Хипермаркетът „Лайф“ отваря през май

* Собственикът на веригата Радослав Борисов-Роко е потвърдил новината пред кмета на Троян
Предстоящо
Троянският магазин "Лайф" ще отвори врати в края на месеца
ОЧАКВАНИЯТ с огромен интерес (и нетърпение) нов, всъщност първи, хипермаркет в Троян – пореден обект от плевенската верига „Лайф“ (Life), ще бъде открит в края на м. май. Това е било уточнено от собственика Радослав Борисов-Роко в разговор с кмета Донка Михайлова вчера, 13 април. В момента приключват строителните дейности и започва доставката на оборудването. Според предварителните разчети троянският „Лайф“ трябваше да отвори врати в края на миналата година, но обективни причини забавиха старта. Магазинът се намира на разклона за кв. „Попишка“ срещу бензиностанция „Йоана“. 

През октомври 2015 г. билборд обяви инвестиционните намерения
ДА ПРИПОМНИМ предисторията. По неясни причини Троян, най-жизненият икономически и най-успешен град в Ловешка област, очертаващ се и като туристически център, остана извън хипермаркетната вълна у нас и в района след 2000-та година. Вероятно има някакво обяснение защо в съседните и сходни като мащаб, човешки ресурси и т. н. Ловеч и Севлиево хипермаркетите никнеха като гъби, а в Троян - нищо, но не е тук място да го търсим. През 2006 г. веригата „Плюс“, която по-късно се присъедини към „Лидъл“, купи терен (на разклона за кв. „Попишка“), но не последва строителство. През 2010 г. интерес към отваряне на голям магазин в Троян заяви веригата „Кауфланд“, и пак нищо. През 2011 г. се заговори, че „Лидъл“ ще строи на своя си троянски терен, имаше и някакви официални разговори, и дотук. През 2012 г. бе открит троянски магазин на литовската верига „Т-маркет“, обаче обещаните инвестиции и размах си останаха само на думи. През 2014 г. „Лайф“ на два пъти заяви интерес да закупи общински терени в Троян – първо в района на блок „Къпинчо“, после в жк „Лъгът“; и двата пъти политическите сметки и препирни в Общинския съвет провалиха намерението на инвеститора. През 2015 г. се разбра, че „Лайф“ са придобили от „Лидъл“ споменатия пустеещ от години терен на разклона за кв. „Попишка“ и започват строителство; както се вижда – този път нещата се случиха.  

В момента се извършват довършителни строителни работи по новата сграда, 13 април 2017 г.
НАСКОРО от Т21 отправихме питане към „Лайф“ за параметрите на новия им троянски обект – размер на инвестицията, площ, структура, работни места, но, кой знае защо, не получихме отговор. По наша неофициална информация магазинът в Троян ще е най-големият от веригата и с него ще й бъде дадена нова посока, включително с ново лого и нови фирмени цветове.   

Т21

 Още по темата:

28 коментара:

Анонимен каза...

Бавно, мноооооого бавно строителство! 1000 години след маймуните сме!
Пожелавам весел Велик ден на всички троянци! Заслужаваме повече, но...здраве пред всичко останало!
ДОБРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ!!! Догодина и "КАУФЛАНД"!!!

Анонимен каза...

Браво! Най-после.

Анонимен каза...

"По неясни причини Троян, най-жизненият икономически и най-успешен град в Ловешка област, очертаващ се и като туристически център, остана извън хипермаркетната вълна у нас и в района след 2000-та година. Вероятно има някакво обяснение защо в съседните и сходни като мащаб, човешки ресурси и т. н. Ловеч и Севлиево хипермаркетите никнеха като гъби, а в Троян - нищо". Причините всички ги знаят....а те са Марин Радевски и още няколко почтени "бизнесмени"

Анонимен каза...

Прав си 3-ти.
Но както виждаме града е пълен с лумпени, които упорито си гласуват за ГЕРБ.
Всички виждаме как г-жа Михайлова опитваше да направи много неща, но герберите си гледат техният интерес (а не народа) и нарочно спираха всичко.
Но лумпените пак ще си гласуват за тях и пак ще се чудят защо нещата са отчайващо зле.
Но ще има леко възмездие, понеже след откриването на Лайф ще има закриване на Слънца

Анонимен каза...

Браво 3-ти и 4-ти!Радвам се,че казвате и име!Щях да го направя и аз,но ми трият коментарите!

Анонимен каза...

Абе цървули невежи, не се ли сещате, че този така наречен хипер маркет ще се впие като пиявица в града, само ще смуче и ще изнася парите извън Троян, ще фалира по малките магазини и ще ги затвори, но никой не мисли, там ще се отворят 50 места за работа а ще останат 100 без работа защото всичко е навързано даже и работници ще си докарат от плевен. На Троян му трябва развитие на местния бизнес а не чужди инвеститори.

Анонимен каза...

Пикал съм на местния бизнес.
То и без това повечето ходим до съседните градове за пазаруване, че тука не познават цените.
При наличие на конкуренция се постигат по-добри цени и по-качествена услуга.
Като не можеш да предложиш по-добра цена - затваряй дюкяна и отивай на работа в Калинел.

Анонимен каза...

Демокрацията, при която както мислим, че живеем, изисква да ни се предложи право на избор!!! Избор на училище, на детска градина, избор на занимания за децата ни, право на работа според образованието, или желанието, право на доходи за достоен живот и на старини, избор на цени и качество на предлаганата стока, избор на магазина от, който ще пазаруваме, нормални цени, а не доста по-високи от нормалните според доходите, избор за пътуване и почивка, и...много други неща.
Добре е да има и малки квартални магазинчета, и ще ги има, и ще просъществуват, СИГУРНО!!!
Когато влезеш в едно малко магазинче-мини-маркетЧЕ трима човека вътре са много, стоката е наслагана една върху друга, трудно можеш бързо да "намериш"търсената стока, останалите двама нервничат, напазарувалия докато излезе се блъска в останалите, абе, пълна лудница особено по празниците. Не помня в някой хранителен магазин да са ме обслужили с усмивка и както подобава/с изключение на магазинчето на ъгъла преди кафе"Тифани". Повече от персонала/млади хора/ са намръщени, изнервени, без настроение за работа и постоянно намират причина да те гледат накриво/. Това е особено фрапиращо в този Т-маркет, в който дори и охраната е отрицателно настроена към клиентите! През цялата зима не се намери някой, който да изчисти снега около магазина, коли и хора затъваха в преспи сняг-СРАМ, СРАМ И ЖАЛКА КАРТИНА!
Ревем за ЕС, ДЕМОКРАЦИЯ И ЧОВЕЩИНА, но за жалост не знаем какво е това, а човешките ценности се размиват и губят вследствие начина ни на живот.
Хубаво е да има и в Троян един просторен, с разнообразна и с отлично качество стока, с учтив и приветлив персонал, чисто и подобава облечени, подредена стока с много отстъпки за редовните клиенти, а и не само!
Весел празник, много здраве, успехи и щастливи и усмихнати троянци, по-малко злобни хора, клюкари, завистници, и...нека се обичаме и помагаме!!!
Далечни поздрави и хубави пожелания!!!
Поздрави на колектива на "Троян21"
Румяна

Анонимен каза...

Може и да така N5 но сега е пълно с троянци в магазините в Ловеч и Севлиево

Анонимен каза...

6-ти, през цървула ми е за троянските гаражни магазинчета, собствениците на които не познават парите. Ти сигурно си един от тях. Като не ти харесва хайде в Рико или Калинел.

Анонимен каза...

10-ти, вместо да помогнеш с някакво смислено предложение, на тебе ти е "през цървула". От такива цървули, които се радват на разрушението сме на това положение-100 години след маймуните.

Анонимен каза...

А теб сигурно те е страх от конкуренция. След като си защитник на каузата дай ти смислено предложение , а не само да лаладжуваш!

Анонимен каза...

Само конкуренция и нищо друго,вече на малкия пазар се оформя за месо такава,че Лесидренски лакомии спирачка нямат за цени и пр.Еко било ама друг път ....

Анонимен каза...

Като отвори този магазин пак ще са пълни магазините в Ловеч и Севлиево от троянци, такава ни е направата тук.

Анонимен каза...

Чуждата паничка винаги е по сладка и хубава, нада ли знаеш как свързват двата края тези собственици цитирани от теб и дали познават парите, след като платят наем, ток, заплати, данъци и други.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, твърдите, че Троян е "най-жизненият икономически и най-успешен град в Ловешка област, очертаващ се и като туристически център",дано е така. Но като чета коментарите, се притеснявам, че има много недоволни хора тук. Нещо по този въпрос-защо са недоволни? Част от хората са готови да спорят с другите и то не с особено учтиви думи.

troyan21 каза...

До №16: Хубав въпрос, но е над компетенцията ми. Но знам кой може да Ви отговори - Иван Хаджийски.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

12-ти, не ме е страх от конкуренция, защото от 20 години живея и работя извън България. Сравнявам развитието на другата държава, ролята на конкуренцията, съдбата на малките квартални магазинчета, които работят нормално и при наличието на големи вериги супер-маркети,наличието на демокрация, която хората са си извоювали, но, И си помагат един на друг, грижат се за безпризорните животни, за нуждаещите се от помощ хора, за извоюваните заплати, с които живеят достойно, като хора, за чуждите граждани, принудени да имигрират по икономически, или други причини. Пред тези хора не стои проблема дали ще имат, или не супер-маркет от голяма верига-те имат много такива. Пред тях не стои проблема да си изпратят детето на частна, или държавна детска градина, или училище, не стои проблема за неизчистения цяла зима сняг от тротоарите, транспорта е бърз, разнообразен, не толкова скъп/30 евро за цялата градска мрежа и всякакъв вид транспорт/, и колко още неща мога да посоча?
Как е при нас? Вие сам преценете?!

Анонимен каза...

Социологът Иван хаджийски няма да може да "отговори" по една много проста причина - няма да намерите никъде период с описание на психологията на българина в условия на откровен геноцид, какъвто се наблюдава през последните десетилетия.
Ако си мислите, че съвсем случайно бяха унищожени икономика, замеделие, образование и здравеопазване - много се заблуждавате.
Ако си мислите, че съвсем случайно единствено в "европейска" България населението се държи на изключително ниски доходи, а в същото време цените се "европеизират" - пак се заблуждавате и т.н.
В крайна сметка планираният общ резултат е тотален демографски срив с всичките ужасяващи проблеми, които той влачи след себе си. Не случайно вече оглавихме световните класации по смъртност и ниска раждаемост.
Е, точно в тези последици /ако ги знаете/ от един планиран и реализиран ужасяващ демографски срив може да откриете причините за състоянието и психологическите особености на все по-малко оставащото да живее в България население.
Разбира се, за троянските управи такъв проблем не съществува. Такъв проблем вие няма да откриете в нито една от краткосрочните или дългосрочните програми за развитието на Троян при нито един от все по-"успешните" кметове, общински съветници и обслужващите ги троянски медии.
С или без "голям" магазин, въпрос на време е да изчезнат и "малките" магазинчета. Така както изчезнаха и продължават да изчезват "малките" училища, "малките" читалища, "малките" здравни заведения, "малките" фирми и много други "малки" неща.
Важното е през това време населението да се хваща гуша за гуша за всяко "малко" нещо, прецакването на ближния да се ускорява ежедневно /вижте примерно цената на дървата за огрев или цената на свещите в църквата за Великден/, а "големите" "проблеми" на остатъчното население да са дали Бойко пак ще спечели /е, пак спечели/ и дали поредния троянски кмет е "успешен" или още по-"успешен".
И така - до пълното ни САМОунищожение.
п.п. 18-ти, мапълно безсмислено е, а и напълно противопоказно е да обяснявате тук, в Троян, как живеят и какви са практиките в цивилизованите държави. Да не дава Господ пък да опитвате нещо да промените в този град, "превзет и управляван от простаците". Те всичко знаят, всичко могат и тайни за тях няма. Веднага ще бъдете сатанизиран, ще ви охулят, ще ви осмеят и ще ви изпратят да си "пиете хапчетата". Тук действат с пълна сила думите на вожда и учителя Б.Борисов - "аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме". Правете се на простак в Троян и няма да имате проблеми.

Анонимен каза...

Явно доста собственици на магазини вече треперят дали ще има още хляб за тях.
А Бечев като "голям троянец и мислещ за Троян" защо държи такива високи цени?
Е, сега или ще ги свали или ще започне залеза на слънцата.
Защо коментара на 6-ти не е изтрит?
Или админите смятат, че всички (включително и админите) сме цървули?
А Бечев какво прави за Троян?
Обира народа и си пълни неговият джоб.
Предпочитам да дойде някой външен и да им покаже на нашите как се работи, какво се предлага и на какви цени.
Много хиляди левове и аз съм изнесъл към Севлиево и Плевен.
Приблизително по 200лв всеки месец.
И продължавам да го правя.
И много наши приятели го правят.
Даже и групово го правим - разходка и след това шопинг.

Анонимен каза...

До 20.

Това е проблема и ще бъде същия и дори пет вериги да отворят, хората отиват на разходка до близкия град за да разнообразят и пълнят чантите от там, защо си мислите, че тази направена инвестиция за милиони от лайф няма да искат да си я възвърнат, да не мислите, че ще ви подаряват стоките или ниските цени ще ги задържат повече от няколко месеца докато ви зарибят шарани такива. Ще стане като в другите вериги, пускат 10 артикула на ниска цена а другите по скъпи за да компенсират разликата, не си мислете, че ще пазарувате за без пари!!!

Анонимен каза...

Печалба може да се прави и от оборот.
Т.е може сложиш малка надценка, но всичко живо да идва да пазарува при теб. Например като при складовете на едро.
Все пак нали както каза трябва да се избие инвестицията, макар и малко по-бавно. Вместо да се чудиш после на кой да го продадеш, че не вървят нещата.

Анонимен каза...

Има и таранки не само шарани г-н рибар,а също и галоши не само цървули г-н обущар!С две думи а ти какъв си Харвардски възпитаник или......??/?

Анонимен каза...

Проз икономист от ВИНС-Варна.
Та по тази тема - в големите вериги има огромно разнообразие от почти всеки продукт.
В местния гараж има 2-3 вида сирене, 1 вид макарони, 2-3 вида "салам", 1 вид маслини и куп други такива неща.
А в големите.... в големите има много марки и разновидности.

Анонимен каза...

Тук е момента всеки трезво мислещ човек да се запита. До какво води приствието на хора като г-н Радевски в града - до разцвет или упадък. В началото на сагата - до първото, но след обсебването от политиката и манията да се приватизира града - ДО ВТОРОТО. И става по зле и зле и ....
А колкото до мита за фалита на малките магазинчета - това е мит на Троянските мафиоти. Магазинчетата ( и мафиотите ) ги има навсякъде по света и тук ще ги има. Аз не съм мазохист - ако в кварталното магазинче предлагат по-качествена стока на същата или по-ниска цена, ами аз ще пазарувам оттам.
Всеки трябва има право на избор - за оцеляване и по качествен живот.
А не както ни насаждат тук Троянските гербери - живот в гето, доста по зле от Сталински режим с цел забогатяване на ИЗБРАНИ.

Анонимен каза...

Драги троянчани не се радвайте толкова на магазин Лайф. В Плевен тази верига е известна с развалените мръвки и залежала стока. Също и с мизерното заплащане на работниците в магазините. Ако не вярвате - след време ще се убедите сами.

Анонимен каза...

Ние сме свикнали на такива мръвки и стоки в троянските магазинчета

Анонимен каза...

26 е мнооого прав

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |