Владо Илиев – №1 в българския биатлон за сезон 2018/2019

* Признанието – за историческата световна вицешампионска титла от СП 2019 в Йостерсунд, Швеция * Подгласници на троянеца в годишната класация на БФБ са Антон Синапов и Красимир Анев * Министър Кралев: „Това е най-силният сезон на биатлона след фантастичната година
 на Екатерина Дафовска“

Владимир Илиев – биатлонист №1 на България, сезон 2018/2019
Поздравления за най-добрия от министър Красен Кралев
Биатлон Отличници

ТРОЯНЕЦЪТ Владимир Илиев очаквано бе обявен за №1 в българския биатлон за сезон 2018/2019 в традиционната класация на Българската федерацията по биатлон (БФБ). Съгражданинът ни, възпитаник на троянската школа и защитаващ и до днес цветовете на своя първи клуб „Аякс“ (Троян), получи отличието заради историческото си постижение – сребърния медал на 20 км от Световното първенство 2019 в Йостерсунд (Швеция), първи световен медал за българския мъжки биатлон. Подгласници на нашето момче станаха Антон Синапов и европейският шампион Красимир Анев.

„ТОВА Е най-силният сезон на биатлона след фантастичната година на Екатерина Дафовска, в която тя спечели олимпийското злато. Поздравявам ръководството на федерацията и всички състезатели и клубове, които са работили за постигането на тези успехи”, заяви министърът на спорта Красен Кралев, който бе специален гост на церемонията, състояла се на 29 октомври в столицата. В словото си министър Кралев препотвърди личния си и на оглавяваното от него ведомство ангажимент за изграждането на ролбан за летния биатлон в Троян, за което стана дума и при скорошното му посещение в нашия град. 

Катя Дафовска и министър Кралев с двамата призьори Краси Анев (вляво) и Владо Илиев
„ПРЕЗ последните няколко месеца с Екатерина Дафовска се срещнахме с представители на клубове в страната. Видях, че има много талантливи деца. Поради тази причина започваме да инвестираме средства в създаването на трасета, за да може младите ни таланти да вървят по стъпките на Екатерина Дафовска, Владимир Илиев и Красимир Анев“, обобщи спортният шеф.

Радост от отличията в голямата група на КБ „Амбарица“ (Троян)
Плакет за Емилия Йорданова
НА ЦЕРЕМОНИЯТА бяха наградени и победителите в крайното класиране за купа „България“. Наградите връчиха министър Кралев и председателката на БФБ Катя Дафовска, а сред призьорите имаше доста млади троянски биатлонисти от двата ни клуба КБС „Аякс“ и КБ „Амбарица“. Специален плакет получи именитата троянска състезателка – дългогодишната националка Емилия Йорданова, която от тази година прекратява състезателната си дейност.    

Владо Илиев (вляво) на почетната стълбичка в бягането на 20 км, СП 2019, Йостерсунд, Швеция
И НЕКА припомним накратко успехите през годините на биатлонист №1 на България за сезон 2018/2019. 32-годишният Владо Илиев освен историческата световна вицешампионска титла (2019 г.) има и световна титла, но в летния биатлон (2015 г.). Има и европейска титла (2017 г.), както и два бронзови медала от първенства на Стария континент (2015 г., 2016 г.). Има няколко класирания в десетката в кръгове от Световната купа. Участвал е на три зимни Олимпийски игри – Ванкувър 2010, Сочи 2014 и Пьонгчанг 2018. Избиран е три пъти за Спортист №1 на Троян – 2015 г., 2017 г., 2018 г. 

Т21
Снимки: БФБ

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |