Може би Китай!

* „Да се потърси информация и съдействие от еврокомисар Кристалина Георгиева и Станислав Даскалов, които са пряко свързани с нашия град”

Авторът – бивш дългогодишен управленец преди 1989 г., напуснал БКП/БСП в началото на демократичните промени - е общински съветник от ГЕРБ и един от основателите на партията на Бойко Борисов (тогава още движение) в нашия град. Неговата статия „12 години нищо” (май 2007 г.), публикувана в Т21, бе най-острата публична критика срещу тогавашния „червен” кмет на Троян инж. Дилян Енкин и отприщи сериозна опозиционна енергия. Г-н Генковски бе и сред най-дейните участници в предизборната кампания на ГЕРБ в Троян както на местните избори (2007 г.), така и на парламентарните (2009 г.) и заслугите му за двете победи са безспорни. От повече от година Мичо Генковски изразява несъгласие с местната уравленската политика на своите от ГЕРБ и лично на кмета Минко Акимов. Което го изолира от групата на ГЕРБ в Общинския съвет, а някои негови инициативи и предложения, лансирани и на страниците на Т21, останаха без последствия.
Т21

*****

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ по различни причини стана така, че Троян загуби много от своите промишлени предприятия. В резултат на това градът ни от индустриален център се превърна в град с масова безработица. Доскорошните местни производствени гиганти „Машстрой”, „Елма”, „Хемус”, „Унитех” (бивше „Христо Смирненски” – бел. Т21) и др. привличаха и разполагаха с висококвалифицирани инженерно-технически и изпълнителски кадри. Така се поддържаше солидна група техническа интелигенция, която заедно с работещите в културно-просветната сфера формираше един висок образователен статус на града ни. На тази основа съществуваше и техникумът по механоелектротехника. Днес паралелките по металообработване и електротехника не съществуват.

ПРОИЗВЕЖДАНАТА ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА ПРОДУКЦИЯ и големият дял на износа от своя страна даваше възможност за контакти на наши специалисти със света. Всичко това правеше троянеца горд със своята дейност, а градът ни - с достойно място в националната икономика. В някаква степен имахме самочувствие на европейски граждани. Сега всичко това е загубено. Степента на интелигентност на гражданите пада. Елементарното мислене става присъщо на все повече хора. Самочувствието ни постепенно се губи. Троян бавно умира.

ОБЩИНСКАТА УПРАВА ПОЛАГА УСИЛИЯ да ремонтира уличната и тротоарна настилка, да обновява и разширява водопроводната и канализационна мрежа. Все повече се разбира обаче, че тя трябва да се заеме с най-важното - осигуряването на поминък на населението. Решаването на този въпрос не само ще даде работа, но и ще възвърне гордостта ни на европейски граждани, усещането ни, че вървим в крак с останалия свят. Първостепенна грижа на общинската управа следва да бъде привличането на инвестиции - преди всичко в сферата на промишленото производство. Наред с това следва да се създадат условия за привличането на поне една голяма търговска верига. Трябва да се направи всичко възможно, но да се върне икономическата слава на града ни.

ЧРЕЗ ВЕСТНИЦИТЕ "ТРОЯН 21" И "ТРОЯНСКИ ГЛАС" се обръщам към кмета на града г-н Минко Акимов със следните предложения:

1. В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ държавата, която от доста време и до сега, проявява изявен интерес за инвестиции в България е Китайската народна република. На 35 км от тук, в Ловеч, вече се строи автомобилен завод по китайски проект. От китайска страна са заявени намерения за производство в България на локомотиви и жп вагони. Китай има желание и за други производства. Мисля, че като град трябва да заявим своя интерес към китайските инвестиции в страната ни. Това може да стане на специална среща на кмета на Троян с китайския посланик - в София или в Троян;

2. ПРЕДЛАГАМ НА Г-Н АКИМОВ да поиска среща и с посланиците на други държави, които имат потенциални намерения за инвестиции - Германия, Франция, Италия и др.

3. СРЕЩИ МОГАТ ДА СЕ ПРОВЕДАТ и с представители на някои световно известни фирми, които вече функционират на нашия пазар за изясняване на техните инвестиционни интереси;

4. МИСЛЯ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ПОЛЕЗНО в тази насока да се потърси информация и съдействие от еврокомисар Кристалина Георгиева и Станислав Даскалов, които са пряко свързани с нашия град и, надявам се, няма да откажат помощ.

СЪЗНАВАМ, че това е своеобразна дипломатическа работа, която изисква специфичен подход и която не всекиму се отдава, но с малко предварителна подготовка, с изясняване на детайлите и конкретизация на възможностите, нещата могат да се задвижат. Ако не успеем, поне няма да загубим повече от няколко командировки до София. Следващата стъпка вероятно ще бъде посредничеството на общината между евентуалните инвеститори и собствениците на „Машстрой” и „Елма”. Вероятно техническото и технологично оборудване на „Елма” вече е претопено в доменните пещи, но на „Машстрой” все още не е. Възможността за запазване на високотехнологичното оборудване на този голям някога комбинат е още един повод да предприемем предлаганите стъпки. Може би Китай ще помогне на троянската икономическа мощ да възкръсне?

Мичо Генковски
Още по темата и от същия автор:

92 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Генковски явно не знае,че и на Машстрой му прочетоха смъртният акт преди няколко дни!
Едва ли може да се очаква ,че собствениците от холдинга ще направят нещо различно от това което се случи в ЕЛМА!
А и явно пропуска факта,че дори и да се появи някой заблуден инвеститор,моментално ще се оттегли сблъска ли се с местните "политици",липсата на подготвена инфраструктура,която да за се превърне в подходяща и трябват 2 години...
По принцип съм съгласен с това което казва,но щом досега нищо не се случи толкова години,как да мислим позитивно и с надежда?

Анонимен каза...

Не се хаби Мичо,
Сега няма кой да те чуе. Пък и да те чуе в момента няма потенциал да свърши нещо.

Най-вероятно от статията ти ще се формира някое предизборно обещание.
В общи линии това е несигурен, но възможен начин за изход от ситуацията.

Анонимен каза...

Не трябва да се дава трибуна на изчерпани комунистически "величия".Мястото им е на подсъдимата скамеика .

подкрепящ каза...

Безспорно г-н Генковски поставя най-важния въпрос за Троян. Без осигурен поминък няма доходи, няма пари, няма бизнес, няма молове, няма социална база, няма култура, няма град. Затова действително трябва да се опита всичко, да се използва дори най-малката възможност за инвестиране. Пък, както казва авторът, най-много да се похарчат пари за няколко командировки до София.Могат да се спестят от някоя безсмислена екскурзия на кмета из Европа.

Анонимен каза...

Подкрепям идеята. Ако си стоим тихо и кротко в подножието на Турлата никой няма да дойде и да се загрижи за нас. Управниците са за това. Те трябва да имат инициативата.

Анонимен каза...

А и да добавя,че господин Генковси забравя ,че фактите са най-силният аргумент!
А фактите сочат че от "силните" на денят хора свързани по някакъв начин с Троян,нито един от тях не е показал каквато и да е заинтересованост към нас!
Неоспорим факт ,който също има значение за вървежа ни надолу!

Анонимен каза...

Ето защо е важно кметът на един град да има усет към проблемите. Да може да прецени кое е важно и кое второстепенно.Без работа и доходи троянецът е загубен. Мисля, че трябва да се опитат всички възможни подходи и възможности. Не се знае от кой трън ще изскочи заекът.Наистина - защо не от Китай.

Анонимен каза...

Към 3- Ти явно си някое "демократично величие". Недей да хулиш хора, които са загрижени за града.Дай предложение, ако въобще имаш глава за това.

Анонимен каза...

Не обръщайте нещата "комунизъм-антикомунизъм". Проблемът е икономически, но ако не се реши своевременно такъв комунизъм ще заиграе в Троян, че трудно ще си намерим място всички ние.

Анонимен каза...

Какво да се опита?
Управляват ни видимо неспособни хора,а нещата за които се пише тук на тях им се струват като начуна фантастика.
Предишният крадец подготвяше почвата 12 години за да се стигне до тук.Сегашният фелдфебел се напъва да изкара нещо,но то просто няма какво да излезе!
Но пък си вярва,че е фактор и че прави нещо!
А и повярвайте че на нито един от тях не му пука са нас!

Анонимен каза...

Към 8 -Мястото им е в ТПО "Атлант".

Анонимен каза...

На 8 - Не, това не е никакво "демократично величие". Това са кметски креатури, които се дразнят от всяка идея на г-н Генковски. Но не съзнават, че с това само потвърждават правилноста на предложенията му.

Анонимен каза...

Видно и от днешната статия г-н Генковски не само не е изчерпан, ами показва потенциал какъвто седящите в общинските кресла нямат.Затова е и злобата на разни анонимници към него. Той ти превъзхожда многократно и те не могат да преживеят това.Полезният им ход е да приемат и развият идеята.

мичо генковски каза...

Това, че отново ще остана неразбран и ще започнат да се упражняват в тротоарна риторика някои по-емоционални съграждани, знаех още преди да напиша предложението си.Хуленето е елемент на днешната политика.Държа обаче да отбележа две неща
1/Направих това предложение от загриженост за съдбата на стотици троянци, за съдбата на самия град.Каквото и да мислите те не са ми безразлични. На мен самия работа не ми трябва - аз съм на 65 години. Късно ми е за каквото и да било.
2/Не публикувах написаното, за да се залее г-н Акимов с обиди и критика. Публикувах предложението си, което в различни варианти съм дал отдавна, за да ангажирам обществеността и по-този начин да активирам общинската управа и лично кмета към по-активни действия.Наистина трябва да направим нещо, ако искаме Троян да съществува.Няма кой друт, освен кмета, да върви най-отпред. Така, че в този труден за града ни момент е нужно не хулене на кмета, а активирането му към реални действие.Аз мисля, че ако той се справи с няколко проблема, спокойно може да се кандидатира отново.И обратното.

Анонимен каза...

Е как да стане бе господин Генковски?
Какво да очакваме от човек,който няма и понятите от подобна тематика?
Виждате сам,че за една некадърно ремонтирана улица се изкараха, че едва ли не са построили нова!
Къде му е инвестиционнаа политика на Кмета,как подготви "почвата" та Троян да стане интересен за инвеститорите?

Анонимен каза...

Нека Ви примомня една от последните му блестяши мисли:

"Колкото по-рано спрем да говорим за кризата,тя ще отмине "....
Какво повече да говорим,за интелекта на подобен човек?
Какво да очакваме да развива и привлича?

Анонимен каза...

Бас ловя , че ще има рекорд по коментари над 100!

Анонимен каза...

Е и,нека да има!
Господин Генковски представя истинската визия на проблемите в Троян!
Всички ги виждаме,но го питам пак,мисли че сега управляващиет имат умственият капацитет да разберат думите му, и да направтя каквото и да е?

Анонимен каза...

"Така, че в този труден за града ни момент е нужно не хулене на кмета, а активирането му към реални действие.Аз мисля, че ако той се справи с няколко проблема, спокойно може да се кандидатира отново."
Генковски Генковски я оди у лево...кво се праиш на умряла лисица:)...Или не си разабрал че тоз смешко за нищо не става та да ни го тикаш за втори мандат кмет да става!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Приканвам Мичо Генковски да прочете какво сам е написал в статията "12 години нищо". И как написаното там си противоречи с исканията му към Минко Акимов. А е и крайно време Генковски да се ориентира какво точно иска - на неговите години човек бива вече да е осъзнат. нямаме нужда от популизъм, а от реални действия на кмет и общински съветници.
Като иска Акимов за втори мандат, нека попитам - колко чужди езика говори сегашният ни кмет? Как един кмет без езикова подготовка ще може да изпълни поне едно от написаните неща?
С преводачи? Де разбрал, де не.

Анонимен каза...

18-ти, много хора могат да ти кажат проблемите на града. Въпроса е кой какво е направил досега или какви планове има да направи. Мичо вероятно ще лансира друг кандидат, но нека видим и неговото предложение....

Анонимен каза...

Проблемите на града са очевидни. Решението им - е неясно. Явно нешата са оставени на самотек. Естествен подбор, в който силните на деня смятат да са на върха на "Хранителната верига" без конкуренция. Това може да се промени само от млади, амбициозни хора с предприемачески дух, вярващи, че подобряването на стандарта тук ще повиши възможностите на всеки отделен предприемач със собствен бизнес и траен интерес. Ако това не може да стане, г-н Генковски да е жив и здрав, за да напише "24 или 45 години нищо!"

Анонимен каза...

21-ви,виж коментара на 22 и се замисли!
Това е самата истина!

Анонимен каза...

Имам питане:
Може ли някой все пак заради справедливостта да ни припомни няколко достойнства на сегашния кмет, заради които бе лансиран и избран, като се изключват изискване за владеене на поне един европейски език и ценз за някаква администрация. Може би г-к Генковски, имащ добра памет и слово, ще се сети все за нещо добро. И ако е печен, ще ги коментира с оглед на това, той ли е наш'та надежда СЕГА? Неговият глас е ли е глас в пустиня или има друг прицел?? Нека каже, за да си сверим и ние мерника.

мичо генковски каза...

Не е време да се обсъжда кандидатът за кмет догодина.Подобно обсъждане според мен може да започне през февруари-март.Моля не изопачавайте моите думи - аз написах/ виж по-горе/, че ако М Акимов осигури сериозна инвестиция и се справи с няколко проблема спокойно може да се кандидатира за нов мандат.Лошо ли е да се решат няколко проблема в оставащата една година от мандата - сериозна промишлена инвестиция, сериозна търговска инвестиция, разплитане възела с газификацията на Троян.В това е моят "прицел",уважаеми №24 - в решаването на тези и още поне няколко други проблема. Струва ми се, че избирателят очаква тези стъпки. А точно избирателят ще определи бъдещия кмет, който и да е той - сегашният или нов.

Анонимен каза...

Г-н Генковски, до изборите догодина остават около десет месеца. Имайки предвид закона, ако кмета е кандидат,един месец преди това трябва да излезе в отпуск.
Т.е остават му девет месеца за решаване на тези проблеми - как Ви се вижда, дали е възможно нещо да се случи реално, дори да не вземаме в предвид изминалите 3 ГОДИНИ?!

Анонимен каза...

Смееех, голем смех,
Мичо моля те не коментирай повече, че с коментарите си затъваш. Статията не е лоша. Както писаха и по-нагоре идеите са и добри, и не чак токлова, но за едно съм съгласен: Трябва да се пробва.
Не съм съгласен обаче с идеята ти кмета да понаправи нещо и да се кандидатира пак. Това е пълна глупост! Изобщо не ми дреме, че много го хулим. Ами ако беше човек на място и да е свършил нещо за толкова време и да го защитим.
Да си го кажем пак трябва ни нов млад кмет с нов екип. Иначе билета ... и да се виждаме по коледа.

Анонимен каза...

Братя ако се появи инвестиция тя няма да е благодарение на кмета и екипа му, а въпреки тях. Това което предполагам, че ще се случи е кмета да ни обещае големи инвестиции, развитие и благополучие през 2012 година. Айде да не се вързваме на глупости.
Ами като сте съпартийци и идеите ти са толкова добри защо управляващите ТИ съпартийци не се вслушат в теб?!
Нещо немога да разбера хем идейте ти са добри, хем не те чуват, хем агитираш за сегашното управление?!
Моля ако някой може адекватно да обясни ситуацията да го направи. Явно не съм чел достатъчно.

Анонимен каза...

"Да си го кажем пак трябва ни нов млад кмет с нов екип." Чудесна идея, чудна. Интересно ще е, как ли ще гласуват хората от бетонираната администрация. И ако това не е умишлено поддържана номенклатура от "блестящи кадри". Та те могат заедно със семействата си да издигнат сами кандидат.
"Нещо не мога да разбера хем идеите ти са добри, хем не те чуват, хем агитираш за сегашното управление?!"
Всички добри идеи са на управляващите, ако се съгласяват лесно за работа - ще се изхабят бързо, агитира се сега - а ще се свърши нещо през третия мандат (ако тогава все още има нужда от него).

Анонимен каза...

Интересно ми е какво е разбирането за млад кмет - 18-20 годишен? Аз съм на 56 и всички родени преди мен са си млади...

Анонимен каза...

Проблемите който поставя г-н Генковски са реални и истински,но той от коя партия е ???Да не е опозиция та поставя въпроси към кмета тук.Той не е ли с-----к ,от коя партия е влязъл и не се ли събират да ре6ават политиката на града????????

Анонимен каза...

Евала бе сър Мичо! Смисълът на Твоите предложения е посланието, че в ГЕРБ и в Троян има печени хора. Това е Твоята умела въжеигра, за която си надарен до Бога и сам се сравни със сър Уинстън Ленард Спенсър Чърчил, който е казал:
"Лъжата е обиколила половината свят, преди истината да има шанс да си обуе гащите. "
- Сър Уинстън Чърчил (1874-1965)

Анонимен каза...

Откажи се, г-н Генковски.Остави този град да си умре.Виж какво се получава - ти им казваш, че все още не е дошъл моментът да се избира нов кмет и, че целта ти е да се направи все пак нещо в отчаян опит да се спаси Троян, те ти отвръщат, че искаш да докажеш, че в ГЕРБ има "печени хора".Ти им казваш, че все пак не си Талейран, те ти твърдят, че си Чърчил.
Пак ти казвам - откажи се.Примири се със смъртта на Троян.

Анонимен каза...

Мисля , че Т21 може без майтап да награди многоуважаемия г-н Генковски с награда за цялостно творчество.

Анонимен каза...

Генковски писател ли е или общински съветник, че вече съвсем се обърках?

Анонимен каза...

Във връзка с този материал се сетих - какви са последствията от прословутата среща на кмета с троянците, живеещи в софия? Някой има ли информация?

Анонимен каза...

Към 35: Не е писател, или поне така смятам. Но пише добри памфлети. Много добри, със стил. Имат влияние върху общественото мислене. Не вярвам, че се очаква друго от автора им.

Анонимен каза...

Мичко отново се вживява в ролята на Втори секретар на БКП. Тогава викаше партийните секретари и нареждаше 1.Да се..! Да се..! Прави ли ви впечатление колко пъти казва - Аа се., и понеже не може да викне днес никой , нарежа от вестника : Да се ! Какво направи за Троян в тези 65 г. похвали се с нещо памфлетисте.

Анонимен каза...

3години Герб управлява Троян 1г.България и какво стана -----грабители на малкото останало,ония поне даваха и на хората,а тез .....вси4ки сме свидетели?????????????//

Анонимен каза...

ЗНачи в Троян съм водил не еднократно човек, който е собственик на четири завода в България, един в Сърбия и един в Македония. След подробна обиколка сред фалиралите предприятия. ТОй ми каза цитирам: " За тези комунистически неизползваеми огомни халета и цехове не бих дал стотинка, а за машинния парк мнението му е че става само за скрап.

Анонимен каза...

Вижте китайките на снимката, всички с затворени уста само втората с отворена ,защото вижда някого, сигурно спасителя на Троян... Как се казва той ?

Анонимен каза...

Много правилно, 38-ми. Защо Мичо се обръща към кмета чрез пресата? Нали е и общински съветник, защо там не си внесе въпросите или в пряк разговор с него?

Анонимен каза...

Много добре 41-и. И десетата е с отворена уста - ама трябва повечко въобръжение. :-)
А за Спасителя, нека изчакаме Бъдни вечер. Знаеш, как му викаме.

Анонимен каза...

43-ти,напр...регнах си въображението , ама ми се привидя 11-тата с отворени уста? Да не спорим, да изчакаме Бъдни вечер , пък ако и някой от снимките във вестника стане дяснофлангови пред китайките, ще е по-лесно................

Анонимен каза...

Първо трябва да се свърши работата в община Троян
/определяне на зоните за инвестиция,инфраструкту-ра и т.н./и тогава да се говори за потенциални
инвеститори.Така и на кмета може да му просветне за какво въобще става въпрос.Иначе,пак ще изразим
само едно желание.Пък и нали един простак 12 години по този начин води инвеститори и.......

Анонимен каза...

Много по-голям интерес биха имали инвеститори към гол терен отреден за "Производствена дейност" от колкото към соц. сградите на Елма и Машстрой. Напълно съм съгласен с коментар 40.

Анонимен каза...

Господин №40- Защо е било нужно да водиш "няколко пъти" този голям собственик на заводи след като толкова лесно е преценил, че халетата на Машстрой и Елма не стават.
Ако кметът въобще предприеме срещи с посланиците, както предлага Генковски, той естествено ще трябва да им предложи и незастроени терени. Предполагам, че Мичо не изключва, а предвижда и тази възможност.

Анонимен каза...

Аз пък бих попитал същия този №40 познава ли въобще оборудването на Машстрой и знае ли например, че още през 80-години на миналия век японската фирма ФАНУК внедри там ГАПС /ако въобще знаеш какво означава/ Така че Машстрой беше на световно ниво. Впрочем той поради това беше закрит.Не може на световните фирми да им се пречка някакъв комбинат от никому неизвестния град Троян.

Анонимен каза...

На 41 - Името на спасителя на Троян ще узнаем след изборите догодина.

Анонимен каза...

Към 38 Абе знаеш ли - Май наистина днес нещата могат да се оправят само ако излезе някой и започне да нарежда "Да се направи това, да се направи онова". ДА СЕ НАПРАВИ! Схващаш ли. Защото 20 години вече тихомълком някой задкулисно нарежда - "Да се унищожи това. Да се закрие онова." И в двата случая се нарежда /демек не е демократично/ ама резултатите са коренно противоположни.

Анонимен каза...

Абе не знам самият Мичо Генковски писател ли е, памфлетист ли, ама си спомням, че преди 4 години негови 3-4 статии сложиха край на 12 годишното управление на Дилян Енкин.Съвсем точно по-горе някой написа, че мнението на Генковски влияе на доста хора. Това е важно за всеки, който се занимава с политика.

Анонимен каза...

Нали знаете, че няма само обичани хора. Като всеки обикновен човек и Генковски е и предпочитан и ненавиждан.Ама ще ви кажа, че мнението му наистина е доста ценено от троянци.

Анонимен каза...

Единственото за което е прав Генковски,е че лицето Дилян Енкин,краде 12 години от Троян и жителите му!
Сега се завръща по бесен от всякга и подготвя тоталната разруха на градът ни!
Не изкореним ли до крак комунистическото управление от последните 20 години,нищо добро не ни чака!

Анонимен каза...

нормално е мичо да иска икономическа стабилност за троян, сега и на него му паднаха приходите от наеми на помещения.а как ли са придобити в началото на промените?.. всеки иска по големи доходи, няма лошо.само дето някой са по умели манипулатори и ни убеждават, че мислят преди всичко за другите и са движени от "благородни" каузи :) а за ГАПС-а.., 30 години в света на техниката си е цяла епоха, може 80-те години да е бил на върха, но вечее.. за съжаление 30 години за българската народопсихология е като ден, промяна никаква..

Анонимен каза...

Към 54 - Абе нещастнико,какво общо има икономическата стабилност на Троян с наемите от помещения.Главният въпрос е хората от нашия град да имат работа.С тази безработица сме за никъде.Затова младите са принудени да бягат.

Анонимен каза...

Не знам 54 нещастен ли е, но самият той с написаното се явява като манипулатор.След като пишеш, че техниката за 30г се е развила можеш ли да ми кажеш днес някъде в Троян или в близък град да работи ГАПС.Няма. Техниката се е развила, но не и за Троян.Помислете само какво произвежда днес икономиката на района - общо взето промишлена кинкалерия, ако го кажем иронично.

Анонимен каза...

Явно иска му се на 54-ти да блесне с енциклопедичност - явно ни убеждава, че разбира от финанси,от манипулации, от благородни каузи, от техника.Може и да разбира. Хеле незнайно защо намеси и народопсихологията.Мисля, че Клинтън беше казал:"За икономика става дума, глупако!" По точно за инвестиции, които да спасят някак града ни.Г-н Генковски всъщност поддиква кмета М Акимов да прояви някаква активност в търсене на инвеститори - Китай, Германия, Италия или някой друг.Дайте да не изпадаме в позицията на дървени философи и да се чудим как да омаловажим предложението, а да накараме кмета да заработи в тази насока.

Анонимен каза...

Тъжно, братя. Свидетел съм как много разумни предложения в този форум / а и не само в него/ се превръщат в дискусия за автора на тези предложения.Спорът се води не за полезността на самите предложения, а за името на автора- "ама защо пък точно той", "ами дали са му чисти помислите", "ама той е такъв или онакъв". В случая наистина става дума за икономика, която трабва да се появи в Троян, за да ни бъде.Аз казвам - ДА!

Анонимен каза...

Ей хора, вие вярвате ли си , че в този град,който по население е вече село скоро /в близките 100 години /ще има икономика като тази от 30-години на мин.век или че някой е луд да строи Молове и тем подобни в град без пари? Истината е в планиското животновъдство/има Институт , има кадри/, туризма /тук е мама Дуни/ , занаятите и разширяване дейносста на съществуващите в момента предприятия /Радевски доказа какво може/, Фасмагории и извадки от стари партийни доклади са "предложенията" на автора.

Анонимен каза...

Ей 59 - С разсъждения като твоите Троян наистина ще стане село.Схващаш ли разликата между предложението на автора и твоето. Огромна - той иска контакти със света - Китай, Германия, Италия, а ти разчиташ на мама Дуни. Дерзай, така може и кмет на с Троян да станеш. С такива умници като тебе вървим натам.

Анонимен каза...

Работата е ясна - всички - кой повече, кой по-малко разбират, че идеята на г-н Генковски трябва да има развитие т.е. нещо трябва да се направи, за да имат троянци поминък.Разберете днес въпросът не е кой какви политически убеждения има, а какво да направим за нашето спасяване.

Анонимен каза...

Към 59 - ти явно не си наясно. Нима не знаеш, че в онези партийни доклади не можеше да се помене за инвестиции от чужда държава. Проумей - идеята е съвсем съвременна и изключително актуална. Може би това са последните ни възможности да се запазим като град

Анонимен каза...

Кмете, опитай да направиш нещо.Това може да не ти осигури преизбиране, но поне срамът ти ще бъде по-малък.

Анонимен каза...

Той ако имаше срам, нямаше да се напъва за втори мандат!!!

Анонимен каза...

Всичко добре,но нека господин Генковски да признае с ръка на сърце,тази "идея" негова ли е, или за пореден път след разговор с Даниел Сираков,някой си приписва активи?!?!
Честно с ръка на сърце,да си каже!

Анонимен каза...

59-ият е очень прав. Другото е утопия. Без подкрепа - партийна, лобистка и т.н Троян ще губи позиции всякакви. Ако не стъпим на силните си страни сами и се борим с конкурентни общини, няма да има напредък. Помогни си сам, за да ти помогнат китайците.

Анонимен каза...

Мичо Генковски стига е баламосвал хората с врели и некипели.
На всички им е ясно,че трябва външна помощ за да се решат проблемите на Троян!

Анонимен каза...

Към 67 - Та Генковски за "ВЪТРЕШНА" помощ ли говори? Предложението е за контакти с Китай, Германия, Франция.

Анонимен каза...

За 67 - Много има да вриш докато проумееш идеите на г-н Генковски.По-добре си трай и се надявай все пак нещо добро да се случи на Троян.

Анонимен каза...

Драги 66, сигурно ще ни кажеш кои са силните ни страни и как да се борим с конкурентните общини. И още - кажи на коя партия да разчитаме - говориш за партийна подкрепа.На три реда си казал куп взоимноизключващи се мисли. Виж - хем пишеш, че не можем без подкрепа /партийна, лобистка/, хем зовеш сами да си помогнем. Е как бе? Кажи ни как да стане - в това е смисълът.

Анонимен каза...

67 явно е от кметския кръг, който всъщност трябва да се хване за работа.Затова всячески се мъчат да отхвърлят идеята.

Анонимен каза...

Отдавна се знае, че тази роля изпълнява секретарката. Дали ще я смени Дилян когато отново спечели кметските избори?

Анонимен каза...

А като казахте секретарката...Че той не се ли сърди че сега обслужва нуждите на новия кмет?
Или си я менкат?
До тия всичките писачи по-отгоре-самоубийте се със скок в реката!
Мичо Генковски е поредният лицемер и долен комуняга!
Напред в АТАКА!

Анонимен каза...

Той кметския кръг не е много голям - няколко тарикати, които не могат да работят с компютър, няколко некадърници в общината и разбира се секретарката.
Но всъщност, тя изпълнява много фунции - съветник, кадровик, секретарка, любовница(ха-ха, за момент си представих гледката), абе направо си е парче кмет!
То май няма такава длъжност, но на Дедо не му пречи да я създаде.

Анонимен каза...

Илиян Пеевски--за да тръгне Троян АТАКАААА

Анонимен каза...

Е, не издържа Илиян и задейства АТАКАТА /73 и 75/Само че дали съзнава, че след него вървят един файтон хора.

Анонимен каза...

Към 73 - Защо демонстрираш неграмотност - лицемер означава човек, който говори зад гърба на другия.Когато използваш страниците на два вестника, за да споделиш вижданията си това не е лицемерие.

Анонимен каза...

Лицемерие си е, щото има разлика между думи и дела...

Анонимен каза...

77-ми,я демонстрирай грамотност в морските възли!Сплети един,метни го на дебел клон и се обеси!

Анонимен каза...

АТАКА е втора сила в града,а на тез не се знае

Анонимен каза...

На тез ще е двайсе и втора или малко по-напред двайсе и първа..

Анонимен каза...

Каква индустриализация го гони тоя отявлен комунист ? Явно му се иска индустриалец да става .Най-голямата грешка е ,че допуснахте габровци да
вземат проекта за тунел под Стара Планина.Ако тунела щеше да бъде в Троян , тогава щеше и да има и инвестиции и работа.Кой луд ще дойде да си хвърли парите в 9-та глуха , освен ако не става въпрос за мащабно изпиране на мръсни пари ,какъвто е въпросния "китайски" завод в Ловеч. Китайския премиер заяви "Европа не може да ни бъде конкурент.Европа е само пенсионери и имигранти от 3 тия свят , които хранят семействата си в собствените си държави".Не очаквайте "китайски" инвестиции,защото истинските китайски инвестиции са в Африка и в Китай.Специално за споменатия завод , това не е завод в истинския смисъл на думата, защото абсолютно всички елементи на автомобилите ще бъдат произведени в Китай.Тука само ще се "опаковат" в крайния продукт.Автомобилите ще пристигат от Китай почти сглобени и ще имат най-важната щампа "Made in EU".На това аз му казвам легализирана контрабанда на автомобили , а не сериозна инвестиция.Нали се досещате , че истинската инвестиция за производството на тези автомобили си остава в Китай , а не както плямпат комунистическите отрочета и тяхната компанийка ГЕРБ"

Анонимен каза...

Единственото спасение за България (икономическо) е да вземем пример от Дубай ( U.A.E).Свободна безмитна зона цяла България и развиването на банковото дело,туризма,услугите и продукти с много висока добавена стойност (софтуерни фирми).Много ниски данъци и супер скъпи еднократни лицензи за развиване на дейност.Това му е цаката.

Анонимен каза...

Драги 82 - "Отявленият комунист" търси начин да се реши някак огромният проблем на Троян - безработицата.А ти? Какво предлагаш ти? За нас е по-важно да чуем мнение и стремеж за излизане от гьола, в който ни вкараха Енкин и Акимов.Ако можеш направи пхредложение. Нещо трябва да се предприеме. Бездействието е гибел. Запомни - за троянци никак, ама никак не е важно коя идея ще се окаже продуктивна - на някой отявлен комунист, или на някой отявлен седесар.Все едно. Важното е да има работа и доходи за троянци. Запомни това! И най-добре да спреш да размахваш парцаливото знаме на антикомунизма.Късно е - минаха 22 години, през които става все по-зле.Сляп ли си да го забележиш?

Анонимен каза...

OMG , нали точно такива като този гаден комунист докараха троянците до просешка тояга .А сега решения предлагат . Вярваш ли Драги 84 , че същия комунист ще намери начин да реши проблема , който неговите съратници създадоха ?.Докато не минат още 30-40 години , да измрат тези , няма оправия.Решението , след такава поголовна сеч е едно единствено . Всеки да се спасява по единично както може и това е.Свят широк и по умните млади хора излитат от Троян .Вярваш ли , че тоз гаден комунист ще си продаде имотчетата и ще дари парите си за образование на млади хора ?
Абсурд.Икономиката на държавата 22 години протича под девиза "КРАЖБИ И ПРОДАЖБИ " , точно сегашните политици и властимащи немогат да решат проблема на умиращия малък град.Така , че "ПАРИ НЕМА , БЕГАЙТЕ"!!!

Анонимен каза...

85 - Знаеш ли въобще какво е комунизъм? Нима не виждаш, че всичко създадено преди 1989г от омразните ти комунисти беше съсипано от любимите ти демократи.Кое днес е по-добро от това до 1989г - икономиката, селското стопанство, стандарта на живот, образованието, здравеопазването? Кое?При тебе се получава абсурда - хем хулиш комунистите,хем казваш, че всичко през последните години е КРАЖБИ.А знаеш ли, че точно този комунист,редовно изразява недоволство и от сегашния и от предишния кмет.И въобще познаваш ли този комунист?

Анонимен каза...

На 85 - Не приятелю! Не такива като този комунист докараха троянци до просешка тояга.Т.Комунистите строиха Троян, а го разрушиха тези, които си въобразиха, че могат. А всъщност им трябваше власт, за да се обогатят.Осъзнай се! Ти си жертва на една манипулация, която подведе много хора да излязат на площадите и да скандират:"Долу БКП!"Само че голямата част осъзнаха грешката си и днес за нищо не света не можеш ги изкара на улицата.Хората вече знаят, че бяха подведени. Всъщност какво в историята на твоя род те измъчва, защо си настроен против комунистите?Там се съдържа причината на твоя негативизъм.Сподели я, ще те разберат всички.

Анонимен каза...

И аз участвах в свалянето на БКП от власт.Внушиха ни, че нямаме суверенитет, че не сме свободни и бог знае още какви щуротии.Случилото се през последните 22 години ми отвори очите.Сами се вкарахме в гьола.Може ли беднякът да е независим? Никога.Може ли нямащият да има мнение? Никога!А ти 85 продължаваш със заблудите. Съжалявам те. Явно си много дълбоко заблуден или наистина има нещо чисто лично.

Анонимен каза...

Погледнете само какво пльошковци ни управляват отгоре до долу.Сигурен съм, че ако БКП беше на власт такъв като Минко Акимов нямаше да припари до кметския кабинет. Щеше да влиза там само, ако има някакъв въпрос.БКП прецизно избираше ръководителите та градове, на фабрики и т.н.Днес сулю и пулю е готов да стане началник.И става.

Анонимен каза...

Излишно е да се занимавате с нелепиците на такива като 82 и 85.Авторът на статията за передн път показва гражданско поведение, а те изтупват пепела от политическата му биография. Не е важно какъв си бил. Важно е какъв си днес. И въобще кажете ми колко статии на загриженост и идеи за измъкването на Троян от кризата сте прочели в местните вестници? Рядко се появява някаква добра идея,градивно предложение.Ако можете дайте ващите идеи, ако не можете - по-добре си трайте и не замърсявайте интернет пространството с безсмислиците си.

Анонимен каза...

Кратко казано - 22 години стигат!

Анонимен каза...

Че кой,бре юнаци,свали вашата любима БКП от власт?Тя самата,разбира се,след като фалира държавата и това беше обявено на пленума през ноември 89-та от Петър Младенов.Че кой вкара Тодор Живков в ареста и се опита да си измие ръцете,да изкара ,че само той бил виновен за всичко,случило се през тези 45 години с България и българите-пак самите вие!Че кой си сменя сам името-който се срамува от него и иска да живее "под вънкашност чужда и под име ново".Ей,срама си нямате!Сега се мъчите да объркате дечурлигата,дето спомен си нямат от идиотската ви идеология и практика.Късно е!Много от тях отдавна учат където трябва,а останалите ползват интернет и светът вече е малък.Имаше тогава виц: "Иванчо се хвали на Марийка,че котката им родила шест котета,три от които били комунисти.
-А другите три?-пита тя.
-А-а-а-а,те прогледнаха!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |