Троянският Петковден 2011

* Кристалина Георгиева цитира Барозу: „Гордейте се със себе си и вярвайте в своето бъдеще!” * Цецка Цачева припомни троянската си връзка, Нона Караджова похвали проекта „Две шепи вода”

БУКЕТ ОТ ВИСОКИ ГОСТИ се изсипа за празника на Троян – Петковден, 14 октомври (от възрожденските времена за празник на българските селища се възприемал денят на патрона на местната църква, в нашия случай – св. Параскева-Петка; тази традиция в Троян бе възстановена в началото на 90-те години по времето на първия демократично избран кмет след 1989 г. Константин Фичев – бел. Т21). И въпреки че премиерът Бойко Борисов, който също се очакваше на троянския празник, няколко дни по-рано отмени визитата си, тук бяха някои от най-първите хора в държавата.

ПО-ТОЧНО: двете най-високопоставени дами в българската политика - председателката на Народното събрание Цецка Цачева и безспорно най-известната нашенка на световната политическа сцена – българският еврокомисар Кристалина Георгиева, която за пръв път ни гостува в това си качество, но иначе е била неведнъж в Троянско (да не забравяме, че е орешашка снаха – бел. Т21); двама депутати – съгражданката ни д-р Станка Лалева и д-р Анатолий Йорданов; двама министри – спортният Свилен Нейков и на околната среда и водите Нона Караджова; зам.-министърът на регионалното развитие и доскорошен областен управител на Ловеч Николай Нанков и наследничката му на губернаторския пост Ваня Събчева.

СПЕЦИАЛНО за троянския празник бе пристигнала и голяма делегация от побратимения ни френски град Виньо на Сена. Тук бе и бившият посланик на Чешката република в София Петер Докладал, сега в качеството си на шеф в електрическата компания ЧЕЗ, както и няколко от първите хора в управата на Българската федерация по биатлон – голямата звезда от близкото минало Надежда Алексиева, Васил Сивков и др. Сред гостите, макар и не на официалната трибуна, бе и известната с острия си език (екс)парламентарна бунтарка Татяна Дончева, личен гост на приятелката си и кандидат за кмет на Троян Донка Михайлова.

ВРЕМЕТО не бе особено приветливо – свъсено и студено, и все пак „отгоре” се смилиха и се размина без дъжд. Вероятно лошото време бе причина за по-малобройната от обикновено публика, но по никакъв начин не попречи на многото и добре организирани
събития в празничния афиш. Сигурно за цялата тази тазгодишна празнична пищност заслуга имаше и предизборната обстановка, но както се казва – лошо няма.

КАКВО СЕ СЛУЧИ на Петковден 2011 в Троян? Разбира се, празненството тръгна рано сутринта със света Божествена литургия в троянската църква „Св. Петка” и последвалото тържествено издигане на знамето на града на централния площад – жълтият троянски флаг с герба ни се развя редом с българския трикольор и синьото знаме на Обединена Европа.

ПО-НАТАТЪК събитията следваха едно след друго: откриване на изложбата керамика и тъкани „Цветята на зографа” в Музея на занаятите; спортни прояви на площада – традиционното риболовно състезание за деца (този път организирано съвместно от местното Ловно-рибарско дружество и Общинския педагогически център), стрийтбаскетбол, майсторска езда на моторни четириколки (АТВ); откриване на втората Балканска купа „Троян 2011” по летен биатлон – състезанията бяха на следващия ден; празнични концерти – най-напред на местния фолклорен ансамбъл „Траяна” и Общинския духов оркестър с мажоретките и прочутия Северняшки ансамбъл от Плевен, а вечерта – на рок бандата „Силует”; официална част, празнична заря, коктейл в ресторант "България", даден от вр.и.д. кмет на община Троян Недка Топалова…

ИМАШЕ И ДВЕ съпътстващи събития. Министър Караджова заедно с шефа на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН доц. д-р Георги Корчев преряза лентата на обновената и снабдена с най-модерна апаратура станция за наблюдение и измерване на водите на р. Осъм, намираща се в началото на Троян – едно от 10-те подобни съоръжения в страната, обновени през 2011 г. (хидрологичната станция в Троян съществува от 1936 г.). Доц. Корчев съобщи и една любопитна новина – че от днес (14 октомври) в Троян започва работа първата комплексна хидрометеорологична станция в България, в която „освен хидрологични изследвания на този мерилен участък, ще се извършват и метеорологични и агрометеорологични наблюдения в станцията на ИПЖЗ, разположена на 200 м от това място”. От своя страна г-жа Караджова подчерта добрата нормативна база в приетия преди година нов закон за водите, урегулираща ангажиментите и отговорностите по тази важна дейност (хидрологичните наблюдения), и доброто сътрудничество на екоминистерството с НИМХ; министърката не пропусна да похвали и общинското ръководство на Троян.

А ПЕТЕР ДОКЛАДАЛ (ЧЕЗ) и представител на ръководството на „Сименс” – България откриха изложбата „Троян в светлина”, спонсорирана от двете компании и посветена на две важни за града ни събития – 100-годишнината от началото на електрификацията на Троян (първите улични крушки светнали с електроенергия, дарена от местния фабрикант Петър К. Балевски) и 85 години от основаването на Воден синдикат „Троян”, изградил собствена ВЕЦ (оборудвана с турбини на „Сименс”) и осигурил електроенергия за прохождащата троянска промишленост. Изложбата, представяща с фотоси и документи двете събития (в пешеходния участък пред паметника на ген. Карцов), бе съпътствана от ефектно светлинно шоу.

КАКВО НИ КАЗАХА ВИП ГОСТИТЕ на тазгодишния троянски Петковден? Еврокомисар Кристалина Георгиева припомни една своя биографична подробност – че тук, в Троян, си е като у дома си, тъй като нейният съпруг е роден и израснал в с. Орешак, а дъщеря й имала прекрасни спомени от Троян и Троянския Балкан, където прекарвала летните си ваканции като ученичка. Г-жа Георгиева на два пъти цитира думите на своя шеф в Европейската комисия Жозе Маноел Барозу „Гордейте се със себе си и вярвайте в своето бъдеще!” и подчерта някои от поводите ни за гордост – славната история (даден бе пример с революционния комитет, създаден от Васил Левски), предприемчивите хора, традиционните производи като керамика, троянска сливова и др., чудесната природа… Еврокомисарката сподели, че ще си отнесе в Блюксел бутилка троянска сливова и след ден ще я отвори с колегите си в чест на Троян.

ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА на Народното събрание Цецка Цачева също сподели за троянската си връзка – тя и съпругът й са от Плевен, но решили да сключат брак в Троян (разписали се в троянското кметство), а се венчали в Троянския манастир. Г-жа Цачева подчерта, че харесва много Троян и Троянския Балкан, че има приятели тук и че троянци са хора с качества, които „няма как да не направят така, че всеки ден да надграждат това, което предците им са оставили”.

НОНА КАРАДЖОВА бе много емоционална и заяви, че днешният й троянски ден е може би най-хубавият за нея, откакто е министър; причината – отличните впечатления от срещата с учениците на СОУ „Св. Климент Охридски”, подготвили екологичния проект „Две шепи вода”. Министерството и аз лично ще окажем пълна подкрепа на проекта с това хубаво име – „Две шепи вода”, обеща г-жа Караджова (по наша информация на срещата в училището министърката поела и конкретни ангажименти, като изявила желание лично да се включи в дейности по проекта).

Т21

103 коментара:

Анонимен каза...

Визита на прощаване...

Анонимен каза...

Довииииждане, Довииииждане!
Това компенсация за липсата на Борисов ли беше? И пак да си задам въпроса: Наш Миня като какъв го дърви сред гостите? Надявах се, че тоя човек и неговия щаб ще прочетат малко закони по отношение на изборите ама ей на Нъцки. Тия са над закона. В същност, както и последните 4 години. Ни четем, ни мислим...

Троянецо събуди се!

Анонимен каза...

Какво огромно медийно затъмнение има наистина в нашия град. Нямам предвид г-н Маринов, нито пък се казвам Илиян Пеевски. Явно Минко Акимов е забранил на медиите да се говори за други кандидат-кметове. Според мен и Пъдарски и Балев и Пеевски и Мичев са доста по-достойни, по-УМНИ, млади и кадърни от Миня Акимов. За Донка Михайлова няма да коментирам. Тя просто е класа над останалите.

Анонимен каза...

Аз не знам какви класи над останалите е знам само че за последните няколко години тя лично е участвала и спечелила около 40 европроекта.

Анонимен каза...

Въобще, зададат ли се избори политиците стават жалки в желанието се да се харесат на хората, въпреки че нищо не са направили до сега.
Като пиша това ви заявявам скъпи троянци, че не съм се отказал от мнението си, че за да се оправим трябва всеки да започне от себе си. Иначе сме обречени на провал и ще ни подхвърлят от вълна на вълна политици избрани от пореден наш наказателен вот. Да не говорим, че от година на година положението става по-безнадеждно, поради факта, че се надяваме на празни обещания от фалшиви месии, като тези тук на празника на града ни. Защото и те са поредните консуматори на власт, даващи мило и драго, да я задържат на всяка цена.

Анонимен каза...

Цял живот на селоооо,оооо цял живот на селооооо!

Анонимен каза...

Въобще, зададат ли се избори политиците стават ЖАЛКИ в желанието се да се харесат на хората, въпреки че нищо не са направили до сега.Защото те са поредните консуматори на власт, даващи мило и драго, да я задържат на всяка цена.
10++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Анонимен каза...

Много хвалят проекта "Две шепи вода" и наистина идеята е оритинална.Само че ползите са,според мен, предимно фолклорно - педогогически с елементи на шоу,особено и ако срещна Нона Караджова на Козя стена с кратунки в ръце и седем екипа на родните телевизии,които снимат на заден ход в едър план!И после - вечерта задължително и Кратуната и пак в едър план...
Крайно време е,пак според мен,за начало на проекта "Две шепи акъл"!Проблемът е,че "Турен акъл в глава не стои!",както казва чисто троянската поговорка,пък и откъде ли да го вземем в тая жестока криза?Дефицит.....
И колкото по-нямаш,толкова по се натискаш да раздаваш!В това се убеждавам всяка божа вечер,в която се престраша да пусна телевизора.Е,затова го пускам рядко....

Анонимен каза...

Е,пропуснах горе.....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

И гостите и домакините са пътници на 23-ти...

Анонимен каза...

а дано.тия съсипаха българия.

Анонимен каза...

А кой ще дойде след тях???????????????

Анонимен каза...

Акимов показва паника - очевидно Михай.ова го бие яко засега.

Анонимен каза...

Имаше в този форум един Мичо Генковски,който се обаждаше в критичните моменти,будеше заспалите съвести и разлистваше генетиката на чукурките!Дали да не смятаме неговото продължително мълчание като знак за победата на "нашите чукурки" над здравия разум?Или "как битието победи съзнанието,без и двете да участват на първия тур"?
АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

абе Айса пак ги налучка работите

Фъ с-........... каза...

Ай с-с-с, баце пак ли ти? Спомням си тук преди известно време беше разправял, че всички те знаели? Те, та кое по- почно знаят за теб? Ника ти ли ? Не ме разбирайте погрешно, в никакъв случай не мисля, че Минята Акимов или Пъдарски са нещо, което може да бъде наречено бъдеще за Троян. Та по същество Ай с-с-с, направо ме кефиш как си си повярвал, че си съвременния Иван Хаджийски. Просто си ненадминат в самооценката на аз-а си.

Анонимен каза...

Баце,а ти кой беше или по миризмата да се сетя!?!Фъс-с-с-с.....

Анонимен каза...

Аз-з-з-з...каза...

16-ти, нещо по същество ще казваш ли, или мислиш само да гнявищ?

Анонимен каза...

16-на колко "магистралки" си?

Анонимен каза...

умен даскал и зелен кон няма КАЗА:
Бъбрете си каквото щете кухи лейки,какви хора дойдоха да го подкрепят и уважат нашия празник вие го направихте на цирк.Дай те пък да гносуваме за Падаря,Балевия шопар,дОнка ЕНКИНОВА и каквито глупаци с мераци останаха там.
Ние кмет си имаме и 10000хиляди гласа ще си хванем. БЕЗ БАЛОТАЖ-няма тръпка..сори 14съветници за ГЕРБ .ДАВАЙ МИНКО

Анонимен каза...

Хахахахах 20-ти, изкара ли с този коментар поне по една баничка с бозичка? Изборите в Троян ще ги вземете само ако ги купите!Ама вие сигурно можете да ги купите, нали ? Парите и властта са във вас. Но народа не е ваш ! Ще почнете ли пак да раздавате книжки за оцветяване с Минята? Тоз път обаче, не му слагайте готова снимка, а ни оставете ние да си го оцветим. Колкото до Пъдарски - освен, че е налепен из целия град, и си е сковал некви оградки по зелените площи, на друго способен ли е ?

Анонимен каза...

19-ти, наркоманче, би ли ни светнал какво е ,, магистралка", защото е повече от видно, че ти знаеш какво означават и какъв ефект имат върху мозака. МВР на тикава като теб сигурно много се радва. Пази се все пак, не се издавай така публично!

Анонимен каза...

Герберчета изнервени, злобно проплакват....Пътници...Свиквайте...

Анонимен каза...

Много поздрави на всички изнервени Аки-та. Вие кмет си имате ама още 6 дни :) Да Ви е жив и здрав. Ако Ви е още толкова мил след седмица питайте по Трапето.

Малиии 20-ти, изнервено Аки било много безмозъчно бе...

Анонимен каза...

ГЛАДНИ КОКОШКИ ПРОСО СЪНУВАТ МАЙ...?!?
А бе не знаете ли че новият кмет на Троян може да се казва само Mинко Акимов?!?!?!
И какви дебати и несвързани глупости си говорите бе хора - да не сте дрогирани бе...
Както и за президент и вице пак на първи тур ще спечелят Плевнелиев и Попова - новото Европейско начало за президентската власт в България!!!!!! И двамата са доказана класа европейски специалисти и не са при това и партийно обвързани...!!!!!!
Всичко останало изън кандидатите на ГЕРБ, са хора свързани с най-крадливите и мафиотски кръгове и обръчи на партиите-мафии - БСП, ДПС, НДСВ и на кръга около Гоце ДС-то...!!!!!!ОФ срешу ГЕРБ:Станишев, Костов , Янев и & титани на празнословието, демагогията и корупцията и отрочета на БКП - срещу първата национално отговорна партия след прехода - ГЕРБ.
Когато змията умира - най силно хапе.
А те всичките посткомунистически мафиоти и обръчи, се надяваме след тези избори, най-после да влезнат законово в затвора и да бъдат завинаги изхвърлени на историческото бунище!!!!!! ЗАВИНАГИ!!!!!!
Дай Боже, Амин...!

Васил Митков каза...

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1078205
Хубави думи за празника има и в централния печат

Анонимен каза...

според социлогически проучвания и на ГЕРБ и на БСП новият кмет на Троян ще е Донка Михаилова

Анонимен каза...

Каквото е нивото и акъла на политиците от ГЕРБ, такова е и нивото на техните привърженици. Ченгеджийско село без бъдеще е Троян, ако спечелят пак изборите. ДОнка Михайлова, Бойко Пъдарски,Илиян Пеевски. Това са хората които трябва да си обединят усилията и дай боже да направят една обща коалиция.

Анонимен каза...

25 А бе не знаете ли че новият кмет на Троян може да се казва само Mинко Акимов?!?!?! А бе ти пък от къде занеш?!

Анонимен каза...

съгласен с 28

Анонимен каза...

ако изборите не се манипулират ГЕРБ няма никакъв шанс.те работят с милиционерски методи от преди 40 години.но всичко се купува за жалост.

Анонимен каза...

Най-голямата трагедия за Троян ще бъде, ако се случи това, което 28 прогнозира. Донка Михаилова не е лош избор. Стига да не беше комунист.
Тежко и горко на града, ако я подкрепи Пъдарски. Но нищо няма да ме учуди. Пъдарски всъщност не стъпва на никакви идеи и принципи. Неговият предизборен вопъл е "Съжалете ме, няма какво да работя! Изберете ме, много съм Убав, ще ви оправя всичките". Готов е и с дявола да се сдружи, само и само да задоволи нездравите си амбиции. За подкрепящите го да не говорим. Сираков е всекиму член, само и само да не изпусне възможността като общински съветник да действа единствено в своя полза. Костовистие пък, като умираща змия, хапят като за последно. Така и така след 4 години няма да ги има, гледат да докопат каквото могат.
Нищо чудно, Пъдарски да подкрепи и комунистите!

Анонимен каза...

Добр'утро, 32. Чак сега ли усети замисъла им?

Анонимен каза...

Колкото повече време минава от тази кампания толкова повечв се убеждавам, че МИхаилова ще е моя избор, ще направя компромис с избора си до момента като партийна принадлежност, но тя доказва колко достойна е

Анонимен каза...

Чета воплите на анонимния гербер 32 - тоя нямал принципи,оня бил комунист,друг щял да подкрепи комунистите!?!И се питам-Донка Михайлова и Пъдарски ли бяха цял живот милиционери и Член на Градския Комитет на Българската Комунистическа партия или Минко Акимов и Бойко Борисов?Кой носеше памперсите до гроб на Правешкия Мошеник и поднася цветя на паметника му и до днес - сигурно пак Костовистите!?!В интерес на истината даже и Донка Михайлова не съм виждал да се кланя и да превъзнася идиота,опитал се на два пъти да ни направи 16-та република на СССР!?!
Това вече не се нарича нахалство,а наглост!!!!А наглеците рано или късно си плащат!

Анонимен каза...

ТРЯБВА ШАНСОВЕТЕ НА МИХАЙЛОВА ДА СА МНОГО ГОЛЕМИ ЗА ДА Е ИЗВИКАНО ТАКОВА ПОДКРЕПЛЕНИЕ НА ПРАЗНИКА

Анонимен каза...

фен,
няма да му помогне това подкреплене. Хубав празник, но малко хора. То на селски сборове повече хора се събират на мегданя:) Сега по скоро гостите си направиха купона, не и троянци. Но Михайлова е експерт, догодина ще има по големи веселби. Жалко, че Енкин ще дирижа оркестъра тогава, но няма перфектно щастие.

Анонимен каза...

Жалко, че Енкин ще дирижа оркестъра Жалко За Михайлова.

Анонимен каза...

Преди ни командваха комунисти.
Сега ни командват комсомолци.
Ще ни командват и пионери...

Анонимен каза...

ГЕРБ е проклятие за Троян и България!Това не е нужно да го разбираш - то се усеща,чрез кожата и всички пори!Достатъчно е да си честен към себе си ,към децата и внуците си.Фалш,лицемерие и простащина,представяни като "национална политика" във всички области,апология на Мутрата,добрала се до Властта и Парите и опитваща се да подчини Държавата!

Анонимен каза...

И предните, и по-предните... не бяха цвете. Но не помня някои до сега да са са отнесли такъв бой в гърдите, колкото гербаджиите /на които бях доста горещ симпатизант в началото/. А супермен само може да си мечтае за славата на Биби. Вървят все по-скъпи проекти, гарнирани с все по-сериозно ресто. Законите все по-безмилостно изхвърлят всички малки, че и средни предприятия от стопанския живот на Бг-то. И Костов сложи ръка на някои, но само от най-големите. Тук май нещата отиват на пълно изчистване на малки и средни и "всички" останали да знаят за кого работят...... да не стават грешки в навалицата. Не виждам за кого да гласувам. Все по-сладки обещания ни сипят. А отявлените артисти и монолози подкараха в предизборен дух.... Всички могат повече от всичко, както винаги, преди изборите. След няколко седмици ще валят причини за невъзможността да се решат купища проблеми.
Старата песен, на нов глас ....

Анонимен каза...

Безпътица ,безпътица-това е днес България!!!Жалко!!!!

Анонимен каза...

41, и аз като Вас в началото повярвах на светлия лъч, който предвещаваха ГЕРБ, но лъчът бързо се изгуби в мъглата създадена от прехвърляне на отговорности и от урагана всевъзможни причини с които ни засипаха техните лидери, кое как и защо не може. И вместо да търсят начини, те търсеха причини, намираха ги и още продължават да ги намират. Вярно, че причини не липсваха, но нали като искаш властта трябва нещо и да правиш, а те какво в същност свършиха за две години? МАГИСТРАЛИ? Че по тези магистрали ние обикновените българи, след пускането им, когато ги раздадат на концесии или след като ги продадат, няма да сме в състояние и да припарим до тях. Ще попитате защо? Ами защото ако до София трябва да платите 20 евро такса за отиване и 20 за връщане, при положение, че сте инвестирали около 2000 лв в автомобила си за метанова уредба и до София отивате и се връщате сега за около 20 лв., как мислите, ще се качите ли на МАГИСТРАЛАТА? Аз лично не бих, за вас не знам. Вие решавате!
Всичко в държавата ни е едно ужасно псевдо!?!

Анонимен каза...

Разни анонимковци застанили пред компютрите и мъдрят политиката. Всеки се прескача с другите и казва, аз съм най- гениален. Същите тези хора, макар и една малка част от троянци, редовно ,, фъфлещи" из форумите на вън в реалността са едни жалки хорица, облъскани и отрудени, никой не презнавяйки ги за живи. Голяма работа е интернет, нали анонимковци? Лесно е да мъдрите политиката, и да хвърляте ръкавицита на омразата анонимно, лесно е нали? Добре, че има интернет та да се залъгвате, че сте значими. Съжалявам ви, и ми е пределно ясно, че сега ще почнете да ме хулите, но знаете ли кое е най- хубавото??? Че аз в реалния живот правя нещо, така, че едва ли биха ме трогнали разни слова от хора запазили в себе си единствено омразата си! Човек живее прекалено кратко за да мрази всичко и всички, толкова кратко, че ако пордължава така, няма да остане време да обича и да уважава.

Анонимен каза...

44, а къде ти е основната тема на дългото словоизлияние и от какво си недоволен, така и не е ясно. Ти защо си мислиш, че само ти си значим и само ти правиш нещо? Добре да приемем, че е така! Защо тогава ти е неудобно да си напишеш името и ти се появяваш анонимно? Може би от скромност, а?
Е на това твоето се вика гьонсуратлък, да пишеш анонимно и да критикуваш всички, че пишат анонимно!!! Нямам думи!

Анонимен каза...

Долу герберите в Троян стига им..толкова.

Анонимен каза...

В този ред на мисли да очакваме ли Бойко Пъдарски да подкрепи комунистите?

Анонимен каза...

Прочетете внимателно,драги форумци,пост 44-ти,за да се убедите какво значи наистина с нищо неоправдано високомерие,празно самомнение и омраза към нас,пишещите тук в най-чист вид!Такива екземпляри има може би единствено сред последователите на Мутрата,който всъщност ги всдъхнови и създаде.Това е очевидно!

Анонимен каза...

47, всичко е въпрос на пазарлък и лична изгода. Бойко Пъдарски да подкрепя когото си ще!
Но какво значи Пъдарски да подкряпи комунистите? Тия които са дали гласа си за него на първи тур, да не би да са без акъл та на балотажа да чакат Бойко П. да им казва какво да правят и за кого да гласуват!
На мен лично никой не би ми повлиял на гласуването по този банален начин и се надявам искрено всички или болшинството от избирателите, да мислят по този начин.

Анонимен каза...

До 44-ти

БЛАГОДАРЯ ти, че написа коментара, който отдавна ме мързеше да напиша.
Иначе Пъдарски и Пеевски ще подкрепят Михайлова, защото са безпринципни службогонци.
Радвам се на позитивната кампания на ГЕРБ - нещо ново за българския политически живот.
Всички ще гледаме повторение на филма от 2007г., като към хепи енда ще прибавим и президент на европейско ниво за разлика от пернишката пенюга.

44 каза...

48-ми единствената истина, която трябваше да те огрее, че с омраза не се стига никъде. Стига размишления, не ти се отдават. 50-ги, всичко хубаво, ама нещо и ти май не си ме разбрал. Нищо позитивно не съм писал за ГЕРБ! Не ме слагай като техен симпатизант, моля те! Направо се ужасих при подобна мисъл! Останалите, стиса сте ,, фъфлили" а вникнете в думите ми, там няма омраза, нито обиди, просто казвам, как изглеждат нещата отстрани!

Анонимен каза...

Напротив АКимов е натиснал Пъдарски и ПЕевски. По нищо не личи че има избори в Троян. Абсолютно нагласена работа. Донка МИхайлова ще бъде моя избор. Аз гласувам за кмет, а не за партия. Моя избор за общински съветници ще бъде ГЕРБ, защото присъстват повечето значими хора от бизнеса на града.

Анонимен каза...

Донка Михайлова няма нищо общо с Енкин. По скоро той ще я слуша отколкото тя него. Изобщо познавате ли тази личност като я коментирате.

Анонимен каза...

Стига бе, как ще подкрепи Донка Михайлова! Нали е издигнат от най-десните. Тези, които ще гласуват за него, да не са овце! Те са ХОРА, със собствени позиции. И то противоположни на комунизма. Стига с тези тъпи предположения!

Анонимен каза...

44 ти, лъжеш се относно Плевнелиев. Не ти се меся в политическия избор, но по сведения на мои приятели работили с него, е 100 процентов "Остап Бендер". Разбирайте го както искате и гласувайте за когото искате, Ваша си работа. Ще видим какъв ще е вота в крайна сметка. Народа както ги избра, така и ще ги помете, стига да мисли и разсъждава. Жалкото е, че няма достойна алтернатива за която да се хване.

Анонимен каза...

Коментар 55 е за коментар 50. Извинявам се на 44.

Анонимен каза...

Ей, не ме стряскайте. Комбинация комунисти с ДСБ ми се вижда невъзможна.

Анонимен каза...

Те няма да я подкрепят пряко, ама да си чул по нея да плюят тъй както плюят по всички останали? Ще се направят на луди и ще призоват хората си да гласуват по съвест. Пък и след всичко което избълваха по адрес на герб и лично по адрес на Акимов, нямат друга алтернатива. Помни ми приказката, така ще стане. И тогава тежко ни и горко!

Анонимен каза...

Аз чух, че Шошкова го е казала в прав текст. Че при евентуален балотаж между БСП и ГЕРБ ще подкрепи Донка Михайлова.

Анонимен каза...

Стига бе,кой обръща внимание на Шошкова. Те самите не си я харесват. Най-добрата галеристка между счетоводителите и най-добрата счетоводителка между галеристите:)))

Анонимен каза...

Само плямпате. Бойко Пъдарски отива на балотаж с Донка Михаилова.

Анонимен каза...

Горният е прекалил с тревата... или с пиенето.

Анонимен каза...

54-ти, то ясно, че има хора, които ще си гласуват каквото са си решили. Ама голяма част от хората ще се втурнат да правят каквото им кажат. Ще са предадени, но ще е късно да си бият главите, че на първи тур са се подвели. А вече ще са изиграли своята роля. И никой няма да се интересува вече от тях, защото реално, това ще е предизвестен танц.

Анонимен каза...

Пичове и пи...мадами,
Като гледам как се е наострил народа (и то с основание) срещу Акимов направо се чудя на всички дето обясняват как Аки-то ще стигне до балотаж. Най-смислен ми се вижда 61. Тогава ДСБ няма да има нужда да агитира симпатизантите си за кого да гласуват защото Пъдарски ще е на втори тур. По интересното тогава ще е ГЕРБ кой ще подкрепят?!

Анонимен каза...

Aнгел Балев с Донка Михайлова на балотаж. Това е най добрият вариант за градът ни.И тогава всички десни ще застават зад Ангел защото никой не го мрази пък и с основание, защото води най позитивната кампания и не се изхвърля като другите с нереални и неизпълними обещания .Само Ангел Балев ще се погрижи за града ни и ще върне достойнството и славата на Троян като град на предприемчиви, гостоприемни, заможни хора ,каквито са сега повечето от "Избор за Троян" подкрепили го.

Анонимен каза...

Книгата "Цар Фердинанд. Съвети към сина" (Университетско издателство "Св. Кл. Охридски" С. 1991 г.) Това са наставления на вече абдикиралия цар към сина му Борис III, писани около 1938 г. Размишленията са преписани от царските архиви в град Кобург от българския дипломат Димитър Йоцов, лично приближен до Фердинанд, който често го е посещавал в Кобург. Документът се съхранява в Централния държавен исторически архив.

"Българският народ е крава, която трябва да доиш до изтощаване....друг е случаят с моя син вече Цар Борис ІІІ - , който има търпението да мирише потта на мръсните българи и да се подписва за спомен на техни тефтерчета..."

Ще сърба и той попарата на българановците, ако не тръгне навреме по пътя, който аз следвах и който се стараех да очистя от балканджийските потурановци".

Това са на Цар Фердинанд "най-силните" съвети , който на 3 октомври 1918 година само три часа след като е абдикирал напуска България завинаги, заедно с архива на двореца,към неговия син Цар Борис ІІІ,
- "Царедворците не са били никога интересни. Те са блюдолизци и колкото повече ги обсипваш с подаръци и пари, толкова по-лигави и глупави стават. В моя дворец, едно време в София, само жените и слугите проявяваха малко слободия, но и едните и другите, са лишени от разум".
- "Имаш щастието да царуваш на един народ, който не познава силата и значението на науката, на идеите и техническото им приложение. Тоя български народ вярва още, че мисълта не е стока, а той иска стока да произвежда. Меркантилният му дух, в първобитно състояние на истина, е още доминирующ в живота му и това не изпущай от предвид".
- "Ти трябва винаги да настройваш българите един против друг, да ги разединяваш и да взимаш мълчаливо страната на властта. За тая цел около теб трябва да има най-безсъвестни хора, които за пари ще ти устроят по-добра лична полиция от Хамидовата, и тогава ще знаеш какво се крои в Ючбунар, Куру-баглар или в Кушу-кавак или Лопошна. Избирай, впрочем, за твои тайни агенти не чистокръвни българи".
- "Морално българският народ е недорасъл, а физически е просто за оплакване. Това обстоятелство, взето в общия му размер, ще улесни и твоята задача. Няма нужда да притежаваш добродетел или да се преструваш, че ги притежаваш".
- "Българският народ има само един идеал: да се обогати. Заради това, пази се да не му попречиш и затваряй си очите пред кражбите. Помилвай някак си незабелязано крадците, особено тези на държавни суми и дръж списъка им затворен в твоето бюро. Когато тоя списък се увеличи, да бъде в процент 10% от населението, то ти си спасен. Знай, че царете се крепят от разбойниците, но те са жертва често на разбойниците, когато не са ги щедро възнаградили".
- "Най-добрият извор да се обогатиш са военните доставки и заемите. Върши ги чрез германците, защото те са по дискретни и няма един ден да те омаскарят, както се опитаха французите с мен и русите, когато императорът ми даде три милиона франка, уж личен заем, който впрочем аз не върнах".
- "Честността се състои в това да не присвояваш чуждото. Българите, твоите сега възлюбени поданици, не познават що е добродетел. Те крадат от памтивека и го смятат това дори за почтен занаят. Понеже не е срамно да крадеш, прието е това да се върши на открито. Главно правило е, че не може да се краде освен много. Между твоите поданици се съдят всяка година, а това беше и в мое време, с хиляди кокошкари и лежат в затвора, за кражби на дребно от държавната хазна. Законите не улавят големите кражби".

Анонимен каза...

- "Лицемерието е основната добродетел на царете. Това е много тачено в нашия, в Кобургготския род, така също и у българския народ. Ти трябва да го притежаваш във висша степен, ако искаш чрез лицемерието да обезоръжаваш поданиците си".
- "Патриотизмът служи да оправдае успешните войни и да узакони военните разходи, защото народът мисли, че войската, която той плаща, трябва да служи да го пази от външни нападения, когато всъщност войската пази само теб против възможния гняв на народа.
„…Един цар не трябва да пише, а само да подписва. Аз трябва да дам съвет на моя син да не пише никому писма. Ако е опасно да пишеш, за да кажеш нещо, дваж по-опасно е да пишеш, за да не кажеш нищо. Особено младите принцове трябва да се пазят да не пишат на жените. Тези жени имат тънката хитрост да пазят писъмцата и такива ми навлякоха хиляди неприятности."
„Царедворците са блюдолизци и колкото повече ги обсипваш с подаръци или пари, по-лигави и по-глупави стават. В тях няма гордост, а горделивост. Царедворците — това са убийците на народната съвест и паразити на народа."
„Ако оставиш писателите да се доближат много до теб, те ще те предадат като юда, без ти да усетиш."
„Най-доброто средство срещу такива хора (неподкупните учени) си остава отровата, но не забравяй, че и изпълнителите на тази процедура трябва да се унищожават. С цензурата и платената от теб преса ти ще направиш щото техните книги да бъдат приети посредством убийствено мълчание. Ако някои хора не можеш да унищожиш, добре би било да им дадеш тлъсти служби. Поне някои от тях ще си нахлузят сами ярема."
„Ако се държиш далеч от народа, той ще започне да мисли, че ти си просветен, мъдър и във всичко обаятелен."
„Твоите думи трябва рядко да се чуват, походката ти трябва да бъде отмерена, а облеклото ти — изискано. Говори малко. Мълчаливите хора изглеждат важни и мъдри. Банални, обикновени мисли и малко думи — ето какво прави един цар загадъчен."
„Задавай въпроси, които да предизвикват само комплимент за теб. Поздравявай, честитявай и отмини — ето секрета на цялото изкуство на царуването."
„Общо правило — пази се. Говори малко и се изказвай още по-малко. Това е алфата и омегата на мъдростта на един цар."
„Народът полага черни мъки и труд за да храни ония, които го презират толкоз повече, колкото той се отнася по-глупаво и по-търпеливо към тях. За да е охолно на по-малкото, трябва да страдат по-многото."
„Младите офицери знаят, че скоро България няма да воюва, и затова са тъй войнствени. Подбирай средно способните, за да ги издигнеш на командующи постове. Подбирай за командири хора с пороци, за да можеш да ги държиш под страха на наказанието."
„Около себе си трябва да имаш най-безсъвестни хора, които за пари ще ти устроят най-добра лична полиция. Няма по-сигурен начин за моментна сигурност от добре платения простак. Ти трябва да направиш един вътрешен шпионаж, който да плащат ония, срещу които е насочен."
„Узнавам, че е разпоредено дори до най-затънтените паланки да се величае само твоята особа и да ти се приписват божествени качества. Внимавай да го не прекалиш."
„Мерзостта на народа прави всяка добродетел безполезна и опасна. Народът въобще не разбира от добродетели, той величае долните хора, хайдуците, развратниците, престъпниците, изнудвачите, лъжците и на такива той поверява своята съдба. Такива той избира за Народното събрание, а на умните и почтените се присмива и ги забравя. Народът е като едно добиче колкото по го удряш, толкова по-бързо върви към целта, към която ти го водиш. Народът е като истеричните жени — за да се усмирят, тям трябва бой. Колкото повече се показвах презрителен и високомерен пред народа, толкоз повече той показваше страхопочитание към мен. Презирай народа и не отдавай на никоя работа повече внимание.

Всички съвпадения със съвременността са случайни!!!

Анонимен каза...

Защо кандидатите за кметове не кажат предварително кой смята да подкрепят в случай на балотаж? Така няма да има смисъл да се чудим, ако гласуваме за този или онзи, дали няма да ни предаде на 2-ри тур?

Анонимен каза...

65-ти, аз лично се надявам да е точно така, но ми се вижда твърде хубаво, за да е истина. Чудя се дали да не гласувам за него. Единственото което ме спира е, че не виждам точно за какво се борят "Избор за Троян". Освен разбира се, да осигуряват общински комфорт на спонсорите си. Но то май всяка партия го има това. Ама колкото по-вече мисля, толкова повече се навивам.
За съветници ще гласувам за листата на СДС. Средна ръка човек съм, а в тяхната листа кандидатите са като мен. Пък и познавам Диан Георгиев-много свястно момче. Много работа ще свърши, а има всички шансове да влезе.
Нагледах се как бизнесмени работят в общинския съвет-гледат да се дооправят. Хич и не им пука, за редовия човек. То как да ме разбере някой, че ми пречи калта около блока, като си праща любовницата на Малдивите, децата си не знам къде и изобщо.....

Анонимен каза...

Никак не са случайни съвпаденията със съвременността,66-ти!Само дето лицемерието,надменността,презрението към народа е комбинирано с чалга-елементи,Цеца Величкович и стойки на Винету. Ти виж само кои са приятелите на Мутрата,кои той лично бракосъчета за поредната им сватба - Николай Банев и Валентин Златев!?!Троянци,гласувайки за ГЕРБ,получавате Банев,Златев,Черепа и осаналата олигархия,лъжи,фукни и .....безнадеждност!

Анонимен каза...

69 ти болен ли си или друсан.."Много работа ще свърши, а има всички шансове да влезе"???????? Туй СДС си е умряло в кожата и няма никакви шансове за нищо цялата работа е да обслужат господарите си Минца АКимов и ГЕРБ срещу обещания за постове и поръчки Райковска да стане директор на мястото на лимонадения Минко Христов в горното у-ще Църова да и възлагат общинските коктеили...Елементарно Баце!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Кристалина Георгиева видя много бедност в Троян. Снимка: Булфото

"В момента най-важното и животоспасяващото за нас са еврофондовете”, заяви еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева в интервю за БТА.

Тя посъветва правителството на Бойко Борисов "сериозно и агресивно" да въвежда в икономиката стимули за малкия и средния бизнес.

"Решение за замразяване на доходите се взема трудно, защото хората са бедни, но финансовата дисциплина е водещата”, посочи Георгиева, която е доцент по икономика.

Тя даде за пример посещението си в Троян, където лично се е убедила, че пенсионери едва свързват двата края.

Анонимен каза...

71-ви, кажи тогава за кои да гласувам? За герб няма, защото не ми харесва това, дето го виждах до сега. По-богатите явно никак не им пука за нас. За ВМРО-тата и за двете няма как. Те наистина се борят само за своите цели. Тези пари дето ги пръскат по изборите, ти как мислиш дали някой няма после да иска да си ги изкара обратно? За ДСБ-то да не говорим- само един Милко дето става. Пък и методите им не ми харесват. Сто пъти ми се обаждаха да се включвам към тях и през цялото време плюха,плюха като за последно. Диян го познавам и наистина е много свестен. Не само, че е учен човек, ами е работлив, честен и народен. Тая Църова не я познавам, но до сега все хубави работи чувам за нея. Комшията ми много я хвали- учила детето му и лятото му намерила работа. За Красимира Райковска-дъщеря ми учеше в горната гимназия и съм много доволен от нея. Имахме проблем, тя помогна много. Държи се човешки. Няма да гласувам за нея за кмет, защото няма шанс. Но за по-човешка листа не мога да се сетя.
Ти дето сега ги казваш работите, ако може да станат ще е много хубаво. Защото май че сегашния директор горе нещо е опуснал фронта. Чудех се малко, че някои от листата им не ги познавам и ми се виждат много млади, но сега като чета какво пишеш много ми харесва и вече ми се поизяснява.

Анонимен каза...

68ти,това не бях го чел. Уникални съвети все едно ,че са писани към днешните управляващи.Което иде реч ,че от 1938г. до ден днешен нищо не се е променило към по-добро в съзнанието на управляващите тази държава.

Анонимен каза...

Към 66 ивинявай 68:)

Анонимен каза...

Балотажа ще е между Акимов и Донка Михайлова. Всички под стой ще подкрепят Акимов. А град Троян ще бъде циганско Голямо село в края на мандата му.

Анонимен каза...

76-ти, а кого да подкрепят под строй? Леля Донка, която обеща да направи детска площадка в нивата на нищо неподозиращ собственик?

Анонимен каза...

Бях на празника на града в "многолюдната" публика,и с ужас гледах как Минко се пъчи по площада и посреща ВИП гостите.Питам:като какъв го раздава след като има изпълняващ длъжноста кмет,а той самият към момента е никакъв?Що за идиотия и наглост е това от страна на ГЕРБ като цяло,не ви ли се струва,че са впрегнали цялата влас за да спасяват Минка Акимов?Не ни ли правят за пореден път на бодали,като си мислят,че и този път ще им мине номера?Дали ако НЕ ДАЙ БОЖЕ спечели втори мандат,догодина на празника ще направи ли пак такава пищтна заря с партийни пари,или ще бъде по постно,т.е. сега беше предизборно в което няма съмнение?Ако беше дженти защо не се наредиха всички кандидат кметове отпред,нали все пак е празник на града и би трябвало да покажат единство?Отговорете си сами!!!!!!!!!

Анонимен каза...

77ми Това за детската площадка в нивата на нищо неподозиращия собственик,верно ли е?Щото и в гетото на Смирненски им обеща детска площадка ,ама забрави да им каже ,че преди това ще трябва да им премахне незаконните гаражи тип бараки за да има къде да е построи.:):)хитруша ей,изклепа я Енкин:).

Анонимен каза...

Да, така е. Чети горните постове със съвети. Не знам за управляващите, но народа не е мръднал.

Анонимен каза...

Ей, кандидатите, сега ми се наложи да мина от Пловдив за Троян през София, щото Беклемето е затворено. Не знам дали сте тъпи мишки всичките, ама нещо можехте да обещаете по този проблем. Преди година, когато ловешкия депутат Гумнеров пита Плевнелиев за изграждането на снегозащитни съоръжения на Беклемето, всички мълчахте като партизани на разпит. И Минко и другите. А сега искате да гласувам за вас. Нищо не става от вас, ей....

Анонимен каза...

Що бе?! Пъдарски напред назад разправя, че това със снегозащитните съоръжения му било приоритет.

Анонимен каза...

Я им...Всичките са еднакви - обещания големи, изпълнение - нула.

Анонимен каза...

Абе то мамата, мамата ама все за някой трябва да се гласува

Анонимен каза...

Ееееее то за това животно Троянеца няма угодия! Като не обещава - що не обещава. Като обещае - що пък обещава?! Ако някой може да ми разтълкува тая ситуация ще съм много благодарен.

Анонимен каза...

Не се карайте и тези избори ще са като всичките досега,фалш и измама:
"24 ЧАСА" Имащите право да гласуват за кмет и общински съветници се оказаха с над 400 000 повече от реално живеещите в България.Пълен карнавал и пълен абсурд, при толкова мъртви души избори няма да има даже и в Бандостан, камо ли в държава от ЕС, каквато е България !?!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1081220

Анонимен каза...

Нов кандидат за номинацията простотия на седмицата. Статия за Костов и Бойко Пъдарски със забрана за коментари. Вече втори път, след Мариела Шошкова...... все от едни и същи! И като са снимали трибуната, що не са публикували и снимки на залата? За да не разберат хората, че имаше 20-тина човека ли? Голям смях наистина! Не подценявайте толкова много избирателите, не ги мислете за овце. Можем да си направим сметката защо не давате снимки колко човека имаше в залата и защо забранявате да се коментира под статиите ви!

Анонимен каза...

"65. Анонимен каза...
Aнгел Балев с Донка Михайлова на балотаж. Това е най добрият вариант за градът ни.И тогава всички десни ще застават зад Ангел защото никой не го мрази пък и с основание, защото води най позитивната кампания и не се изхвърля като другите с нереални и неизпълними обещания .Само Ангел Балев ще се погрижи за града ни и ще върне достойнството и славата на Троян като град на предприемчиви, гостоприемни, заможни хора ,каквито са сега повечето от "Избор за Троян" подкрепили го."
Солидарен съм с коментара на 65-ти!!!

Анонимен каза...

Ачо Балев ще иде на балотаж с комшиите-трябват му само още трима човека да направят карето пред блока на Бозите срещу тях.Ачо ще е и писар,образованието го има,ама да внимавате,че надписва!И винаги лъже,че има терца!

Анонимен каза...

Оле,оле,Ачо,тоя та излови....

Анонимен каза...

Гледах дебатите. Балев определено ги бие...... по килограми.

Анонимен каза...

И аз гледах подобието на дебат-на запис,в свободното от кърмене време на Коларова!
Пеевски-нищо ново,това при него е и невъзможно предвид преклонната му за национал - революционер възраст,но поне не изневери на стилът си!Вероятно ще продължи да проветрява заседанията на Общинския съвет с утвърдената си логорея и обилно ръкомахАние.Дано няма пострадали от първите редове!На няколко пъти отбеляза,че когато той говори,времето тече странно бързо!Има аномалии в природата,г-н Пеевски,но,общо взето-времето е наше!
Балев - мъка,мъка,мъка!И за него - очевидно,и за стола - не толкова,и за феновете - ако има!?!А отначало му личеше,че се кефи от това,че пак го дават по Зетра ТВ.Очаквах всеки момент да се извини на Акимов,че е там,но издържа!Истински войвода,истински мъж!По едно време се побара по областта на пояса,изтръпнах,но...слава богу!Извади само носна кърпа....
Акимов - ах,Акимов!Голяма болка,голямо страдание и все десни!Борба с демагогията,безработицата и за разоръжаване,но не на и на Ловно-рибарските дружества,щото ние ги оглавяваме!Чак сега осъзнах,че те били първите Неправителствени организации,създадени от Тодор Живков,Милко Балев и.....вероятно Акимов и Ути Бъчваров!За момент се разсеях и не чух отговора на въпроса,поставен му от Пеевски:"Ако се беше изпълнила заканата му/на Акимов/от септември 89-та година като член на ГК на БКП-Троян,че ще ликвидира съпротивата на капиталистите и империалистите,от кого ще проси сега средства за еврофондовете?"Но този въпрос стои и пред Бибитко!
Донка -е да,Донка е класа,признавам го!Особено на този фон!Но там не беше Пламен Йоргов,а и други.....А тя и масичката беше възтесничка,едвам се събираха мераклиите и бая се опасявах някой да не и пусне крак...Жена,все пак!Тя е очевидно уравновесена, интелигентна и има идеи,но Партията-Кърмилница малко ли такива е отсвирила?Това с Татяна Дончева няма да и го простят!А и Андрей Карлович като си спомня какъв мозък беше,всички депозитни сметки във всички банки по света помнеше,пък.....Не и го пожелавам,но традиционните терористични организации си пазят традициите !Затова-умната....
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Aй с-с-с твоят човек що не се яви на дебатите,проблем ли има някакъв?

Анонимен каза...

Това не беше дебат,приятелю,а нещо средно между колоквиум,помен и селска вечеринка.На публиката беше скучно и люпеше семки!
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

А какво ще кажете за платеното съобщение на Бойко, че нямало да харчи народни пари? Да паднеш от смях! Това същия Пъдарски ли е, който си плаща тук място да се хвали, но забранява коментарите? Що бе, Бойко, що бе кукло? Страх те е да не би масовите обяснения в любов да нарушат мира ти? като кака си Мариела си и ти....

Анонимен каза...

Мариела май не му е кака.

Анонимен каза...

Как да не му е кака, нали единственото положително за него е, че е млад? Мариела има син на 20 години. Т. е. не може да се каже че е млада.

Анонимен каза...

Не му е кака, слушай кво ти казвам. Кака му е жена му. Натисна го да се ожени. Ако не беше тя, още да се търкаля по дискотеките нощем. Тя и в работата му в ХФЗ си го пазеше, ама сега като не е до него- гледай какви поразии прави.

Анонимен каза...

Я стига сте плакали!-"Ние кмет си имаме"!

Анонимен каза...

Ачо нали е ергенче от попреминалите

Анонимен каза...

"Балев води най позитивната кампания и не се изхвърля като другите с нереални и неизпълними обещания .Само Ангел Балев ще се погрижи за града ни и ще върне достойнството и славата на Троян като град на предприемчиви, гостоприемни, заможни хора ,каквито са сега повечето от "Избор за Троян" подкрепили го." НЕ МОГА ДА СЕ СЪГЛАСЯ С НИЩО ОТ КАЗАНОТО ТУК.

Анонимен каза...

Пъдарски трябваше да отиде на дебата! Много грешно решение взе

Анонимен каза...

Гласуваш за Донка Михайлова, получаваш Енкин и БКП/БСП.
Видяхме ги за 12 години какво направиха. Повече няма да се излъжем!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |