За Рок академията – голямо браво!

* Добра сцена, чудесен звук, професионално жури, рокаджийска „инфраструктура”, яки участници и гости, водещ като за световно, бира на корем * Николай от „Обратен ефект” – голям! * Васко Кръпката - колкото и когато да го похвалиш, все ще е правилно
 * Бюджетът - общо 8531 лв. (7231 лв. общински средства и
 1300 лв. от дарения)
Актуализиран
ПОЛУЧИ СЕ! Това е общото мнение, нашето - също, за тридневната Рок академия – Троян 2013, провела се в края на миналата седмица (14-16 юни). Казваме го, защото този рокаджийски прощапулник криеше доста неизвестни и можеше и да е иначе. 

ПОЛУЧИ СЕ като: организация (браво на Общината, основния организатор, справиха се с тази си „несвойствена” дейност); участници (7 млади групи в състезателната програма, дошли в Троян от различни краища на страната с амбицията да покажат, че могат); гост изпълнители (неслучайни и много яки – „Обратен ефект”, Васко Кръпката с неговия „Подуене блус бенд” и гласът на Троян и България Христо Младенов); авторитетно и максимално професионално жури (Денис Ризов от „Ахат”, Валентин Митачков от MD Studio, където са записвали Милена, P.I.F., братя Мангасарян, Safo,  и Борислав Димитров, единственият българин в разширеното жури на световните награди „Грами”); награден фонд (за победителя - професионален запис в MD Studio, за подгласниците – участия в тв предаванията „Денис и приятели” на Денис Ризов и „Карай да върви, това е блус” на Васко Кръпката; плюс по-дребни материални награди); съпътстваща програма (представяне на новия бранд на Троян, дискотека на открито, заря на финала, караоке); рокаджийска „инфраструктура” (елегантни и по-важното – удобни, шатри, бира на корем като за рокфест, достатъчно химически тоалетни, ненатрапчива полицейска охрана); водещ на ниво (специално трябва да откроим ролята на Симеон Чешмеджиев от радио Z-Rock, който показа как се прави тази работа – със сърце, компетентност, майсторска реч; от нас голямо браво на това момче, което, ще направим една клюка, е на път съвсем скоро да стане троянски зет); добра сцена (това е хубавото, което й остана на Общината от злополучния Фестивал на сливата); озвучаване (защото без добър звук подобно нещо би било едно нищо, поздравления за MD Studio и Валентин Митачков); публика (не особено многобройна, дори под очакваното, но достатъчна и по-важното – компетентна, вярна и от различни поколения, абе, има хляб в нас, троянците); времето (и то сякаш подкрепяше Рок академията ни, вярно, изля се здрав дъжд в началото на концерта на Васко Кръпката, но нищо от това – просто дозасили жаждата за рок и бира).

АКЦЕНТИТЕ. Най-напред искаме да кажем няколко думи повече за концертите на „Обратен ефект” и Васковия „Подуене блус бенд”. И най-първо за страхотния фронтмен на „Обратен ефект” Николай Попов – че е музикант от класа, факт, тези негови жанрови закачки не са по силите на всеки; а да чуеш култовите „Марче”, „Карагьоз”, „Моля ви, мадам” и други в блус, хард рок и джаз вариант едновременно, си бе пиршество за слуха (и духа). Но думата ни е за друго – Николай доказа, че е неподражаем артист, с чуден усет за публиката, забавен до дупка, голям, браво! А Васко Кръпката – него колкото и когато да го похвалиш, все ще е правилно. Васко си е Васко – блусар и в кръвта, музикант, който не само свири, но и прави послания, проповядва (гражданска позиция). Сигурни сме, че младите групари, участвали в неговата „Творческа работилница” през втория ден на Рок академията, ще потвърдят оценката ни и вярваме, че са научили много от именития музикант.

СПЕЦИАЛНИТЕ ни адмирации за четиримата от троянската банда „Antidot” – Боян, Емо, Христо и Ивайло, без чиято енергия и съпричастност първата троянска Рок академия нямаше да се получи в този си вид. И освен че направиха един як и много твърд концерт, те помагаха в организацията от начало до край.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ. В конкурсната програма (участваха споменатите седем банди) единодушното първо място бе присъдено на русенската хард група „Анекдот”, водена от 15-годишните близнаци Божидар и Боян Дочеви, големи таланти по оценка и на жури, и на публика; наградата – професионален запис в МD Studio. Вицешампиони – бандата „Нормално” от Велико Търново, които получиха право за участие в шоуто на Денис Ризов по БНТ. Призовата тройка допълниха „No Limitit” от съседно Севлиево, където, явно, освен големи тикви, мотокрос на световно равнище и високи доходи умеят да правят и здрав рок. Наградата за севлиевци – гостуване в предаването на Васко Кръпката по тв СКАТ. Имаше и една допълнителна награда, извън лимита – даде я Денис на симпатягите от гръндж групата със звучното име „Лопатарка” от Монтана, участие в „Денис и приятели”.

УМИШЛЕНО не говорим за пари, предполагаме, че от Общината ще обявят колко са платили за първата Рок академия – Троян 2013. Но ще кажем нашето мнение – колкото е, заслужава си. И не крием радостта си от факта, обявен от кмета Донка Михайлова на закриването, че догодина рок явлението пак ще го има. Заслужава си, защото зарадва много хора, но не по-маловажното, даже напротив, защото сочи път, обратен на чалгата. Тук му е мястото да откроим заслугата на ресорния зам.-кмет Поля Димова – най-големия поддръжник на събитието в общинската администрация, пристрастна към рока не от вчера.

И ЗА ДА НЕ ЗАГОРЧИ от хвалби, да споменем и един минус. Фейсбук страницата на събитието бе отлична идея – повечето точно оттук научиха какво ще се случва. Но като цяло PR-работата бе доста рехава и непрофесионална – с няколкото афишчета и един-два случайни вестникарски материала не става. Дано отговорниците си извадят поуката за догодина.

ДО ДОГОДИНА!

Т21
Бележка на редакцията

Поставеният в материала ни въпрос за финансирането на Рок академия - Троян 2013, както и читателските коментари по темата, намериха бърз и коректен отговор. Ресорният зам.-кмет Поля Димова тази сутрин (18 юни, вторник) ни изпрати план сметка на събитието, откъдето става ясно, че общият бюджет е бил 8531 лв., от които 7231 лв. бюджетни средства (туристическа такса, бюджет за културния календар през годината) и 1300 лв. дарения от троянски фирми.


Още по темата:

80 коментара:

Анонимен каза...

Догодина в проект за 300 000 лева и ще стане! ;) ще има за реклама...

Анонимен каза...

Възрастен човек съм, но и трите дни бях на площада. Страхотни концерти - душата ми се напълни.А втория ден, когато Кръпката обучаваше съставите, за съжаление имаше не повече от 30 човека. Къде бяхте троянски младежи?! Що ли си мисля, че ако беше ЧАЛГА-фестивал, площадът щеше да ви е тесен!

Анонимен каза...

20000 е дала общината

Анонимен каза...

Защо ли не съм изненадан от нулевия интерес?
По снимките се вижда, че участниците са повече от публиката.

Анонимен каза...

Та на снимките се виждат има няма 50-60 човека!!!Това ли беше голямото напъване?За това ли са похарчени 20 000 лева от данъците ни ?Организаторът на тази пародия трябва да бъде уволнен на момента, и да върне парите на данъкоплатците !
Докога ще плащаме за слабоумните напъни на некадърници и келеши, незнайно как подвизаващи се като "културтрегери" ?

няколко троянци живеещи в София каза...

Пародия си ти 5ти злобар мухлясъл сигурно се нервиш че няколко дни града бе забранен за любимата ти чалга......Много браво на организаторите!!!!!Нашите поздравления!!!!Поздравления и за кметицата Михайлова която лансира подобни събития.

Анонимен каза...

Спомням си първото издание на Празника на билките на Айдушкото сборище - никаква посещаемост. След това всяка следваща година се посещава от повече и повече хора. Моят апел към Общината е - не се отказвайте!

Анонимен каза...

Пия си кафето и съжалявам, че трите дни отминаха. Не е вярно, че разгласата беше слаба, защото повече от месец знаем за събитието и го очаквахме с моите приятели. Истински съм ядосана на младите троянци, които не го уважиха и тук подкрепям № 2, че ако на сцената бяха полуголите поп фолк певачки щеше да е тъпкано на площада.

Анонимен каза...

Изводът - ЧАЛГАТА унищожи и РОКА!

Анонимен каза...

От Добрич:
Поздравления към Община Троян и особено към госпожа Поля Димова! Догодина сме пак при вас!

Анонимен каза...

С 20 000 лева бюджет...!?!??!

Анонимен каза...

Поздравления за страхотното събитие! Посещаемостта беше добра. Подобни събития трябва да се случват повече. Силно се съмнявам сумите, които се тиражират да са реални - това по-скоро се опитва да се наложи от някой за негативно настройване. ние, които бяхме на място видяхме, че събитието беше много добро. успех с тези нови начинания

Анонимен каза...

Браво - даден е път за изява на младите. Виждам и Христо на снимките, много талантливи младежи.

бай Бочо каза...

Тия селяци 4 и 5 дрънкат страшни глупости и сигурно изпълняват поръчка да омаскарят чудесното събитие.Аман от чекиджии оскотели от чалга и мозъчна недостатъчност..

Анонимен каза...

хахах 5-ти то на снимката се вижда също че вали нормално да има малко хора пред сцената но който е бил е видял че там където беше сухо имаше хора. аз дойдох от Севлиево успях само за единия ден но беше много добро. поздрави и от тук

Анонимен каза...

Абе какви 20 000 лв!!! Кой болен мозък сънува тази цифра? За цялото събитие са похарчени няма и 4 000 лв. Аз не съм от Общината, член съм на една от троянските банди и не мога да проумея тази негативна нагласа в някои хора. Искам да кажа и друг факт - нито един от журито не поиска и стотинка да му бъде платена. А това са големи професионалисти и го правят защото подкрепят идеята!

Анонимен каза...

БРАВО!Троян е жив,Троян е град,Троян е горд!

Unknown каза...

5-ти, аз бях на феста в петък и определено си имаше доста хора(не толкова колкото биха били на чалгийка).В събота и неделя не можах да отида, но много добре си прекарах в петъка, ако не беше пороят, още по-добре, но не можем да сме максималисти. Дано да се превърне в традиция тази инициатива. Толкова се зарадвах, че в Троян има такова събитие, че не сме чалганизарани напълно.

Анонимен каза...

Тандемът Михайлова-Димова работи за нов интелигентен облик на Троян. Съжалявам, че не бях в Троян и пропуснах събитието, но идеята заслужава подкрепа.

Анонимен каза...

Че на Криско и на Килата бяхме към 400 човека,а плащахме вход!!!

Поля Димова каза...

Благодаря за статията и оценките във форума. Опитваме се да правим нещо за младите с ясното съзнание, че не е достатъчно...И ние - организаторите - очаквахме повече хора на площада и гости на града. Ще си направим анализите, но нямаме намерение да се отказваме. Знаем, че всяко начало е трудно. За да няма спекулации, съм предоставила бюджета на събитието в редакцията на Троян 21

Поля Димова каза...

Пропуснах да отбележа, че логото на Рок-академията, дизайна на флайерите и афишите са изработени от М.Милева, Д.Калински, Хр.Ангелов и В.Кадийска - служители в общината. Тук е мястото да изкажа благодарността си и към всички останали служители, които без да щадят сили и време, се включиха в организацията и чиито имена не споменавам.

Анонимен каза...

Догодина общината да предвиди в бюджета на мероприятието и заплащане на публиката за да може догодина да се съберат поне 200 човека .Също да организира и първичните си партийни организаций за задължително посещение на мероприятието . Друга мярка може да е безплатна бира и кебапчета за ромите . Но защо ли давам идеи донкА смятам , че има свои все пак нали мотото на кампанията и беше "Ние знаем как" . Знае само как да похарчи за безмислени начинания парите от данъците ни .

Анонимен каза...

Абе 23-ти, що не го д..аш!

бай Бочо каза...

Да си тъп е поносимо,но да си тъп и злобен като 23 не е на добре. Да бъдем снизходителни към човека.

Анонимен каза...

Генадий се старае много и успява да пресъздаде атмосферата на събитията в статиите си, успял е и тук. И от Общината заслужават аплодисменти, защото влагат сърце и душа в работата си. Наистина добър PR е много работа и изкуство. С правилата да се слагат афиши на много малък брой места в града няма как да се помогне на PR.Чух, че хора от "долния край" се оплакват, че до тях не стигат новини за това какво се случва в Центъра. Реклами в кабелната телевизия не са за подценяване. Не съм от Общината ( виждам , че има и подозрителни умове тук) и нямам връзки там. Истина е , че дамите там, които "управляват" си вършат работата и се стараят 100%.

Koleff каза...

Да съм снизходителен към природно тъп човек-мога! Но към такъв, който е ходил на уроци за това- няма как! 5ти и 23ти е един и същи кретен.Същия, който осира всяка една публикация със злобните си коментари.
Относно Рокакадемията- беше на ниво! Настроението, организацията, звука и разбира се участниците. БРАВО!

Анонимен каза...

Поля, ами видно е че не ви стига капацитет. Похарчихте над 8 хиляди лева,за да констатирате,че просто не ставате! Сама признавате,че сте се провалили.Е ,в нормалния свят, хората на вашето място подават оставка.Но не и тук,нали? Нищо лично, но толкова ви е капацитета.Точно колкото и на минчо акимов. Питам ви,колко още пари трябва да похарчите, за да разберете,че не ставате?Тази пародия наречена "Фестивал на сливата",бе просто уникална подигравка с нашия край.Откраднахте и нагло подменихте историята,похарчихте една камара пари,пълнейки джобовете на приятелски фирми на Михайлова.Вторият ви опит с гръмкото АКАДЕМИЯ и той същият.

Анонимен каза...

РОКакадемията беше на много добро ниво за тези първи стъпки на града. поздравления за усилията. разбираемо е че няма как да се хареса на всички - разни хора разни интереси и да има и негативни коментари но тази злоба е необяснима. аз изчетох написаното тук, както и написаното от заместник кметицата и не видя № 28 къде госпожата казва че са се провалили.и нормално да не го каже, защото не са. Чета и за Криско за който се плащало ами то публиката му е с един капацитет публиката на Васко Кръпката - с друг. Успехи и за напред - бяхте чудесни!

Анонимен каза...

Логото на града е много добро! Време беше Троян да има такова!

Анонимен каза...

Съжалявам, но от неграмотен човек(пост 29), няма как да приема забележките и твърденията за каквото и да е било!Съжалявам !

Анонимен каза...

http://www.youtube.com/watch?v=IzgI9X4YYAk

Анонимен каза...

Съжалявам, 28 и 31, като ще си правим забележки за правопис, макар че не съм 29, ще ти обясня, че се пише "толкова ви е капацитетЪТ", с пълен член. След препинателен знак се слага интервал и след "пародия" ти липсва една запетайка.
29 не допуска груби грешки, а изпуска няколко запетайки.
Хората, в преобладаващата си част, пишат, че им е харесало събитието и това явно много дразни политическите опоненти на г-жа Михайлова.

Коци Чалгомразов каза...

Браво за инициативата. Ако не беше Рок-музика, а чалгия-зигания, щеше да е пълно с боклуци на площада. Чалгата съсипа не едно поколение българчета и горчивите плодове берем сега. Цигани-чалгаджии и чалгаджийки определят "музикалния" вкус на по-простия народец. Казвам "по-простия", защото умните и интелигентни хора ЧАЛГА (МААНЕТА И МАЗНИ ГЮБЕЦИ) НЕ СЛУШАТ !

Анонимен каза...

Хората, в преобладаващата си част, са двама-трима, пишейки я анонимно ,я с весели псевдоними. И не е политика,нито опониране, а реалност. Самата Димова казва,че не са се получили нещата.Само,че не ми стана ясно, какво са очаквали ?Нека Димова, да напише набързо един пост,в който да посочи каква е била целта,какво се е очаквало като краен резултат и прочие. 7200 лева, от които 5200 от туристическата такса плащана от малки и големи обекти, отиват за отбий номера събитие.Питам,знае ли Димова как една къща за гости привлича такива(гости),за да завърти оборот,че и таксата към общината да плаща? Това ли е политиката за развитие на туризма в община Троян?Туристическата такса да не се ре инвестира обратно в отрасъла, а да се подпомагат наши и свои хора !Но дойде ли време за избори, всеки мераклия за общински пост,започва като луд да плямпа наляво и надясно за туризъм !Извинявам се много, но това и в богатите държави е невъзможно да се случи !

Анонимен каза...

34. Коци Чалгомразов това чи слушаш рок но възхваляваш донка нищоправещата не те прави по интелигентен от обикновен ром слушащ чалга който и е и основния гласоподавател . Но явно ти си елита и за твоя музикален вкус и на още 200 човека общината трябва да похарчи осем хиляди лева . Като ви се слуша рок музика организирайте си концерт съберете си по 40 лева на калпак и се забавляваите колкото си искате . Нямам нищо против общината да ви помогне тогава като ви осигури безплатна сцена , химически тоалетни , ел. захранване и комуникаций та дори и да изчисти след вас . Но това да се харчат толкова пари за безмислено събитие си е чист пуполизъм на кметицата , целящ да прикрие несправянето и с актуалните за града проблеми .

Анонимен каза...

И 29 те пита, и аз питам, къде г-жа Димова казва, че не са се получили нещата?! Това, което казва е, че това, което се прави за младите, не е достатъчно!
Дори не ми се обяснява за възвръщаемостта на туристическата такса при един организиран фест, и как точно такъв фест подпомага туризма, явно ти нямаш капацитета да го разбереш.
Колкото до двамата-трима пишещи, ми се струва, че не са тези, които хвалят събитието, ами тези, които го плюят. Предлагам, ако има възможност, да се направи една анкета в сайта или фейсбука на Т21 доволни ли са троянците и гостите от събитието или не!

Анонимен каза...

АЗ ОСТАВАМ НЕОТРАЛЕН ОТ ТЕМАТА НО ЕДИН ВЪПРОС ВЪЗНИКВА - КОЕ ЗА ПОВЕЧЕТО ПИШЕЩИ ТУК Е СМИСЛЕНО СЪБИТИЕ? ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ - ТРЯБВА, ТОВА Е ЯСНО, ИНАЧЕ ОСТАВАМЕ В ЕДНО СИВО ЕЖЕДНЕВИЕ, НО КОЕ Е СМИСЛЕНОТО, НА КОЕТО ЩЕ СЕ РАДВАТ ХОРАТА И ЩЕ БЪДАТ ДОВОЛНИ?МАЙ НЯМА ТАКОВА.

Анонимен каза...

Да живее рокендрола чак до края на света!!!

Анонимен каза...

Едвали някои може да нарече някакво нариване от сцената на централния градски площад културно събитие смислено още по-малко . Единствената полза от събитието е за земеделските производители в района , чуваики звуците от концертите на тъи наречената "рок академия" дивите животни са напуснали ужасени района на общината и сега не се налага да ползват плашила .

Анонимен каза...

Добре бе, хора, трябва ли да сте такива? От години мрънкаме как липсват културни събития в Троян и е всеизвестен факт, че младите тук просто няма какво да правят. Изведнъж се появява някаква промяна и давай да я оплюем изцяло. Бях и на трите дни на Академията и мога да кажа, че познавам огромен брой хора, които също бяха там, но не познавам нито един, който да остана разочарован. Познавам и доста хора от други градове, които направо си ни завиждат за събитието. Понякога е редно да спрем да бъдем коне с капаци. Знам, че ни е народна черта, ама опитайте. :)

Анонимен каза...

Напротив, ще обясниш и то на всеослушание, как точно това епично събитие е подпомогнало туризма(хотелиерството)! Общината харчи туристическата такса, за да плаща нощувките на гостите? Ти или си пълен дебил или си тотален наглец!Или и двете! Димова сама казва,че посещаемостта била ниска,а ти ми обясняваш ,че черното е бяло!

Анонимен каза...

Я да не ми се пениш такъв и да не преразказваш със свои думи Димова какво казала!
Публиката беше достатъчна, както пише в статията, особено като за първо такова събитие. По-нагоре в коментарите някой написа, че и на първия празник на билките отишли малко хора, а с годините стават все повече!
Мои приятели от други градове останаха за уикенда в града, посетиха заведенията, хареса им и казаха, че пак ще дойдат! Сигурно ще разкажат и на други!
Сега ясно ли ти стана как точно се подпомага туризма или да ти начертая схема?

Анонимен каза...

Преразказваш ми за някакви приятели,я е имало такива,я не.Били казали,сигурно щели.Цитираш ми какво пишело в статията,а пропускаш двата поста на Димова...Изобщо знаеш ли къде се намираш?

Анонимен каза...

Ти да не искаш клетвена декларация да ти заверя, че е имало такива приятели :D
Двата поста на Димова ТИ ги преразказваш свободно или по-точно направо изкривяваш истината - няколко човека вече те питахме къде точно е казала подобни неща, отговор не получихме. Едно е ниска посещаемост, друго е под очакваната. Димова, ако е оптимистка, може и стохилядна публика да е очаквала.
Чак се чудя на себе си защо отговарям на човек, явно избиващ комплекса си за умствена непълноценност под формата на гневни коментари тук.

Анонимен каза...

Защото си комплексар, с проблеми с АЗ-ът, и не можеш да преглътнеш,когато някой те оборва.
Да ти кажа,не исках да се стига до спор. Каквото имаше съм го написал,и чакам другарката Димова да се накани да отговори.Защо ли,защото ми писна комсомолски изпълнения,само и само да се отчете дейност. Такива мероприятия, са не само спорадични и не устойчиви,а и уронват изцяло имиджа и почитателите на тежката музика!Просто защото не се прави така !

Анонимен каза...

Ами как се прави бе, мрънкач? Дай да ти чуем концепцията за мероприятие, което не уронва имиджа на тежката музика! Ако пък ни осветлиш и как точно това го урони тоя имидж...

Анонимен каза...

"И ние - организаторите - очаквахме повече хора на площада и гости на града. Ще си направим анализите, но нямаме намерение да се отказваме. Знаем, че всяко начало е трудно. За да няма спекулации, съм предоставила бюджета на събитието в редакцията на Троян 21".

Поля Димова

Какво повече като доказателство да ти предоставям?

Анонимен каза...

Абе ще ми обясни ли някой кво значи този знак с двата пръста дето го показваат на снимките?

Анонимен каза...

http://www.briagnews.bg/index.php?p=view&id=17347

Анонимен каза...

И как по-точно думите на Димова са доказателство за твърденията, че мероприятието е уронващо престижа на тежката музика? Не чухме и мнение как се прави подобен фест, като така не се прави.
Ти пък ако не си Момчил Влаховски от екипа на Бойко Пъдарски... А? :))

Анонимен каза...

49- ти, гугъл не ползваш ли?

Анонимен каза...

Е какво повече като доказателство, че не се е получило!Извънземни ли искаш да дойдат? Да имаш бюджет,да имаш сцена с озвучение,да имаш реклама от бая време,а накрая я има 50 човека,я не...

Анонимен каза...

Извадка от статията :

"И ЗА ДА НЕ ЗАГОРЧИ от хвалби, да споменем и един минус. Фейсбук страницата на събитието бе отлична идея – повечето точно оттук научиха какво ще се случва. Но като цяло PR-работата бе доста рехава и непрофесионална – с няколкото афишчета и един-два случайни вестникарски материала не става. Дано отговорниците си извадят поуката за догодина."

Анонимен каза...

Интересно.За фестивала на сливата само оплюване имаше тук.Въпреки че посещаемостта надхвърляше многократно тази на рок-фестивала.Генади,може ли да кажеш защо беше така негативно настроен към събитие с категорична полза за града,а така благосклонен към събитие посетено от много малко хора и практически с никаква възвръщаемост на похарчените туристически такси?

Генадий Маринов каза...

До №55: Здравейте! Разбира се, че мога да обясня и едното, и другото. Мисля, че вече го направих, вижте:

1. За Фестивала на сливата: http://statii.troyan21.com/2012/10/blog-post_4778.html

2. За Рок академията: Защото е нещо оригинално, творческо, новаторско и "защото сочи път, обратен на чалгата"; http://statii.troyan21.com/2013/06/blog-post_5327.html

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Защото фестивалът на сливата не е културно , а пиянско събитие , докато рок-фестивалът е културно

Поля Димова каза...

Уважаеми участници във форума, бих се ангажирала да отговарям на въпроси и реплики само ако не са анонимни. Аз излизам с името си, съзнавайки, че мога да прочета за себе си неща, които не съм си и помислила, направете го и вие. Готова съм да разговарям с всеки и на работното си и на друго, определено от вас място. Никому не съм отказала разговор, но не желая да участвам в дебат с "ананимен".

Анонимен каза...

Госпожо Димова , не държа да ми отговаряте но в така наречения от Вас бюджет липсва разбивка на разходите , а имено колко струват тези нощувки , колко точно струват вечерите в кои хотели и ресторанти са направени ? Как са избрани тези заведения и ако не с конкурс собстрениците им как са свързани с другаря енкин примерно , тои им е скрит собственик , платили са дарения за предизборна агитация , организират безплатни банкети за партийната вихрушка и прочие ?

Анонимен каза...

№ 51 Какво те засърбя кратуната,че искаш Момчил да я начеши.Той от началото на март е чужбина и едва ли има време да следи писанките в този форум.Като приятели и любители на рока подкрепяме инициативата на общинската администрация за опита да започне едно интересно мероприятие за младите хора в града.Нали идеята е всички рокаджии да започнем постепенно да привличаме подрастващите към световната музика и да ги отдалечаваме от чалгата,нали така № 51.Момчил е свободен гражданин и има право да дружи с когото си иска,а това че не хересваш Бойко, това си е твой проблем.Ха остани си със здраве и да пийнем по една сливова довечера с хубава салатка от турски доматки ,лук и чушки.Ха наздраве!!!Приятел на Момчил

Анонимен каза...

Алоууууу ...
Шо така бре Атанасеееей?
Троянските кратуни не заслужават НИЩО, ама абсолютно НИЩО!!! Ако направиш нещо за града, защо си го направил? Ако нищо не правиш... пак лошо! Какво искате ве капацини прости? АААА? Да дойде Азис ли ве?Да дойде да си мята голия Г"З на центъра ли бре маймуни прости неграмотни? АААА?
Я всеки който е писал да се върне по - нагоре в материала да си види творенията. Срам ме е от вас!!! Спрете да лаете кучета бясни, защото смрадта е непоносима! Няма на този етап по - добър кмет от настоящия, но не пиша този коментар да рекламирам Михайлова, а защото не издържах от яд за това което се опитвате да направите от форума и събитието. Лаячи смешни! Дайте предложения, дайте идей. Някой ходил ли е на първите издания на "РОК в КАВАРНА"? Виждал ли е как прохожда една идея? Участвал ли е в организацията на нещо изобщо?
Долни драскачи, завистници и политически опомемти... то да бяхте опоненти, ами то инсинуатори и деверсанти, без име и род.... Свалете си фесовете господа, че на последните избори станахме за резил!
Академията стана! Гостите са доволни! Да, не са посрещнати типично по - троенски, да спят в мазето. Организаторите са ги настанили в хотел със закуски и вечери и какво - дай да ги избесим , че сме ги нахранили ли бре маймуни?
Който присъства на събитието видя, че нещата се случват, който си стоя в ограничето пространство и му се стори, че не се случват да си копае землянка и да не излиза от там!!! Другият път като има събитие елата, пък вижте и дайте конкретни идей - кое, как, защо.... Давайте креативни критики, а не кучи вой на
И за по следно да ви кажа нещо - Троянските гамени дето пишат само критики и са вечно недоволни, не зслужават нищо освен да дойде бай Азис и да ги пришпори... ама отзад... Поздрави!!!

Анонимен каза...

Много го споменаваш тоя Азис. Ма май си му почитател ,и отпред и отзад ?

Koleff каза...

http://www.youtube.com/watch?v=niF-4OIDj-I

Анонимен каза...

Сръбско,гръцко и кавъри на Металика ! За кефа на 20-30 човека са похарчени над 8 хилки?Богата община ,заеби!Гледам,че и на хонорар ги водят в общината.А другите самодейни състави,щом не нариват и не са металисти-за тях мекия!Не заради друго, ами щото и ние с брат'чеда подрънкваме кавъри на Шабан Шаулич ,ама не се хвалим и не ни дават хонорари.Чат пат,някоя ракия да ни черпят...

Анонимен каза...

Колко много завист, простотия и глупост изчетох тук... до всички, негативно настроени имам само едно да кажа: Бъдете по позитивни! Важно е нещата да случват в и без това заспалия ни град. Няма значение дали е рок или техно или каквото и да е. Но без чалга, тя е простащината на обществото ни. А на всички, които се забавляваха, следващия път още повече да се забавляват :)

Анонимен каза...

Обективната критика е нещо доста различно от завиждането,но явно не правиш разлика. Дано един ден, хората които харчат парите на данъкоплатците за подобни наистина неоправдани събития, се научат да носят отговорност за това !

Анонимен каза...

Темерутиииии!!!! Спете ш мир!!!

Анонимен каза...

Айде като си цъкаш на гъдулчицата, си се зарибявай и така... пък аз шъ си тъ черпя уа.

Анонимен каза...

Не знаех,че група антидот се води на хонорар към общината!!! Интересно ми е колко им е хонорара, според справката от общината? Колко ли самодейни състава като този има на територията на общината,и на колко ли от тях се плащат хонорари ?

Анонимен каза...

Приятелю като гледам 3 дена пичовете от Антидот не спряха да търчат и си забиха съвсем професионално за разлика от доста идвали през годините платени изпълнители!А колкото до самодейни,мисля че трябва и да са дейни а не само самодейни или самозвани,заплащането според труда,според професионализма,според мен в цял свят е така,не може да свириш и да не ти познаят коя песен свириш и на всяка оригня да ти плащат,само защото си местен!!!

Анонимен каза...

Последно,това нещо като фестивал в чест на великата метал банда Антидот ли беше,или опит на общината да създаде събитие,което с времето да се утвърди и стане популярно из цяла България ?

Анонимен каза...

А па тоа самозванек дека си подрънквал с братчеда,нека си подрънква ама у тех покрай масата или в махаленското кръчме и да не ми се явява като STAR и той,оти ако го видим на сцена ке му се смеем много смешно па мое и да го попсуеме,аман от скрити таланти дека требе да ги копаме :D

Анонимен каза...

ЛАЙКУЧКИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

"Последно,това нещо като фестивал в чест на великата метал банда Антидот ли беше,или опит на общината да създаде събитие,което с времето да се утвърди и стане популярно из цяла България ?

ПОНЕДЕЛНИК, 24 ЮНИ, 2013"

Обожавам такива коментари :) Да, такива коментари са излишни. Група като АНТИДОТ са там за да забавляват Троянци... вече са утвърдени в много други градове! И на много места ги чакат с нетърпение.

Анонимен каза...

Последно това беше това,което трябваше да бъде и като гледам как си оплюваме съгражданите,нищо чудно че сме на тоя хал!!! Завистливи псета,лайте зад гърба на хората,а иначе сте просто мишки!!!!

Анонимен каза...

Проблемът,драги,е че сте се взели много на сериозно. С пошли кавърчета на известни и втръснали до болка песни от преди 20 години, може да впечатлите точно толкова дечурлига,колкото имаше тогава !
Авторската ви музика, по-добре да не се коментира.
Разбирам ви,че толкова можете.Лошо няма. Но не разбирам целият напън и стоенето зад позиции,че се правело в името на Троян,развитие ,туризъм,при положение,че не е така. Не стига това,ами Поля Димова публикува данни,от които става ясно,че ви се плаща.Не знайно обаче,защо не е написала цифрата на хонорара!??!?!?
И видно е,че с този формат и модел-това са резултатите. Но понеже амбициите са да си пръв на село, сте доволни. Само,че Поля Димова казва,че е очаквала повече.Да видим догодина дали изобщо някой ще ви помни!

Анонимен каза...

Проблемът драги е че ти си никому неизвестен,а тях поне ги знаят и то не малко хора и ги харесват и проблемът драги е,че такива като тебе лайкучки,обсъждат само какво би било добре и как трябвало да стане ,ама около масата и по форумите и са вечно недоволни, а колкото до прачетата им,гледам по поканите че в телевизийте ходиха и се спукаха от концерти по клубовете,а там доколкото съм запознат не пускат дечурлига и разбират от музика=ФАКТ,за разлика от тук в Троян където няма един бар за жива музика,а това само по себе си говори и за това което правят.а ти си просто глас зад някаква си маска,компетентен явно във всяка една сфера....многознайко,бек!Когато фактите говорят и боговете мълчат!

Анонимен каза...

Фестивалът беше страхотен и участниците в него също,благодаря ви!!!!! Long Live Rock N Roll!!

Анонимен каза...

Факти казваш...Похарчени 8 хилки от парите на данъкоплатците ,40-50 човека публика, но много сериозно пъчене преди по и след това уникално музикално събитие....А Васко The Patch приканва като на пазара,някой да си купи от албумите му....Мъка,мъка...

Анонимен каза...

Наистина беше яко браво на Троян!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |