Шокиращо начало, биха ни юношите на „Славия“

* „Чавдар“, изненадващо за всички запознати със ситуацията в групата, се издъни тежко, и то срещу новака, считан за аутсайдер – 87:82 * На 20 октомври посрещаме „Видабаскет“ – и нека първата загуба да е последна!

Стефан Генков
Баскетбол, „А“ РБГ, Сезон 2019/2020
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
КАКВА я мислехме, каква стана!? Въпреки анонсираната от мен теза (виж „Започва се“ – бел. авт.), че нашият „Чавдар“ ще е водещ фактор в първенството на мъжката „А“ РБГ през този сезон, още с първия мач бях жестоко опроверган. В неделя, 13 октомври, „Чавдар“, изненадващо за всички запознати със ситуацията в групата, се издъни тежко като гост, 87:82, и то срещу новака, считан за аутсайдер – „Славия“ (София). Изглежда обаче, че  щабът на славистите е добре комплектуван, разполага с нужната информация и отборът не смята да бъде опитно зайче в първенството.

В ПОСЛЕДНИЯ момент към голобрадия юношески състав славистите са привлекли три много силни попълнения – 40-годишният Иван Тилев (наричах го бай Иван, когато играеше за „Чавдар“, лъчезарен и авторитетен дългуч), както и Петър Христов от „Черно море“ и Кристиян Георгиев от „Атлетик“. Гледах мача по интернет и трябва да отбележа, че срещу тези трима играчи нямахме алтернатива, както и срещу юношата на гостите Цветомир Акимов. В същото време в нашия отбор единствено Станислав Славейков (21 точки) и донякъде новите Дамян Стоянов (15 т.), Георги Дамянов (12 т.) и Тодор Колев (11 т.) личеше, че са водили самоподготовко и стояха що-годе прилично на терена. Останалите во главе със считания за лидер Антон Диков не бяха на ниво. С две думи - разочароващо начало. А Магьосника Диков (треьорът на „чавдарци“ Лъчезар Диков) не успя с магията срещу колежката си Гиргина Скерлатова, която в решителната последна четвърт извади по-точната стратегия, подсигурила победата на „Славия“. В другите мачове ЦСКА (юношески състав) победи във Видин „Видабаскет“ с 69:61, а „Шумен“ безапелационно надигра „Рилски спортист 2“ с 102:78. На 20 октомври „Чавдар“ посреща „Видабаскет“.
***

Залата бе препълнена на мачовете на момчетата (14 г., 16 г.) на „Чавдар“ с ЦСКА, 12 октомври
Сред публиката бе и министър Красен Кралев (вторият отляво)
В СЪБОТА, 12 октомври, в Троян се играха и два мача от елитните дивизии „Запад“ за отборите до 14 и до 16 години. Противници на „Чавдар“ бяха съставите на ЦСКА (София). Самият факт, че се играе срещу такива маркови тимове, е повод за уважение и признание към троянския баскетбол. Вярно, момчетата ни паднаха и в двата мача, но почетно и показаха игра като равен с равен. Съгласете се, че не е все едно да паднеш от ЦСКА и да паднеш от село Галата (по футбол, за първенство в „А“ Окръжна група). Има голяма разлика, нали; и навява тъжни спомени за някогашния славен троянски футболен отбор... Интересен момент от празника на баскетбола, който сътвориха младите троянски баскетболисти и гостите от ЦСКА пред препълнената троянска заличка, бе и присъствието на спортния министър Красен Кралев, придружаван от депутата и кандидат за кмет Иван Миховски и председателя на Общинския съвет инж. Петко Пенков. Те поздравиха младите баскетболисти, снимаха се с тях, както му е реда и им пожелаха успех в спорта. В разговори с граждани отново се повдигна въпроса с крещящата необходимост от нова спортна зала и отново имаше обещания от най-високо ниво. Изборите ще минат и ще заминат – пък дали новата зала ще я бъде, ще видим?
***
И ТАКА – до срещата на мъжкия ни тим на 20 октомври у дома срещу „Видабаскет“. И нека първата загуба да е последна!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
     сезон 2019/20 г. 

Още по темата: 
     сезон 2018/19 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |