Няма да се огъва като новоасфалтираната отсечка при автогарата

* „За Нова година община Троян ще бъде посетена от близо 4900 човека. По 50 лв. да остави всеки за 3 дни, прави постъпления от близо 800 000 лв. в туристическите обекти”

ПОСЛЕДНАТА НИ НОМИНАЦИЯ за конкурса „Най-добър читателски коментар за 2010 г.”, от последния възможен (по регламент) ден, студентския 8 декември. Да напомним – от утре, 9 декември, започва гласуването, като номинираните материали ще бъдат посочени в „плейлиста”, с линк към всеки един; условията са ясни и ги има отделно – виж тук. Гласуването ще продължи до 8 януари, после резултатите ще бъдат обработени и ще обявим шампиона, заслужил наградата (200 лв. плюс още нещо). После е награждаването, а междувременно – нов конкурс или друга някаква нова читателска забава.

СЕГА ДВЕ ДУМИ ЗА ПОРЕДНИЯ (ПОСЛЕДНИЯ) коментар – негов автор е „Мама Дуни” и сигурно мнозина знаят, че зад този псевдоним се „крие” шефката на сдружението „Съвет по туризъм” Стела Карамфилска. Обяснимо – в написаното става дума за туризъм, бранш, определен като структуроопределящ за община Троян и смятан, с право или не, за един от големите ни козове за справяне с кризата и рецесията. Толкова. Четете. Заслужава си – и заради изнесените любопитни данни, и за актуалните идеи.
Т21

*****

ТОВА УЧИЛИЩЕ (става дума за троянското СОУ „Васил Левски” и неговата професионална паралелка по туризъм – бел. Т21) от както съществува е било, е и ще бъде ковачница за кадри. Трите учителки толкова много обичат работата си и професията си на технолози, че могат да бъдат като еталон за учители. При тях са съчетани уменията да бъдеш много добър учител и най-важното - добър практикант.Отлична теория, отлична практика. Толкова много се радвам на успехите им и вярвам, че качеството на туристическите услуги се повишава от година на година.

ЖАЛКО, че собствениците на големите туристически комплекси не можаха да оценят техните възпитаници и да настроят работата си по добрите практики на децата. Голямото разминаване между науката и практиката властва с голяма сила в туристическите обекти в общината. Така кадри не се формират и затова ги губим. Морските курорти ги чакат с отворени обятия. Банско и Пампорово - добре ни дошли! За Троянска община пак останаха разносвачите на чинии!

ЗА СТУДЕНТСКИЯ ПРАЗНИК И ЗА НОВА ГОДИНА нашата община е с 110% заетост. Да с 110%, дори може и повече. Защото съгласно Закона за туризма до момента тук има декларирани и категоризирани 3270 легла. 34 обекта със средно по 10 легла работят незаконно и за празниците са пълни??? А има още допълнително разкрити легла в останалите обекти.

ТАКА ЧЕ за Нова година община Троян ще бъде посетена от близо 4900 човека. По 50 лв. да остави всеки за 3 дни прави постъпления от близо 800 000 лв. в туристическите обекти. Ами тези гости, дето ще отидат да си натъргуват в хранителните магазини, тези които ще посетят музеите, Манастира, Изложението в Орешак, сувенири, банки и т.н. Консумацията на вода, ток, хляб, бензин, таксита. Близо 1 млн. лв. Ами ако има и добър сняг? И всичко това само за Нова година.

ЗА СТУДЕНТСКИЯ ПРАЗНИК (8 декември) заетостта е 80%, за Коледа - 60%. Ами ако разполагахме и със спортно-технически съоръжения за лято и зима, средната целогодишна заетост щеше да скочи на 40%. При коректност от всички туристически предприемачи в туризма - да си плащат всички данъци и такси и да не си крият нощувките - общинският бюджет няма да се огъва като новоасфалтираната отсечка при автогарата.

Мама Дуни, 8 декември 2010 г.

6 коментара:

Анонимен каза...

Mama Duni , da ti izgrizkam buzkite mama....

Анонимен каза...

като новоасфалтираната отсечка при автогарата.-много точно сравнение дунавски вълни ,отсечката напролет е готова за преасфалтиране.

Анонимен каза...

Ех комисионни ,много са примамливи

Анонимен каза...

Добре е ,нали е направено ?Дано не мине Тонимир 4е ако му хареса най-много да му смени някоя тръба ....вси4ки водари са 4епове

Анонимен каза...

Там няма какво да сменя всички тръби,тръбички и водомерчета са сменени и комисионните прибрани.Сега изчаква да мине гаранциония период на една от най хубавите улици тази за болницата и да е издъни и нея.Там нищо не е сменено още.Абе пич си е как да не го направим кмет.

Анонимен каза...

Наистина ли този прехвален туризъм носи баснословни приходи за общината?Защо не публикувате истината за приходите,сигурно има данни в общината за миналата година,да видим хотели и кръчми ли да праим или производство.Като глеам тая мама Дуни тя сама пълни целия бюджет.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |