Споделено от един български учител в едно българско училище

* „Ето защо, почитаеми Троянецо, „не рови”, не хули и не скверни което и да е българско училище, както и неговите учители, защото в него са и твоите деца, както и най-хубавите ти спомени”
Предизвикано

Лесно е да отгатнем, че есето на известната музикална педагожка и преподавателка в троянското СОУ „Васил Левски” Мариета Жекова е провокирано от лавината коментари в сайта на Т21 (www.troyan21.com) към „учителския” материал „Соня Димовска: Справедливостта е на моя страна” и е своеобразен техен отговор. „Тайно се надявам, тази моя „изповед”, предизвикана от обидни за учителството анонимни слова, да не прозвучи като монолог, а като послание към будния и прогресивен Троянец…”, казва г-жа Жекова. Нека я чуем. Т21

ИСКА МИ СЕ да започна с текста на една песничка, специално написана за „Нашият град”… – този град, в който много от нас са родени, който за мнозина навярно е скучен, където разпиляват се ден подир ден и просто няма какво да се случи… Но това зависи и от теб, и от мен! Ала все пак и тук, хора раждат се, дишат, мечтаят, във тревоги и слънчеви дни, подир своето щастие бягат… Да, така е във „малкия град”, този град уж старомоден, но никога скучен и ето, все има какво да се случи и всеки ден има какво да научиш!

ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ съм учител и с голямо желание и ентусиазъм работя тази професия. Дори бих си позволила да споделя, че това е не само професия, но по-скоро призвание, мисия и много голяма отговорност. Отговорност за това, не само как ще образоваш и възпитаваш млади хора, но и как ще отстояваш позицията си на Личност, Професионалист и Човек в очите на хиляди свои ученици и родители, на цяло едно общество, често объркано, лутащо се и търсещо път и посоки за оцеляване, но никога не спиращо да ОЦЕНЯВА И СЪДИ!

ТРУДНО НЯКОЙ ДНЕС би могъл да даде правилното и точно определение за смисъла на думата УЧИТЕЛ! Но едно е сигурно - ТОЙ трябва да може ВСИЧКО И ЗА ВСЕКИ! Няма идеални хора, нито пък учители, но не е и нужно, как иначе би се стремил всеки към съвършенство. Но само Учителят може да притежава в очите на едно дете качеството „вълшебник”, защото само той може да го накара да повярва в себе си и в мечтите си!

НЯКОГА СТОЖЕРИТЕ на българското село са били трима: кметът, попът и даскалът. Те са били еталонът и когато са минавали през чаршията, хората са ставали на крака и в знак на почит и уважение са сваляли калпаците си! Днес не носим калпаци, но и еталоните станаха много и са подчинени на Алековите думи – „разни хора, разни идеали”. Все относителни понятия, като това да искаш да кажеш нещо, да искаш някой да те чуе, но да не смееш да кажеш кой си и да те „устройва” прикритието „анонимен”! Загубихме представа за „аршина”, с който да мерим, защото вече не мерим земя, която да обработваме с рало, за да изхранваме многолюдната си челяд.

НЕ СЕ МОЛИМ НА БОГ, защото забравихме не само значението на думите вяра и смирение, но не знаем и как да се прекръстим. Не подаваме ръка на ближния , защото ни е страх, че пак ще ни измамят, а все по-често се питаме дали няма срещу нас да се извади и нож… Смутни времена, изписани върху хиляди лица. А как „да учи, образова и възпитава” българският учител?! И да е угоден на всеки?! Кой е „моделът”, за да успее? За да говори за него с уважение негов ученик, родител, обществото и кой ли още не? Може би трябва да е хамелеон. Или Личност с мнение, или просто добър и почтен Човек, който търпеливо и с любов да си гледа работата всеки ден, всеки час, по всяко време и навсякъде. Кое избирате?!

ИСТИНАТА ОБАЧЕ Е ЕДНА – българският учител е това, което виждате в него. Който има очи, да гледа, е казано в най-великата книга на всички времена... А учителят гледа не само с очите си, той гледа и със сърцето си! Ако и вие владеете таланта да виждате, но не само с очите си, може да спечели и той. Затова старите хора казват: „Гледай!”. Учителят всичко може, освен едно – да се защитава, особено от тези, от които е предаден и за които е работил с цялото си сърце! Защото тази професия се работи и с доверие и със сърце.

ЧЕСТО УЧИТЕЛЯТ Е ОБВИНЯВАН, обругаван, подмятан като „топка” на игрище, но не в „чиста игра” и много рядко защитаван. Той УЧИ на словото, а често е „съден” точно от хора, които не го владеят, но и не желаят да го умеят! Тогава има ли смисъл от „празна борба, за да се излезе на глава”?! Разбира се, че не! Учителят през това време ще реши просто да направи нещо хубаво за някое дете. Той не може като ученика да избяга от час, за да се спаси от слабата оценка или „зли шеги”, защото това го няма в моралния му кодекс. Но, добре че е така, че иначе кой ще учи и ще възпитава толкова деца?! Родителите все нямат време за това.

ТРОЯНЕЦО, за да успява детето ти, „вина” има не само то. Да, то прилича на теб и на твоя род от векове, но до него, през годините, държейки го за ръка и водейки го НАГОРЕ по стръмното са и многото УЧИТЕЛИ, които носят не само „кръста” на отговорността за това, но и любовта към хиляди деца, за да работят не година или две, а цял един живот тази невероятна професия. Носят с гордо вдигната глава посребрените си коси, почтеността, спомените на много поколения и не винаги благодарността за отдадеността. Но затова се наричат до края на живота си УЧИТЕЛИ. Те са учили теб, твоите деца, внуците ти и винаги ще носят мъдростта… да ти прощават. За всяка лоша дума, недоверие или злина…

НО НЕКА ДА ЗАПОЧНЕМ от обществото ни и ценностната му система днес и сега, преминем през чаршията на стария Троян, по която по традиция от миналия век мързеливо стоят излегнати градските песове (и това ще продължи, защото е част от традицията ни), нека влезем във всяко българско семейство и се вгледаме в домашното огнище – дали „гори” и дали възпитаваме добре децата си! Повече ли време сме с тях от техните учители?! Чак тогава нека прекрачим смело прага на българското училище (а не само по задължение на родителски срещи) и да критикуваме, да търсим вина, но не само за грешките на тези, на които сме ДОВЕРИЛИ децата си, но първо за нашите собствени. Много са добрите учители, защото не само добре си гледат работата и добре се грижат за децата ви, но са и добри човеци. Да се нагърбиш днес да си учител не е привилегия, а талант да обичаш и да градиш, както и да вярваш, че ще успееш. Затова всеки от нас се стреми да дава най-доброто, на което е способен!

ЕТО ЗАЩО, почитаеми Троянецо, „не рови”, не хули и не скверни, което и да е българско училище, както и неговите учители, защото в него са и твоите деца, както и най-хубавите ти спомени. А живот без спомени е като дърво без корени! Училището е цял един живот. Училището е светиня и ще остане, но за този, който поне малко се е научил на нещо в НЕГО. И ако все пак, Еснафе, решиш да продължаваш да критикуваш, първо започни от себе си, защото така правят мъдреците и тези, които съдят справедливо. И се сети, че от време оно балканджията е бил готов да продаде нивицата си само заради две неща – за да изучи децата си или да прави въстание. На кое от двете си готов?! Или ще си стискаш нивицата, без дори да я сееш?! Ти решаваш!

ТАЙНО СЕ НАДЯВАМ, тази моя „изповед”, предизвикана от обидни за учителството анонимни слова, да не прозвучи като монолог, а като послание към будния и прогресивен Троянец – да брани това, с което винаги се е гордял: младите хора и тези, които им помагат да вървят напред и нагоре. Троянският учител заслужава почит и уважение – и ще продължава да го доказва! И тъй като никой истински учител не би застанал зад „Анонимен каза:..”, ето и името ми – Мариета Жекова, и с гордост до него ще наредя имената на всички, работещи за децата в най-голямото ШКОЛО в града. И ще продължаваме да го правим!

21 юли 2012 г.
Мариета Жекова, СОУ „Васил Левски”

126 коментара:

Анонимен каза...

Ценностна система казваш.За коя ценностна система говориш,зрели жени да си го слагат с малки момченца, както ти правеше доста години.За нея ли говориш?И ти срам нямаш...

Анонимен каза...

Чест и почитания, Жекова!

Анонимен каза...

То и срамът зависи от ценностната система - твърде е възможно да го нямаш!Важното е да ти е "готино"!По - принцип!

Анонимен каза...

Хубави думи, будят доста размисли.Все някой ден ще се научим да си пазим и учителите като изчезващ вид. А за първия коментиращ какво да се каже.... без думи е. Да си пожелаем деструктивните да са по-малко сред нас.

Анонимен каза...

Извинявам се, че под тази статия пускам коментар за следващата, за "колективния" отговор на учителите от СОУ "Васил Левски", но под нея не е разрешено. Странно защо не искат да се коментира, след като си "вярват", че са прави.. нищо де, то там нали една голяма, червена госпожа вярва заради всички :)) Тук е разковничето на проблема, управлението на училището...по комунистически, под строй се иска всички да вярват в едната истина /на партията/. Кога ли инспектората ще се сезира за да проучи незаконото политизиране на това голямо училище и политическите назначения там.

Анонимен каза...

1, не завиждай:)))

Цветан Власковски каза...

Няма как да избягаш от ДРЕБНИТЕ човечета.Все някой им е виновен.Вместо да се вгледат в себе си и замислят(разбирам, че няма как да извършат тази дейност с малките си атавистични органчета на раменете си), четкат болното си его с хули. По им е лесно друг да е виновен за това, което те самите е трябвало да свършат. Та нали НИЕ сме първо УЧИТЕЛИ на децата си. Ние сме ТЕЗИ, които ги възпитаваме и учим. После идва учителя в училище. После НИЕ заедно с него учим децата си. От крив клон прав сап не става! Ако ние изкривим клона и Господ да дойде, няма да го изправи. Пък кривия сап де се вика за нищо не става, па се и види отвред.Ама за туй, никой не ни е виновен. Е ли пък даскала. Но нали сме "безпогрешни," нали сме "велики", по-лесно е да виним другите, че не са свършили туй що ний е трябвало да свършим.

Анонимен каза...

Ало,първия драскач, излез от своята анонимност! Лично ще ти организирам кампания за набиране на средства, за да те пратим да се лекуваш!

Нели Генкова каза...

Мариета, поздравления за това, че си мислила за цялата учителска гилдия, а не си избрала да лансираш махленската и параноична теза за кампания на едни училища срещу други (която битува тия дни из нашенско). Радвам се също, че още някой се е "осмелил" да се подпише над коментара си. Днешното отношение към учителството, като част от един общобългарски негативизъм (хайде да мразим: учителите, лекарите, инициативните, успелите и т.н., и т.н.) е самоубийствено. Да се надяваме, че е нещо преходно (тук да мълчат народопсихолозите), защото иначе ще ни върне във времената отпреди Възраждането. Дай Боже също сили на учителството да издържи на тази "предна линия в битката с простотията" (цитирам свой познат, неучител), както и повече разумни родители, което ще рече - повече читави деца!

Анонимен каза...

Учителка съм в СОУ "Васил Левски".Ще запазя своята анонимност, защото не искам някой прегрял от жегите да започне да ми пише биографията.
Така както е тръгнало,това дело може да се превърне в "Делото на века".Жалко!Не си заслужава!
Да погледнем фактите и да се опитаме да разсъждаваме: На г-жа Димовска са й правени много пъти забележки да се опита да подобри методите си на работа, била съм свидетелка как родители са писали до ръководството на училището, че не желаят тя да продължава да учи децата им.В подобен критичен тон са и констатациите на проверяващи в училище.След всичко това аз лично недоумявам как човек може да откаже да прояви поне малко самокритичност, а си развява историите по съдилищата.Не разбирам и друго- толкова ли няма нужните аргументи за съда,за да излезе той с решение, а историята продължава да се точи и да ни занимава толкова време.Пиша всичко това не в защита на г-жа Русенова, нито срещу г-жа Соня Димовска.На мене,а и на моите колеги, ни писна от "сагата"! Нека да бъдат питани учениците!Тях трудно можеш да ги излъжеш.

Анонимен каза...

Браво за статията! Поздравления за смелостта на Мариета Жекова да изрази според мен правдивото си мнение, слагайки името си зад статията, осъзнавайки нападките,които са неизбеежни след това! "Спяла с млади момченца"...какво значение има това? Всеки има право да живее живота си с когото пожелае,както пожелае, всички търсим щастието с някого,някъде...! Мариета ти си СМЕЛА. Смела си да казваш истината,без да ти пука, Смела си да търсиш щастието си и да се изправиш срещу цял Троян,знаейки,че това би ти коствало душевния мир и спокойствие. СМЕЛА си и с право безстрашно заставаш зад думите си с име,което си изградила с чест и достойноство и наистина...няма от какво да се страхуваш,Троян обича да говори. И нека... ако спре да говори е лошо :D ХУБАВ И УСМИХНАТ ДЕН НА ВСИЧКИ ! :))

IgMg каза...

Истината не боли, а вбесява, господа и дами учители. Вярно е, че от ден на ден образованието става все по-некачествено. Вярно е, че за тези плачевни резултати не сте виновни само вие. Вярно е също, че и ние като родители не даваме нужната лепта в образованието на децата си. Вярно е, че държавата, доколкото я има, ви направи на разногледи с тези делигирани бюджети и сте на кръстопът, дали да сте истински учители или да я карате по как да е, защото при изключване на ученик, губите работно място.
Наистина много сложна ситуация, и вместо по време на демократичните промени, нещата да вървят по-добре, то се забелязва стремглаво сриване на образователната система у нас.
Не се сърдете на хората, че пишат, и на тях не им е лесно, и те са докарани на ръба. В някои аспекти на вашите коментари съдейки и вие хората, не се усещате и правите същото като тях, изливате насъбралата се злоба от дългото мълчание.
Има една прекрасна мисъл на Волтер"Човек не трябва да се сърди, че го мачкат, щом се е превърнал на червей".
Така, че кого друг да упрекват хората, ако не Вас? Във веригата наречена образование, вие получавате възнаграждения за това и хората волю или неволю прехвърлят изцяло вината върху вашата гилдия. Вие имате високи изисквания към родителите, те пък от своя страна към Вас. Но не сте ли съгласни, че нещо не върви керванът с образованието, как ви се струва?
Не се правете на обидени, не се сърдете, преосмислете и вашите действия и бездействие в образованието и нещата могат и да потръгнат. Апелирам към по-голяма отговорност и от двете страни, подайте си ръце и
продължавайте напред. А това, че не искате коментари под отговора ви, е най голямото доказателство за вашето безсилие. Със сръдни и претенции, с взаимни обвинения и нетолерантност ще пострадат само нашите деца, които са и ваши ученици, а да ги учите мисля, че е вашето призвание и смисъл на вашият живот. Тук няма да говоря за заплащане.
Сполай ви на всички!

Анонимен каза...

До N1 - Браво на нея ако това е вярно ! Какво им е малкото на пичовете в 11 клас ? Значи ученичките - може, учениците -не ? Що за глупост ?! А, това няма нищо обчо с доброто образование..е, почти ;)

Анонимен каза...

Може ли да го н.б.я на всички даскалици ама на таа най-много и навсякаде
хахахахаааааааааа нека се радват!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Коментарът на 1-ви че е от завист, от завист е(Това, разбира се, не го прави верен). Само не мога да разбера, на кого завижда, на момченцата, или на Жекова?:)))

Анонимен каза...

Жекова, явно не си прочела коментарите към статията на Соня Димовска. На фона на 200 коментара, я има десетина да оплюват учителството, я не. Няма и толкова много в защита, или срещу Димовска. Но има поне 150, които критикуват остро вашите директори. Основно Русенова. Почти всички използват статията само като повод.
Виж и сега какво стана. Ти пишеш чудесно, хвала ти и за успехите и за победите. Има друга статия, страхливо закрита за коментари. Между другото, много неграмотно написана. Защо изобщо са я написали, като не желаят да се вслушат в мнението на тук четящите и пишещите? Ултимативна, декларативна статия! Критиките бяха срещу точно това отношение, което се практикува във вашето училище. И другата статия категорично го доказва. Освен това, защо не са се подписали тези, които я подкрепят? Или просто им е вменено, че това не подлежи на коментар? Както и самата статия.....

Анонимен каза...

Паднаха няколко тухли от "фасадата" на даскалото и сега няколко труженички се мъчат да ги върнат на мястото им... трудно би станало същото.

Л.Урчев каза...

Браво,Мариетке!Ти си пич!Как само се нерви дъртата кобра "1.Анонимен ".Завижда,завиждааа...

Анонимен каза...

Подкрепям съжденията на госпожа Жекова. Ще добавя, че са си учител днес е изпитания всякакво - емоционално, духовно, морално и не на последно място материално.За отношението на болшинството родители към институцията "Училище" мога да говоря много. Накратко: училището, програмите, учебниците, учителите са длъжни да се съобразяват с безценната индивидуалност на ученика, да му служат, да го обгрижват, да го разбират, да му прощават. да.....Но той, поставеният в центъра на процеса, не е длъжен да се съобразява с никого и с нищо. За него и родителите му учителите са "тая" и "оная", учениците са специалистите,опрделящи степента на подготвеност на един учител.Ако им разказва вицове и им пише незаслужени шестици, ще е професионалист, а за родителите им - добър учител, нямат проблеми с него.Факт е, че директорите толерират ученици, чиито родители могат да спонсорират училищата, факт е, че оказват натиск върху учителите.Радостно е, че в болшинството коментари тези неща са осмислени - обществото е наясно.Колкото до коментари 1,3 и останалите подобни - заради такива като тях и аз предпочитам анонимността.Заради подобни индивиди често спестяваме мнението си и сме пасивни като общество.Впечатлиха ме евреите, които след взривяването на автобуса пееха. Те твърдяха, че ако променят живота и навиците си, ще покажат на противниците си, че са ги победили.Същото твърдят и в Норвегия - масовото убийство не е променило толерантността към чужденците. Уви, при нас няколко случайни или организирани от някого хейтъри могат да ни накарат да мълчим, да се скрием зад анонимността си, да ни превърнат в стадо, удобно за управление.

Анонимен каза...

я хачу у газо

Анонимен каза...

16-ти,онова го е писала някоя от директорите.Само че ги е страх да се подпишат,или да позволят да се коментира,че сексуалните намеци ще са най-радостното,което да им се случи...
За стила,да не говорим.Литераторки са,ама духат супата пред Жекова.

Анонимен каза...

Каква поредна селска драма :)
Стигна се до там, че даскали да обясняват какво светило е професията, "сговорна дружина" да защитава директор и училище и какво ли още не. Жалка работа :)

Анонимен каза...

10.Учителка съм в СОУ "Васил Левски"....Така както е тръгнало,това дело може да се превърне в "Делото на века".Жалко!Не си заслужава!
И. Тодоров каза:
Уважаема учителко,
Аз пък си мислих,че най-важното в тази история е да се намери истината ( и само истината,независимо от цената ( ЗАСЛУЖАВА СИ заради самото училище ),ама свиркай си,каквото стане,ние да сме си добре !

Анонимен каза...

Учил съм в в това училище скоро.Има страхотни учители,има и по лоши.Страхотните са много повече.Сончето е от лошите.Странно ми е,че Розалина е уволнила Сончето.Тя калпавите ги обича.Не можах да разбера защо ама си е така.Всичките и началници са все много по-лоши от Сончето.Цвелина и Таня Василкова ги интересуват само някакви си работи,дето нямат нищо общо с училище.Каквото да ги помолиш,все ще ти се надуват и най-много да те изгонят.Ако влезеш при Цветлина тя все си търси някакви екскурзии,само това я интересува.Ако я разсейваш от това,направо те гони,че имала работа.Ама то аз да не съм сляп да не виждам,че е в сайт за екскурзии.Все е надута ще вземе да се пукне.

Анонимен каза...

Много удобно за Т21 да не се коментира най-новата публикация. Аз съм завършил СОУ В.Л., когато там имаше истински учители, образование на ниво, без частни уроци, висока успеваемост на кадидатстуденстките изпити. Тези новите аз не ги познавам, но според мен са пълни смешници и отразяват огледално дълбането в пясъчното дъно.

Анонимен каза...

Е-е-е-е,когато запознатите говорят и най-големите хвалячи мълчат!!!!!Хубаво е директорката на най-голямото общинско училище да прочете материала на Жекова,както и коментарите към него.Има неща,които трябва да осмисли!

Анонимен каза...

Жекова, само ти ли си смел човек в това училище? Тази горната статия от какви мишчици е подписана? И без разрешение за коментари! Е, остава утехата, че има поне един достоен учител в това училище...

Анонимен каза...

Ебахти изливането на комплекси, ебахти чудото големи хора сте бе, уважавайте се малко ... пфф до къде сме я докарали даскали и даскалици да се кълват като кокошки анонимки в селския вестник ..

Анонимен каза...

25-ти, не е вестника, който казва може ли да се коментира, или не. Този, който изпрати коментара казва.
Не се заблуждавайте, че учителите от училището са написали и подписали онази статия. Там е пълно с добри учители, които няма да се уплашат да си напишат името. Работата е там, че е изфабрикувана от хора, които се страхуват да се покажат на светло. Така работят - ние казваме, вие си мълчите!

Анонимен каза...

Жекова, ти си пич!

Анонимен каза...

Напълно в стила на ръководството е да напише статия и да не позволи коментари.

Анонимен каза...

Добре де 25 те, защо тогава си мълчат до сега? Можеш ли да кажеш смислен довод за това Ваше твърдение. Това, че не искат коментари, говори само едно, гузни са?!
А от мен да знаете, където има добри учители там хули няма, дори тези хора които обвитявате, че са злобари, при факта, че в училището са само добри учители не биха опорили очевидното. Но хората го оспорват, колкото и да не Ви се иска.
А кажете ми кой е витовен, хората или учителите допустали това?

Анонимен каза...

Извинете ме, предния постинг е по отношение на 29!

Анонимен каза...

Интересно... Дори под една чудесна, добронамерена статия, има гнусотии.

Анонимен каза...

Кое е интересното?Банда разбеснели се даскалици начело с Русинова, си позволяват да спекулират със служебно положение,превръщайки училището в арена на ниски страсти !

Анонимен каза...

Генадий, Генадий!Можеш ли да дадеш смислен отговор защо няма опции за коментари в правото на отговор на учителите от СОУ "Васил Левски"?Помолили те били. Ми то ясно, че ще те молят като знаят колко неудобни за тях истини ще чуят.Помисли!Ти си уважаван човек, но да лишаваш читателите ти от право на мнение не е професионално и демократично и не ти прави чест.Не вярвам в Университета така да са те учили да правиш журналистика.Моля те да позволиш на читателите ти да си изразят мнението в споменатата статия!

Анонимен каза...

Уважаеми Генадий, моето мнение е, че при публикуването на отговора на учителите, не е трябвало да приемаш условието да се блокират коментарите !!! Това е частна медия, как така някой ше ти поставя условия ?! Утре някой ще поиска да пускаш само положителните коментари !Определено мисля, че това е грешка...но, вестника си е твой ;)

Генадий Маринов каза...

До №№ 36, 37: Блокирах коментарите под отговора на учителите от СОУ "Васил Левски" след настоятелна молба от страна на г-жа Снежана Мичева, която ми изпрати материала. Тъй като това е "Право на отговор" се съобразих с желанието на авторите. Дали бе грешка, не знам; аз лично смятам, че блокирането на коментарите "работи" срещу, а не в полза (на авторите).

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Не ви е виновен Генади,учителите,училището.Не отъждествявайте един човек/или малка група хора/с целия учителски колектив.Ето,аз ще подпиша коментара си:Алеко Константинов/още съм под въздействие на тази статия/.Е и какво от това как съм го подписал?

Анонимен каза...

35-ти, определението "банда" предполага сериозна на брой общност. Все ми се струва, че не е банда, а твърде ограничен кръг:)))

Анонимен каза...

Абе, тея учители сигурно така изпитват: когато говориш, ще мълчиш!

Анонимен каза...

41-ви, приказката е: Когато говориш с МЕН, ще мълчиш:)))

Анонимен каза...

Айде, истерията пак започна. Четете какво е написала жената! И нека се опитаме да разберем, че докато не научим децата си да уважават училището като институция, с учителите в него, няма да имаме успехи. И то не днес и утре, а за години напред. Че кой ще иска да става учител, ако обществото има такова отношение? Е, за сигурна заплата ще се намерят хора, но какви ще са техните качества и дали това ще е призванието им?

Анонимен каза...

Учителите стачкуваха и получиха горе долу добра заплата от 600лв. Работят до обед, ваканция голяма-коледна, зимна, лятна. През лятото ходят на лагери където им се плащат и командировъчни, бичат частни уроци-било езици или по спец. предмети. Горе долу никой не им се бъркаше в нещата нищо, че образованието като цяло отиде отдавна на майната си с тяхното действие или бездействие.Изведнъж сега когато подобни на мен си позволиха да изразят писмено становището си по казуса "Соня"и Русинова, се намира Мариетка Жекова да ни казва кое, как и какво да пишем. Мариетке сети ли се къде те пращам? Или като на даскал трябва да ти го дообяснявам?

Анонимен каза...

Уважаеми 44,искаш ли да отидеш ти на лагер с дечицата при условията,които споменаваш и да видим какво ще говориш тогава?Имаш ли представа какъв риск и отговорност трябва да поемеш?Относно работата до обед си в голямо заблуждение,ама много голямо!!!!Няма да ти обяснявам защо.Можеш смо да попиташ(ако познаваш)хора работили учителската професия сега и друга някаква,те ще ти кажат как стоят нещата....Много е важно ти какъв "старт"(отношение) ще възпиташ към образованието и ЗНАНИЕТО у детето си,а после обвинявай учителите.От тях богаташи няма,поне в пари.Има богати с друго,ако са имали щастието да срещнат искащи,можещи и възпитани деца.

Анонимен каза...

Сигурно много от пишещите са родители.Със завидното самочувствие, което демонстрират, ще си помисли човек, че са народили разни вундеркиндчета и таланти,които тъпите даскали не могат да оценят.Същите тези родители, ако изобщо посещават родителски срещи,имат пълната свобода и право да изкажат своето мнение и препоръки в училище, а не анонимно и злобно във форумите.Но не, къде ти смелост за това!Упреквате ни, че сме анонимни.Защо вие,които считате, че сте наясно с темата, не се подпишете?!Освен това, преди да се "пените" толкова, се осведомете за какво става дума и, ако можете, включете втората сигнална система!За всички ще е по-добре в живота ни да има справедливост и конкуренция, при която да побеждава по-качественият човек.Повече ум и смелост също не са ни излишни!

Николина Терзиева каза...

Каня всички, които дават акъл и произнасят присъди на учителите, в един мой час.Ако искат да слушат, ако искат да проведат те урока по избрана от тях тема.След това ще попитаме учениците.Освен това ще платя хонорар- това, което ми плаща държавата за един час.Поканата ми е сериозна и без краен срок.

Анонимен каза...

Не се приема поканата Николинке защото ти не можеш да ме замениш в моята работа. Да те е карал някой да ставаш даскал? Като не ти харесва отиди в Калинел да пълниш възглавници.

Анонимен каза...

На смени и през ноща...

Радка Цонковска каза...

Дами и господа! Нека всеки от нас прочете още един път великолепното есе на Мариета Жекова и заедно да ЗАМЪЛЧИМ...в ,,ТИШИНА"–та за размисъл.
Проявата на дребнавост;арогантност;агресивност;цинизъм– няма да ни помогнат да преодолем ОМРАЗАТА,която е не само автоимунно заболяване,а за съжаление се превръща в ЗАРАЗНА болест.Болест вирееща при сринат вече ДУХОВЕН имунитет.
Да се опитаме да бъдем МЪДРИ!
Нека не говорим излишно,ако не можем или не искаме да променим ,,ТИШИНАТА" в нещо ПО–ДОБРО.

Анонимен каза...

Ми замълчи ма, какво си се разбляла.Като си болна от омраза,недей да заразяваш и нас.Замълчи в тишина,завинаги,защото точно вие даскалите сте лишени от морал и духовенство.

Анонимен каза...

1-ви и 14-ти, М.Жекова наистина ли се боцка с пишлеметата!Дай да вземем да се наортачим и ние а?!:)

Анонимен каза...

Г-жа Николина Терзиева е най-добрата учителка по математика,преподавала е на мен,преподавала е и на синът ми,шапка и свалям.

Анонимен каза...

То това беше обществена тайна. И изобщо не й дремеше,ама иначе за морал тръгнала да говори. Нищо вече в този град не може да ме учуди!

Анонимен каза...

Адски тъпо и лошо е да съдите хора като не знаете колко тежка е работата им и дори как си я вършат..даже бих казала ,че това е грозно.Троянци много често говорят и съдят за неща ,които дори не разбират.Не знам методите на работа на г-жа Жекова и г-жа Димовска ,защото не са ми преподавали и оставам без мнение по-въпроса,но съм страшно доволна от преподаването на учителите ,които са ми преподавали през 7 годишното ми обучение в СОУ „В.Левски„.Изискват се много сили и търпение за да се справят с учениците,няма какво да се „правим„ ,защото всички много добре знаем колко лошо е новото поколение.Не веднъж съм виждала отвратителното държание на учениците.Много деца преувеличават нещата пред родителите си и по този начин създават много лошо мнение за учителите.СОУ „В.Левски„ е страхотно училище,притежава добре развита материална база и аз лично съм доволна от голяма част от учителите,които са ми преподавали.
----
Елена Комитова

Анонимен каза...

Байно,48,подозирам,че няма нещо,което ти да можеш,а Г-жа Терзиева-не.Освен,ако не е в сферата на хамалстването,там вероятно си мноо як;)Съдя за вероятното ти занятие по речника,който използваш.И по това,че не си разбрал,тя никак не се оплаква от професията си...

Анонимен каза...

48-и,ти ако я приемеш поканата,само ще покажеш колко си невеж!Стой си там ,където си,а господата работодатели ще правят пари от глупостта ти!!!

Анонимен каза...

"Цялото кралско войнство",хаха ...
Как заподскачаха като ощипани моми сите царедворци!

Анонимен каза...

В голяма грешка си, 58-ми, тези съвсем не са от царедворците в това училище. Царедворците са си завряли главите в задниците, като всички царедворци, че ако си напишат имената, ще има "ти да видиш..."

Надка Данкова каза...

Има кой да даде оценка на работата на преподавтелите и Директора на СОУ "Васил Левски"- Троян. Всички знаем , че тази оценка е положителна! Знаят го и "анонимните". Лично аз смятам, че те преиграха и им предлагам да престанат! Потрудиха се достатъчно, но вместо "да изпишат вежди - извадиха очи". Нека свалят маските! Пасквилът свърши!

Анонимен каза...

Няма друга статия, под която да има толкова коментари с подпис...

Анонимен каза...

Прочетох и само ми се ще да припомня едно - когато храчиш, виж дали няма да падне на блузката/ризката ти...Е, ако удобното ти раздвоено езиче стига да самооближе - нема проблем, както би казал шопът. Наздраве на всички!

Анонимен каза...

60-ти, и оценката е фалшива, драги. Всичко е измислено в тоз град, че училището ли няма да е - всичко е аматьорщина. А, кажи ми - дъщерята на директорката с какво е по-кадърна от Соня - с дългогодишен стаж? А? Всичко в това училище е на роднински и шуробаджанашки начала, мой човек..........

Полилео Залюлей каза...

Абе аз мога да ви кажа само едно - който се запише у кръжока по хАстрономия,има гарантирана оценка 5,пък от там нагоре - квот сабя покаже,кхкхкх ...

Анонимен каза...

до 56ти: Байно подозренията си ги заври отзад. Аз казвам кое ще приема и кое не. Ти не можеш да ми казваш какво мога или немога.Ти можеш да подозираш и майка си, че е забременяла от баща ти, но резултата показва друго.Това си е твоя работа която изобщо не ме интересува.

Анонимен каза...

Малоумни и некадърни хора на най-различни постове в най-различни гилдии има навсякаде. Някои се уреждат сами с умения и амбиция, други ги уреждат и си кротуват. Има и такива които са си повярвали повече и се мислят за вечни, защото нивото е много-ниско, а и се заобикалят с по-тъпи от тях, за да козируват постоянно. Като цяло, в Троян всички знаят кои учители имат знанията и уменията да преподават и затова който иска да учи, ходи на уроци при тях. Пример: По Математика трябва да се ходи на уроци при Борджуков или Терзиева.

Анонимен каза...

Номер 66 Кажи и по английски и български да мисля за моят малкият че иде време?

Анонимен каза...

От 66: Според мен - български: Нели Генкова. Много добър преподавател и свестен човек. Английски - Кутелова или у-ще Европа, като 2-ра опция.

Анонимен каза...

Благодаря!

Родител на настоящ ученик каза...

Учителството е призвание само за тези, които влагат в професията хъс, творчество и креативност. За останалите да си учител просто е случайност, продиктувана от липса на друга алтернатива.Смятам,че много са учителите от всички училища в Троян, които смело мога да заявя, че гордо и самоотвержено служат на нелеката кауза да обучават, да възпитават, да бъдат съветници и приятели на децата ни. Мога лично да изредя имена, но не искам да го правя, защото се опасявам, че ще пропусна несъзнателно някого. Оставам на вашата преценка.Аз съм преценила като родител и затова детето ми учи в езиковата паралелка двата езика - английски и испански.

Анонимен каза...

А, ето това ме интересува и мен. Искам да знам в тази паралелка с английски и испански кои са учителите по двата езика, моля. Предварително благодаря!

Надка Данкова каза...

Няма да отговоря на никой, който е "анонимен".

Анонимен каза...

г-жо Данкова, отговорете на тези които не са анонимни. Само не разбрах. Някой кара ли ви да отговаряте и пита ли ви за нещо? :)

Анонимен каза...

Данкова, Вие с какво доказвате Вашата автентичност? С нищо, нали? Останалите хора излизат анонимни, защото поне са проумяли за разлика от Вас, че е все едно кого ще напишете за автор на писанията си. Те даскалите си личат. Престанете вече с тези претенции, образованието запада от ден на ден и това е факт неоспорим! Колкото повече се перчите, толкова повече олеквате. Има и тежки във вашата гилдия, но за жалост са малко.

Анонимен каза...

Абе,много сте потайни ,когато не ви изнася.Кое време е ,та в това"елитно "училище не могат да отговорят на важен въпрос с неповишена трудност?Много уважавам г-жа Данкова,но мисля ,че в случая нещо е притеснена.Най-малкото не бива да се чувства задължена да дава отговори,на които други да отговарят....Истината е,че това училище няма преподавателски потенциал,какъвто рекламира.Моите уважения към добрите преподаватели там,но елитни учители по основните предмети не му достигат.Госпожа директорката е привърженик на мотото"Всичката пара в свирката",но няма дълго да се печели от това.Колкото и да и се иска на Русенова училището не е това,което беше в годините,когато тя дори не е била в Троян.Съжалявам,но аз не съм доволна от обучението там,поне не отговаря на обещанията ,които дават!!!!!

Анонимен каза...

Хей, дето толкова злословите срещу учителите, сами ли учите децата си, като не харесвате учителите? Пък и вас самите не са ли ви учили учители? Наистина прекалихте със злобата .....ама и Генади се ненагледа на простотия във форума си....

Анонимен каза...

74-ти, то в другите гилдии май всички сте тежки, както сте я подкарали да раздавате присъди кой какъв е и за какво става или не става. Като застанем зад някое /независимо за какво/ всички сме доволни и предоволни!Добре, че има отгоре един дето гледа!

Анонимен каза...

75-тата г-жа като не е доволна от обучението в училището защо не си намери по-добро? Лесно е само да се критикува, то троянци май само това правят - имам предвид неуспелите троянци, а в този форум преобладават такива

Анонимен каза...

75-ти, този филм вече сме го гледали -някой каза еди си какво -вместо да си призне, че го стяга чепика.То, ако се погледнем в огледалото и ние не сме същите /освен някои,явно са си останали същите маймуни/,а държава да не би да е същата или градът."Нямало елитни преподаватели"-проблема на някой е друг- има "елитни преподаватели", но няма ученици/така ли да го разбираме/.
Няма никаква недоволна г-жа, последното изречение е поставено за провокация /разбирай-тези на стават/, а останалата част от текста издава междуучилищна война.

Анонимен каза...

Чета и си мисля за учителите от моето време, Нанкова, Ковашка, Тодорова, Гладков, Банчев, Иванов... Господи колко достолепни, добри и незлобливи хора бяха! Как ни прощаваха и се опитваха да ни сложат нещо в багажа... Дали ги заслужавахме?! Могат ли днешните да се мерят с тях, ето това е въпросът. А то всеки обича нещо по-младичко, нека да бъдем честни поне пред себе си;)

Анонимен каза...

80-ти, да не би да си с основно образование:)!

Анонимен каза...

Не е важно дали съм с основно, но се опитах да сложа в устата на старите си учители това което съм чувал от моето поколение троянски учители - "абе ходя там за осигуровките..." Става дума точно за "Васил Левски". И не се получава. Доколкото вече учителите имат някакво значение изобщо. То в нета има сичко.

Анонимен каза...

Мисля че тези,които са завършили,и тези които в момента учат в СОУ "Васил Левски" са най-добрите съдници в този случай.Каквото и да говорят разни "незадоволени Анонимници",Фактите говорят сами по-себе си.Училището ни има репутация не само в Ловешка област,а в цяла България.Децата,които се обучават там са еталон,както в България,така и в Света,защото никои не може да отрече безспорните им успех, а техните ръководители са най-големите професионалисти и ХОРА.Няма никакво значение какво мислят няколко "Анонимни Идиоти",които вероятно не са постигнали нищо в живота си,и за това злобеят при всеки успех.Важното е какво мислим ние,учениците и тези които работят в това училище с желание и страст.Естествено е че има и лоши страни,никъде по света няма перфектна организация,но в крайна сметка хубавите страни са много повече от негативните!!!
-------------------------------------
Бивш ученик в СОУ "Васи Левски"
По настоящем студент Археология

Анонимен каза...

80-ти, ти верно много си изчовнал, ако слагаш Банчев и Иванов в групата на добрите учители! По-големи недомислици като учители от тях май не се сещам! И стига с това какво било едно време. Верно много ви е късичък... ума :) Наистина ли не си спомняте, че поне половината бяха с единствено качество - верни на партията? Или че и тогава имаше извратяги, простаци и всякаква гад? Не ме карайте да ги споменавам по име и да казвам какви простотии бълваха, че на половината ще им ровя кокалите:( Разбира се, че имаше изключителни учители. Има ги и сега. Само че, едно време те задължаваха да уважаваш всички, без значение дали заслужават. Виждам, че по-тъпичките са им промили мозъчетата, щом могат да казват, че Иванов и Банчев били добри учители! ПУ, да му се не види, дано....

Анонимен каза...

84, то има и сега директори, на които това им е най-силната черта - верни на партията!

Анонимен каза...

79-и,междуучилищната война е само в съзнанието на директорката на СОУ"В.Левски" и вероятно на нейното обкръжение.

Анонимен каза...

Абе не знам, на мен партията не ми е нито пречила, нито помагала... Факт е, че на някой преди им пречеше една пратия, сега им пречи друга, догодина следващата, и така през целия им живот нещо им пречи.

Анонимен каза...

Оллллееееееееееееееееее какви психари и малоумници учат археология!!!!!!!!!!! 83 е пълно кукуригуууууууууууууу!!!!!!!!

Анонимен каза...

Клеги полека с обидите, че АдминЪТ има айпитата и може за 30 сек. да види кой откъде е, освен разбира се ако няма терминал към доставчиците и да ви гледа сеира и да се смее... Освен ако не сте с ВТ през рутера на комшийката Сийка;)

Анонимен каза...

Целият форум в момента е подчинен на логиката на 88-ми. Малоумник е този, който учи. Е, по този критерий, определено ти си многоумник :) Пълни си възглавниците и не се занимавай с работи, който надхвърлят капацитета ти :)))))))))))))

Анонимен каза...

86-ти, няма смисъл да се правиш на остроумен /всеки в тази сфера, знае за какво става дума/ или може би очакваш благопожелания, които се състоят от три думи,някоя от които споменава близки роднини .

Анонимен каза...

89-ти, дано е сериозен този призив за почтеност в приказките. Защото ако някой реши да завежда дело за обида получена тук, майко мила, от къде ще се почне....... Освен наистина, ако не е през онази работа на комшията:)

Анонимен каза...

То почтеност май е твърде висока летва, на мен хигиена ми липсва... наистина не разбирам как някой може да използва "анонимността" за да обижда напълно непознати хора. Тук е сторено добро да има форум хората къде да изкажат мнение или да обменят мисли, и след малко, хоп, и имаме нелюбезни, най-меко казано, излияния. Прочее най-често встрани от темата.

Анонимен каза...

За архитектите господине 83, назнайвам доста, и Вие явно не отстъпвате от тяхното високомерие по нищо! Аз съм завършил ВИАС и за разлика от Вас не си позволявам да пиша отявлени простотий и не обиждам хора, които не познавам. Ама които изобщо не познавам и само защото не мислят като мен съдя безприкословно. Вие на всичкото отгоре не ги познавамте, но въпреки всичко ги съдите безкомпромисно и сте с претенции спрямо тях, и ги наричате на всичкото отгоре "Анонимни Идиоти", "незадоволени Анонимници" и какво ли още не. Е това не бих си позволил никога. Но драги ми бъдещ архитекте, защо и Вие пишете анонимно, а пък съдите анонимните? Защо, а? Това ми е познато от хора с Вашата специалност(професия) и преди когато, не казвам Вие къде сте били, когато аз учих също там. Това Вио го насаждат в университета, Вие доста бързо сте го схванали, но това ще Ви пречи винаги, ако Вие не го отхвърлите незабавно. Вие сам ще се сетите в бъдеще, но сега в същност Вие все още сте един неориентиран сукалник с възвишено необосновано мнение за себе си! Позволявам си да Ви пиша това, защото Вие сте надминал в постинга си всички добри обноски и сте си повярвал отявлено и неоснователно. Колега, недейте така, лошо започвате кариерата си! Не всичко се яде, което на пръв поглед хвърчи, но явно Вие си мислите, че хвърчи.
Защитете бившите си преподователи, нямам нищо против, но не съдете хората, които не познавате, които не са на Вашето мнение, а и още сте млад за изводите които така убедително, без всякаква свян изказвате.
Пожелавам Ви да завършите, да се реализирате успешно, но не съдете хора които не познавате! Изненадах се от постинга ви и то крайно негативно! По наше време се вслушвахме и "крадяхме" занаята. Не искам да ви съдя, но ми се струва, че Вие вече си мислите, че няма какво да откраднете от другите. От това по лошо за вас няма! Запомнете го!
И най вече слезте на земята!
И Вие на свой ред не сте постигнали още кой знае какво. Просто сте още един незедипломиран архитект.
И аз на свой ред ще съм анонимен защото за име всеки може да използва каквото си иска!

Анонимен каза...

Хайде сега, 94, дай за археолозите:) Защото си написал такъв дълъг пост пропит с омраза и завист към ДРУГА ГРУПА хора. Колективните права, както и колективните наказания са най-големия бич за справедливостта (което ти, толкоз възвишен, макар и без да можеш да четеш, сигурно знаеш). От друга страна добре, не си се усъмнил, че един студент архитектура, няма къде другаде да е завършил средното си образование, освен в СОУ "Васил Левски".

Старото кемаф ... каза...

Бе не че подкрепям 83,ма е писал археология,не архитектура.Земете да чете малко.И недейте обяснява как от "Васил ЛеЦки" илизал вийш ли едва ли не елита на нацията,ай сиктир.Не е като да не сме учили там,знайм що плява има,не казвам че сите са сган,ама си има и то бая.И на тези дето ще ревнат,да обясняват как ме сгъвал чепика,как съм бил средно-статистическия злобен тройенец къде пълни калъфки за триста леа месечно у един завод де е на 52% у Червен Бряг мое им кажа само едно - Б В и си лягам !!!

Анонимен каза...

Ами подпиши се, кой ти пречи? Пък и от 5 минути имаме ясни доказателства, че не всичко, което излиза от "Васил Левски" е елит:)

Анонимен каза...

95, благодари и :):):)!??! Аз поне използвам учтива форма на общуване! Поста е пропит с колегиалност, но вие не искате да я признаете и вероятно не я виждате. Въпроса с разбирането е твърде сложен, всеки го разбира според количествените натрупвания и качествените изменения в себе си. Аз нямам никаква вина за това което Вие сте си въобразил/а относно това което съм написал. Ама и Вие яко съдите и ...и .. си слагате д-п-то там, където двама си мерят п--к--е. Опасно е! Вярно смела постъпка, но рискована. Пак ще съм анонимен защото Ви уважавам и не искам да изпадате в сладка персонална злоба и пожелания спрямо мен и моите роднини от женска страна.

Анонимен каза...

94=98 какво овърташ кажи си прочел недопрочел избълва страница празни приказки занякакъв архитект пък той човекът си казва че е археолог:)Приеми единсъвет от менпървочети папослепишии давай акъл:):):)

Анонимен каза...

И.Тодоров :
Понеже се интересувам от казуса "Соня",чета статиите и коментарите в "Т21",но не немирам никъде отговор на въпроса на колегата 63:"А, кажи ми - дъщерята на директорката с какво е по-кадърна от Соня ?"
Предварително благодаря,ако някой ме светне !

Ol` dirty bastard каза...

97-ми той се е подписал човека,взeми си почисти цаките от акитата на мухите ;-)

Рицар без доспехи каза...

Учителите, които писаха в тази тема допуснаха една огромна грешка! Тя е, че се принизиха до анонимното ниво на аудиторията, която в по- голямата си част е непризнателна към нито едно добро дело в това общество. Която сяда на компютъра за да избие арогантните си комплекси сред останалите и единствената цел е да смаже всичко красиво, стойностно, морално и истинско, макар и малко, което е останало в това общество. Уважаеми учители, вземете си поука от тази случка и дано придобиете по- голям опит в изразяването си в интернет пространството, тук нещата са много сурови и ако в живота побеждават само силните, тук властват слабите.
,,Глупакът никога не може да бъде някой, но винаги може да бъде всеки. — Хърбърт Уелс"

Анонимен каза...

Отново започват да ни плашат и анатеносват!Засегнатите не могат и не искат да разберат една проста истина......Освен това "дим без огън няма".

Анонимен каза...

Интересно как изведнъж изявленията от това училище, не се подписват от ПР-ката...Но пък пусто, тя заета да съчинява партийни статийки.Няма такива картинка просто, Троян е уникален град,може и да нямаме кино но филми много (:

Анонимен,но не и алкохолик каза...

102,къде си ти учителю мой? Пътеводна моя светлина!!!

Анонимен каза...

По повод кадърността на завършилите училище "Васил Левски"-Випуск 1984 година-9 лекари,18 учители,8 агрономи,6 военни,6 медцински сестри,няколко успешни бизнесмена /и бизнес дами/,1 банкер,1 митничар,няколко емигранти с печеливш бизнес в чужбина,2 художника,двама клошари и няколко сервитьорки-всички успешно реализирани.

Анонимен каза...

И аз съм от випуск 1984. Не знам дали съм в сметките на предния пост (имам две висши образования). Пиша тук, само за да напомня, че по това време директор на ПГ "Васил Левски" беше многоуважавания г-н Цочо Зюмбюлски, в чийто административен екип нямаше длъжност PR(ПР). Бъдете здрав г-н Зюмбюлски!
ПС. Някой би ли могъл да напише какво означава абревиатурата "ПГ"? :)

Ol` dirty bastard ... каза...

9 лекаря,8 агронома,12 градински гнома,хаха,бегай да поливаш ливадата бе тюфлек!
Като ги знам на кво ниво са,да ти ева и примера,господ здраве да ви дава да не облягате до тях,че ...

Анонимен каза...

Към 107-ПГ-политехническа гимназия.

Анонимен каза...

Пак към 107-имаше и това-СПТУ-и означаваше-"Сулю и Пулю тръгнал на училище"

Анонимен каза...

Оригиналния Ol` dirty bastard е грозен черен мангал- вижте го в интернет.
Предсавете си какво нещо е 108-и, щом като му е идол.

Анонимен каза...

Ако сегашните ученици от гимназията /не говорим за механо, климент и пр.) бяха във завършилите випуск 1984 до един щяха да повторят поне за по еадин предмет! Тогава беше ЕСПУ.

Ol` dirty bastard ... каза...

111-ти ще е и той някой от възпитаниците на фамозната гимназия,съдейки по правописа - може би член на кръжока по гАстрономия,с гарантирана оценка 5 за участие.Че и расист на това отгоре,вероятно поредния любител на евтина бира,и риъл фийл кренвирши ...

Анонимен каза...

106, нямам спомен за военни и медцински сестри

Анонимен каза...

113, да не си учил в Харвард
По-добре се включи в някой индийски форум за "Слонът, моят приятел "

Анонимен каза...

Е то не е нужно човек да е учил в чужбина,за да е що-годе грамотен,но вие драги 115-ти,очевадно едва ли бихте могли да го знаете.Все пак жалко за възраста ви,явно освен разширени вени и опадали зъби,нищо хубаво не ви е донесла ...

Ol` dirty bastard ... каза...

Мани го тоо,и той е хАстрономите :)

Анонимен каза...

Ol` dirty bastard...Къв е тоя кюмюр бе?!

Анонимен каза...

Хора защо не се опомните, мисля че вече никой не е точно наясно за какво говори тук?

Анонимен каза...

118-ти питай майка си

Анонимен каза...

Поради това, предлагам на Генадий, ако има опция, след 100-ния коментар темата да се заключва (т.е. да не може да се коментира повече).

Анонимен каза...

Известният на вси4ки ни в града дерибеи Розалина Русенова си е поставила за цел да властва докато свят светуваили поне докато не изу4и дь6териа си на неините тарикатльци и я насади на трона и.И без това,когато е на работа Мирослава Иовевска демонстрира поведение,4е се намира вьв фамилната си фирма. БЬЛГАРИНО,500 години не ти ли стигат,4е тьрпи6 и сега в мирно време своеволията на велможата Розалина-Гюла. Другарко Русенова хората в града не те искат нито в у4илище,нито в общината,но ти се запьва6 като магаре на мост,по това ли4и колко е дебел кокала. У4ители,бьдете единни,не позволяваите да ви унижават,тьрсете си правата и сега,защото утре може мястото на всеки един от вас да изстине ина4е НАЕСЕН ЩЕ ВИДИТЕ ТУР4ИН КАК БЕСНЕЕ

Анонимен каза...

Още малко, и хората няма да си пускат децата на училище!!! Имаше такъв случай. Страхът е оправдан!!! Започвам да се страхувам и аз!!!

Анонимен каза...

Ало, 83, студента археолог/архитект, какви видове задоволчване предлагаш? С това което можеш, предполагам поне засега можеш да изкарваш кинти само по тоалетните на централна гара, по 10/15 лева за кратка мзикална форма...

Анонимен каза...

Завършила съм Васил Левски и Соня Димовска ми е преподавала 2 години. За щастие това се случи в по ранните класове. Поведението и беше меко казано странно и неадекватно, а нещата на който се опитваше да ни научи грешни и неточно (знам го, защото съм се консултирала с други училители след някой час в който ни е казала някоя дума с грешна транскрипция или грешно граматическо правило).Въпреки това според мен тя не е единствената,която е некомпетентна в това училище.

Анонимен каза...

Да се беше консултирала и относно правописа по български,че като гледам и той ти куца ...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |