Биатлонистът Владимир Илиев – спортист №1 на Троян за 2018-та

* Владо печели класацията „Спортист на годината на община Троян“ за трети път * Цветелина Маринова (самбо и джудо) победител в съпътстващата класация „Спортист на годината
 на община Троян до 16 г.“
Отличници
Владо Илиев за трети път печели "Спортист на годината на Троян"
ВЛАДИМИР ИЛИЕВ – лидерът в българския мъжки биатлон в последните години и състезател на троянския клуб по биатлон и стрелба „Аякс“, бе избран за №1 в класацията „Спортист на годината на община Троян“ (2018 г.), организирана от общинската администрация. Това е третата му победа в троянската спортна класация – предишните бяха през 2015 г. и през миналата 2017 г. Владо заслужи приза с 19-тото си място в един от стартовете в биатлона на Зимните олимпийски игри в Южна Корея, петте си медала от Държавното първенство (златен, два сребърни и два бронзови), 8-мо място в старт за Световната купа и 8-мо място в една от дисциплините на Европейското първенство (тъй като сезонът е в разгара си и шампионът не е в България, от негово име отличието прие баща му – бел. ред.).

Кметът Михайлова връчи приза на Цветелина Маринова
В СЪПЪТСТВАЩАТА класация „Спортист на годината до 16 г.“ (2018 г.) на Троян спечели 9-класничката от СУ „Васил Левски“ Цветелина Маринова, състезателка по самбо и джудо на клуб „Чавдар“ – за златото й от Световното ученическо първенство, трето място на СП за кадети, първо място на Държавното първенство за девойки (самбо) и два медала от ДП по за девойки (джудо). Треньор на годината за пореден път е треньорът по джудо и самбо и председател на троянския клуб по джудо и самбо „Чавдар“ Николай Матев. Церемонията по награждаването се състоя на 21 декември в Информационно-културния център, а наградите (купи) връчиха кметът Донка Михайлова и председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков.

***

ВЕЧЕ КАЗАХМЕ (виж „Върви гласуването за „Спортист на годината“, вотът електронен“ – бел. ред.), че класацията „Спортист на годината“ (2018 г.) е доста спорна като технология и критерии и остави извън номинациите и класирането немалко от големите спортни герои на Троян за изтеклата година. Например – световният шампион по карате от СП 2018 Павлин Дишев, двукратният медалист по ски ориентиране от Европейското първенство 2018 Станимир Беломъжев, голямата звезда на българския мотокрос с европейска титла по супермото и балканска титла в клас МХ2 за 2018 г. Майкъл Иванов, световният шампион по комбат рестлинг Преслав Кулеков от СП 2018 и др. На практика класацията бе бойкотирана от някои от водещите троянски клубове, примери –  Клуб по карате „Атнес“, Баскетболен клуб „Чавдар“, Клуб по биатлон „Амбарица“, Колоездачен клуб „Хемус 1896“ и др.  От Община Троян пък заявиха, че са готови да подложат „за пореден път на дискусия със спортните клубове и гражданите правилата за определяне на „Спортист на годината“ – и да преосмисли провеждането ѝ, но ще очаква участие и конкретни предложения“ (виж „Спортист на годината“ – повод за гордост или класация, която не успява да ни обедини“ – бел. ред.).

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |