Владимир Илиев бе избран за почетен гражданин на Троян

* Голямата звезда на българския биатлон е отличен за постигнатите изключителни спортни успехи и всеотдайността за развитието на биатлона в община Троян * Владо е третият спортист, удостоен с най-високото отличие на Троян

Владимир Илиев – новият ни почетен гражданин
Отличници 

ГОЛЯМАТА звезда на българския мъжки биатлон – съгражданинът ни Владимир Илиев, е новият носител на най-високото троянско отличие, званието „Почетен гражданин на Троян“. Предложението за удостояването на именития троянски спортист бе направено съвместно от кмета Донка Михайлова и председателя на Общинския съвет инж. Петко Пенков и бе гласувано единодушно на сесията на местния парламент в четвъртък (17 септември).

ПОСОЧЕНИТЕ
мотиви са следните. Владимир Илиев е възпитаник на троянската школа – започва спортния си път (1997 г.) и до днес е състезател на местния клуб по биатлон и стрелба „Аякс“. От 2004 г. е национален състезател. Участва в три зимни Олимпийски игри – Ванкувър, Канада (2010 г.), Сочи, Русия (2014 г.) и Пьонг Чанг, Южна Корея (2018 г.). Печели световна титла в спринта на Световното първенство по летен биатлон в Румъния (2015 г.). Европейски шампион (2017 г.) и два пъти бронзов медалист от първенства на Стария континет (2015 г., 2016 г.). През 2019 г. постига най-големия успех за българския мъжки биатлон в историята – сребърен медал от Световното първенство в Йостерсунд, Швеция. Избран е за най-добър спортист на България за 2019 г. и четири пъти е бил спортист на годината на Троян (2015 г., 2017 г., 2018 г. и 2019 г.).

„СЧИТАМЕ, че за всеотдайността му в развитието на спорта биатлон в община Троян и за постигнатите изключителни успехи отличаването на Владимир Илиев със званието „Почетен гражданин на град Троян“ би било заслужена оценка“, обобщават вносителите. Ще добавим, Владо е истински шампион, звезда от голяма класа, но едновременно – изключително етичен и скромен млад мъж, много далеч от големеенето и звездоманията, което е постижимо само за най-големите. И от нас – честито!

Троян и България посрещат своя голям шампион в биатлона, летище София, 23 март 2019 г.
ВЛАДИМИР ИЛИЕВ е третият именит троянски спортист, удостоен със званието „Почетен гражданин на Троян“, другите двама са световната шампионка по самбо Снежка Василева (2006 г.) и най-добрият български ски ориентировач за всички времена Станимир Беломъжев (2014 г.).

Т21

  
Още по темата:
Още за троянските почетни граждани:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |