВАНЕ или УСЛОВИЕ от ЕС? НО, проверката да стане в САМИЯ БРЮКСЕЛ от съответният еврокомисар. И ако няма – да се атакува тази днешна МУТРЕНСКО-КОМУНИСТИЧЕСКА държава на Мутрата Борисов и ГЕРБ в Брюксел и Страсбург.
Хайде сега познайте от два пъти тези много умни и загрижени троянски управници и пишманполитици дали са направили подобна проверка?
Естествено, че нищо не са проверили и не са си мръднали пръста! Още по-есетествено е, че всички продължават да говорят за тези ‘изисквания’, но никой не ги цитира. Затова четем подобни тъпи заглавия като „Държавата обяви вона на Троян”.
Никаква война няма. Една шепа овластени гангстери, мутри, измамници и човешки боклуци от ГЕРБ и техният слугинаж от другите партии, които са яхнали тази жалка и с овчи и страхлив народ държавица са решили всичко да ограбят и да ви накарат за всичко да си плащате.
Днес водата! Утре - и въздухът. Това е възможно само в подобна жалка държава с население от роби като в България.
/следва/

Анонимен каза...

Тук се цитира т.нар. „областен управител”, която уникално неграмотната троянска журналистика продължава да я нарича..... „губернатор”. То бива простотия и невежество, ама толков чак не бива. Хайде вземете малко да се поограмотите.
Г-жа Митева, като ОУ е нищо повече от един НАДЗИРАТЕЛ или НАМЕСТНИК на МУТРАТА Борисов, който ПЕРСОНАЛНО /по закон/ я назначава за да следи и да души като куче дали в общините изпълняват мутренските разпоредби.
Няма „назначаеми” губернатори по света – това първо и второ – мисля, че са няколко държавите в Светът, където на практика НЯМА РЕГИОНАЛНА ВЛАСТ както в мутренска България, а всичко е ЦЕНТРАЛИЗИРАНО в ръцете на една партия /победителката или единствената като в Корея/ и нейният вожд. Ето затова казвам, че днес България е мутро-комунистическа държава. /и несамо заради това/. Ето – това пък е част от сбърканата СИСТЕМА на национално ниво.
*
Още един път искам да пророкувам, че нито Михайлова, нито ОбС Троян, нито кой да е ще си мръдне пръстът да РЕШИ този проблем на Троян с водата в Брюксел. Ще ви сапунисат малко с някакви събрания, питания в мутренското НС, някаква сбирка на смешни, безлични и жалки депутати, малко пушилка в троянските медии – И ТОВА ЩЕ Е ВСИЧКО. После ще полегнат като кокошки пред Мутрата Борисов и ГЕРБ и сбогом на евтината вода в Троян – ще плащате и по 20 лв/на кубик вода.
*
За тези които все още имат здрав разум и разсъдък ще повторя:
1. Подобно изискване от ЕС е абсурдно поради неговата ДИСКРИМИНАЦИОННОСТ, ПРОТИВОРЕЧИЕ С ПАЗАРНИТЕ НОРМИ И МЕХАНИЗМИ,...... и в крайна сметка е или откровен комунизъм или откровен бандитизъм. Няма и не може да има подобно изискване от ЕС.
2. Прави ли ви впечатление, че т.нар. „консолидация „ е ЕДНОПОСОЧНА. Че минава само през закриването и одържавяването на троянското ВиК и вливането му в ловешкото държавно ВиК. Добре, защо тогава Михайлова и ОбС Троян не предложат на мутро-държавата – консолидацията да се извърши като ВиК Троян стане СОБСТВЕНИК на водните ресурси в цялата област Ловеч? Ако е „консолидация”, би следвало да има варианти. Ако е ДИКТАТУРА и КОМУНИСТИЧЕСКО ОДЪРЖАВЯНЕ – да си го кажат направо, а не да се крият като мишоци зад това „консолидиране”.
*
Както и да е! Нали се сещате, че НЯМА и не може да очаквате адекватна реакция от Михайлова и ОбС Троян, които да решат нещата в Брюксел или с Европейският Омбудсман? То за такова нещо се иска смелост, иска се да обичаш общината и хората и, иска се да се жертваш, ако трябва, за техния интерес. И не на думи, а на дела. И не с медийни сълзливи до повръщане тъпи излияния, а конкретни стъпки и съдебни дела в Брюксел и Страсбург.
Само че, нито Михайлова, нито кой да е от ОбС Троян са такъв тип хора. Тях ги интересува само собственото им благополучие и политическа кариера. Имаше на времето двама такива об.съветници, но те бяха ПРОГОНЕНИ и от Троян и от България. За да останат .... вие си ги знаете кои и какви!!! Да са ви честити и да си ги преизбирате докато окончателно ви затрият. Може и паметник да им вдигнете на „Троянските комуняги-управленци”. /на мястото на онзи, „комунистическия паметник”, който най-гнусните и долнопробни днешни троянски комуняги го бутнаха, за да си заличат кирливите следи тези простаци и нещастници от троянската нименклатура на БКП плюс слугата акимова – Ангел Балев/
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Ако по случай 1 април, Т21 не се е избъзикал с писмото на премиера, мисля следното: След като премиера е съпричастен към общинското ни водно дружество и ни подкрепя, да инициира законодателна промяна в Закона за водите в частта си за създаване на асоцияция и в нова алинея да се даде възможност на общини да запазят собствеността си и възможността да ползват евросредства по оперативна програма. Всичко друга е "ала бала". Не се подписвам, тъй като не желая персонални оценки за мнението ми.

Анонимен каза...



"Борисов подкрепи Троян в битката за водното дружество":):):)
петък, 01 април, 2016 Бъзикилийкс "Троян 21"– Истината такава, каквато можеше да бъде!?
С уважение към всички форумци: Генадий Маринов, гл. ред., Т21:)
Браво Гена!!!

Анонимен каза...

12-ти, то че е шега за първи април, е ясно!
Но в Закона за водите, чл. 198б ясно е казано-управлението на ВиК системите се осъществява от:
ал. 3 общинския съвет - когато в границите на обособената територия попадат ВиК системи - собственост само на една община. Докато тази алинея не бъде отменена, няма как силово да ни принудят да се "консолидираме".

Анонимен каза...

Мутрата освен ,че ще подкрепи Троянци е обещал и да върне откраднатите милиарди на Българите като си остави само 1-2милиарда за унучето ,че и то е човек все пак.

Анонимен каза...

Ей Бат Бойко,абе ти верно с който си легнеш с него не ставаш бе брат,абе може ли да наредиш на слугата си Лилито Павлова да тича и да съска като змия по всички телевизии,да заплашва непослушните общини,и сега хоп на 360 градуса та чак пък и поздрави ни пращаш,че сме горди балканджии и ала-бала.Само си представете ако в момента беше Акимов кмет какво щеше да се случи с ВиК.Затова Бойко иска негови кметове навсякъде,за да прелапа и малкото останало от углозганата ни и розпродадена държавица.Политиците са ни продажни и затова летим към дъното със страшна сила.

Анонимен каза...

Преди много години,когато Тодор Живков беше на чело на държавата,при едно негово посещение в Троян беше казал:
Троян е крепост на българщината и комунизма.
И тази мисъл висеше със страшна сила на входа на една стара Троянска сграда.
Сега друг политик се опитва да ни внуши,че сме горди троянци,достойни за възхищение и уважение.
Само че,гордостта на троянци - родната индустрия отдавна вече я няма.
Само тук-там,зародили се като след бомбандировка,малки частни фирмички,приютили послушни работници за не големи заплати.
А сега и водата се чуди по коя тръба да тръгне?

Анонимен каза...

А нашият народен представител Миховски няма ли да вземе отношение по проблема с ВиК и да защити интересите на троянци?!?

Анонимен каза...

Какво отношение да вземе Миховски...пръскач!

Анонимен каза...

Номер 16, първо - това беше първоаприлска шега и второ - при завъртане на 360 градуса, оставаш на същата позиция, но явно си копирал мисълта от родните футболни коментатори, при които мачът почти винаги се обръща на 360 градуса ;)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |