Загубихме в Шумен, решителен ще е третият мач у дома

* „Академик София 2“, „Черноморец“ (Бургас) и  ИУ (Варна) са на полуфинал, нашият „Чавдар“ – още не 

Стефан Генков
Баскетбол, „А“ РБГ, Плейофи

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ИЗИГРАХА се вторите плейофни мачове от четвъртфиналите на мъжката „А“ РБГ (31 март, неделя). И както се очакваше, изненади нямаше и фаворитите взеха своето. „Академик София 2“ победи и във втората среща „Шампион 2006“ (които играят с юношите си) с категоричното 103:66, варненският ИУ вече в пълен състав надигра и в София „Атлетик“, също повече от убедително – 90:70, „Черноморец“ (Бургас) макар и малко колебливо в началото накрая триумфира в Самоков срещу „Рилски спортист 2“ с 86:64 .

САМО нашият „Чавдар“ от фаворитите загуби при гостуването на „Шумен“ с 63:72, което не е нещо неочаквано и необичайно – защото въпреки че печелим всички мачове като домакини срещу шуменци, те също ни бият често в у дома си. След домакинския ни мач в петък попитах симпатичния и много силен играч на гостите Антон Диков: „Като ви гледам как сте натренирани, би трябвало да ни смачкате, а вие пак паднахте?“. „Късмет, късметът е с вас!“, бе отговорът му. Ще видим дали късметът е причината в следващия мач в Троян тази седмица. Но съм сигурен, че стратегията на Магьосника Диков отново ще е по-печеливша от тази на колегата му Звонко Папак - сръбския наставник на „Шумен“, и „Чавдар“ (Троян) ще бъде на полуфиналите.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

 Още по темата: 
     сезон 2018/19 г.
     сезон 2017/18 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |