Според нас - крачка в обратната посока

* „Не че е наша работа ние да Ви пишем заглавията, но все пак по-коректно би звучало, ако бяхте озаглавили материала си „Един хипермаркет в Троян се заменя с друг” * „Използваме случая да честитим на троянци „новата“ придобивка, макар че е
за сметка на старата”
Предизвикано

УВАЖАЕМИ Г-Н МАРИНОВ, във връзка с публикация от бр. 27 на списвания от Вас вестник „Троян 21“, озаглавена „Нов хипермаркет в Троян“, в публичното пространство се породиха някои въпроси, които вълнуват и нас.

НА ПРЪВ ПРОЧИТ заглавието на Вашата статия звучи много оптимистично и създава впечатлението, че в Троян ще се появи още един магазин на голяма търговска верига, който освен че ще даде възможност за по-голям избор на стоки за троянци, би послужил и за своеобразен коректив и регулатор на цените. Тъй като на всички е ясно, че когато в града има само един „голям“ магазин, той се явява в ролята на монополист, когато станат два – това вече е пазарна икономика. На практика обаче се оказва, че това няма да се случи точно така. Във Вашата статия, веднага под заглавието, Вие коректно сте вметнал, че СВА прекратява дейността си (поради какви причини тази все пак известна търговска верига се оттегля от пазара в Троян е една друга тема, но фактът сам по себе си е достатъчно красноречив).

ДА ЗАМЕНИМ СВА, една известна и доказана верига на българския пазар, с почти непознатия T-MARKET, според нас е крачка в обратната посока. Троянци пак остават само с един голям магазин, който ще има привилегията да определя цените и да движи пазара. Тук е мястото да надникнем и в сайта на T-MARKET. На стр. 3 в ценовия каталог от 13 юли 2012 г. например виждаме, че цената на пилешко филе е 7,99 лв./кг, а на свински врат без кост - 7,89 лв./кг, като цената на втория продукт е с 20% намаление, иначе струва 9,89 лв./кг?! Който се интересува повече, може да надникне в официалния сайт на веригата www.maximabulgaria.bg - от там ще научи още, че сдобивайки се с T-MARKET, Троян се нарежда до градове като Лом, Монтана, Перник, Самоков, Костенец и т.н., където веригата вече има магазини.

МНОГООБЕЩАВАЩОТО ЗАГЛАВИЕ във Вашия вестник е, така да се каже, скрита лимонка, защото на прима виста човек би се зарадвал, че най-сетне в Троян ще се появи още един магазин, но лимонката гръмва още в подзаглавието Ви, че това е за сметка на СВА, което се закрива. Не че е наша работа ние да Ви пишем заглавията, но все пак по-коректно би звучало, ако бяхте озаглавили материала си „Един хипермаркет в Троян се заменя с друг“, защото „нов“ някак си се подразбира като още един… А то магазинът си е същият – един-единствен в града, ако и да се гласят да го пребоядисат… пардон – да го реновират!

ДАЛИ ТАЗИ ПОДМЯНА на веригите ще е за добро или за зло на троянци, времето ще покаже. Във Вашата публикация Вие осведомявате обществеността, че T-MARKET ще открие нови 16 работни места, но колко закрива СВА в този случай? Погрижихме се да потърсим отговор на този въпрос от Иван Найденов, собственик‚ на фирма „Евани“, който до сега стопанисваше СВА. Г-н Найденов бе така любезен да ни осведоми, че ще преназначи хората си по други свои обекти, за да не останат безработни.

МНОГО ПРИЯТНО бяхме впечатлени и от готовността на T-MARKET да разшири паркинга, ако се предостави подходящ за целта терен. Дано да стане, защото паркинг в близост има къде да се направи. Например на мястото на онази сграда на бившето предприятие „Балканска звезда“ – грозна и ненужна, освен ако някой не се престраши да я ползва за декор на филм на ужасите. Преди да пожелаем успех на T-MARKET в Троян, остана още една въпросителна. Интересно как точно мениджърите на веригата си представят партньорство с местния бизнес? Какво ще ни продават чрез T-MARKET? Възглавниците на „Калинел“ или сиренето на ИПЖЗ, или троянската сливова? Защото ние тях си ги купуваме и сега…

КАКТО И ДА Е. Да използваме случая да честитим на троянци „новата“ придобивка, макар, че е за сметка на старата. Отдалече обаче се вижда, че някой пак се е приготвил да си „пише“ обществени актив и пак - на рабоша на обикновените хора.

ПП ГЕРБ (младежи) - Троян

Бел. ред. Заглавието и подзаглавието са на редакцията.

*****

Бележка на редакцията

КЪДЕ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО

* За да не се повтори издънката от миналогодишните кметски избори

БЛАГОДАРЯ на младите от ГЕРБ – Троян за внимателния прочит на нашата статия „Нов хипермаркет в Троян“ (в миналия брой на Т21), както и за направения смислово-стилистичен анализ на заглавието. Наистина „нов” може да се схване и като „единствен” – както те го тълкуват, но нека не забравяме, че „нов” означава и „нов”, т.е. „който е от неотдавна” (Български тълковен речник). Но да спрем с литературоведските занимания и да си кажем нещата по същество.

МЛАДИТЕ ГЕРБЕРИ и техните по-възрастни другари не са глупави хора, напротив, и затова са наясно – мечтата на троянци за голям хранителен магазин е много голяма (а че е така и защо е така е излишно да обясняваме, знаят го и врабчетата по троянските улици - бел. Г.М.) и реализацията й, па макар и частична и не съвсем като у хората (виж как е в Ловеч, Севлиево и т.н. – бел. Г.М.), носи политически дивиденти. Дивиденти за троянската управа. Големи дивиденти – независимо дали заслугата е основно нейна, на троянската управа, или пък случилото се е в резултат на добро стечение на обстоятелствата. И точно тук е заровено кучето – че „червената” кметица Донка Михайлова и нейните от столетницата ще оберат лаврите, което е недопустимо. По принцип, но най-паче защото идат парламентарни избори догодина и трябва да се печели електорално влияние, за да не се повтори издънката от миналогодишните кметски избори.

И ТУК МАЙ МУ Е МЯСТОТО да попитаме защо бившият троянски кмет Минко Акимов (ГЕРБ) не докара някоя от големите („истинските”) вериги за търговия с хранителни стоки в Троян?! Помним, че на една кметска пресконференция аз лично (Генадий Маринов) му казах следното, цитирам по памет: „Г-н Акимов, ако голяма търговска верига отвори хипермаркет в Троян, вторият Ви мандат е в кърпа вързан”; ще е елементарно да се обясни троянският кметски провал на ГЕРБ само с това (неотварянето на голям магазин по време на тяхното управление), но съм убеден, че и то помогна.

ОЩЕ НЕЩО – добре помним как народният представител д-р Станка Лалева (ГЕРБ) и сегашният партньор на ГЕРБ в местния парламент инж. Милко Станчев (ДСБ) миналата година публично обещаха, че работят за отварянето на магазин „Лидъл” в Троян и работата е опечена (виж материалите „Д-р Станка Лалева: Работим за отваряне на „Лидъл” в Троян” в бр. 9 на Т21 от м. март 2011 г. и „Потвърдено: „Лидъл” вдига хипермаркет в Троян” в бр. 19 на Т21 от м. май 2011 г. – бел. Г.М.). Но, уви, не стана - дано все пак някога…

И НАКРАЯ - две думи за T-MARKET. Веригата явно не е за подценяване, щом има 463 магазина в 5 европейски страни и вече над 20 обекта в пренаситената с хипермаркети българска столица София. Заложената в договора инвестиция в Троян за 480 хил. лв., както и другите обещания също не са за подценяване. Вярваме, че посоката е вярна. Но да не бързаме с хвалбите, нека първо видим какво ще стане.

НЕ МОЖЕ ОБАЧЕ да не се съгласим с младежите на ГЕРБ – Троян, че за да станат нещата както трябва и да не се стигне до монополизъм в града ни, тук трябва да се отвори (поне) още един голям магазин (за сравнение – съседните Ловеч и Севлиево имат по 4-5 хипермаркета от различни вериги – бел. Г.М.). Интересно е и подсказването на младите гербери, че наблизо има терен за по-голям паркинг (а големият паркинг е задължително условие за нормалното функциониране на който и да е голям магазин – бел. Г.М.); и дано заявката на хората от Т-MARKET, че веригата им е готова за своя сметка да изгради нов паркинг, стига да им се предостави подходящ терен, не са пиарски кьорфишеци.

Генадий Маринов

Още по темата:

79 коментара:

Анонимен каза...

Ей,за това младите пендели по-добре да си мълчат,докато не са се омазали с говната като старите им дружки от ГРОБ.Нещастници!:{

Анонимен каза...

Като студент в София имах възможност да живея на 100 метра от магазин на Т-Маркет в кв. Дървеница . Искам да ви уверя, че Т-маркет е най-мизерната (и скъпа за качеството) верига в София. Пълни боклуци ! Дори имаше и предаване на Господарите, за червеи в кюфтетата им.
Не че съм привърженик на ЦБА, но смятам, че ЦБА е по-малкото зло.

Анонимен каза...

" CBA - една известна и доказана верига на българския пазар.." - аз май пазарувам всеки ден от друг магазин.
Пише си CBA, но явно нещо се бъркам, защото става само за купуване на цигари, бира, алкохол и безалкохолно - колбасите половината са преопаковани и без срок на годност, сладкишите половината са сплескани и с изтекъл срок, хляба става за бой на кучета,... И CBA и T-market са ми на по 100 - 150 метра, но истината е точно обратната на тази, която виждам младежите. Да оставим, че всеки път като влизахме в троянското CBA миришеше на развалено месо още от входа !!! Ще си позволя един съвет към младите членове на ГЕРБ - Не възприемайте това като успех на кмета ( то едва ли е чак такъв успех !), така ще спите спокойно .

Анонимен каза...

От 3 - да не излезе, че Т-маркет са голяма работа ;)) И те са маймуни,

IgMg каза...

Гена, перфектен си в отговора. Тези господа и дами от младежкия ГЕРБ, къде бяха до сега? Та ти си им виновен значи, подвеждаш общественото мнение, а?. Магазинът е един. Но драги герберчета не е един и същ. Защо вие докато вашите чичовци и батковци бяха на власт спаха и не направиха нужното за установяване н града ни на читава верига от магазини, а ? А пък вие се чак сега се събудихте едва когато Д.Михайловоа ви взе властта под овлажнелите за власт и слава муцунки? Айде стига с този изтъркан популизъм. Това сме го виждали вече, дайте нещо ново което да хване ред! За сега сте само, най-меко казани жалки и смешни!

Анонимен каза...

Интересно втори, аз съм в София от 2006-та и никога не съм срещал тази верига.Както и да е статията за "Нов хипермаркет...." беше смешна, дори се зачудих дали редактор не е използвал сарказъм в този случай.Радвам се на местната опозиция, но е много мека.
Вече мина доста време а общината върви на автопилот, няма новоспечелини проекти - работи се само по старите от предната власт.Не е извинение, че не се печелят такива, защото г-жа кметицата каза, че "знае как да промени Троян" а и все пак професионално се е занимавала точно с това - Европреекти.
Нямам търпение да прочета доклада и след 3-4 месеца.

Анонимен каза...

Вижте тук мнения за Т-маркет явно хората са пропищяли от тази верига:

http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=246

Анонимен каза...

който е подсказал тази идея на младежкото ГЕРБ /да се подпишат под такава статия и мнение/ е сбъркал преценката! Това не е актив за герберите като са оспорили заглавието на Генадий!

Анонимен каза...

Мили деца герберски! Кой ви учи на такова политическо поведение? Кой ви насъсква да реагирате така? Не, милички, така политика не се прави.Тънка работа е политиката, не е за всеки.

Анонимен каза...

Младите от ГЕРБ=пълни нещастници. ГЕРБ залязва господа младежи и Вие се возите на потъващ кораб какъвто бе Сакскобурготски с измислената си партия. Набира скорост Меглена Кунева и ще лапне 30% от избирателите но и тя е на същия принцип като НДСВ и ГЕРБ. Готова е на всичко за власт, ако трябва ще продаде/АЕЦ продаде, а това са загуби в милиарди за РБ/ и майка си за собствения си интерес.Който ще се прикачва на друг кораб да го прави по-навреме, за да не му викат политическа проститутка.БСП и те гледат и се държат като насрано дете майка си.Осраха се при управлението си в държавата и конкретно в Троян-не е нужно да припомнян какво направи за себе си и за Троян г-н Енкин и компания.За Акимов е излишно да коментирам освен с нещо което не мога да се примиря. Управлява ни, управлява ни и накрая ни остави със задължения от 4 000 000лв.Браво на такъв " управленец". Сега е председател на общински съвет!Наглост и неграмотност, но такива ни управляват затова и резултатите са видни.Какво остава? Ами няма кой, няма партия която да се доверим и да ни " оправи". Веригите магазини и да дойдат в Троян това няма да реши проблемите на града ни и на хората в него защото няма работа, оттам и средства за пазаруване в тях.Затова и младите го напускат. Препитание и живот за тях тук няма. Това са переспективите пред града ни за съжаление или не.За Донка Михайлова-слаб ръководител, но то друго и не може да се очаква от БСП.Изобщо Троян отива на майната си барабар с оставащите в него граждани.

Анонимен каза...

КМЕТИЦО, ИЗМИЙ УЛИЦИТЕ-Е-Е-Е-Е-Е-Е-Е!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Считам, че е проява на цинизъм написаното от ГЕРБ младежи!!! Та нали техен кмет имаше Троян цели 4 години - Защо не доведоха друга по-голяма и по-добра верига?!? Сега просто тези недорасли, пъпчасали момченца и момиченца правят всичко възможно да яхнат вълната и да се самоизтъкнат!
Наглост!!!

Преди година каза...

"Г-ЖА ЛАЛЕВА ИЗРАЗИ УВЕРЕНОСТ, че икономиката на Троян тръгва във възходяща посока, основание за което дава и откриването на нова поточна линия в „Балканфарма” (Актавис). Тя обяви, че заедно с кмета Минко Акимов ще инициират среща с ръководството на търговската верига „Лидъл” и ще търсят възможности за отваряне на техен хипермаркет в града ни. Била проведена и среща с изпълнителния директор на автомобилния завод край Ловеч Илия Терзиев (заводът е съвместен проект на ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев и китайската компания „Грейт уол” – бел. Т21); от разговора с г-н Терзиев станало ясно, че има възможност троянски фирми да бъдат наети за производството на керамични детайли."

Анонимен каза...

Да-а-а,Троян отива на майната си,барабар с Гроб-младежи и БСП /к/-старци!Ами ние с гайдите?
Е--л съм ви майката!

Анонимен каза...

Веригите следват парите.Техните проучвания за икономиката на града/настояща и бъдеща/ ги отказват тотално.Не е вярно,че няма подходящо място.Ако има пари и на Капинчо ще го направят..

Анонимен каза...

Много точен коментар на 15-ти.

Анонимен каза...

Хора, аз писах и под предишния материал - прочетете мнения на клиенти и работещи в тази верига хора - няма нито едно положително мнение за тях. Ниски заплати, от там - некачествен и често сменящ се персонал, от там - лошо обслужване, от там - некачествена стока и най-после - недоволни клиенти. За какво ни е тази верига? На мен, честно казано, не ми дреме, тъй като (повтарям се, но ...) пазарувам в Лидъл и Кауфланд съответно в Ловеч и Севлиево предимно.
Но да си мисли кметицата, че е направила кой знае какво за града ни, е несериозно!

Анонимен каза...

Правилно казваш 17-ти, ама хайде обясни ми тия келеши колко акъл имат в кратуните си,че се опитват да мислят и пишат срещу Генадий?
Сякаш той е домъкнал тия, или е фалирал Евани-то?

Анонимен каза...

11ти, няма да измият улиците. Считат го за неоправдан разход, тъй като ако падне обилен дъжд то той ще свърши това. Кметицата е слаб ръководител, приеми този факт и не и търси кусури.

Анонимен каза...

Че като е слаб ръководител, за се извини на хората и да си ходи.
Нямаме нужда от добри маниери, а от твърда ръка, която да върши работа.
Ей, все не случваме на кметове, каква е тая орисия?

Анонимен каза...

За този хал на гр. троян е виновно предишното управление на начело с незаменимия, великия
самозабравил се предишен кмет Минко Акимов,бивш член на БКП сега на ГЕРБ, негова е заслугата и за затваряне на заводите в град Троян , какви магазин да докара в Троян, нали хората го виждат, колко муе пипито, а сега се кипри като председател на общинския съвет. Настоящата кметица също е слаб управленец.

Анонимен каза...

Не е виновен за затварянето на заводите в Троян. Вината за Машстрой е на Минко Таслаков,ЕЛМА бе унищожена от Николай Банев.
Минко Акимов окраде много пари като комисионна по европроектите и остави 4 милиона лева кредити...

Анонимен каза...

Младите ГЕРБ-ери показват или впечатляваща незаинтересованост към местния бизнес или сериозна липса на мисъл. И на петокласниците е ясно, че развитието на местните предприятия е свързано с нови пазари. Да твърдят, че на местните фирми им стига това, дето си го "купуваме и сега" е доста глупаво. Да не дава господ такива хора да ни управляват!

Анонимен каза...

Настоящата кметица е нива над Акимов - като интелигентност и като морал. Някой май се уплаши, че хората я харесват и пише материали като този.

Анонимен каза...

Абе Петко Пенков ли Ви накара да го напишете това.Че нали и той от таз паница сърба.Затова съграждани-Севлиево -40км,еднопосочно.Около 12лв.бензин.Свинско без кост 7лв.кг,Хляб 0.62ст.и тн.т.Двама или трима направете си сметка.Да ни е честит шопинг туризма.

Анонимен каза...

24-ти, къде го видя морала по-точно?
В повишаването на заплатата на Акимов, в продължаващото назначаване на наши хора в общината, или в това,че Енкин отново започна да краде?

Анонимен каза...

24. Анонимен каза...
Настоящата кметица е нива над Акимов - като интелигентност и като морал.
Това е така, но я кажи едно нещо което е направила?
И жан виденов беше интелигентен, но помните ли какво се случи.

Анонимен каза...

Чета,смея и се чудя да вярвам ли. Този апостолат на мисловна немощ,гръмко подписан от шепа безработни простовати дечурлига. Иначе с претенции, ама май претенции покрай мама и тати?
Веднага правя паралел и с другия материал, на снимката на който гордо се мъдрят същите тези дечурлига .Но май погнусата от самочувствието на троянските млади, както сами се зоват, без да има грам покритие, е преобладаващото чувство.

Анонимен каза...

№ 11-ти и другите, дето ти пригласят. Живея към Санаториума - никога преди улиците не са били мити колкото сега. И да не ти изнася, факт е. Не търси под вола теле.
А на вас, мили герберски деца, ддато искате втори мандат мога да кажа, че не сте дорасли за това. Намерете друг да ви пише материалите - кака ви Ралица Бенчева не става. Не й достига там горе нещо. Защо сте против производителите от Троян, ако се докажат - както беше писано, продукцията им да намери място във останалите магазини от веригата. Нали сте политици, трябва да мислите за местния бизнес. Много, много сте далеч...

Рицар без доспехи каза...

Според мен- крачка в обратна посока е младите да се занимават с политика! Искам да знам, кой е написал този нескопосан материал? Защо имам усещането, че това е направено от ПР на ПП ГЕРБ? Въпросната Ралица Бенчева ако не се лъжа се подвизава като такъв. Познавам само още едно такова създание, което се подвизаваше като пиар и то се казваше Мариета Жекова. Уважаеми, несериозно е да се излиза с такива аргументи. Да Т- маркет е възможно най- мизерният магазин от веригата хранителни магазини, но на нас толкова ни е покупателната възможност. Няма как да има ЛИДЛ, КАУФЛАНД, ПЕНИ, КАРФУР, ПИКАДИЛИ, БИЛА и прочие, защото ние не можем да задоволим като потребление тези вериги. Има ли нещо, което не се вижда и не се знае от хората, които живеят в този град? Не ви ли е ясно, че тук със скороста на ,, пръдня" хората се омитат и бягат надалеч? Връщат се за по някой друг ден да си покажат лъскавите коли, новите дрешки и фасоните евентуално пред останалите си осиротели съграждани. Няма нищо в този град, което да води към просперитет, нито пък към каквото и да е развитие и бъдеще. Който остане тук получава спокойствието да се занимава с еснафи и глупаци. Да се занимаваш на спокойствие имам предвид, защото когато си в голям и бързо развиващ се град, там трябва в движение да се занимаваш с такива хора, докато тук имаш достатъчно време да го правиш. Загуба на време е младите хора а се занимават с политика, политиката е мръсна работа, нечистоплътна, изпълнена с много нечестни игри, прецакване, потъпкване на принципи. Трябва всички хора били то млади и стари решили да се занимават с политика да са наясно с това. Политиката е за дяволите! Власта е много мощно оръжие, често то попадайки в ръцете на некомпетентни хора се привръща в ядрено. Последствията от него могат да рефлектират върху околните дърги години след отнемането на въпросното ,, оръжие". За мен отдавна политиката не представлява интерес, даже забелязвам напоследък вече не изпитвам и агресия нито къч сини, нито към червени, нито към леви, нито към десни. Станах политически дебил, олигофрен и дори заплес. Все ми е тая кой ме управлява, за мен е важно и го разбирам прекрасно, че аз трябва да си помогна сам, че никой в този живот не ми мисли доброто, с изключение на близките и роднините. Никой не ми е длъжен, а и да е длъжен едва ли би го направил да ми помага. Животът е сурав и ....., както се казваше в един лаф. Живея в тази държава, оправям се както мога, и това е положението. Относн шопинг туризма за мен той не е нищо ново, с него съм отраснал и съм го приел като част от живота си. Климатизирал съм се преди много, много години на тази шопинг вълна и съм приел нтещата такива каквито са. Не съжалявам за нищо, защото и да съжалявам нищо не би се променило, промените не се правят от обикновените хора като мен, аз съм просто параван на тези с власта /ядреното уръжие/, те казват как ще стават нещата. На мен просто се усмихват и ми показват ,, уважение", защото утре на изборите ще се надяват тази усмивка и ,, доброта" да спечели изборите им. Аз обаче спрях да гласувам. Не вярвах, че ще стигна до там да не упражнявам правото си на глас, но ето на, тази демокрация чисто българска ме докара до тук. За мен упражняването на правото на глас по отношение на политически въпроси е нещо като да ядеш филия хляб овъргаляна в пръста или в пясък, каквато и да е филията, все ще ти хрупа неприятно в устата. Та и в политиката е така, отвръвка няма. Манталитета ни е такъв, съжалявам, но това е пложението, който и да дойде на власт, винаги ще има наши, ваши, свой- чужд. Лек ден!

Анонимен каза...

Ако е писано от Ралица Бенчева това не знам как да го нарека нещо си, то тогава същата дали има срам да ходи по фирмите да проси пари за книжлето което издават с Красимира Коларова, след като тя и те са против троянските производители?

Анонимен каза...

КОЙ МЕ СЪБРА С МЕН............

Анонимен каза...

29-ти, вярвам ти, че на теб ти е измила улицата. Но не можем всички да живеем в гетата, за да се ползваме от това, което събират като данъци от нас. Със сигурност плащам данъци в пъти повече от теб. Не искам моята улица да е по-добре измита от твоята. Искам поне веднъж да я измият от летния прахоляк, че ще се издушим! Не очаквам да ми я асфалтират изцяло. Ясно ми е, че няма да стане. Но поне да я изкърпят!
Изобщо не ме интересува колко фин човек е кметицата. Искам да си върши работата. 10-ти месец никакъв резултат от управлението й не виждам. Ако бъркам, моля да ме поправиш, като посочиш какво точно е свършила. Моля те, това да не включва каква е сладурана, възпитана и други подобни. Като много ти харесва, вземи си я у вас.
И последно - поне ДА ИЗМИЕ УЛИЦИТЕ!!!

Донкини тревоги каза...

Знаете ли,имам желание,иска ми се, ама Троян се командва от Дилян Енкин а не от мен.

Анонимен каза...

Чета и не вярвам на очите си. Скоро не бях чел толкова голяма простотия. Определено станахте за смях.

Анонимен каза...

По-просташко "политическо" изявление не бях чел. Аз пък започвам да харесвам кметицата, въпреки че на изборите не гласувах за нея

Анонимен каза...

КОЙ МЕ СЪБРА С МЕН............

Анонимен каза...

Бивш служител на "Общински пазари" ЕООД фирмата, която стопанисва обекта и от години недоумявам защо се извършва търговия на дребно в обект част от обособена инфраструктура изключително за търговия на едро!
Ако компетентните органи не дадат адекватен отговор на въпроса ми, или не се само сезират, смятам за свой граждански дълг лично да ги сезирам за нарушението.

Анонимен каза...

Сам се събра....

Анонимен каза...

Обектите на ЦБА в Търново са перфектни. В Троян не бяха на същото ниво, но все пак беше добре. Тази верига, която идва сега, е от най-долнопробните. С най-лошите стоки. Нормално за комунисти, да осигуряват на раята възможно най-лошите стоки. Когато става въпрос за тях самите, ще отидат да си купят най-добрата немска, английска или друга подобна качествена стока. За пролетариата само боклуци! Да сте виждали някой от комунистическите ви лидери да пътува с руска кола? Или да носи евтина китайска блуза? Не губете време да търсите подобни неща. Няма да ги намерите. За тях само най-доброто.

Анонимен каза...

Ако това са ни младежите - жална ни майка !!
А, ако са се подписали под чужд материал - още по-жалко !

Анонимен каза...

Каквито са ГЕРБ Старци, такива са и ГЕРБ Младежи-тъпанари!

Анонимен каза...

Абе, вие Младежи ГЕРБ тъпи ли сте бе? Как може да се занимавате с подони теми?! За заглавието на няква статия в селската медия, разкриваща информацията за нова бакалия в околията! И какво видяхте да е грешно, та не е ли НОВ тоя магазин. А какво е тая забележка за промоционалните им оферти и редовните цени - та това си е практика при всеки хипермаркет. Всяка седмица има нови промиции, какъв ви е пролемът?! Само се излагате, направете нещо свестно, а не да разследвате колко работни места ще се открият в нов магазин. Какво е тая анти реклама? Не стига, че нищо не се случва в Троян, ами вие гледайте и хубавите новини да опропастите. Аман. Изобщо мястото ви не е там.

Анонимен каза...

Шопинг туризма съм усвоила отдавна и аз - пазарувам само в нормални магазини. Тук само яйца, кисело мляко и хляб. Дръжте си я веригата :):):):):)

Анонимен каза...

Мутри управляват държавата, ГЕРБ са много прости и неграмотни

Анонимен каза...

"мечтата на троянци за голям хранителен магазин е много голяма"
ЕснафЪт винаги е имал високи идеали!

Анонимен каза...

Не ви ли е ясно,че Герб - младежи са се подразнили от материла за тях (въпреки че за коментарите Генади няма вина)и са решили, че с тази публикация ще предизвикат някакъв обрат.Но...с техните камъни - по тяхната глава.

Анонимен каза...

„ ... общественият ни и културен живот е в значителна мяра под знака на посредствеността и полуинтелигенцията, чиито токсикации са едно от най-гадните явления у нас"
Иван Хаджийски

Христо Христов каза...

Извинете ме, ама какви са тези партийни организации?То не бяха герб,герб-жени,герб-младежи,герб- предприемачи,то не бе чудо. Само провъзгласяват се за някакви ,крият се зад разни 3-4 букви и се вживяват и изживяват.Това писание ,е най-малкото смешно,да не кажа цинично и възмутително.Тези младежи , нямат забит един пирон собственоръчно ,кой им дава право да се изживяват по този начин?Едва ли не г-н Генадий Маринов е собственик на въпросния магазин.Що за глупост, що за безочие? Прочетох и другата статия и направо се отчаях от мисловната дейност на тези млади хора.Срамно и много жалко,че именно тези млади хора, се вземат насериозно и претендират за политически кариери (:

Анонимен каза...

ГЕРБ е еднодневка. Нека се изживяват.

Анонимен каза...

http://e-vestnik.bg/15174/mnogo-prikazki-a-nikakvi-otgovori-za-atentata/

Анонимен каза...

"...в публичното пространство се породиха някои въпроси които вълнуват и нас"
Абе автора на този боклук май се намира в космическото пространство,а?
Породили им се били въпроси моля ти се, пръча дали ражда?!
Мисъл и писмо като на петокласник!А,че е скалъпена цялата простотия, е повече от ясно (:
Марш по трапето да пасете овци, мискини недни!

Анонимен каза...

Държавата е разграден двор без кучета, хора убиват, те се загрижили за статията за магазина.
Всеки с проблемите си.

Анонимен каза...

http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=25879971

Анонимен каза...

ГЕРБ си отива...

Анонимен каза...

Абе къвто миню такава и дона - отдавна удъртели консумолци , апаратчици чиито глави не могат да реализират нито една ползотворна идея . Само се хвалят с несъществуващи успехи .

Анонимен каза...

Група Естествено Разядени от Болестта младежи от Троян (:

Анонимен каза...

" За забогатяването винаги е нужна власт, а за завземането и задържането на властта винаги има нужда от пари. "

Анонимен каза...

Ей, троянски гербери,казах ви как се прави. Стига сте се занимавали с глупости, че времето върви! Другите хора работят...


http://kafene.net/gossip.html?fb_1127242_anch=25843127

Анонимен каза...

http://sulla.bg/2012/06/29/2681.html#more-2681

Анонимен каза...

http://umnosti.com/2012/07/13/%d1%80%d1%83%d1%81%d0%b5%d0%bd%d1%86%d0%b8-%d1%85%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d1%86%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%b1%d0%b0%d1%80%d1%82/

Анонимен каза...

http://www.svobodata.com/page.php?pid=9662&rid=154





Да еба мръсници да еба !

Анонимен каза...

ГЕРБерчетата защо толкова стоят зад Иван, да не е техен господар. Нещо много го защитават. ГЕРБ си отива от аман от издънки. За 3 години само лафове научихме. ( От едни много умни хора хахахах ).

Анонимен каза...

До 29 ти аз пък живея над фабрика Витекс на главната където трафикът е в пъти по голям от този около санаториума и най вече този на тирове на всеки 5 минути , каквито около вас няма как да минават защото е забранено.И повярвай ми прахоляка е ужасяващ ,а улицата е мита само веднъж пролетта ,ФАКТ колкото и да не ти изнася!А къщите са ни потънали в дебел прах.Децата ни също са принудени да го дишат.А за това ,че ви мият улиците(а не овлажняват заради жегата) редовно около Санаториума го разправяй на някои ,които не живее в Троян.

Анонимен каза...

КОЙ МЕ СЪБРА С МЕН............

Анонимен каза...

64-ти, напълно те разбирам и подкрепям. За съжаление знаеща как да промени Троян, Донка Михайлова, по нищо не се различава от градящия Троян,Минко Акимов.Пълна марионетка, апаратчик и имитатор на дейност.Колкото се мият улиците покрай вас,толкова се мият и покрай нас.

Анонимен каза...

49-ти,Христо от тук нататък следват ГЕРБ- гейове,ГЕРБ-мангасари и т.н до пълно психясване!Някой да се е загледал колко луди обикалят в града като спътници...

Анонимен каза...

http://neverojatno.wordpress.com/2012/07/21/teror/

Detelin Markov каза...

Генади, честно казано намирам за грешка, че захвана по този начин темата за "новия" маркет. Ще е интересно да направиш едно разследване за веригата в други градове, да видиш, какви заплати дават (смешни!), да научиш, как се държат с персонала и прочие. Защото част от интервютата за троянския магазин вече са минали и никак не са очаровани интервюираните - този работодатели ще се подиграят с хората в Троян. Не че CBA-то беше китка за мирисане, все са долнопробни маркети, но от CBA да паднеш на Т-маркет... лошо! Интересно, че като се сменяха имена и собственици на други вериги в Троян, нищо не казахте - Аро? А малката верига "Моят магазин", която предлага сума ти стоки на по-добри цени от двете споменати по-горе вериги? За тях нищо, нали?

Малко вестника трябва е да е по open за нещата случващи се в града, че само той дето остана в този град.

Анонимен каза...

На ГЕРБ най им прилича ГЕРБ-крадци. ГраДим България или граБим България?

Анонимен каза...

Много знете бе. И рогца взеха да ви никнат, ама идват избори и нали бабите са ви сакати, няма как да ги спечелите. И тогава рогцата ви ще паднат и ГЕРБ пак ще е на власт.
За съжаление до тогава Троян ще е с по малко население и от Луковит.
И да попитам, кога ще оправят неравностите срещу Болшевик и ХФЗ ???

Анонимен каза...

То това касае и теб, ама то в кутията няма никой.Празно,кухо...

Анонимен каза...

Никога преди улиците не са били толкова често мити! Стига сте плямпали глупости, платени писачи!

Анонимен каза...

Колко му е зора да се наточи една цистерна с вода от реката и да се мине по улиците, та да се измие пепелта.
Ако трябва кибиците от пожарната да се мобилизират и те малко работа да свършат.
Никой в общината не се интересува от проблемите на града ни.
Слабо е управлението на кметицата. Няма как да е по-различно с този екип от номенклатури.
С ужас очаквам зимата. Дано тая година да не ми гръмне парното (поради липсата на ток). Кога най-после на властимащите ще им стане ясно, че всяко тяхно бездействие се отразява на джобовете ни.

Анонимен каза...

Водата от реката не може да се ползва. Хубаво,нали си имаме модерна пречиствателна станция.Да преместят помпата с тръбите под нея и да се налива преработена вода.Да се мие и нощно време. Тъкмо поради липса на трафик, нощните екипи по-бързо ще измиват районите, а и да вземат да помислят за по-нови и съответно практични и икономични водоноски .

Анонимен каза...

Чакай бе, кои пък бяхте вие ,и кой ви е питал ?

Анонимен каза...

Ние сме тези, които живеем в Троян и ни пука за него!

Анонимен каза...

Детелине, поздрави на Варна:)))

Detelin Markov каза...

Мерси последен анонимен, ще предам като ходя :) Много ти поздрави на теб от Троянско :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |