Висока оценка за троянския „Лайф“

* WhAT Association: „Неочаквана находка: дизайнерски супермаркет в Троян… Още малко и ще подгоним нивото
 на супермаркетите из Тирол“
И ний сме дали нещо на света
ЕТО КАКВО прочетохме, попадна ни случайно, в страницата във фейсбук на архитектурната група „WhAT Association“ (основана през 2005 г. от четирима млади български архитекти): „Неочаквана находка: дизайнерски супермаркет в Троян. Значи дори в малките, обичайно „китни“ балкански градчета, имало място за съвременна архитектура (и черни термопанели) вместо само „интерпретации“ на възрожденската. Още малко и ще подгоним нивото на супермаркетите из Тирол. С две думи истинска градска нормалност. Жалко, че не я бяхме открили преди номинациите за WhATA Awards 2017“. Поместени са и серия снимки – външни и вътрешни, като допълнителен аргумент за високата оценка за троянския магазин „Лайф“ (откриването му бе на 26 май м. г. – бел. ред.).

И МАКАР ЧЕ в цитираното има (не)малка доза столична надменност и снизхождение към „китните“ балкански градчета, в случая – Троян, няма как да не сме поласкани. Пък и всички нашенци вече, дори най-скептичните и хейтърски настроените, плюс многобройните гости на града и района свикнаха с мисълта, че в Троян има добър хипермаркет, много добър. Нищо че не е от някоя от големите чужди вериги, даже по-добре, нали призивът „Избери българското!“ не е без значение.

***

И ОЩЕ ЕДНА наша регионална архитектурна гордост. В 16-тото издание на националната класация „Сграда на годината“ (2017 г.), провеждаща се под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, имаме победител с ловешки адрес. Новият катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч (осветен тържествено на 30 април м. г. – бел. ред.), бе обявен за „Сграда на годината 2017“ в категорията „Сгради - паметници на културата“. И още една добра новина – на церемонията по връчването на наградите „Сграда на годината 2017“ официално бе даден старт на кампанията за набиране на средства за довършване на изографисването на ловешката катедрала.

Т21

17 коментара:

Анонимен каза...

Всичко има, най вече за ядене..ама пари няма..е това е болния въпрос,социалната политика на града..ако щете и на държавата е далеч по скромна от другите държави който имат безплатни кухни за най бедните...тук все още важи правилото който не работи не трябва да яде..!Вижте кои влизат и търгуват от там!!!Ееех..капитализъм..капитализъм!

Анонимен каза...

Дизайнерски магазинът е докаран,обаче вътре ходят някви управители по размъкнати анцузи, сервитьорите в някви дънчици, в пикови моменти не достигат жените, които сипват храната, особено на щанда за сладкиши.

Анонимен каза...

... те са част от местната фауна, т.е. са местна забележителност и ние си ги ценим... "размъкнати анцузи" също ценим.

Анонимен каза...

Висока оценка за троянския Лайф, ниска за троянския Жизн...

Анонимен каза...

Аз пък си мисля, че на първо място е съотношението цена-качество.
След това може би е обслужването и накрая може някой да обърне внимание какви са стените и тавана.

Анонимен каза...

Аз лично се радвам за това, че в Троян има такъв хипермаркет. Няколко пъти го посетих и с удоволствие бих пазарувал отново там. Управителите по анцузи се справят перфектно, а на който не му харесва да си представи, че са с костюми. На немски анцунг означава костюм. Напред момечета и не слушаите злите езици.

Анонимен каза...

Тя, сградата, добре, но всичко е доста по-скъпо от познатите ни досега магазинчета. Да не говорим за веригите "от някоя от големите чужди вериги". Така че, нека си правят снимките и да се радват сеирджиите. Аз там влизам само в много краен случай ...

Анонимен каза...

Ловешката катедрала е станало много хубаво!
Браво!

Анонимен каза...

Да, ама имат хляб на мноооого добра цена.

Анонимен каза...

И вечер в 17:00 часа е много хубав и топъл

Анонимен каза...

Да-има забележки!Нормално.Че то в кварталните магазинчета няма ли???Важното е,че е удобен и нужен,както се оказа.Почти всеки ден пазарувам от там.Омръзна ми от клюките и намусеното обслужване на кварталките!

Анонимен каза...

Някой дали би могъл на по-простичък език да ми обясни значението на срелката надясно в средната лента на главната снимка?
1. Как се прави десен завой от лявата лента?
2. За къде е този десен завой? Надясно е оградата на вторични. Няма врата, път или каквото и да било.

Анонимен каза...

№12 ще ти го обясня много кратко и ясно за стрелката!
Не компетентни тъпанари са направили това кръстовище!

Анонимен каза...

Или бояджията е обърнал наопаки макета на стрелка?

Анонимен каза...

Да харесвам магазина и редовно пазарувам от там. Имам препоръка-в супите да слагат по малко брашно и да солят по малко. Купих си цаца-горчи от сол. Може би това съм случил, но се повтори.Иначе-внимателен персонал, разнообразие. Браво.

Анонимен каза...

Братя Тоцеви кои бяха? Може ли някой да ми каже ... Какво общо имат с анцузи и маратноки? Момчетата имат поне 5 висши образования на калпак от В.Търновския университет, право, икономика, политология, мениджмът, туризъм, и т.н. Я си гледаите работата и не разпространяваите фалшиви новини, че били селяндури.

Анонимен каза...

те не са "селяндури", защото са от маалъ ПАТРЕШКО

ако бяа селяндури щяа да са ут Уршакът кату Модецити

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |