Битката за хижа „Амбарица”

* Злополучният хижар Дончо и подстрекателите му пъдят и заплашват новите стопани на докараната до разруха хижа * Защо от туристическото дружество в Троян не зачитат решението на УС на БТС? * Емилия Гатева: Нужна е животоспасяваща промяна

ЯВНО НЯМАТ КРАЙ нашенските безобразия и простотии. За жалост този път тяхна жертва, и то от години, е перлата на Троянския Балкан и една от най-прелестните, най-обичани и прочути български хижи – хижа „Амбарица”. Същите безобразия и простотии, които преди години докараха друга близка хижа – „Яворова лъка”, до пълна разруха и опустошение. Същите безобразия, вършени от същите хора.

ЗА НЕЗАПОЗНАТИТЕ – старата хижа „Амбарица” се строи през 1934 г. от група местни ентусиасти, заможни и дейни троянци, със сърце за планината и родния Троян. Сега тази стара хижа е порутена и е напълно възможно да рухне, ако не бъде съборена превантивно. Новата, настоящата хижа „Амбарица” се гради 20 години по-късно (1954 г.) с не по-малък ентусиазъм и от не по-малко влюбени в Троянския Балкан и в Троянския край нашенци. „Нашият планински дворец – новата хижа „Амбарица”, такъв е гордият надпис под снимка на хижата в книжката, издадена по случай 50-годишнината на Туристическо дружество (ТД) „Амбарица”, Троян през 1962 г.

УВИ, НЯКОГАШНИЯТ ДВОРЕЦ в момента е в окаяно състояние. А пък изоставеният на самотек хижар Дончо, който вече над 30 години стопанисва хижата, не прави и не може да направи нищо – освен да посреща епизодични местни групички, качващи се за пиячка и/или иманярлък. Туристическите потоци, които някога целогодишно пълнеха хижа „Амбарица” и които и в момента пълнят някои съвсем не по-добри, но стопанисвани далеч по-добре балкански хижи, е химера.

И ОЩЕ НЕЩО – някогашната хижарска гордост, не само троянска, но и българска, сега е станала синоним на негостоприемството и бабаитлъка, а из форумите в интернет се роди терминът „дончовщина” заедно с призива „Не ходете там!”. И цялата тази нашенска срамотия е факт днес, когато троянското ТД „Амбарица”, досегашният стопанин на хижата, се кани да чества своята 100-годишнина. А пък Общината някак безконтролно и на юнашко доверие отпусна 10 хил. лв.*** средства от общинския бюджет за честванията; за протокола – дългогодишни и несменяеми председател и секретар на ТД „Амбарица” са съответно бившият троянски кмет инж. Дилян Енкин и неговият приятел Иван Ненов.

СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА обаче проблясва и ако споменатите безобразия и простотии отново не вземат връх, има реален шанс за по-малко от година хижа „Амбарица” да върне блясъка си и да добие нивото, което заслужава. Група млади хора - начело с нашата съгражданка и известна пещернячка Емилия Гатева - и тяхното дружество „Соло” ООД, след провелия се наскоро конгрес на Българския туристически съюз (БТС), чието подразделение е и ТД „Амбарица”, подписаха договор с новия УС и с преизбрания изпълнителен секретар Венцислав Удев за стопанисване на х. „Амбарица” за 5 (пет) години.

ИДЕЯТА НА МЛАДИТЕ ХОРА, които до един са от планинарските среди и знаят какво правят, е да инвестират не по-малко от 110 хил. лв. (собствени средства и осигурени чрез проекти) и да възстановят разнебитената хижа. Или както каза пред Т21 г-жа Гатева – „да извършат животоспасяващата промяна”; а пропо, преди година на ТД „Амбарица” са отпуснати 25 хил. лв. за ремонт на отоплителната система и подмяна на дограмата в х. „Амбарица” – в момента парното не работи и за да проработи след „ремонта”, се нуждае от нов ремонт, а някои от прозорците от силния вятър хвърчат по… земята.

ЛЕГИТИМЕН ЛИ Е договорът между „Соло” ООД и УС на БТС, подписан на 18 май 2012 г.? Поставяме този въпрос, тъй като вече има спекулации. И отговаряме - разбира се, че е легитимен, тъй като, както вече стана ясно, ТД „Амбарица” е подразделение на БТС и дружеството е длъжно да се съобразява с решенията на УС на БТС. „Опасността”, която се развява като пиратско знаме от някои - че троянската хижа ще бъде „открадната” от софиянци, че ще попадне в мутренски ръце и тем подобни глупости, също е напълно безпочвена, тъй като собствеността на хижата е от типа „публична държавна” и никакви продажби, заменки и т.н. приватизации не са възможни. Хижата е и си остава троянска, само че мениджмънтът (стопанисването) се поверява на други хора – за което можем само да адмирираме УС на БТС и лично г-н Удев. Нещо повече – с този ход, както е записано и в договора, се цели не само да се подобрят материално-битовите условия на хижа „Амбарица”, а да се върне планинарският живот на това място, отново да се заговори за него с хубаво.

ЗА ЖАЛОСТ, когато навръх 24 май – празникът на българската просвета и духовност – Емилия Гатева и нейните хора от „Соло” ООД, новите стопани на хижа „Амбарица”, се качват горе, се натъкват на враждебно отношение. Както от злополучния хижар Дончо, така и от двама негови подстрекатели от с. Орешак – Генади Богданов и Георги Андреев. Това принуждава легитимните стопани веднага да потърсят съдействие от представителя на държавната власт в областта – областния управител Ваня Събчева, а чрез нея и от полицията. Г-жа Събчева реагира мигновено, а от полицията и лично началникът на РУП – Троян гл. инсп. Марин Ичев обещават пълно съдействие. Очакванията са, че този произвол бързо ще бъде преодолян и Гатева и партньорите й ще започнат нелеката работа по възраждане на хижата. Обещаваме да следим какво се случва и желаем на новите стопани пълен успех!

Т21

*** Ресорният зам.-кмет Поля Димова ни направи уточнение, че бюджетната сума, отпусната за предстоящото честването на 100-годишнината на ТД "Амбарица", е 1500 лв.
 

238 коментара:

«Най-старите   ‹По-стари   1 – 200 от 238   По-нови›   Най-новите»
Анонимен каза...

Енкин е съсипал всичко до което се е домогнал и какъв турист е тоя жив дявол??? Всичко бази на повереното му дружество тънат в мизерия. А всъщност има ли членове на това дружество и колко са те или истинските туристи отдавна са прогонени? И сега дошли млади и модерни хора, ентусиасти и тоя мръсен нагляр се чуди как да ги отблъсне,за да продължи да властва над имуществата. Хора, обичащи планината не допускайте този впит във власт и пари кърлеж отново да съсипе поредното добро начинание!

Нели Генкова каза...

Стискам палци на Емилия и приятелите й да сбъднат плановете и мечтите си за хижа "Амбарица"!

Анонимен каза...

А с Туристическия дом какво е положението ,и там да се помисли за иземване- нали не е частна собственост на В Чакърска?!!

Анонимен каза...

Туристическия дом се стопанисва от ТД Амбарица, докарали са го до декор от филм на ужасите. Но явно така се случват нещата в Троян под вещото ръководство на Енкин и Ненов.

Анонимен каза...

Интересно е защо по случая Яворова лъка са покрити доказателствата за унищожаването й. Има свидетели, давани са показания, Иван Ненов си е присвоил всичко от хижата, че даже лично е одърпал кабелите от стените, а на Йоско / тогавашния хижар там/ е нареждал да разбива всичко, за да не може да се използва. Дано не се повтори и сега това на Амбарица. Има информация, че Георги Андреев организира хора за подобни неща

Анонимен каза...

Нека познаем кой е автор на статията ?Отново обвинения към дружеството,то вечно то ви е виновно,но когато имаше нужда от ремонт същите тези ''подстрекатели'' Герорги Андреев и Генади Богданов със собствените си ръце занесоха материалите за да има сега тази хижа парно и алуминиева дограма, и не само ! Моля без излишни коментари относно тях защото намесата им не е безпричинна !

Анонимен каза...

Има информация/няма информация,не говорете ако не сте го видяли със собствените си очи ! Грешна ти е информацията !

Анонимен каза...

А кои са тези други млади хора,които са от планинарските среди.

Анонимен каза...

Всичките тези лъжи ги излива госпожица Емилия Гатева,която може само такива неща да забърква и която в досегашната си практика не е забила нито един пирон на хижа Амбарица,за разлика от гореспоменатите лица. Браво,Браво Емилия !

Анонимен каза...

А това горе на снимката мъж ли е жена ли е ?

Анонимен каза...

Към 6-ти, ти качвал ли си се да видиш какво "парно" и "дограма" има на хижата :))Май сте похапнали добре с 25 хилки:)

Анонимен каза...

Хм, през годините хижата май е имала големи субсидии... някой го е страх какво ще се намери горе, или по скоро липсите.

Анонимен каза...

То като опря Гатева да спасява амбарица то много сме я закасали.А и на тези снимки горе не изглежда зле.Ема кадето и да е работила все са видели зор от нея и са я изгонили.Да не се наложи после да спасяжаме амбарица от тая мьрла.

Група приятели каза...

Кураж Емилия!Битката ще е жестока!Желаем ти успех и дано х.Амбарица стане това което беше някога,Бог да прости големия жижар бай Гечо :D

Анонимен каза...

Качвал съм се доста повече от теб ! Хайде,качете се всички за да видите липсите, който с каквото може е помагал :)

Анонимен каза...

Брейй, много настъпени по опашките има :)) Поревете си, ще ви мине:)

Анонимен каза...

В Троян и региона през последните десет години каквото можа се съсипа. Честито, ни туризъм, ни индустрия.

Анонимен каза...

Боже,Боже тоя саит бил пълен със застаряващи моми ..и неоправени жени.Ужас.

Анонимен каза...

Интересно е Емилия да сподели кога и къде последната една година е правила преходи.Що ли не мога да си представя да се качим на х.Амбарица и Емилия да ни направи посряштане както се пее в песента.А тя знае ли песента,като се чини за хижарка на Амбарица.За да се наречеш ХИЖАР трябва да си гостоприемен,влюбен в природата,усмихнат,приветлив,да имаш организационни качества,да можеш да мотивираш и работиш с хора,т.е. все неща,които Емилия няма.Не че Дончо ги има.

Анонимен каза...

Какви преходи да направи бе нали е заприличала на трол..

Анонимен каза...

Спирайте да поемете въздух между плюенето, и си обършете лигите :))

Анонимен каза...

и за информация,Генади Богданов и Георги Андреев, не са чета хаидути,а членове на контролния съвет на тд Амбарица Троян.

Анонимен каза...

Значи Богданов и Андреев са от тея де контролират... разграбването на Турдома,Амбарица, Яворова лъка по напред и помагат за усвояването на общинските парички.... Пфуууу че гадна работа...

Анонимен каза...

Аз съм 23 аве я ги кажете всички хубавци дет са в управителния контролния и другите органи на тд Амбарица че нещо ме сърбят ръцете...

Анонимен каза...

Хора тази Гатева преди доста време работеше в музея вЧЕРНИ ОСЪМ та по едно време реши да му става директор,като ги забърка едни помии ама нали си е помиярка усладиха им се.тя винаги е хапала ръката която я храни,помияр.

Анонимен каза...

Ба аз снощи много са напих,цял ден ми е лошо...

Анонимен каза...

ТАЗИ ГАТЕВА ДА НЕ Е МЪЖ ?!?! ХОРА ТАЗИ ЛИ ЩЕ СТАВА ХИЖАРКА?!? ЩЕ СЕ ПРОСТИМ С ХИЖА АМБАРИЦА!!!!

Анонимен каза...

НА ДАЛИ Е МЪЖ,ПО ПРИЛИЧА НА ТРАВЕСТИТ...

Анонимен каза...

ух, Гатева явно яко е сритала нечии задни части :)

Анонимен каза...

Както всички виждаме какво туловище е надали ще и бъде трудно

Анонимен каза...

ей онзи /или онази/ с големия шрифт, да не прегракнеш от викане. Пийни ракийка да те отпусне, май са свършили хапчетата, а :)))
къци-къци опъни кайшката:))

Анонимен каза...

Язък.Ще порутят и тази хижа.Тъкмо я бяха постегнали!

Анонимен каза...

на тази мястото и е в пещерата не на амбарица

Анонимен каза...

Тя нали в тази пещера ептен изкука..

Анонимен каза...

Скъпи съграждани, външния вид на това момиче не е определящ за делата, които би сторила!

Анонимен каза...

Че то в пещера сега е по уютно отколкото в хижата:)

Анонимен каза...

Със семейството ми ходихме миналия месец и много ни хареса. Наистина са започнали да я ремонтират.

Анонимен каза...

Като и е уютно в пещерата,там да си стои,не ни трябва на Амбарица !

Анонимен каза...

Ема наистина е повече от мъж...но като характер и сила. Всички тези дето я плюят не могат да стъпят и на малкия й пръст. Преди години тя се опита да разбута далаверите на един престъпник - директора на природонаучния музея. Но като Дон Кихот остана сама, защото разни ловци и бракониери прокурора Гурлевски и сие се намесиха и не взеха предвид фактите около случая. Днес става същото - опитва се да разбута една далавера на Енкин и Ненов, дългогодишна далавера. И сляп да си, виждаш на кво приличат имотите стопанисвани от тях. Веднага простаците почват дали е жена, дали мъж, ама кои са другите около нея...Това ли е важното или е важно да има промяна на статуквото или поне шанс за промяна??? Ема има много врагове, защото има силата да влиза в битки, които другите не смеят да водят!

Анонимен каза...

А дали проблемът на БТС ще се реши с махането на въпросния хижар, и въздигането на хижарския трон на Гатева?
Нима въпросният хижар е виновен за ония потънали пари за ремонт,от Чифлик до и в хижа Хайдушка Песен,а не Иван Ненов чрез Дилян Енкин?
Нима хижарят на Амбарица, е виновен че почивен дом Н Габърски е превърнат в частна собственост ,в който отсядаха работниците на минка акимовия,а не дилян енкин?
Не ви знам, що за планинари сте,но ако Гечката можеше да Ви види отгоре, щеше жестоко да ви попържа,ега се осъзнайте серсеми откачени!

Анонимен каза...

Ми като е невенен, що си е мълчал бе, пич, а не е раздухал за безчинствата на Енкин и Ненов. Вместо да напарви нещо, се пропил...от мъка...

Анонимен каза...

Абе то това да си хижар на Амбарица било по прeстижно от това да си кмет на Троян, даже имало трон:)))Ама Дидко поставял короната:)))

Анонимен каза...

А Вие познавате ли хижар НЕ АЛКОХОЛИК?

Анонимен каза...

Да, Ема... много му се иска на него да е хижар

Анонимен каза...

Генадий и баща му Мико също са видни орешашки пияници, виждал съм ги и да се бият като се напият

Анонимен каза...

Аз съм комшия на Генадий от 20 и кусур години и добре, че прочетох коментарите тук, за да разбера какъв бил! Камоли пък баща му! Злобата по хората ходи!!!

Анонимен каза...

В България всичко се дави в алкохола, и доброто и лошото...пиянството на един народ....

Анонимен каза...

Ема види се е настъпила някой много яко и сега пищи ли пищи!

Анонимен каза...

ми и аз съм му комшия, бе!!!

Анонимен каза...

Настъпила е Енкин, най-вредния човек за град Троян

Анонимен каза...

50 коментара, лелее... като е толкова престижно- хижар на Амбарица, дайте на изберем Енкин :)

Анонимен каза...

тогава ще може да приватизира целия бюджет на хижата за себе си :))))

Анонимен каза...

Енкин хижар! Енкин хижар!Енкин хижар!

Анонимен каза...

Вярвайте на тъпите коментари,на тъпи комлексари ,щом си му комшия явно знаеш какъв е и не трябва да се влияеш от коментарите тук..но нали Българите сме хора които вярват на всичко което чуят дори и без да са свидетели.. жалко

Анонимен каза...

Ех, как добре звучи лозунга, "Енкин хижар!", ще е далече, далече :)

Анонимен каза...

Предлагам да отворим подписка "Енкин хижар"! колкото по-далеко от града, толкоз по-чисто ще е наоколо!

Анонимен каза...

Накрая Енкин да не ни израти нас всички в гората.

Анонимен каза...

Като гледам всенародната любов която питаят към Гатева се притеснявам, че ще вземе да хване,и ще стане втората родила на Амбарица.

Анонимен каза...

чак всенародни да са двамата човека дето ще преспят пред комповете си тази нощ :)
всяко чудо за три дни, ще плюят пък ще им мине..

Анонимен каза...

кои са двамата?

Анонимен каза...

Aбе хора много внимание им обръщате на тая откачалка,а стига вече.

Анонимен каза...

61 коментара един от друг по-трогателни, но все пак на път е да се случи нещо хубаво, идеите са много и са прекрасни. Нищо хубаво не се случва леко, разбира се. Нека призовем гореспоменатите личности да подкрепят промяната, да се сключи примирие и всички да се почувстват добре дошли в хижа „Амбарица”. Призоваваме ТД „Амбарица” да помогне и да работим заедно, защото горе има много работа.

Анонимен каза...

Еи не плюите по бащата на деса амбарицата че тя остана единствената природна забележителност в нашия регион от как опандизиха джамбо .

И. Ц. каза...

Не знам друго, но това е една от най-коментираните статии в тоя сайт от месеци насам!

Анонимен каза...

По скоро се молете сега Дончо да не запали хижата!

Анонимен каза...

Абе всички се пишат ебати градящите и създаващи,знаят всички проблеми и кой е виновен.Ама дали на някой му прави впечатление,че по стъпалата под почивния дом на Къпинчо,интензивно изчезва парапета?Не,нали, щото кво ни ебе един парапет.А и вие там не ходите,там не можещ да се напиваш и да водиш разни ученички и кучки.
Две групички се събрали да драскат,кой е повече травестит и кой е повече алкохолик.
Цялата работа ви е такава (:

Анонимен каза...

Много силни думи е казала Донка Михайлова, а и наскоро на среща в Ловеч е успокоявала туристи, че има промяна на Амбарица. Но тя не може да се противопоставя на Енкин. И сега ще стои и ще гледа отстрани какви ги върши той. Най- вероятно накрая ще си припише заслуги ...

Анонимен каза...

Абе някой да е видял отчет за шестмесечното управление на кметицата? Що ли имам усещането, че и тя като Минчо нищо не прави?

Анонимен каза...

Е как бе,наскоро откри клон на банка и каза че връм-бръм-пушилки ще има пак.

Анонимен каза...

Не мога да не се включа в полемиката за х. Амбарица, защото съм закърмен с планината и не ми е безразлично. Не ми е безразлично, че хижата от години не се посещава от троянци (с изключение на пишещите в защита на Данчо и сие), а само от някои заблудили се от други крайща на страната. Не ми е безразлично, че нищо не се прави, а пари се трошат (всички знаете за какво и за кого). Къде е електричеството, въжената линия, по-голяма част от посудата? Защо не работи парното, за което много се коментира във форума? Защо ми е „Заслужил хижар” като Дончо, който не иска да посреща туристи „щото нямам файда от Вас” (Всеизвестно е, че хижата я прави хижарят)? Защо ми е Ив. Ненов? За да ни кани на безплатна чорба когато стане време за нови избори? Защо ми е Д. Енкин, който надали се е качвал на тази хижа? И още много ЗАЩО, не само за х. Амбарица, но и за Туристическия дом, х. Яворова лъка и т.н.?
Какво да правим тогава? Нека дадем шанс на новите собственици, които не са за век и веков, а за 5 години? Инвестицията за тези години хич не е малка и ПРОМЯНА НЕ МОЖЕ ДА НЯМА!

Анонимен каза...

О,о,о,бедни ми народе!!!!Селяндури и тъпи спортисти те управляват и крадът.Така ще е като нямаш смелост да се противопоставиш!!!

Анонимен каза...

Милиционери +тираджии и картинката е завършена(:

Анонимен каза...

Къде е председателя на това дружество да каже нещо в своя защита ами се е скрил зад гърба на Иван Ненов и накрая пак той ще опере пешкира

Анонимен каза...

Стискам палци на Гатева.Дано да може да се справи с нахалните Черноосъмци,които съсипаха всичко.Разрушиха до последно останалото от миналото,строено с много пот.

Анонимен каза...

Тия гадни колибари, съсипаха Яворова Лъка и я дадоха на ловчанлии, а преди това съсипаха и Хайдушка Песен (:

Анонимен каза...

Повече от 20 години чаках този момент!Иван Ненов се оправдаваше,че няма друг хижар.Е,сега има,даже трима и то млади.Иване,остави хората да си вършат работата,не изпращай хора да пречат!Ти си върши твоята!

Анонимен каза...

Няма нужда да наостряте хората от Черни осъм срещу новите стопани на хижата. Точно в сегашното състояние тя не може да се използва и от учениците на училището за планински водачи, а има много добри идеии за съвместна работа между училището и новите стопани, по добре стискайте палци това да се случи, ще е добре за всички.

Анонимен каза...

Със стискане на палци няма да стане, става с глас и воля!

Анонимен каза...

Успех на националите довечера.Стискаме палци момчета!

Анонимен каза...

Г-Н Маринов, вместо да пускате анонимни материали,в които да надничате под чуждите поли и панталони,разкажете на вашите читатели и обществото за студенската си афера,в комплект с други авери от Троян, намирисваща на кражба.Може да им разкажите как успяхте да завършите българска филология като стипендиант на електромоторния завод Елпром.И когато е чисто около Вас,тогава пускайте мръсотии за другите.

Анонимен каза...

Успех Емилия!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Към Т21 и г-н Г.Маринов:Имам един въпрос към вас.Тъй като явно темата е болезнена за много хора,не би ли следвало да поканите хората(г-н Енкин и г-н Ненов) които все пак са одговорни за проблемите в "Т.Д.Амбарица", да си кажат и те тяхното становище относно възникналите проблеми ??? И ще кажа само,че една стълба за да се изчисти,се мете ОТ ГОРЕ НА ДОЛО,а обратното е само загуба на време...!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Кой ще оправи Амбарица ако не др. Енкин ?
То и преди доста години, когато от студентската скамейка го направиха зам.кмет по строителството и най-младия член на ГК на БКП бъдещето на КОМУНИЗъМА у Троян - пак никой не се съмняваше в неговите способности...
Резултатите са на лице.

Анонимен каза...

Защо тук никой не се тревожи какво ще стане?
http://troyan21-statii.blogspot.com/2011/11/blog-post_24.html
Ще отговоря: защото никой не се съмнява в чистите помисли и коректността на хижаря и дарителите....

Анонимен каза...

Цялата виелица е защото Георги се опасява, че ще си загуби "частната вила", а Ненов го прави от инат. Неговото мото е- "след мен потоп". Затова няма и туристическо движение в Троян, затова и туристическите обекти са пред разруха.. Дано справедливостта възтържествува.. Не е честно заради егото на двама човека всичко да се срива.

Анонимен каза...

Ало дружеството!!!!! В ред ли сте? Тази щеше да порути музея в Черни Осъм, сега глупаците и дават цяла хижа!!! Няма как да е в добро състояние Амбарица, като Енкин и изяде паричките!

Анонимен каза...

Гатева като гледам какви ги вършиш,се чудя що не вземе Удев да ти даде пещерния дом в карлуково,там ще си в твои води....

Анонимен каза...

Тази не е добре

Анонимен каза...

Пещерния дом в Карлуково си има прекрасен нов стопанин, както ще стане и на "Амбарица" :)

Анонимен каза...

Абе тая що не вземе да вастанови кащата си в орешак че падна па тогава да ходи на амбарица.

Анонимен каза...

Това междуличностни войни ли са или обсъждаме спасяването на х Амбарица

Анонимен каза...

Въпросът е в ръцете на тази кукачка ли ще попадне хижата. Така ще я оправи както е оправила скапания си животец. От пещерата в гората...

колибарите каза...

Някои знае ли кога тая ще се качва пак...да я посрещнем подобаващо.

Анонимен каза...

Леле леле,такова плюене става ,че нищи чудно след малко и земетресение да удари (:

Анонимен каза...

Половината от коментарите които сте писали тук са на Емил Гатева уе хора! Няма кой да застане зад тази, освен ако не си ги пише сама!

Анонимен каза...

МИКО БОГДАНОВ не анонимен.Приятели ми телефонираха,че г-ца Емилия ГАТЕВА ме клевети върху това бяло поле.Но намерих само анонимни.Анонимен значи безименен.А безименен е равно на недостоен.А клюкаята,ах добрата клюка е ефикасно средство против скука.Колкото повече съдържа гадост,тогава най-доставя сладка радост.Е,ГОСПОЖИЦЕ ГАТЕВА,ако искате да ми разкажете как се напиваме и се бием със синът ми,нека се срещнем лично, или поне се подпишете под клеветата.Доставяте си удоволствие да бъдите гадна,но се скривате зад клакьори анонимуси.Защо? Нали правдата е с Вас?Комитет за спасение на хижа Амбарица?Имам желание да спасим България от недостойните нейни чада.Ще се случи ли, ако действаме с кал и плюнки?Вашият път е път на калнте плюнки.Но,нали трябва да отрежете парче от баницата.Ако бяха до Вас Дочоолу и Гочоолу,какъв живот би паднал.Усещайки се щастлив,че не Ви познавам,изплувайки от калта до която стигнах,пишейки Вам,припомням една поговорка: Ум царува,ум робува,ум патки пасе. ПЪТЯТ КЪМ ЧОВЕКА Е ДОБРОТАТА.ОБИЧАЙТЕ И ОБИЧ ЩЕ ДОЙДЕ ПРИ ВАС!

Анонимен каза...

Дончо може да всякакъв но е страхотен хижар! На децата ми много им харесва при него!

Анонимен каза...

Абе май всички де ходите по баира,сте преяли с ония шошавите гъби.Това не е нормално,96-ти пост и той в това число.

Анонимен каза...

Гатева е лудата тук!

Анонимен каза...

Спасете хижа Амбарица от тази и Енкин!

Анонимен каза...

Мико, кава доброта и обич да очакваш от една свиня

Анонимен каза...

първо искам да кажа че Гатева е изключително проста личност и не и е мястото там кадето се вре и се опитва да вземе хижата по изключително незаконен начин хора каде са законите тук всичко незаконно е законно! Гатева и подстрекателите й се опитват да разрушат нешто хубаво сред природата помогнете да се спасим от нея!

Анонимен каза...

простотии

Анонимен каза...

Идиоти сте вий!
Всичките!!!

Докато си навъртите дребните интриги, хижата ще ви се дотъркаля някой ден върху главите барабар с пиян дончо!!!

Анонимен каза...

към 70.няма парно и въжена линия щото Енкин и Ненов и компания откраднаха и електричеството...хахахаха много сте прости ей..

Генадий Маринов, Т21 каза...

ДО ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЩИ ПО ТЕМАТА ЗА ХИЖА "АМБАРИЦА"

Позволявам си да се обърна към всички вас, тъй като дебатът почна да излиза много встрани от същината (не коментирам крайната му агресивност), а темата е много важна и касае едно истинско богатство за нашия край и всички нас. Ще се опитам да обобщя:

* Има една хижа, бивша №1 по рейтинг не само в Троянско, знакова, емблематична троянска хижа, която в момента е в твърде незавидно състояние;

* Има едни хора (Емилия Гатева и приятели), които искат да стопанисват хижата и вярват, че могат да я вдигнат на крака;

* Има други хора (настоящите стопани от Туристическо дружество "Амбарица"), които не са съгласни да изгубят контрол над хижата.

* Гатева и приятели и тяхното дружество "Соло" ООД имат договор с УС на БТС за стопанисване (наемане) на хижата за срок от 5 години, подписан на 18 май 2012 г. - факсимиле от договора можете да видите в материала. Но сутринта по телефона ми се обади г-н Георги Андреев, член на ръководството на ТД "Амбарица", който ми обясни, че те (ТД "Амбарица") имат безсрочен договор за стопанисване и според тях новият договор със "Соло" ООД е незаконен и ще бъде оспорен по съдебен път.

(следва)

Генадий Маринов, Т21 каза...

(продължение)

Такива са фактите. Т21 вече даде думата на едната страна и мисля, че позицията й беотразена коректно (не казвам безпристрастно - ще си призная, че високо ценя Еми Гатева, убеден съм, че помислите й са чисти, знам, че е човек на каузата и ми се ще да вярвам, че може да успее; още - иска ми се да успее, защото искам хижа "Амбарица" да се вдигне на крака).

Т21 е готов да даде думата и на другата страна, нещо повече - призовава ръководството на ТД "Амбарица" в лицето на г-н Дилян Енкин и г-н Иван Ненов да излезе със становище; в разговора ни г-н Георги Андреев също подчерта, че е редно вестникът да отрази и позицията на дружеството (наистина г-н Андреев каза интересни неща, които е редно да се чуят). Телефонът ми за връзка е 0878/727445.

Две думи накрая. След кървавите форумски сблъсъци не съм голям оптимист - но много ми се иска да се стигне до разбирателство и нещата с хижа "Амбарица" да потръгнат. Дано! Иначе Димитър Гимиджийски - инициатора да я има хижата, великите хижари Каракольо и Гечо и много други няма да спрат да се въртят в гробовете си от мъка.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

САМО Енкин !

Георги Андреев каза...

г-н Маринов .Мисля че е време да се сложи краи на тази полемика.Коментарите преминаха всички граници,дадохте поле на изява на една госпожица, която стигна много ниско,с обидите си към хора които не познава .Много се съмнявам колко чисти помисли може да има човек,способен да пише такива обиди и глупости.Но пък всяко зло за добро,поне много хора видяха до къде им стигат акъла и възможностите.Стана добра анти-реклама.За злобата и простотията почивен ден няма.

Анонимен каза...

Ема Гатева...
Виждам, че много се спекулира с името ми и някой ми приписва писането тук във форума. Ще ви разочаровам, нямам причина да приказвам за когото и да било. Съжалявам за засегнатите , но това не излиза от мен. Надявам се като мине еуфорията и шумотевицата покрай промяната на "Амбарица", да обединим усилия и да върнем доброто име на хижата. Аз и приятелите ми сме се нагърбили с ужасно тежка задача, времето ще покаже дали ни е по силите. Благодаря на всички които ни дават кураж и ще ви очакваме на Амабарица. Хижата е на всички, построена е с невероятната емоция и труд от много хора и вратите й пак ще са отворени за истинските туристи.

Анонимен каза...

108ми Да ти го т..е Енкин,катп много го обичаш

...................той цяла община оправи та една хижа ......капка в морето

Анонимен каза...

Добре, че има хора като Генади Богданов и Георги Андреев,които да влагат толкова много усилия и предоставят трудът си безвъзмездно за поддръжката на хижата! Резултатът от техните усилия е на лице и е видим за всички нас - посетителите на хижа "Амбарица"! Това, че хижата е оставена без ток и не може да се използва пълния й ресурс, както и крайния резултат от подобренията в нея е факт независещ по никакъв начин от тези хора!!! Престъпно е подобни лъжи и клевети да се говорят по адрес на хора като тях, направили толкова много! В самата библия е казано: "По делата им ще ги познаете!". Мисля, че коментарите от тук нататък са излишни и е пределно очевадно какви са намеренията на двете страни!!!

Анонимен каза...

И аз мисля,че от полемиката няма много смисъл,но причините са други - в нея участват два типа хора.Едните викат колкото им глас държи "ДОЛУ",а другите - "ГОРЕ",за каквото и да става дума!Мисля,че стопанинът на хижата - БТС,даде достатъчно време/20 и повече години Дончо е хижар/ на своето подразделение ТД"Амбарица да покаже какво може.Е,то показа - сечта достигна ДО САМИ ХИЖАТА,маркировка липсва,хижата се руши,посещаемостта е никаква,мотореткаджиите/като този същият Георги Андреев,който ходи на Амбарица САМО с моторетка/ напират!Аз мисля,че стига!
Оставете на мира назначените хора,те са в правото си ДА ОПИТАТ да станат хижари.А на ТД "АМБАРИЦА" ще река - да бяхте мислили овреме!!!!!Мандалото хлопна!!!
АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Хей хора безплатен обяд няма Колкото и да се бият в гърдите тия там Георги и Генади едва ли са работили само от патриотизъм Като се има предвид и че двамата хубавци са от упр съвет къде бяха до сега защо не се замислиха по рано за някаква реформа

Анонимен каза...

Не знам колко пъти си ходил на Амбарица,но маркировката беше подновена преди 2 години от Ивайло Колев и Генади Богданов.ТД''Амбарица'' град Троян не е ''Горно стопанство'',за да казва до къде може да бъде изсичана гората.А на хижата може да се ходи кой както си иска: с колело,с мотор,с кон ! Не,че някой е длъжен да ви дава отчет,но е редно да престанете с необоснованите си коментари ! Anonymous,стига с глупостите !

Анонимен каза...

Аз съм следвала маркировката почти всяка година и винаги е била поддържана. Особено след обновяването е по-добра в сравнение с много други хижи в България. Всеки може да ходи с каквото си иска, ако ще и със самолет. Интересно е защо тези момчета са вложили толкова труд, като никой не ги възнаграждава по никакъв начин? Сигурно защото са глупаци, а не патриоти! И нека не забравяме, че това е хижа, а не крайпътен хотел!

Анонимен каза...

очакваме сега тази емилия гатева да построи летището

Анонимен каза...

За не-информираните,професори като вас,миналата година през цяла Стара планина,мина Чешка фирма,която ще прокарва тази есен през Брюксел проект за ремонт на всички хижи в Централна Стара планина.Та ако проекта бъде одобрен,ще има ремонт на хижа Амбарица.А госпожица Гатева явно е разбрала,и това ще бъде ремонта който ще ''прави''.Така,че,хора не се заблуждавайте!Заради това е цялата кавга. От там са и ''парите'' от ''проекти''.Затова е замесен Удев и компания.Това е борбата за ''кокала''.Затова искат да я отнемат от ТД''Амбарица'',за да могат да лапат. :))

Анонимен каза...

ами,то от глупак,до патриот май в днешно време няма голяма разлика..

Анонимен каза...

Аз също чух за този проект за ремонти на всички хижи в централна стара планина. Нищо чудно защо е огромното желание на Гатевата да се докопа до хижата! Ще паднат много парички после...

Анонимен каза...

Ех сладури, ненатрапчивия лукс предлаган от хижите в централен балкан не е по вкуса на голям процент от почиващите, местните трапери да се считат за изключение. Нормалните хора през зимата ходят в Банско и Боровец, Алпите също са актуална дестинация. За лятото има ли смисъл да се коментира?

Анонимен каза...

Ей, старите кучета са се настървили и не пускат кокала.Как ще позволят на едно пале да им измъкне плячката?Нищо ново под слънцето!!!!Все едни и същи са замесени в далаверата.Как не им стигна и срам не ги догони от деянията им?!

Анонимен каза...

аиде пак се превазбудихме

Анонимен каза...

алоо нормалните,дето одите по европата.що дирите тука при селяните.....ей до скоро серехте на две тули...па бърже забраихте бе..

Анонимен каза...

Да са забравили,да са забравили - колко да са забравили? Едва ли повече от колкото ти си забравил правописа.

Анонимен каза...

Той он е тарикат,сере на 3 туули :)

Анонимен каза...

Хаха ! Добре казано,той 124 може би не е забравил правописа,но други хора определено са забравили откъде са тръгнали.Аз не ходя зимата на Банско и Боровец,значи не съм нормален така ли ? Ако всички посетители на тези курорти са токлова ограничени колкото вас,по добре да не съм.Тук не говорим за лукс и т.н., а за хора обичащи планината,като искаш лукс ходи си по луксозните курорти и ни остави нас простите селяни да си обикаляме балканите,сладуране. :))

Анонимен каза...

Запитаите се и защо в статията не пише че Гатева от тези 5 години,година и половина няма да плаща наем.Интересно как стават тези работи.г-н Маринов защо не го е снимал това,и колко е'непристрастен'.Или това е поредния опит да се манипулира общественото мнение.....

Анонимен каза...

Охо то в работата си имало работа,европейски проекти.....гратисни периоди..

Анонимен каза...

Нека да кажем за лъжците тук, че наем ще се плаща и то на троянското дружество, а за чехите и "големите" пари, този проект няма да го има. Но явно кликата която досега ползваще хижата като частна вила, не може да се укроти..

Анонимен каза...

М да, договора го имат всички от дружеството, но май не им изнася :))

Анонимен каза...

г-н Маринов,публикуваите договора да се види че, има 1,5 години гратисен период, а след това е по една минимална работна заплата.А не Гатева да твърди обратното и да видим накрая кои лъже? Скъпа ами той този договор само на тебе ти изнася,затова се дереш толкова.

Анонимен каза...

ТРОЯНЦИ,ми той-Удев,е подарил Амбарица на протежето си-Гатева,продължаваите да и вярвате.

Анонимен каза...

Към 112 - "Добре, че има хора като Генади Богданов и Георги Андреев,които да влагат толкова много усилия и предоставят трудът си безвъзмездно за поддръжката на хижата!"

Ами нека продължат да правят това и с новите стопани, а не да искат "подобаващо посрещане". Тогава няма да им търсим кусур за написаното в този форум!

Анонимен каза...

От Гатева чеп за зеле не става каму ли хижарка.

Анонимен каза...

Кате чета написаното май договора няма да им стигне да си утрие осрания дирник.

Анонимен каза...

Ех, че злоба ех, че чудо :) поревете си, ще ви олекне :))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Айе, можете още, ще поставите рекорд по постове за всички времена:)))))))))))))

Анонимен каза...

То вече се разбра от каква'животоспасяваща' намеса има Амбарица,ама Гатева май има нужда от ЛЕКАРСКА.

Анонимен каза...

Троян ще се затрие!!!Такъв бяс такъв вой такова сране срещу всеки дето иска нещо да направи и да промени жалката троянска действителност..затуй тук ни хипермаркет ни сфетофари ни промяна в администрацията ни футбол нищо.....Тази гатева ще я стъпчат от мъка и злоба че тръгнала да разваля рахатлъка на шепа пияндурници дет си ползват държавната хижа като бащиния........

Анонимен каза...

141, ни бензиностанции като хората, ни инфраструктура, няма спорт, култура, читави интернет доставчици, само две кафенета и един пъб. Грозна картинка.

Анонимен каза...

Ах а той един пъб, да си отчушиш и да си го занесеш в къщи (:

Ама добре се развива историята тук.Тръгнахте от хижата,минахте през политиката,намеси се и футбола,остана и за някоя фуста да прехвърлите и всичко е шест (:

Анонимен каза...

Абе снощи мъндрасах една госпоица от Община скъсах и трътката довечера сме се разбрали пак

Анонимен каза...

Тя (госпоицата) знае ли за това?

Анонимен каза...

Мога ли да попитам;като полицията и областната управа са реагирали мигновено,защо гатева не е на хижата.

Анонимен каза...

Браво на 140-ти,абсолютно си прав,но заради рахатлъка на шепа пияндурници какви по-големи работи са разваляни....Дръж се,Емилия!

Анонимен каза...

Стига сте завиждали и злобели бе нещастници

Анонимен каза...

Това не се отнася за мен - аз съм щастлив!Особено напоследък!

Анонимен каза...

Голямо спокоиствие тука някои явно си е пил хапчетата..

Анонимен каза...

148 - сФетнал си като сФетофар от щастие :)

Анонимен каза...

Е.ах таа Амбарица бе хора 150 коментара-уплаших се от проявения интерес.Тя общината,заводите и младите хора си заминахаот града, вие за една хижа се пенявите че ще я взема другаря Енкин и компания .......дано не елъжа ,защото лъжата е лошо нещо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Жалко племе балканско. Какво ви пречи - Гатева ще прави нещо? Ми да пробва - проба грешка и все пак е по-добре от нищото до сега. Колкото и да плювате по тези млади хора ги подкрепям с две ръце

Анонимен каза...

гатева като толкова се е загрижила за хижата що се не качи толкова години да направи нещо ами чак сега след като плюе по всички и иска да я вземе без пари нали била за каузата...

Анонимен каза...

Ами вземи прочети малко по нагоре,па ще разбереш за какво става дума....за лапане.

Анонимен каза...

Ами тя тоя си тролски вид от лапане ще да го е придобила или от липса на секс май по скоро.

Анонимен каза...

155ти Не е от липса , а от много секс,плаща по 30 лева надница на 5-6 мургави братя роми и е кара кой където намери

Анонимен каза...

то верно че от дончо нищо нестава вижте само как е възпитъл дъщеря си деса а той съмия неизтрезнява на хижата проси от хората алкохол и зимно време им крие брадвата за да немогат хората които са си платили за нощувката да си нацепят дърва и ред ред други то стига само като попитате коя е Деса амбарицата да ви стане ясно за родителите.........

Анонимен каза...

В какво торище живеем!!!

Анонимен каза...

Толкова коментари за една съборетина по средата на нищото, добре че Априлци, Чифлика и Рибарица дърпат платежоспособни туристи, че иначе региона е жив умрял. Безплатен обяд няма!

Анонимен каза...

Призовавам всички пишещи по форумите, да обърнат малко внимание на правописа си.Срамота е да пишеш име с малка буква, да не знаеш кога се използва "и" и кога "й", да бъркаш "А" с "Ъ" и т.н.Факт е, че повечето пишещи тук са ПЪЛНИ неграмотници, а аз лично мнения на неграмотници не чета!
Той не може името да си напише, а тръгнал да философства...Стана малко като да пишеш с лайнян пръст по стената на тоалетна - чете се, ама не е приятно!
Гледам, че и Георги Андреев, и дъщеря му, която се е изявявала във фейсбук страницата на х.Амбарица, пишат еднакво неграмотно.Същото разбира се, се отнася и за поддръжниците на Гатева, така че, хора, ограмотете се и тогава имайте претенции за власт...не като наш'те политици, които ни командват толкова години.

Анонимен каза...

"Толкова коментари за една съборетина по средата на нищото". Този коментар най-добре подчертава ситуацията, а тя е уникално парадоксална... Но поне показва, че "Амбарица" не оставя безразличен никого....

Анонимен каза...

Истината боли нали хахахахахахаха махайте го този алкохолик додето нее запалил хижата тъкмо може да убърне малко внимание на дъщеряси

Анонимен каза...

То като гледам и онова безполовото на 1-ва снимка какво е отекло в главата все едно са го жилили стършелите сигурно и то мята по кило и канче ракиджос.:)
Не че Донча го защитавам даже напротив, ама нямали някой по читав да я върти тая хижа?!

Анонимен каза...

Абе хора, ако всички вие дето пишете в този форум, ако се бяхте качили поне веднъж на х. Амарица аз мисля, че това ще е достатъчно за нейното съществуване. Защо ли си мисля, че тука има 2-3-ма щатни писачи, които защитават старото, отминало време на Енкин и сие....

Анонимен каза...

Минко Акимов, Иван Ненов и компания...Разказаха играта на БТС„ Амбарица „ -Троян. х. Явоворова лъка - без коментар !!!!!! х. Хайдушка песен - без коментар !!! Сега дойде ред и на х. Амбарица, после и Тур.дом в гр.Троян ще бъде БЕЗ КОМЕНТАР !!!!!!!!!!!!!! Кой ли е виновен???? От Емилия какво искат-тя е малка и не си спомня...Но аз си спомням състоянието на обектите в добрите години...Жалко е, а всички се бием в гърдите, че сме БАЛКАНДЖИЙ...!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Хей хора всъщност драскачи не коментираме кой от какъв пол кой колко може да изпие на кого дъщеряму каква е а какво да се направи за Амбарица.

Айларипи каза...

Известни български бизнесмени са притискали представители на Българския туристически съюз (БТС) за приватизация на хижи. Това съобщи вчера на пресконференция изпълнителният секретар на дружеството Венцислав Удев. Той посочи имената на Христо Ковачки, Цеко Минев и Манол Велев.

“През 2006 година чрез заменка приближена до Ковачки фирма е придобила земята под хижа “Мальовица”. Обжалваме в съда, но призовката няма как да стигне до фирмата, защото няма адрес”, коментира Удев.

По негови думи от 1989 година досега са били приватизирани 121 хижи, като в момента БТС разполага с 247 почивни сгради. Той добави, че има заведени над 100 преписки за собствеността на хижите.

“Труд” потърси за коментар хората, които според Удев са оказвали натиск.

“Г-н Ковачки никога не е имал намерение да купува хижи, да ги ремонтира и да ги превръща в модерни почивни бази.

Преди години имаше идея заедно с община Самоков да бъде изграден модерен ски лифт с писти, но кризата забави проекта”, заяви пресаташето на бизнесмена Десислава Филипова. Съпругата на Манол Велев - Весела Лечева, беше с изключен GSM.

Въпросната статия е от 2010 година.Виждаме обичайните заподозрени лица.Играта продължава,и е стигнала и до нашите земи,съответно и до едни общински уши.Сещайте се сами за какво иде реч.

Анонимен каза...

Дончо Калъна е един всъщност нещастен човек.Съжалявам го,но не мога да му помогна.Същото е положението и с Иван Ненов.Времето им изтече безвъзвратно!
Успех,Емилия!

Анонимен каза...

Сашо Данков.Удев и Гатева са в основата на приватизацията на х. Амбарица.

Анонимен каза...

Ква Емилия бе.... смях!!!

Анонимен каза...

Който се смее последен.....
И за никаква приватизация не става дума.За 5 годишен договор,а не доживотен Дончов с право на унаследяване!

Анонимен каза...

Георги Андреев няма лесно да си даде частната вила.Ще я унаследява от Дончо.

Анонимен каза...

Страхувам се,че ще се наложи!А от утре на Амбарица няма и да се пуши!Се ла ви!

Анонимен каза...

Какво става в това дружество Хайдущка песен на Иван Ненов Амбарица на Георги Андреев и сие Тур дома на Валя ами оставете нещо и за туристите.

Нели Генкова каза...

След всичко изписано тук най-после се съгласявам с една мисъл, която прочетох преди време пак в този сайт и която ми се струваше малко маниерна, но, уви, не е. А тя гласеше: Не сме лоши, защото сме бедни, а сме бедни, защото сме лоши.

Анонимен каза...

Най-интересното е,чи тия,които имат най-голям интерес от промяна,си мълчат!Клуба по пещеходен туризъм.

Анонимен каза...

Скоро разбрах, че някой искал да маха Дончо от хижата. Аз ходя там от 4 години и не съм имал никога проблеми с него. Той създава много приятна обстановка в хижата. Е , сега , тези дето искат да им бъде сготвено , да бъдат нахранени , напити , окъпани , начесани , и всячески облекчени, има си такива места. Нека Амбарица остане такава каквато си е , за такива туристи които я ценим такава , каквато е в момента, а ние не сме малко. Тези, които имат апетити към хижата и искат да я превърнат в селска кръчма, няма да прокопсат горе , те със сигурност ще загубят сегашните й привърженици!

Анонимен каза...

Абе що си мислите , че щом на вас не ви харесва хижа Амбарица с Дончо, на всички други не им харесва. Хижата си е супер в това състояние , там е чисто и уютно. Що си мислете че вие сте хората ?!! Искате да я превърнете в хижа Мальовица ли - свърталище на треволяци ! Хижата си работи добре в момента , ходят доста хора и не се оплакват, за разлика от вас. Кой ви дава правото да лъжете незапознатите ,че там е мръсно и не се поддържа добре ! И кво точно смятате да промените там , кое точно има нужда от промяна !? Май искате милионери да ставате го !?

Анонимен каза...

Да за хора които не са ходили може и да се вържат на Гатевата на кампанията.Не е Шератон но е подържано.Дончо може да е пиянка но не е мърда като тази новата ;стопанка'....И за каква разруха говори тая ненормалница,тя нали не се е качвала никога там преди да я изгонят.А иначе ходи навсякъде и разправя колко зле е хижата,аман от болни мозъци....

Анонимен каза...

Дончо може да е всякакъв, но е страхотен хижар! От какви животоспасяващи ремонти има хижата? - Глупости! Това е хижа а не хотел! А още по-малко е частна вила на който и да било!

Анонимен каза...

Много ми е интересно какво значи "Частна вила на Георги Андреев"?! Аз колкото пъти съм го засичал там, винаги е помагал на Дончо-хижарят, за нещо по хижата... Щото нали Дончо "не прави нищо по хижата"

Анонимен каза...

и на мен ми е правило впечатление че винаги е много чисто горе на Амбарица

Анонимен каза...

Само който не е ходил на хижата може да се оплаква от Дончо! Статията е 100% пристрастна към бъдещата разрушителка на хижата Емилия Гатева

Анонимен каза...

Уважеми господин драскач, автор на постовете 178, 179, 180, 181, 182 и 183.Не прави аудиторията на малоумни, като постваш няколко поредни поста с хвалебствия към Дончо.Всички, които ходим по планината, си го знаем какво е магаре и как се отнася с туристите, които не са "негови хора".Достатъчно е да се прочетат достата мнения в планинарските форуми и нещата стават ясни.Масово посетителите на хижата са недоволни от хижаря.Говоря за хора, които не познават Удев, Ненов, Данков, Андреев и Гатева, а обикновени туристи, които са посетили Амбарица,къде сами, къде семейно.Не съм сигурен, че и Гатева е подходяща за тази работа, но със сигурност е в пъти по-добре от Дончо.Искрено се надявам, че най накрая, двадесет и няколко години откакто от Амбарица слезе леля Дана и чичо Гечо(лека му пръст), хижата отново ще възвърне предишното си реноме-символът на Стара Планина.
Успех на новите собственици..и то искрен!

Анонимен каза...

Е.ах таа хижа ,вие за елпром не плакахте толкова бе тъпи полендаци

Анонимен каза...

Е,г-н Енкин,Ненов,Георги Андреев,Генади Миков и всички останали от Управителният съвет на ТД"Амбарица",как ви изглеждат тези постове,кой ли ги пише,те истина ли са?Между другото,пост 177 изненадващо се появи и в сайта Българските планини,касаещ хижа Амбарица!!!!А там напоследък никой нищо не пише.....
Предлагам,ако всичко това по-горе е истина,да свикате апапите и да обявите Дончо за "заслужил хижар на Републиката".После пийте по едно за Бог да прости Амбарица!

Анонимен каза...

А знаете ли че Амбарица е единствената хижа в България която е имала само трима хижари. Трагичното е че 90% от тука пишещите не са и стапвали по никакви хижи,ама пишат ли пишат,кой от кой по големи простотий.НАРОДА е казал:ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА.

Анонимен каза...

Господин 186 , кое му е изненадващото , че писах и в сайта на българските планини, аз често си пиша там. Просто разбрах какво се мъчат да направят някои хора с хижата.Но не мога да търпя топ наглостта на тея новите псевдо-хижари да говорят такива глупости и да настройват хората против хижаря,само защото искат да започват бизнес. Аз нямам никаква изгода от Дончо , ходя там , плащам си и си карам работата.И не мога да търпя лъжите,че дончо гонел туристите, аз съм бил най малко 20 пъти там и такова нещо не се е случвало.

Анонимен каза...

Колега аз ходя на Амбарица от 37 години.Трябва да ви кажа че когато бай Гечо беше хижар имаше железен ред,всички стояха мирно и никои не смееше да гъкне,ее бог да го прости...А сега ревът ли ревът.

Анонимен каза...

Абе 160, всичката сме я фтасали, че правописа ще гледаме , ама така , нали сме по големи католици и от папата. Пак на интересни да се правим

Анонимен каза...

Баси много са натрясках снощи,лошо ми е.

Анонимен каза...

Личи си по малоумните ти коментари...:D

Анонимен каза...

Тая мърла осра най чистата пещера в нашия балкан.Сега иска да осере и хижата.Гатева е мърла и не става за нищо камо ли за хижар.Тая няма работа на хижата.Хижата е за планинари нее за негативни дрисли като Гатева.

Анонимен каза...

Дочух,че в едно близко населено място се търсело клисар.Имало кандидат,да замести стария.Дали тази новина ще предизвика такъв вой ?

Димитров каза...

Я да видим, колко ТРОЯНЦИ ходят на х.Амбарица???
Броят се на пръсти. Говоря за троянци планинари, който поне два уйкенда в месеца са в планината.Тези планинари са отвратени и омерзени от държанието и поведението на Дончо. Сега идва въпроса защо и кой, допусна Дончо да дерибейства на хубавата някога и уютна, НАШАТА
х. Амбарица. Отговора го знаете всички. Това са глупака, пияницата и бруталния Ив. Ненов и неговия гуру, Делянчо Енкин. След като секретар на д-во Амбарица,/вече не си спомням коя година/ д-во Амбарица започна да се движи НАЗАД.Няма клубове по интереси, планинарите се организират по компаний и си живеят самостоятелен живот. Но по-важно е според мен, материалната база. Къде изчезна???? Разбира се въпроса ми е реторичен. И непресветения знае кой окраде имуществото. ИВАН НЕНОВ!!!.
някой потърси ли му отговорност. Ами нали дружеството има председател, управителен съвет и т.н. и т.н.

Анонимен каза...

Нищо няма да се промени на Ижата с идването на Е.Гатева.Ще стане много по зле.Тук намирисва и на мръсника П.Панамски.

Анонимен каза...

Г-н Димитров,Иван и Дончо нямат полезен ход,те ще изгорят при всички случаи,а Енкин ще се измъкне както винаги!Другите ще се разбягат.Така завършват обикновено лъжците и крадците.

Анонимен каза...

ЩО не ходиш на маината си..а.

Анонимен каза...

Край на свърталището на иманярите затова реват тия колибари.

Анонимен каза...

И стига с тези ;нови стопани;,няма такива,и няма да има.

«Най-старите ‹По-стари   1 – 200 от 238   По-нови› Най-новите»

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |