„Чавдар“ влетя в първата петица

* С крайното 81:75 срещу „Шумен“ нашите подпечатаха визата си за участие в елитната петица, която ще излъчи медалистите * Президентът Лалев: „Лео (Бажанов) измъкна победата!“
 * Иван до Лъчезар?
Баскетбол, „А“ група, баражи Актуализиран

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков 
След последния съдейски сигнал, играчите на "Чавдар" поздравяват вярната троянска агитка
В СРЯДА, 9 януари, в почти протоколен мач „Чавдар“ (Троян) надигра и в реванша вторият отбор на „Рилски спортист“ (Самоков) и както се очакваше в неделя, 13 януари, се изправи срещу „Шумен“ (Шумен) в директен сблъсък за правото да играе в Първата петица на мъжката ни „А“ РБГ, сезон 2018/19 г. А мачът се игра на неутрален терен в зала „Орловец“ в Габрово. Да подкрепят своите любимци в залата присъстваха петдесетина фенове от Троян, които оформиха мощна агитка, подкрепяща нашите от първата до последната минута на двубоя.

МАКАР и крайно оспорвана, срещата протече под диктовката на очевидно по-опитния и по-добре изградил стратегията си за победа отбор, а това безспорно бе отборът на „Чавдар“. С изключения на третата част, в която момчетата ни проявиха известно колебание, в другите три доминираха – 23:22, 21:15, 19:24 и 16:14. Крайното 81:75 подпечата визата на „Чавдар“ за участие в елитната петица, която ще излъчи медалистите.

Топ реализаторът за нашите в мача – Михаил Танев
Дани Христов "Глиста" и Лео Бажанов
КАКТО и в досегашните мачове основни действащи фигури сред „чавдарци“ бяха Михаил Танев с дабъл-дабъл (20 точки и 10 борби) и Данаил Христов също с дабъл-дабъл (18 т. и невероятните 16 борби; явно любимецът на троянската публика навлиза в обичайната си форма, а с играта си под кошовете мисля заслужава сравнението с „Глиста“ – прозвището на изключителния Денис Родман от великия някога отбор на „Чикаго Булс“ в щатската НБА). С реализирани по 11 точки на ниво бяха и Ивайло Вучков и Михаил Капитанов. А специално място искам да отделя на троянския младок Леонид Бажанов  – не само заради постигнатите 11 точки и 8 борби , но и за хъса и самочувствието, които прояви във важни моменти от мача; и не са пресилени думите на президента на клуба Петър Лалев, който ми сподели: „Лео измъкна победата!“. Адмирации за младия талант! Тодор Колев и Денис Титов – макар и не на онова ниво, на което са способни – реализираха по 5 точки и също дадоха своето за победата.

СЪЖАЛЯВАМ, че не присъствах на този мач (преди два дни излязох от болница за втора операция на счупена раменна кост), но благодарение на сайта на BGbasket.com проследих минута по минута развитието и коментарът не е труден. Пак в този изключително качествен спортен сайт същия ден бе публикувана снимка с екипа на „Чавдар“ на прочутия национал Иван Лилов, брата на игралия няколко сезона и много успешно в отбора на Троян Любомир Лилов. Закачка  за „сплашване“ на противниците ни от Шумен; но пък нищо не се знае, както близнаците Деян и Калоян Иванови се събраха в „Левски Лукойл“, защо един ден Любо и Иван Лилови да не излязат заедно на терена с екипа на „Чавдар“? От щаба на нашите информираха, че Иван е бил до Лъчезар Диков на треньорската скамейка (който между другото му е кум) и с присъствието си надъхвал играчите ни.

Бурна троянска радост след ценната победа, Габрово, зала "Орловец", 13 януари 2019 г.
И СЛЕД тези новинки да ви информирам за хода на събитията оттук нататък. В понеделник сутринта, 14 януари, бе теглен жребият за втората фаза на първенството – както за първата петица, така и за втората четворка. Малко по-късно бе оповестена и програмата, според която още следващата неделя, 20 януари, започва втората същинска част на пиесата. Първият мач на „Чавдар“ е домакински в Троян срещу ИУ, другият мач от първата петица е между водачите в регион Запад и регион Изток Академик София 2 - Черноморец, а  отборът на „Атлетик“ почива; във втората четворка началните срещи са „Шампион 2006“ - „Шумен“ и „Видабаскет“ - „Рилски спортист 2“. Тези мачове си заслужава да се гледат и съм сигурен, че доста интелигентната и разбираща от баскетбол троянска публика ще напълни и препълни заличката ни.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

 Още по темата: 
     сезон 2018/19 г.
     сезон 2017/18 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |