Върви гласуването за „Спортист на годината“, вотът електронен

* Церемонията по награждаването ще е на 21 декември от 17:00 ч.
 в Информационно-културния център * Вероятно причината е комплексна, нещо като хубава работа, ама троянска...
Класация
ОТ 12 ДЕКЕМВРИ стартира гласуването за класацията „Спортист на годината“ (2018 г.) на община Троян, организирана от общинската администрация. Гласуването е по електронен път в сайта на Община Троян www.troyan.bg, ще продължи до 18 декември включително и всеки може да даде своя глас.

„СПОРТИСТ на годината“ (2018 г.) има няколко съпътстващи класации – „Спортист на годината до 16 г.“, „Отбор на годината в колективните спортове до 18 г.“, „Отбор на годината в индивидуалните спортове до 18 г.“, „Треньор на годината“ и „Треньор на годината за ученически спортни игри“. Номинираните за спортист на годината са десет троянски състезатели: Владимир Илиев, Милена Тодорова, Маргарита Цанкова и Стефани Попова (биатлон), Цветелина Маринова, Анна-Мария Манушева и Десислава Цонева (самбо), Добромир Калистерски (джудо), Биляна Доневска и Цветослава Маринова (ориентиране).

СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ на гласуването Комисия, назначена със заповед на кмета, в срок до 20 декември ще сумира гласовете и ще направи класирането. А на следващия ден – 21 декември, от 17:00 ч. в Информационно-културния център ще е церемонията по награждаването и ще бъде връчен призът „Спортист на година“ (2018 г.) на община Троян.

Т21, по информация на Община Троян

Бележка на редактора

Нещо като хубава работа, ама троянска...

* „Малкият Троян е спортен град, с много по-голям спорт от далеч по-големи градове, но явно няма сили да направи читава годишна спортна класация. Така беше и
 така си е и сега…“

ТУК МУ Е МЯСТОТО да подчертаем, че номинацията (кой знае защо) се прави от спортните клубове. Което в случая доведе до странен и бодящ очите парадокс – наши спортисти със световни титли и други сериозни постижения в елитния спорт и с национално признание да нямат място в троянската класация?! Като например световният шампион Павлин Дишев (карате), обявен преди броени дни за Спортист №1 за 2018 г. на Националната спортна академия, световният шампион Преслав Кулеков (комбат рестлинг), спечелил през 2018 г. втората си световна титла, двукратният европейски медалист от ЕП през м. февруари 2018 г. Станимир Беломъжев (ски ориентиране), звездата на българския мотокрос Майкъл Гриша Иванов с европейска титла по супермото и балканска титла в клас МХ2 за 2018 г., липсват представители на един от водещите български клубове в колоезденето – троянския „Хемус 1896“, записал поредна силна година, има и други… Вероятно ръководствата на съответните клубове имат свои основания да не се включат в номинацията/класацията, това си е тяхно право. Което обаче не отменя отговорността на организаторите и не променя факта – че (и) тазгодишната троянска класация „Спортист на годината“ ще е спорна и ще провокира (заслужени) негативни реакции.

СТРАННО е и отсъствието на класация „Отбор на годината“ (в колективните и индивидуалните спортове), при положение че има класация „Отбор на годината до 16 г.“ (в колективните и индивидуалните спортове)?! Което ражда поредния парадокс – мъжкият баскетболен отбор на БК „Чавдар“ (Троян), завършил в челната четворка на „А“ РБГ и през изтеклия сезон (2017/18 г.), да е извън класацията; както и треньорът на отбора?!

ИЗВОДЪТ ни, без да ангажираме когото и да било, е неоптимистичен: малкият Троян е спортен град, с много по-голям спорт от далеч по-големи градове, но явно няма сили да направи читава годишна спортна класация. Така беше и така си е и сега, за съжаление. А защо е така – дали заради болезненото его и амбиции на някои, дали заради нечия административна неподготвеност, дали заради гигантската троянска еснафщина и непоносимост към успеха на другия, дали заради кашата с критериите, дали заради нещо друго – нямаме категоричен отговор. Вероятно причината е комплексна, нещо като хубава работа, ама троянска... Жалко.
 Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |