Сериозен ремонт на кабинета Борисов обявиха в Троян

* Новото Министерство на сливата има собствено лого, наподобяващо някогашния ни комунистически герб, но вместо лъв е със слива под петолъчката * Защо презентаторската група бе от Гумощник
* Премиерът Борисов засега мълчи

Гореща новина Слива 2020

Голямата политическа новина вече е обявена
Неслучайно новината дойде от Гумощник
Министерската презентация е в ход

НАЙ-НЕОЧАКВАНО голямата политическа новина на деня гръмна на Фестивала на сливата в Троян, събота, 19 септември. Оказа се, че кабинетът Борисов е подготвил и вече е факт сериозна правителствена реконструкция, съперничеща по иновативност и мощ на ефекта с реконструкцията на носа на бившата министърка на туризма г-жа Ангелкова. Става дума за създаването на ново Министерство на сливата, чиито програмни документи бяха презентирани в рамките на традиционното фестивално дефиле; като неслучайно презентаторската група бе от село Гумощник, което открай време е тясно свързано със световните събития, пример – цели осем човека от селото пътуват и загиват в „катастрофата на века“ с кораба „Титаник“ в началото на миналия век.

Първото заседание на новото министерство тече под пълна пара

ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важната политико-управленска промоция бе използван американски камион марка „Форд“ с две сини лампи отгоре на кабината. А отзад в каросерията бе опъната голяма заседателна маса, на която – напълно прозрачно и при максимална публичност – се проведе първото заседание на ръководството на новото министерство. Огласено бе и първото министерско решение, разпореждащо сливовата ракия, която е продукт с доказани лечебни свойства и антикоронавирусен ефект, да се продава вече и в аптеките. На по-специален режим ще е само троянската сливова и особено нейната разновидност „Палавата гумощнярка“, която се употребява по специален начин – само с хубаво мезе и на бавни глътки, а при неправилна употреба (с по-бърз темп и без мезе) е възможен „ефектът „Титаник“, т. е. потъване. 

Гербът на новото Министерство на сливата

ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ е също, че новото Министерство на сливата има и собствено лого, наподобяващо някогашния ни комунистически герб (което било иронична закачка, а не друго, споделиха за Т21 от министерския екип), но вместо лъв със слива в центъра под петолъчката. За всеобща изненада новият министър на сливата няма да е жена и ще е представител на по-малкия коалиционен партньор, но засега името му се пази в тайна (слуховете, че постът е отреден за бившия правосъден министър Дани Кирилов, познат и като Барни Ръбъла, се оказаха фейк нюз – бел. ред.)

Публичният министерски дебат става все по-разгорещен

КАКВИ са първите отзвуци по голямата новина? Премиерът Борисов засега мълчи, но анализатори, приближени до управляващите, коментираха, че това е мъдър ход, който ще затвори устата на протестърите и ще укрепи правителството. В тази посока сочи и фактът, че  Отровното трио, което досега светкавично оборваше всеки нов правителствен ход, е смълчано.

Запознати допускат, че правият мъж в средата е новият министър на сливата

ПОЯВИХА се обаче скептици, невярващи, че такава фундаментална реконструкция на кабинета ще бъде обявена не в столицата, а в малкия Троян; но пък други изтъкнаха аргумента, че днес и утре, в дните на Фестивала на сливата, именно Троян е столицата на България. В тази посока работи и присъствието на фестивалната трибуна на знакови политически фигури – председателят на възловата парламентарна Комисия по икономически политики Петър Кънев, депутатът от управляващата партия инж. Иван Миховски и депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов. Очакваме подробности по новината на деня, за което ще ви информираме незабавно.

Т21

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |