КАНДИДАТИТЕ

* 8 души атакуват кметския пост в Троян, 38 са мераклиите за селски кметове, 191 искат да са общински съветници * 79-годишният бай Георги (БНРП) е доайенът в съветническите листи, тийнейджърката Симона Цочева (БСП) - най-младата, на 18

Местни избори 2011

ОСЕМ СА КАНДИДАТИТЕ за кметския пост в община Троян на тазгодишните Местни избори 2011, чийто първи тур ще се състои на 23 октомври (балотажът е седмица по-късно – на 30 октомври). Бройката на кметските мераклии е същата, като на предишните Местни избори 2007 (също 8) и съизмерима с тази на по-предишните Местни избори 2003, когато 10 души се бореха да седнат в кметското кресло.

ИМЕНАТА НА НАСТОЯЩИТЕ КАНДИДАТ-КМЕТОВЕ са добре известни, но нека ги кажем отново (по реда от списъците на Общинската избирателна комисия): Бойко Пъдарски (местна коалиция „Дясната коалиция”, съставена от ДСБ и ВМРО-БНД), Донка Михайлова (БСП), Пламен Йоргов (БНРП), Илиян Пеевски („Атака”), Ангел Балев (местна коалиция „Избор за Троян” – ВМРО-НИЕ, НДСВ, „Новото време” и ОДС), Красимира Райковска (СДС), Минко Акимов (ГЕРБ) и Стефан Мичев (РЗС). Не му е сега времето да правим анализ на 8-те кандидатури, но не може да не отбележим един очевиден факт – „пренаселеност” на т.нар. дясно или по-точно дясно-център политическо пространство, където са „разположени” 5-ма от претендентите; което е добре дошло за единствения ясно изразен и сериозен ляв кандидат, но пък би могло да е коз при евентуален балотаж.

СЕРИОЗЕН Е И НАПЛИВЪТ към уж не особено удобните кметски постове в 9-те троянски села, с над 350 жители, където ще има кметски избори (останалите 12 малки селища в общината са със статут на кметски наместничества и там селският управник ще се назначава от новоизбрания общински кмет - бел. Т21). Уж не са особено удобни, но явно не е съвсем така – да не забравяме, че освен престиж (пръв на село си е по-добре от втори в града, учи народната мъдрост), означават и твърда заплата с осигуровките и премиите за 4 години напред плюс доста свободно време за други занимания. Общо 38 души ще участват в селските избори, като най-много са кметските мераклии за Бели Осъм – 6; следват Орешак, Голяма Желязна и Дебнево с по 5-ма кандидати, Шипково и Борима – 4-ма, и накрая Врабево, Калейца и Черни Осъм – „едва” по 3-ма. В селската кметска надпревара има любопитни моменти, например извъртане от една партия към друга, специфични агитационни похвати (безплатно цепене на дърва на възрастни съселяни и други подобни) – но това не е нещо ново, имало го е и в предишни кампании и не прави особено впечатление.

ГОЛЯМ, МАКАР И ПО-СЛАБ отколкото през 2003 г. и 2007 г., е и напливът към 29-те съветнически места в троянския местен парламент (Общинския съвет). На общо 191 кандидати от 13 партийни листи им се става общински съветник, което не е нещо необичайно (35 са листите през 2003 г. и 18 листи плюс 4-ма независими кандидати през 2007 г. – бел. Т21); мислим си обаче, че не друго, а съветническата заплата (в досегашния мандат по около 250 лв. чисто на месец) е основният мотив за немалко от кандидатите, но може и да не сме прави.

ВОДАЧИТЕ НА СЪВЕТНИЧЕСКИТЕ ЛИСТИ и подгласниците им са следните: Минко Акимов, Йордан Данков (ГЕРБ); Айнур Кехайова, Захари Велев (ДПС); Дилян Енкин, Донка Михайлова (БСП); Илиян Пеевски, Петя Ковачева-Иванова ("Атака"); Милко Станчев, Мариела Шошкова (ДСБ); Трифон Трифонов, Стефан Мичев (РЗС); Ангел Ангелов, Тончо Камачаров („Партия за хората от народа”); Даниел Сираков, Тотю Христов (ВМРО-БНД); Пеньо Боджаков, Николай Цочев („Българска демократична общност”); Богослава Влаева, Ивелина Илиева (местна коалиция „БЗНС”); Красимира Райковска, Иванка Църова (СДС); Ангел Балев, Петър Яшев (местна коалиция „Избор за Троян”); Веселин Лилов, Пламен Йоргов (БНРП). Най-младият кандидат за общински съветник е 18-годишната Симона Цочева (БСП), а най-възрастният – 79-годишният Георги Георгиев (БНРП).

Т21

103 коментара:

Анонимен каза...

май са само 12 листи или поне толкова сте побликували

Анонимен каза...

Всеки Един Българин Трябва Да Изгледа Това Видео !!

http://www.youtube.com/watch?v=Zp6-9fCj1hs&feature=player_embedded#!

Анонимен каза...

Сега знаем защо няма някоя от големите вериги магазини в Троян . Управителя на СБА е в съветниците на ГЕРБ

Анонимен каза...

Гена, да знаеш, че не се много прав за селските кметове. Защо е тази ирония, не те разбирам?

troyan21 каза...

До №4: Не, няма никаква ирония към селските кметове, познавам много от кандидатите и наистина ги уважавам - за това, как без бюджети, без екип, без подкрепа "отгоре" успяват да свършат много неща (ще дам и конкретен пример със селото, където живее майка ми, Белиш, от мен - поздравления, г-н Радевски!); няма ирония, има закачка, каквато и с всички мераклии за местната власт, това е. За съветническите листи - 12 са, беше допусната техническа грешка.

С уважение - Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

3.Управителя на СБА е в съветниците на ГЕРБ.
Кой беше този съветник?
Да не е този:
http://2.bp.blogspot.com/-cmoVtnxe3A0/TYfLMmye-NI/AAAAAAAAKNQ/lQV27p9_c0Y/s1600/0111%2BIMG_7317.jpg
,който организира конкурси за малолетни със Стоян Стоянов-Златния,:
http://bg-lifestyle.com/video/ekskluzivno_stoian_zlatnia_iskal_da_iznasili_momiche_na_publichno_mqsto.html
и ортака му Митьо Пищова :
http://www.blitz.bg/article/17494

УЖАС!!!!!!!

Анонимен каза...

Е как да подкрепиш тези съветници от ГЕРБ след като в техния състав са хора изнасилвачи на млади момичета и явни спирачки за европейското развитие на Троян - търговски вериги и др. Как да подкрепиш хора, управляващи фирми с неизвестни за нас истински собственици? Как да подкрепиш хора, които не свършиха нищо през предходния мандат, а с бездействието си допринесоха за разрухата на града?Не ги подкрепяйте! Изберете всяка друга листа, но не и тази на ГЕРБ - партия на залез.

Анонимен каза...

Каквато ни общината, такива ни и кандидатите!!! Смях и ужас, с много, ама много малко изключения!

Анонимен каза...

EM/SI: Няма лошо, че има толкова кандидати/конкуренцията е основа на пазарното икономика/ за кмет на община и за кметове на населените места в община Троян. Не подценявам качествата на кандидатите като личности и характери и не желая да ги коментирам. От листата на мераклиите за кмет на община виждам по имената, че горе-долу кандидатите имат понятие за бъдещата си работа. За кандидатите за кметове на населени места виждам хора които изобщо не са наясно за какво става на въпрос. Вярно е, че кмета на селото няма бюджет и ако му се дават пари от бюджета на общината, то той има само предложение за какво да се похарчат представено в общината с протокол от кметският си съвет/обществения съвет, когато е кметски наместник/. Кмета на населеното място е просто един проводник на обществено мнение, но трябва да си отваря очите на четири когато издава удостоверения за наследници, ако не иска да стане клиент на прокуратурата и съда.
Имам едно рационално предложение, което обаче никой кандидат кмет на община няма да иска да приеме. Това е-администативно-финансово ограмотяване на кандидатите за кмет на община което да завърши с тест с оценка на подготвеността му, което да включва знания в: да е запознат с правомощията си разписани в ЗМСМА, чл. 44 и каква е технологията и механизмите на управление на общината-заповеди, констативни протоколи, актове за администативни нарушения, да има обща представа от законите-примерно ЗУТ, ЗОП и съществуващите наредби на общината. , да познава работата на общински съвет и ролята си там, да е запознат със стратегията за развитие на общината-инфраструктора, социална , образователна и т.н. политики/за да може да я промени съгласно изборната си платформа, но и да спази залегналите в нея насоки които се финансират от заварения бюджет и са преходни/, да е запознат с предишният и да е с ясна визия за проекто бюджета си, за да знае приоритетите залегнали в него, да знае принципно кой откъде и как усвоява пари от Еврофондовете-по министерства и управляващ орган, и т.н. За мен кандидат кмета трябва да има тези познания най- малкото за да не поема обещания пред гражданите в предизборният период които няма да може да изпълни. / в момента слушам предизборни обещания които граничат с глупост/. Всичко това пиша и предлагам за да е наясно кандидата с какво се захваща и да работи в интерес на общината и на гражданите и когато седне на кметския стол след изборите не да гледа от стола си умно и да се чуди ква глупост да сътвори, а да запрята ръкави и да работи. Едва ли това което пиша ще се случи, но това е моето виждане за постигане на добри резултати в управлението на една община. Пожелавам успех на кандидатите за кмет на община Троян и кметовете на населени места на изборите.

Анонимен каза...

това не е вярно, кой ви каза, че собственика на СБА е в листа за общински съветник. Преди да пишете се постарайте да разгледате поне листите. Аман от малоумни писачи вече. Ей така се правят клюки в града.

Анонимен каза...

Не собственика на СБА е в листата на ГЕРБ, а неговия слуга - Радо Патката!

Анонимен каза...

Наистина изгледайте видеото, посочено от № 2 - задължително!!!
Тогава се попитайте кой и как "гради България"?
Аман от такива строители!!!
Преди на самовлюбените им викахме "нарциси", сега им викаме "гербери".

Анонимен каза...

Радослав Атанасов все пак е управител, а не собственик малоумници такива и няма нищо общо с ресторант България.Освен това е под номер 28 от 29 ако забелязвате!!!

Анонимен каза...

До номер 7:
Офиса на ПП ГЕРБ Троян работи от 08:00 до след 20:00ч., когато професионалните ангажименти на г-н Атанасов не го възпрепятстват той също е там и можеш лично да го обвиниш в изнасилване.През останалото време винаги се намират по двама-трима "изнасилвачи" в офиса, които ще ти обърнем подобаващо внимание.

Йоан Димитров
МГЕРБ Троян

Анонимен каза...

"Златни ти уста Йоане!!!". Ама нещо бъркаш политиката с меренето на някои мъжки атрибути. То каквато ви полтиката, такива ви и атрибутите. Като няма какво да кажеш, поне замълчи, така хората няма да раберат че и други неща ти липсват...

Л.Д.М - колебаещ се за кого да гласува троянец

Анонимен каза...

№ 12, накрая да не се окаже, че има печатна грешка в израза "Градим България" и че са искали да ни кажат "ГраБим България", което няма да е лошо, имайки в предвид че обикновенно на избори сме като ов-е и не мислим изобщо, камо ли да анализираме!

Анонимен каза...

Лелеееее, ако знаете колко са неграмотни сегашните селски кметове.Съжалявам, че нямам скенер да ви покажа едно писмо на орешашкия кмет.На половин страница писмо имаше 64 граматически грешки и слабо се разбираше в писането му какво иска.И това е кмет.????Има толкова млади образовани хора -безработни.Нека да се назначат такива , а не партиини подлоги, които след 4 години ще агитират отново за тези,които са ги поставили там.То ако сметът ни е пенсионер, такива и ще си назначи- верни пенсионерски или кандидат пенсионери за кметски намесници.Нищо! Той господ си знае работата?

Анонимен каза...

наместник, моля за извинение от 17

Анонимен каза...

Кой е изнасилвач?Я дайте повече информация?

Анонимен каза...

Алооо,Йоанчо,полека бе момче...Толкова си си повервал, че и почваш да заплашваш или на нас така ни се струва?

Анонимен каза...

Да има доста хора, които не са подходящи за Младежката организация на ГЕРБ в Троян. Лично мен даже ме отвръщават. Със сигурност ще гласувам за Минко Акимов, но за общински съветници нека да ме извинят. ПЪЛНА СМЕХОРИЯ!!!

Анонимен каза...

Човека, който е писал 10 коментар е глупав или не може да чете. Абе между управител и собственик на ЦБА май има някаква разлика.

Анонимен каза...

Той въпросния управител на СБА е незнайно също кота и как стана инженер, защото едно време в училище едвам изкарваше горкиу, а сега станал инж.Атанасов...........питам как и кога??????????????

Анонимен каза...

Eee стига сте писали глупости,как станал инженер,едвам изкарал училище и т.н.,не разбрахте ли за толкова години,че в Чалгария не е важно какзв си бил какво си учил и какзв опит за да те изберат на отговорна позиция.Важното е КОГО познаваш в момента и на кого си човек и всичко друго не се взима под внимание.

Лальо арпаджика от Чофлика каза...

Този на снимката дето сочи с показалец,ънкъл Минц ли е? Че май догажда на оная снимка дето първолаците получиха армаган за първио учебен дан.Само дето в у-ще "Иван Хаджийски" текста бил "А ти сакаш ли кебап ба брат?".

Анонимен каза...

"ИМЕНАТА НА НАСТОЯЩИТЕ КАНДИДАТ-КМЕТОВЕ са добре известни", а в малкия град и подвизите им.

dani каза...

Радко е свестен бе малумници какво го обсъждате като искате да сте се кандидатирали и вие не само да се чудите кои да обсъждате тука

дани каза...

мишките в тоя град си оставате мишки само лаят против някои

Анонимен каза...

Ами как да се кандидатираме като нямаме ни висше,ни свише бе душа.А пък коЙто не иска да го обсъждуват,да не се тика у обществению живот.

Анонимен каза...

Нздраве момчури,Бебратов ще оправи работата!

Анонимен каза...

25-ти, мега льохман, може ли така да те наричам? Всъщност ти си такъв и без да се обръщам към теб с льохман :) Като нищо не знаеш заминавай да си режеш дървата за зимата, барем некв афайда да има от теб поне семейството ти. Жалка работа, и утре твоя глас ще има някаква сила?!? Кшмар!!!

Анонимен каза...

5

Анонимен каза...

ГраБим ТРОЯЯН,и на мен да ми падне,ама нема.....поздрави. Всички са от един дол дренки,само азЕ съм честен
кандидат за кимету..от малка партия

Анонимен каза...

31-ви Ай сиктир ле,покемон!Очите ми на куп съббраааа.
Да ти е идвало на ума защо има опция да си редактираш коментара преди да се публикува?Или ти не си намерил грешки в твоя? И ти ще излезеш някое светило с купена диплома,аман от мъпети ...

Анонимен каза...

ДЕСЕебе,дсб супер бойко-киметаааа
Чула жабата, че конете се коват и тя дига крак
хахахахаххахааа
Честита победа на бай Минко трапчана

Анонимен каза...

34-ти, льохмен, нема такава опция. Сбъркал си рейса пич. Иначе верно има пропуски в поста ми, ама де се вика ти светило ли си, кво си ?

Анонимен каза...

До 17 - не е важно кметовете да са грамотни , а по-важно е да са наши хора.Я кмета на Бели Осъм с няккакъв ПУЦ изкара три мандата, ама не можеш му намери една правописна грешка щото не е е написал и един лист.Сега пак се прекарал за кмет на ПП ГЕРБ.Какво като е пенсионер. Той и Акимов е пенсионер ама тамън ще са си дружки в аджилъка, щото на белиосъмеца само той се отдава.

Анонимен каза...

Троян е бил,е, и явно ще бъде по още 4 години управляван от комунисти.Да видим след този мандат,какво ли ще е останало....

Анонимен каза...

Льохмен ... е,мен ли е,ман ли е,заемка ли е,наша дума ли е - иди го разбери.Учена работа ...

Анонимен каза...

По-добре Минча от Бойко,един Бойко ни стига.
А оня поне е трезвен,Пърдарски освен да опърди кметския стол едва ли ще направи нещо друго ...

Анонимен каза...

Мотото му е по-добре известен квартален пиянка,от колкото анонимен алкохолик.

Анонимен каза...

Абе чудя се колко много трябва да си малоумен, че да подкрепиш наш Миня?! Явно има едни 12% от населението дето са непоправимо тъпи и ще гласуват пак със задниците си вместо с главата си. Ама то в този случай явно няма разлика.

Анонимен каза...

ПРОРОК каза: Изборите в Троян ще се спечелят от БСП след балотаж на ІІ тур. Казах. За тези които ще възразят сега, ще им го напомня след изборите. Казах!

Анонимен каза...

Знам единствено, като съвестен гражданин на Троян, че за града по- голяма гибел от избора на Бойко ви Пъдарски, няма как да има. Троянци, вие сте тези, които ще решавате, но внимавайте в избора си, да няма после : Епаааа как ме клецнаха и този път. Мислете с главите си....

Анонимен каза...

Троян бе,е, и ще продължава да бъде бастион на комунизма!
Безработицата ще продължава да нараства, капсуловането буквално ще превърне и последните единици в роби на феодалите.
Беклемето е часта собственост, скоро и ВиК ще стане частно...Не ми се мисли просто.
Който се спасил,спасил!

Един Избягал

Анонимен каза...

ОТ ОБЕД НАСАМ ГЕРБ РАЗДАВА ЗНАМЕНЦА НА МАЛКИТЕ ДЕЦА В ЦЕНТЪРА

Анонимен каза...

Айде бе, Вярно ли? Ай стига бе! Леле срамота, да раздаваш ти значенца. Че иди и ти раздавай като можеш.

Анонимен каза...

Пъдарчето е срам за Троян бре. Баща му надали ще гласува за него. Аз съм му съученик и добре му знам характера и простотията.

Анонимен каза...

А от 22г. БСП раздава кебапчета и бира на центъра!

Анонимен каза...

Здравейте,

Някой дали знае защо преди около месец разринаха улиците в Младост?
До сега разриваха само отделни дупки, като за ремонт, и ги оставяха разкопани, но сега са изринали целия асвалт.

Т21 каза...

Реконструират обходната улица в жк "Младост" по проекта за подобряване на градската среда, който е на обща стойност 4,7 млн. лв. и се финансира с европейски средства по Оперативна програма „Регионално развитие”. По същия проект се работи и в жк "Лъгът"

Анонимен каза...

ПРОРОК каза: Изборите в Троян ще се спечелят от БСП
И без да е пророк човек може да се сети ,че Донка§Енкин са новите градоначалници.Само не знам,защо от центъра нагоре плакатите и рекламни места на всички кандидати без тези на ГЕРБ са изпокъсани и счупени.Дали ще им помогне тази работа според вас?

Анонимен каза...

До 50 ти ,молете се да не загубят ГЕРБ изборите в Троян ,че и вие и тези по кокоши дол ще си останете на това положение до което са стигнали ремонтите до изборите.Нали знаете кои карат влака в БГ и дават кинтите за тези ремонти.

Анонимен каза...

Ако наш Миня спечели пак то Троян ще се превърне в кокоши дол, а ти се притесняваш за някакъв ремонт. Шантава работа...

Анонимен каза...

53-ти....кинтите са от данъците на съвестните граждани от Троян. Не ги дават ГЕРБ, да си имаме уважението, а ? Няма какво да се моля подобни измекяри като ГЕРБ да бъдат отново на власт 4 години в Троян. Ти като искаш се моли.
П.П. http://www.youtube.com/watch?v=7uCXSmjq7GY&feature=related
Ето вижте тука за какво става на въпрос. Сираков не знае каква е разликата от 3000лв и 3млн. лева. не знае какво е общинско дружество, какво е частно. Минята само се пени и си вярва на приказките. Един единствен човек според мен единствено казва нещата такива каквито са, Пеевски, но пък не става за кмет, жалко. Дано новите кандидатури, и новите изненади бъдат приятни!

Анонимен каза...

55-ти...да бюджета на общината от данъци и такси е в размер на 3млн.лв., които стигат точно за една улица като Христо Ботев.По тарифи на червената партия и изпълнителите и като например БКС стигат за Христо Ботев ама до средата.За последните 4 години в общинският бюджет са влези / усвоени свежи 36млн.лева от структурните еврофондове!Съпостави го с 3млн!Общината освен морските общини, Пловдив и София е само зад Ботевград по кредитен рейтинг.Далеч сме пред общини като Хасково,Плевен,Видин които са със запорирани сметки и са дадени на ЧСИ.И не ми излизай с популизма за кредита на общината, защото само крайно некомпетентен човек, който и хал-хабер си няма от усвояване на евросредства може да се хване за това.Не мисля и да обяснявам, който има капацитет и желание сам може да се информира за процедурите.

Дечо Пора

Анонимен каза...

Пор ли си, мекотело ли си не те знам. Но явно и ти се правиш на това, което самият ти знаеш, че не си :) За участие по Европейски проекти, общината първо не плаща цялата сума! Второ парите за участие се взимат от общинска банка например като заем. Едва след реализирането на проекта, едва тогава се изплащат останалата част и съответно те се връщат на банката. Това с какви пари оперира общината не мисля, че е тайна за никой. Камоли за ,, разбирач" като теб. Парите са от местни данъци и от заеми от банката. Нека не забравяме все пак, че община Троян според последна информация е на 14-то място по дългове в България. Вземи сега блажното си парцалче и върви да замазваш някаде другаде хорските очи. Сполаем ти !

Анонимен каза...

към 51. А знаете ли, че благодарение на "качественото управление на европроектите" троянският данъкоплатец ще бъде ощетен само по един проект с 3 600 000 лева!!!!!!! Браво на управляващата партия герб и всичките и съюзниц (подлизурковци):одс,дсб,вмро,ндсв,ново време и нам си други временни явления!!

Анонимен каза...

Доста неадекватно изказване.Такива ги разправяй на Боня Бошняка от Уйовското.

Троянци бъдете разумни не се подлъгвайте от популисти!

Анонимен каза...

Ехооо 57-ми...
Теоретично си прав. Ама в нито един европроект не е казано, че на 100% ще се палти. За да си получи парите общината трябва малко да се потруди и да спазва едни изисквания. Та в тоя ред на мисли май нещо едни хорица кметски са поскабаатили и едни 3 600 000 млн няма да се признаят, което значи, че са за сметка на троянския данъкоплатец.

Анонимен каза...

До преди три, четири сесии на общинския съвет гореспоменатите абревиатури лижеха г..а на кмета, а след това започнаха да го критикуват, станаха опозиция. Да защото наближават избори. До 23.10.11 г. ще се борят яко за кокала и един ден след 23.10.11 г. отново ще станат послушни кученца и ще подписват споразумения и договори защото ще искат, я да станат отново претседатели на о.с., я зам. кмет и/или нещо подобно!!! Дано троянците са се събудили от 4-годишния сън. В противн случай ще заспят за вечно.

Анонимен каза...

троянци гласуват винаги против и после се вайкат

Анонимен каза...

59-ти ти май много не си в час, дали падаш от марс. това са 3 600 000 лева не някакви си 3 лева и шестдесет стотинки

Анонимен каза...

По тоз проект 3 600 000, по онзи още толкова и ето ти технически фалит на Общината

Анонимен каза...

От номер n+1: Скъпи съселяни някой се наричате и "граждани", а "бе" както искаите се именуваите. Аз си живея добре в това населено място, имам от къде да си купя хляб, както и къде да си заредя колата. Големия въпрос е за повечето живущи с какви възможности сме . За мен няма абселютно никакво заначение кой ще седне на кметския стол. Нямам никаква представа от финасиране на европроекти, както и не мисля да ги финансирам с лични средства. Ако човек не е откраднал, не може и един курник да направи без кредит. Нима някой иска общината да открадне(от високи данъци) та да стане нещо на яве. Вярно е че следващият мандат ще изплаща, но и предишния остави главници. Не трябва да се оплюват кандитатие. Те са достоини хора като нас и всеки заслужава уважение. Все пак мястото е ендо и се надявам да изберем заедно с Вас достоен градоначалник.

Анонимен каза...

Мега глупоста за деня аз присъждам на Мариела Шошкова! Честито! Да си платиш да публикуват биографията ти, и някакви твои размишления, и да забраниш публикуването на коментарите, защото знаеш какви ще са отзивите. Направо съм се попикал от смях, то бива бива глупост, ама това направо ,, цепи мрака" !

Анонимен каза...

Благодаря на всички, които взеха отношение по п.50, но все пак по-важно е защо след като изринаха асвалта преди повече от месец, повече нищо не се прави, както впрочем се процедираше през последните години с дупките в квартала. В резултат на това дупките ставаха все по-дълбоки и все-големи. А сега вече всичко е една огромна яма, която се пълни с вода и кал и става все по-трудно проходима.
НЕ ми стана много ясно предложението на п.53. Да се моля да останат гробарите, за си остане и ямата в Младост ли ми предлагате, така, както си стояха и растяха дупките през целия им мандат?

Анонимен каза...

Интересни тези развива и г-н Дечо Пора в п.56. За някакви съпоставки на някакви 3 млн. и други 36 млн. лв. И понеже намеси и ул. Хр. Ботев аз си правя следната съпоставка.
Като тръгна от санаториума по "Хр. Ботев" стигам до центъра. Там се смениха кметовете. От центъра нагоре ремонта продължи при Акимов. Та който е минавал по ул. Хр. Ботев може лесно да направи съпоставката между двата мандата, кой какво и как е построил. А пък че при единия са "усвоени" 3 млн., а при другия "усвоените" са 36 млн. не знам как точно топли троянци (за "усвоителите" мисля, че ми е ясно). Аз може би не съм достатъчно стар, може някога да е било и по-зле, но поне аз не помня такава разруха в града ни през последните 40-50 г.

Анонимен каза...

65-ти. Не говори за достойнство, след като твоето се изразява в това да си купиш хляб и да напълниш колата си.Не съзнаваш, че това е падение, а не достойнство.Не си позволявай да даваш мнение.

Анонимен каза...

56, обявил се "Пора".Освен на пор, миришеш и на неосведоменост.Четирите милиона, които Минко взе за "водния цикъл" никога няма да се върнат. Те покриват прегрешенията и кражбите му. Да, Министерствата възстановяват парите, изразходвани от общината, но това става след месец, след два, нека бъде след година. Ама този кредит е взет за 10 години и изобщо не е свързан с връщане. Повтарям - това е загуба за общинския бюджет.

Анонимен каза...

Мега глупаво,според мен,е това,което ти,66-ти,си направил-да се напикаеш от смях,когато единственият общински съветник,запазил достойнството си в този умрял в кожата си общински съвет,придатък на кмет,запушил входа и оставил свободен само изхода на хубавият ни някога град!И какво ни остава - хората напускат,търсят си поминък и щастие другаде.Абсолютно права е Шошкова-град,останал без ресурс от личности,това е резултатът.Град,попаднал в лапите на двама-трима местни тарикати,представящи се за"бизнесмени" и с шарен ресторант на мегдана за организиране на чалга-партита и "конкурси за красота" за изрусени дечурлига и дърти перверзни пергиши с ланци!
А дали това не е била крайната цел?
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

"...единственият общински съветник,запазил достойнството си в този умрял в кожата си общински съвет..."
71-ви, известно ли ти е, че тази светла личност, преди да хване Милко Станчев за ракета-носител, е молила по други партии да я вземат за общински съветник? Това определено показва достойнство, морал и каквото там се сетиш от празните клишета.

Анонимен каза...

Не,72-ри,не ми е известно нищо такова!Ако на теб ти е известно,защо не напишеш кои партии и кога е молила и да си напишеш името.По-истински ще бъде,някак си,а и за пред съдът ще е по-удобно.....Хубаво ще бъде и свидетели да си подготвиш-Кольо Кацаров,Сашо Данков или който там прецениш.И Ачо Балев,ако е кандидатствала във ВМРО,Пламен Йоргов,Пеевски ,Цветелин Кънчев-той има ли организация на Балабанския завой?
Как беше онова.....пък ти доказвай после,че нямаш сестра,а?
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Дудевска в едни по-стари времена, не беше ли член(или членка)на една друга партия?А сега позиционира от некролога на ГЕРБ...И тя ще гради Троян!

Анонимен каза...

ФОРУМЦИ,БРАТЯ И СЕСТРИ ПО ПИСАНЕ!ОТ СЪРЦЕ ВИ МОЛЯ,АКО ИМА ОТ ВАС СПЕЦИАЛИСТИ ПО ПЪТНО СТРОИТЕЛСТВО ИЛИ ТАМ ПОДОБНИ УМЕНИЯ, КОИТО ИМАТ ОТНОШЕНИЕ ПО РЕКОНСТРУКЦИИТЕ НА ТРОЯНСКИТЕ УЛИЦИ НЕКА МЕ СВЕТНАТ ЩОТО МЕ МЪЧАТ ЕДНИ ВЪПРОСИ ОТКАТО СЕ СТРОЯТ НОВИТЕ ОСТОРВИ ЗА КРЪГОВОТО ДВИЖЕНИЕ:
Питам, ама много питам и искам отговор:
1.Защо се бутна построения остров на кръстовището и на негово място се направи по- голям?
2.Защо до него се лепна още един още по-голям?
3.ЗАЩО В МОМЕНТА СЕ СТРОИ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ?НИЕ ПО ОСТРОВИТЕ ЛИ ЩЕ ХОДИМ ИЛИ ЩЕ СИ ПАРКИРАМЕ ТАМ КОЛИТЕ, КАКТО ГО БЕШЕ НАПРАВИЛ ЕДИН ШОП?
4.ЗАЩО СЕ НАПРАВИ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ТРОТОАР ПРЕД ЦВЕТАРИТЕ И СЕ ОТНЕ ОТ ПЪТНОТО ПРОСТРАНСТВО?
5.Защо се направи по-голям тротоар и отне от пътното пространство при десния завой към т.н. кино?
6.Теснотията на уличното платно стана толкова голямя, че по нея могат да минават само леки коли ,каруци и детски колички?
7.Защо оставиха онези два павилиона в градинката, за да пречат на видимостта от дясно/Тези павилиони,които са от 50 години, само ги пребоидисаха и то пак в зелено ,за да може заобикалящата ги зеленина за прикрива грозотията им.
8.Някой мина ли тази сутрин на пазара ,за да види каква бъркотия е, и не се мярка никакъв полицай да въдвори някакъв ред - майки с детски колички, баби, дядовци, селски граждани, коли, автобуси,камиони със строителни материали, които се разтоварват точно по това време, работници, инструменти - е гати ужаса!!!!Заповедтта на градоначаника е:Полицията да незакача хората, да не ги дразни, че избори идват!!!!!
МОЛЯ ДА МЕ СВЕТНИТЕ КОМПЕТЕНТНО, ЗАЩО ТРЯБВА ТЕЗИ ОСТРОВИ ДА СА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ И ИЛИЧНОТО ПЛАТНО ТОЛКОВА ТЯСНО ПРИ УВЕЛИЧАВАЩОТО СЕ ПЪТНО ДВИЖЕНИЕ.НЯКОЙ ЩЕ МИСЛИ ЛИ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ ЗА БЪДЕЩИТЕ 20-30 ГОДИНИ.ЕНКИН ПЛАТИ 48000 ЛЕВА ЗА КРЪСТОВИЩЕ, КОЕТО ТРаЯ 4 ГОДИНИ, СЛЕДВАЩИЯ КМЕТ ОТНОВО ЛИ ЩЕ БУТА ТОВА ЗА ТРОЙНО ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА.КАКВО СТАВА В ТАЗИ ОБЩИНА?.КОГА ЩЕ СЕ НАПРАВИ НЕЩО СВЯСТНО? ПРЕДСТОИ ГРАЖДАНСКО ФОРМИРОВАНИЕ ДА ПОИСКА СМЕТКА НА РАЗТОЧИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИ СРЕДСТВА ЧРЕЗ СЪДА.НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ.

Анонимен каза...

Ай-с-ссс-пссс
Ти верно се вземаш много насериозно. Не ми разправяй каква е Мариела Шошкова, защото определено имам някакво пряко наблюдение над нея. Не ми обяснявай какъв стойностен човек е , ок? Ако е успяла да заблуди теб, едва ли би могла да заблуди мен, и останалите. Като галеристка, видяхме колко може, нека не се правим на шутове, става ли ? И пак казвам, ако е толкова стойностен човек, колкото ти смяташ, щеше ли да си плаща за да й четем глупостите? И не е ли редно някой друг да напише нещо за нея, в смисъл някой длруг да я похвали. Не е ли жалко да си плащаш да ти публикуват нещата, в които се рекламираш и хвалиш ?

Анонимен каза...

"Като галеристка, видяхме колко може, нека не се правим на шутове, става ли ?"

Тчшшшш,алоууу братчед, я ми разтълкувай тъз велика мисъл, видно е че си вещ в галерийното изкуство!
А,и за последните 20 (двадесет) години, ти колко пъти влезна в галерията?Назови ми имената на поне 3 изложби, които си посетил!

Анонимен каза...

ЕЙ,76-ти,приятелю,аз съм АЙса и за добро или лошо - всички във форума ме познават!Чак толкова на сериозно не се вземам-и това всички го знаят,щото да ме виждаш някъде кандидат за кмет или директор на водопад?Аз съм,общо взето несериозен човек,волнодумец,а това са сериозни неща,искат мълчание...Възможно е да тъна в заблуди-ами вземи ги разсей,де,светни ме,дето се вика!По-горе ти обясних как.
АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Познават те Айс, и тук и в реалния свят.
А анонимни мишоци като този,пратени от Акимова да се опитват да чернят , остават такива во веки....

Андрешко от Патрешко

troyan21 каза...

Уточнение от ОИК- Троян

Кандидатските листи за общински съветници в кампания Местни избори 2011 в община Троян са 13 (тринадесет); в публикацията в Т21 беше изпусната една от листите и затова първоначално обявихме неточната бройка 12.

Т21

Анонимен каза...

"И пак казвам, ако е толкова стойностен човек, колкото ти смяташ, щеше ли да си плаща за да й четем глупостите? И не е ли редно някой друг да напише нещо за нея, в смисъл някой длруг да я похвали. Не е ли жалко да си плащаш да ти публикуват нещата, в които се рекламираш и хвалиш ?"
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Анонимен каза...

Е,разбира се,81-ви,че е по -хубаво да ти плаща ГЕРБ и Акимов ,но не вярвам да е за дълго!

Анонимен каза...

75ти няма да има кой да ти отговори и не се чудиш само ти и не само там където си описал са такива нещата.Същото стеснение на улиците е навсякъде където се прави ремонт на улиците.В квартал лъгът е още по зле,6 метра улици и по 7/8 метра тротоари без абсолютно никакви места за паркиране и спиране.Всички коли вече са по тротоарите.Очаква се след изборите да пуснат общинските и полицейски копой с карнетките и да ги застъпят с актовете.Тотални малоумници са тези които са правили проектите.Обиколил съм Европа в такива тесни градове никъде не съм виждал по големи тротоари от 1.50 и навсякъде почти имаш право да спираш в ляво и дясно и пак има място да се разминават колите.Тук нас с колите ни заклаха отвсякъде с тези тесни нови улици и широооооооооки тротоари по които никои почти не минава.Адът със спирането и паркирането е във целия град и не ми се мисли ако не дай се боже се разрастне градът и се увеличат колите ще се избият хората с катаджиите,ако решят да въвеждат РЕД НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО СЕ СПИРА НЕПРАВИЛНО,ЗАЩОТО СЕГА Е ИЗБИРАТЕЛНО!!!!.Абсолютна малоумщина е цялата организация на движението в Троян.

Анонимен каза...

Абе кажете защо са тези стеснявания на пътните платна в Лъгът и навсякъде май има няква далавера в тая работа...

Ма(га)решки каза...

до 84.Елементарно Уотсън !!! От тротоарите повече и по лесно може да се открадне,демек келепира е там .За в бъдеще,някой ако иска да си сложи некоя кемпа на тротоара ,само требе да бутне рушветче на некой общински и готово. Асфалта е по скъп дефакто и повече требе да се изръсят управляващите в момента,за да имитират дейност преди изборите.

Ш.Х.

малка мишка от По-пишка каза...

Тая Пльошкова няма кво да ми я рекламирате,надула се жабата и почнала да кряка колко била велика.А Андрешко на мишока,да му яде артишока.

Анонимен каза...

86-ти, тъпак !
За разлика от много други мишоци в ОБС, Шошкова й стиска да говори.
Я питай примерно Красимира Райковска, колко пъти като опозиция гласува "ПРОТИВ"?
Освен нея и Даниел Сираков, досегашния ОБС е пълен с анонимни мишоци изпълняващи лични цели, и им е през оная работа за Троян!

Анонимен каза...

Смехурковци! Тези двамата освен за себе си, за друго не мислят. Само от време на време хвърлят по някой фишек за глумците които са склонни да се ловят на бастун. Ей, голямо нямане е щом сме опрели до Шошкова и Сираков!

Анонимен каза...

Бактън...бактън...

Misis N каза...

Бях в храма.И Те бяха там.Всичките кандидати.
Показаха ни се .Не в навалицата, а на лични места.Сигурно си мислят, че им се полагат.Съмнявам се някога да са сложили и левче в дискоса, съмнявам се дали знаят поне "Отче наш".Почти съм сигурна, че по-скъпа им е алената петолъчка, отколкото кръстът.Държат се като богоизбрани.След няколко дни ще си Ги изберем да ни водят.Накъде...???

Кофе Бобоне каза...

87-ми като ти е толко драга,оти не вземете да се земете с нея ва? Оръфляк ;-)

Анонимен каза...

90-ти. Напълно съм съгласен с вас. НО! НО ! Прекалено сте крайна. Няма да казвам, кой от кандидатите не влиза в това число, и знае много повече молитви и е с пъти повече християнин от вас, защото ще стане като реклама. Идеята е друга, не съдете всички под един знаменател. Най- лошо е човек да вярва, че единствената истина е неговата! Успех на изборите и на вас, и дано все пак добротата надделее над прекомерния ви скептицизъм!

Анонимен каза...

Форумът прелива от изящна словесност и това ме изпълва с оптимизъм.Както и страхотните кадрови попадения на Външно министерство - новият почетен консул на България за Каталуния и Арагон,ерудитът-полиглот и корифей на попържните и простотиите на едро Христо Стоичков!Та се сетих за легендарното му посещение в неназовано,но доста квалитетно западноевропейско заведение.От вратата,на висок глас,в типичният си изящен стил той изревал към младата и симпатична сервитьорка:
-Ей ти!!!
И,разбира се,веднага бил обслужен!Донесли му .......осем/8/ чая....
Какви ли още изненади ни очакват?
Конгречулейшънс,дженеръл! И бонжуар!
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Ай сиктир бе,циганин!

Анонимен каза...

До 93-ти. И при мен оптимизма прилива. Снощи доиде и бившия Дядо Господ....И него си го спомням с... , ама ще ми разкажеш, как раните си ...

Анонимен каза...

Днес е 15 октомври.Хората се пробуждат .В българия(с малка буква) има ли "възмутени"???...май,че няма......Ганчо е доволен,въпреки,че не живее а съществува.....много "Ганчовци" има в българия(с малка буква).....живуркат си и се карат кой е по-добър,калфата или плевнята.От Мадрид до Ню Йорк протести са свикани в 719 града в 71 страни, съобщава сайтът 15october.net, разчитайки на широко разпространения чрез социалните мрежи свой лозунг "Единни за световна промяна".Всяка система, която позволява на необразовани хора с малък интелектуален багаж да заемат високи ръководни постове е обречена на криза и провал!
А при нас в България, кога ще се събудим?
Ние сме с най-скъпите кредити и с най-ниските заплати!
Случайно ли е това?
Или е закономерност. Разбира се овчедушните българи са доволни от положението си и протестите не ги касаят.
Тихо да не се събудят българите.........добре си спинкат,нищо,че са унижавани и гладни.Важно е политиците,банкерите и "бизнесмените" да лапат.
Зад левите стоят десните... ВСИЧКО Е ИГРА НА ЧИФУТИТЕ и за такива балъци, които да заблуждават поради заблудеността си! Сега герберастите ще ни подплашат,че ще стане като в Гърция ако не слушкаме боко и цоко.

https://www.facebook.com/15octobernet?sk=info#!/15octobernet?sk=info

Анонимен каза...

И големият парадокс днес е ,че Най големи антикомунисти се оказаха самите комунисти!!!!!
След разпадането на соц. Лагера се наруши едно равновесие в природата и историята на човечеството. След голямата еуфория , спокойно можем вече да се направи равносметка ,че губещи са работническата класа и хората на наемния труд в целия свят.Това тепърва , ще се осъзнава все повече и повече. САЩ са първата държава ,която наистина вече "съжалява" за това, което направи президента Рейгън. Причината е , че Руската мафия или КГБ завладя и вече притежава огромни капитали, никой вече не знае колко и какво притежават Руснаците в САЩ,а и не само там.

Анонимен каза...

Misis N, за съжаление си много права. Много, но не съвсем. Бедата е, че наистина от тези (преброих 3-ма), които баха на "лични" места в храма, нито един не е вярващ. Делата им говорят за това. По-достойно е поведението на друг един от кандидатите, който поне, бидейки атеист, не си направи труда да посети църквата на празника. Не че това ми харесва, но поне не дава фалшиви позивини. И той си има своите фенове- атеисти. Да пази Бог града ни от хора, които реално нямат никакво верую, освен личното благоденствие!

Мisis N каза...

Всяка сутрин около 7 часа има предизборен блок по Националното радио.И всяка сутрин проф. Стефан Данаилов със сърцераздирателен глас ни споделя колко се срамува.И аз се срамувам!От неграмотен професор, който пише "збогом" и който сам се предлага на властта.Срамувам се от бесрамието на политиците от всички партии, управлявали досега.Унизително е как ни разказват какво се е случило, сякаш през това време сме били на някаква космическа екскурзия.
За такива хора турците имат една дума- гьонсурат.

Misis N каза...

Извинете за грешката в думата" безсрамие"!

Анонимен каза...

Ей, кандидатите, сега ми се наложи да мина от Пловдив за Троян през София, щото Беклемето е затворено. Не знам дали сте тъпи мишки всичките, ама нещо можехте да обещаете по този проблем. Преди година, когато ловешкия депутат Гумнеров пита Плевнелиев за изграждането на снегозащитни съоръжения на Беклемето, всички мълчахте като партизани на разпит. И Минко и другите. А сега искате да гласувам за вас. Нищо не става от вас, ей....

Анонимен каза...

101, ще се наложи още дълги години да минаваш "направо" от Пловдив за Трроян, я през София, я през Габрово, а може и по-направо, през Сливен, Котел, или Несебър даже, ако имаш средства изобщо да пътуваш или за да избегнеш таксите по новите магистрали. Та, така че, свиквай бързо, нищо друго не остава!
Нали ги виждаш, че ги интересува само собственото им благополучие, а когато им се постави конкретен въпрос, казват - "криза е" и започват незабавно и неуморно да преливат безспир, като "перпетум мобиле" от девет дола вода в десети, за да ти докажат как това което искаме всички, няма как да стане на този етап и да ни убеждават, как след някой друг мандат, ако ги изберем разбира се, ще може да си помислят и да започнат да Т Ъ Р С Я Т възможност за намиране на финансови средства.
И вие всички тук продължавате да се питате за кой да гласуваме? Ами, аз не припознавам никого от тях!Само след два месеца ще се убедите в това! Системата е безотказна, като сме такива овце!
А нали виждате и вие, че тук пишем не повече от десетина петнайсет души, а мнения колкото щеш. Сбъркана работа!!!!

Анонимен каза...

За бога хора не гласувайте за Герб! Вижте им избора за общински съветници- да там ли стигнахте да избирате най-големите утрепки

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |