Милионерът Хари Велев съди наследниците на най-близкия си приятел

* „Това е схема, с която се цели да се лишат наследниците на Дамян Ковачев-Манчо от апетитния му имот в с. Чифлик“
 
Найден Д. Ковачев
Читателите ни пишат
Найден Д. Ковачев (46 г.) е наш съгражданин, троянец, но от 25 години живее в Испания. Син е на Дамян Ковачев-Манчо, прочутия седесар от първите години на промените, който ни напусна неотдавна (виж „Манчо си отиде, катастрофа отне живота на синия талисман“ в бр. 9 на Т21 от 8 март 2017 г. – бел. ред.). Найден потърси Т21 по неприятен личен повод; „Обичам България и винаги ще си остана българин, но тук има нещо лошо, тъмно, което ме плаши“, бе коментарът му.

ЕДНА година след смъртта на известния троянски седесар Дамян Ковачев-Манчо съратникът му и най-близък приятел Хари Велев извади разписка за 55 хил. лв. С твърдението, че е подписана 14 дни преди смъртта на тежко болния от рак Дамян Ковачев-Манчо. Парите по разписката били дадени в брой (от Хари на Манчо). Което е в нарушение на закона – тъй като всички суми над 10 хил. лв. към датата на издаване на разписката е следвало да се привеждат по банков път и всеки заем над 10 хил. лв. би трябвало да намери място в годишната данъчна декларация. Дали Хари Велев е декларирал този заем??? Остава отворен и въпросът дали г-н Велев е имал законни 55 хил. лв. да предостави в заем на своя приятел, всички знаем, че бизнесът му е продаден месеци по-късно.

ТОВА е схема, с която се цели да се лишат наследниците на Дамян Ковачев-Манчо от апетитния му имот в с. Чифлик. Делото е заведено в Окръжен съд - Ловеч за главница и лихви. А месеци преди да заведе делото, Хари Велев е прехвърлил заемането (цесия) на Керка Иванова-Кета. Мистериозната разписка, чийто оригинал никой не е виждал, до този момент не е представена и в съда.

ЧУВСТВАМ се жертва на схема, която само в България може да работи и с която наследството на хора като мен, живеещи в чужбина, може да бъде отнето. В този живот не всичко е пари и имоти, има сантимент, чест, морал, приятелство – качества, които явно новите български милионери не притежават.

14 декември 2018 г., Троян
Найден Ковачев

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |