„Била“ не се е отказала

* Кметът Михайлова: „На 14 април имах разговори с „Била“ и те потвърдиха намеренията си да инвестират в Троян“ * Спорният момент е новото кръгово кръстовище, преговаря се за поевтиняване на австрийския проект
 
Тема с продължение
 
Мястото на бъдещото кръгово кръстовище, водещо към хипермаркет „Била“, Троян
НЕ Е ТАЙНА, че след немската търговска верига „Лидл“, която преди броени дни откри свой хипермаркет в Троян, и австрийската „Била“ има подобни инвестиционни намерения. „Вчера, 14 април, имах разговори с „Била“ и те потвърдиха намеренията си да инвестират в Троян“, заяви кметът Донка Михайлова на редовната си месечна пресконференция (15 април) в отговор на питане на Т21. Като допълни, че има и един спорен момент, по който трябва да се постигне договорка.

„ОБЩО взето дискусиите се въртят около комуникацинно-транспортния план, който и друг път съм казвала, че ни притеснява. Казвала съм също, че ние (Община Троян) искаме да имаме известна степен на сигурност, че пътната обстановка няма да се усложни с изграждането на хипермаркет на „Била“ и настояваме за изграждане на кръгово кръстовище“, уточни г-жа Михайлова. Община Троян се е договорила с „Била“ компанията да проектира, финансира и изгради въпросното кръстовище (при ловния ресторант „Диана“), което ще осигури достъп до бъдещия хипермаркет и ще оптимизира транспортната схема в района. Проектът вече е готов, но е доста по-мащабен и скъп от очакваното и това притеснява Община Троян, тъй като ще се наложи съфинансиране с общински средства.

„ИМАМЕ все още някои спорове по отношение на проекта, който от „Била“ вече разработиха. Проектът е доста амбициозен и всеобхватен, и доста скъп. Ние считаме, че той може да бъде минимизиран и финансово по-приемлив/допустим, така че „Била“ да може да извърши (цялостното) финансиране и да дари на община Троян кръговото кръстовище. Смятаме, че не е справедливо със средства от данъците на троянци да решаваме проблема с комуникацията до магазина на „Била“, бе кметският коментар. На нашия въпрос за вече постигнатото и обявено (виж „Лидъл“ вече се строи, „Била“ – догодина“ и „Била“ и Общината се споразумяха, австрийците преговарят за терена“ – бел. ред.) споразумение с австрийците те да финансират новото кръгово кръстовище, отговорът бе: „Да, след което направиха проект, който беше много скъп и към който ние (Община Троян) предявяваме претенции. Считаме, че проектът може да бъде изменен така, че да е по-евтин и в същата степен да обслужва транспортната схема“.

И АКО обобщим казаното – „Била“ не се е отказала да строи свой хипермаркет в Троян, каквито слухове се появиха. Инвеститорските намерения на голямата австрийска компания са налице. И очакванията са, че спорните моменти около бъдещото кръгово кръстовище няма да провалят безспорно важния за града ни проект. Пред финализиране са и преговорите за закупуване на терена (около бившата градска баня), собственост на троянската фирма „Олимпия“, уточни г-жа Михайлова.

Т21


 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |