Истината за Хляба

* Очаквайте отговори на въпросите: Откъде идва Хляба? Кой го е създал? Вярно ли е, че Хляба е в основата на изобретяването на парите? Защо в Рим има обелиск на Пекаря? Защо тъмните векове са наричат така? Кой и къде създава Министерство на Хляба?

Георги Лефтеров
Предстоящо Беседа

ПИТАТ ме: „Майсторе, какво толкова ще разказваш на твоите лекции-беседи? Не е ли по добре да покажеш своето майсторство?“. Ех, приятели! Всеки ден показвам своето майсторство в Пекарната си. Всяко занимание, всеки занаят, си има своето начало. За да се решите да станете Пекар, не стига само желание. Нужно е да имате знания, чувства и най-накрая – умения.

ПО ВРЕМЕ на своите беседи отварям само вратата към знанията. Откъде идва Хляба? Кой го е създал? Защо ли? Как той променя обществото? Защо в различните страни той е виновен за тяхното развитие? Вярно ли е, че Хляба е в основата на изобретяването на парите? Защо в Рим има обелиск на Пекаря? Защо тъмните векове са наричат така? Защо в цяла Европа има толкова много крепости? Защо по време на Ренесанса, числеността на армията е свързана с Хляба? Кой и къде създава Министерство на Хляба? И много други въпроси, като: Хляб и лечение? Хляба в религията? Хляба в магията? Хляба в космоса?

СТАНА ли Ви интересно? В новото време хлябът е като салфетка на масата... Загубил е уважението, което е имал. И именно с моите беседи се старая да Ви дам повече информация, защото когато знаете повече за Хляба, ще почнете да го уважавате, а значи ще го и обичате!

Майстора (Георги Левферов)*

Беседа на тема „Искате истината за Хляба, ето, получете я!“24 октомври 2019 г. от 17:30 ч. в Информационно-културен център, Троян. Заповядайте, вход свободен! Дошлите на беседата ще имат възможността да опитат няколко вида хляб по рецепти от 1937 г.

* Бел. ред. Майстора (Георги Лефтеров) е варненец, но живее в Пловдив и е майстор хлебар трето поколение. Един от създателите на проекта „Къщата на Пекаря“ в Стария Пловдив и собственик на малка, но много популярна фамилна Пекарна. „Продължавам по пътя на Хляба (и) с обучения и нови книги“, споделя в профила си във фейсбук Майстора.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |