Очаквана победа в Самоков

* След третия кръг „Чавдар“ оглави класирането в групата с 2 победи и 1 загуба, на 3 октомври в Троян – възлов мач с отбора на „Шумен“
 
Стефан Генков
Баскетбол, „А“ РБГ, Сезон 2019/2020
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
КАКТО се очакваше, „Чавдар“ (Троян) не срещна трудности при гостуването си на „Рилски спортист 2“ в Самоков в неделя, 27 октомври, и постигна рутинна победа с резултат 101:76 .Чавдарци доминираха през целия мач и неизменно диктуваха събитията на терена.  Резултатът в отделните четвъртини – 16:26, 20:26, 19:21 и 21:28. Стартовата петица на нашите – Дамян Стоянов (29 точки, 10 борби), Станислав Славейков (14 т., 13 б.), Денис Петков (14 т.), Георги Дамянов (13 т.) и Тодор Колев (9 т.), изнесоха основната тежест на двубоя. Останалите – Николай Маринов (7 т.), Камен Пенчев (7 т.), Антон Диков (3 т.), Габриел Йонков (2 т.) и Георги Павлов (2 т.) с изявите си също допринесоха за крайния успех. И така след третия кръг „Чавдар“ оглави класирането в групата с 2 победи и 1 загуба. На 3 ноември в Троян предстои възлов мач с отбора на „Шумен“, който до момента е с две победи от два мача.

Дамян Стоянов - най-добрият на мача в Самоков
Найден Миховски - №1 срещу „Буба“, 16 г. 
ОТБОРИТЕ на БК „Чавдар“ при подрастващите в събота и неделя също мериха сили с връстниците си в елитните групи при 14- и 16 годишните и в Регион Мизия при 19-годишните. В събота (26 октомври) 14- годишните ни баскетболисти загубиха от гостуващия отбор на „Буба баскет“ (София) твърде тежко – с 32:138. По-големите ни момчета (до 16 години) играха много силно, но злощастно загубиха мач, в който в края на третата част водеха с 18 точки – връстниците им „Буба баскет“ спечелиха с 76:73. И преди съм отбелязвал, че това е формацията на „Чавдар“, в която има голямо бъдеще, но е необходима много работа с момчетата.

В НЕДЕЛЯ, 27 октомври, в зала „Орловец“ в Габрово се играха и мачове при 19-годишните за Регион Мизия. Домакините от „Чардафон Орловец“ победиха „Чавдар“ с 77:53, а в следобедния мач се наложихме над „Локомотив“ (Горна Оряховица) с 78:53. И в двата мача нашите бяха без треньор, водеше ги бивш баскетболист на „Чавдар“???  И това е най-притеснителното за клуба – липсата на треньори. В момента работи само Лъчезар Диков, след като и Павел Игнатовски напусна треньорското поприще. Но Диков и магьосник да е, и господ да е, не може да бъде всичко и навсякъде?!

Стефан Генков,
треньор по баскетбол

Още по темата:
     сезон 2019/20 г. 

Още по темата: 
     сезон 2018/19 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |