„Чавдар“ на гребена на вълната, спечели срещу „Шумен“ – 104:102

* Отличен мач на Михаил Танев – 31 т., Данаил Христов с дабъл-дабъл, 26 т. и 14 борби * Сърбинът Звонко Папак пак без радост в Троян
 
Баскетбол, „А“ група, Зона Изток 

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
Може би ще попитате къде „изчезна“ баскетболната рубрика на Т21 и въпросът е резонен. Авторът й, баскетболният спец Стефан Генков-Лимона, с когото си сътрудничим вече десетина години, ни напусна заради, да го кажем, творчески разногласия. Но наскоро „блудният син“ се завърна – липсвала му популярността, която нашата медия му давала, приятели го питали защо го няма на страниците на Т21 и т. н. – и ние го приехме. Защото, казвали сме го неведнъж, умее да пише за спорт, както никой друг в Троян, а това е най-важното! Разбира се, имаме си известни уговорки, от които зависи общата ни работа занапред. Т21

Президентът на „Чавдар“ Петър Лалев (вляво) и Звонко Папак
МИНАЛИЯ сезон се опитах преди мача да интервюирам треньора на шуменци, сърбина Звонко Папак. Той ми рече: „После мач!“. Ами ако загубите, важи ли уговорката, попитах. „Важе, важе!“, бе отговорът. Загубиха с 25 точки разлика, а Звонко се заизмъква като п…я из гащи. „Ало, ало, а интервюто?!“  „Други път, други път...“, и на бегом пое към съблекалнята (виж „Чавдар“ смаза гостите от Шумен – 106:77“ – бел. ред.).

ЗА ДНЕШНИЯ мач (4 ноември, зала „Чавдар“) сърбинът бе във видимо в добро настроение с оглед на камерния ни състав. И на въпроса ми „Помниш ли, колега, имаш да даващ интервю от миналия път, да не стане пак „После мач!“?“, уверен в победата каза: „Нема, нема следващ път, биеме ви!“. А когато след мача погледите ни се срещнаха, се провикнах: „Нема нужда – пак ви бихме!“.

В ИНТЕРЕС на истината едва ли имаше човек в залата, разбиращ поне малко от баскетбол, който гледайки камерния ни състав от четирима опитни играчи и четирима юноши, да е бил убеден, че „Чавдар“ ще се справи с шуменските вихрушки. Мачът започна с превъзходство на гостите, които ни пресираха по всички точки на терена, но макар и догонващи, нашите се държаха плътно до противника. В средата на втората и  на третата четвъртина преднината на шуменци стигна 10 точки, но много интелигентни отигравания на Тодор Колев, Даниел Христов, Ивайло Вучков и особено на ефективния и, считам, най-добър на терена Михаил Танев всяваха смут в противника и вадеха от равновесие треньорът на шуменци. И така до края на мача, който с повече разум и хладнокръвие троянци спечелиха с гросмайсторското 104:102.

Героят на мача Михаил Танев загрява преди началото на срещата
РЕАЛИЗАТОРИТЕ за „Чавдар“: Михаил Танев (31 т.), Данаил Христов (дабъл-дабъл, 26 т. и 14 борби), Ивайло Вучков (24 т.), Тодор Колев (20 т.), Габриел Йонков се отчете с една тройка. От Шумен над всички се открои опитният боец Антон Диков (28 т.). В другия мач от групата ИУ (Варна) победи „Черноморец“ (Бургас) с 81:78. След третия кръг в Регион Изток – „Черноморец“ и ИУ са с по 2 победи и 1 загуба, а „Чавдар“ и „Шумен“ с по 1 победа и 2 загуби. В следващия кръг нашите ще гостуват на „Черноморец“ в Бургас.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата, сезон 2017/18 г.:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |