„Чавдар“ не устоя на „Атлетик“ в София

* В равностоен мач нашите се сринаха в третата част и не им стигнаха силите да „догонят“ противника – 87:79 * Най-добър от нашите и в този мач бе Михаил Танев с 27 т.
Баскетбол, „А“ РБГ, финална фаза
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков

Момент от мача, сн. БГ баскет
ВЪВ  ВТОРИЯ кръг от надпреварата в Първата петица на мъжката „А“ РБГ „Чавдар“ (Троян) игра в столицата срещу „Атлетик“ (София). В първият кръг софиянци почиваха, а нашите „загряха“ с домакинска победа срещу ИУ (Варна). Както подчертах в предишната си информация, с изключение на „Академик София 2“ останалите четири отбора са с почти изравнени сили, така че мачът на „Чавдар“ с „Атлетик“ в София се очакваше да бъде равностоен и се възлагаха надежди за успех. Събитията на терена потвърдиха очакванията. Силна игра на домакините през първата част и солидна 10-точкова преднина  в края и – 25:15 за „Атлетик“. През втората четвъртина събитията на терена се развиха в обратна посока и главни действащи фигури бяха играчите на Троян; нашите спечелиха частта с 24:14, за да затворят полувремето при равен резултат – 39:39.

НО ВМЕСТО „Чавдар“ да се възползва от психологическото предимство на тази толкова успешна част, нашият отбор допусна необясним срив в играта си, като позволи на противника да наниже цели 31 точки, а отбеляза само 15. Вярно, че отстрани е лесно да се коментира, но 25-годишният ми треньорски опит показва, че винаги, когато в хода на мача се получат такива големи обрати, треньорското ръководство има вина. Последната четвърт започна с 16 т. преднина за Атлетик – 70:54, и въпреки че „Чавдар“ спечели частта с 25:17, това се оказа недостатъчно и победата бе за „Атлетик“ – 87:79.

НАЙ-ДОБРЕ от нашите и в този мач се представи Михаил Танев (27 т., 8 борби) , Ивайло Вучков (16 т., 8 б.), Данаил Христов (10 т., 8 б.) Михаил Капитанов, Тодор Колев и Леонид Бажанов (с по 7 т.), Денис Титов (5 т.), Георги Павлов и Габриел Йонков играха съответно 7 и 2 минути и останаха само за статистиката. В другия мач „Академик София 2“ се справи като гост с ИУ във Варна, резултатът – 93:83, а „Черноморец“ (Бургас) почиваше. В следващия трети кръг „Чавдар“ е почиващ отбор и в четвъртия на 10 февруари посреща в Троян фаворита „Академик София 2“.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

 Още по темата: 
     сезон 2018/19 г.
     сезон 2017/18 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |