Започва изграждането на магазин на „Мерцедес“ в ритейл парка в Троян

 * Герхард Фолц: „На първо време бях скептичен, но това, което видях в Троян, изцяло промени нагласата ми. Тук наистина се случва
 нещо интересно“
Предстоящо
Гледка от луксозния магазин на „Мерцедес“ в София Ринг Мол, троянският ще е сходен като визия
ТРОЯНСКИЯТ ритейл парк – в който вече има магазини на големите вериги „Лидъл“ (Lidl), „Техномаркет“, „КиК“ (KiK), „ДМ“ (dm), „Мат Стар“ (Mat Star), Сладкарници „Неделя“, бирария „Багатур“, „Българска скара“, „Пепко“ (Рерсо) и са в процес на подготовка „Юск“ (Jusk) и „Ню Йоркър“ (New Yorker) – ще се сдобие с истинска перла. До дни започва изграждането на магазин за продажба на нови автомобили и то не какви да е, а на култовата немска марка „Мерцедес“ (Mercedes-Benz). Миналата седмица, научихме го от собствениците на ритейл парка, на място в Троян са били представители на търговската група, държаща правата за продажбата на „Мерцедес“ в България, като с тях е бил и представителят на „Mercedes-Benz“ от централата в Щутгарт Герхард Фолц.

„БЯХ В БЪЛГАРИЯ и научих за идеята на нашите търговци да отворят магазин в по-малък град. На първо време бях скептичен, но това, което видях в Троян, изцяло промени нагласата ми. Тук наистина се случва нещо интересно и вярвам, че продажбите ще потръгнат“, коментирал г-н Фолц (цитатът е по в. „Капитал“ – бел. ред.). Сред аргументите „Мерцедес“ да се появи в Троян е и новият автосервиз в ритейл парка, който предстои да отвори официално съвсем скоро и е асоцииран към немската фирма „Бош“ (Bosch). Според разчетите магазинът на „Мерцедес“ в Троян трябва да е готов до края на годината и официалното му отваряне ще е непосредствено преди Коледа.

ОТ НАШИ източници разбрахме, че пръст в цялата работа имат още няколко фактора. Най-напред – голямата „автомобилност“ на Троян, градът ни е с най-много автомобили като абсолютна бройка в цялата Ловешка област (над половината от автомобилите в областта са в Троян), а по автомобили на глава от населението сме на първо място в България, изпреварвайки дори столицата София (в момента община Троян има 32 хил. жители и почти 26 хил. автомобила). Второ – в района има много нови автомобили и все повече ценители на престижните марки, още един аргумент в полза на бъдещия троянски магазин на „Мерцедес“. Трето – немските автомобилни проекти в съседния Ловеч, където вече се произвеждат компоненти за електросистемите на много автомобилни марки в завода на „Вос“ (Voss) в Баховица (виж „Немският завод край Ловеч отвори“ – бел. ред.) и се изгражда завод за електромобили на базираната в Германия компания „Next.e.Go“ (виж „Договорено – започва строителството на нов завод за автомобили в Ловеч“ – бел. ред.), т. е. оформя се един своеобразен автомобилен ловешко-троянски клъстер. Има и още нещо, едно обективно троянско предимство – градът ни е в центъра на България, което от търговска гледна точка е голям плюс и идеята е да привлича купувачи от цяла България.
 
ОТ НАС – успех на новото начинание!
Т21
 
Още по темата:
 
Още първоаприлски през годините:

3 коментара:

Бай каза...

Много сте назад с информацията, вече работи! Вчера си купих един :)))

Unknown каза...

Честит първи април!

Z@Q каза...

На Ливадето започва усвояване на терен за производство на камиони "Скания". Бюрото по труда набира хора за едногодишно обучение в Швеция!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |