Традицията е спазена, „Чавдар“ отново би „Шумен“

* Истински трилър с продължение и 113:109 за нашите; изводът – баскетболът е интелигентна игра и това, което прави главата, не може да го направят ръката и краката * Лъчезар Диков за пореден път унизи сръбския наставник на гостите Звонко Папак

Героят на мача Ивайло Вучков
Баскетбол, „А“ РБГ, Плейофи

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

МНОГОКРАТНО съм казвал, че в 65-годишната история на троянския баскетбол мъжкият ни отбор никога не е губил домакински мач срещу отбора на Шумен. И тази вечер, петък, 29 март, в първи мач от плейофната надпревара традицията бе спазена. В истински трилър с продължение „Чавдар“ отново пречупи „Шумен“, побеждавайки го с 113:109. В препълнената троянска зала двата отбора изнесоха здрав, атрактивен и както личи от резултата, много резултатен двубой.

ПОЛУВРЕМЕТО премина под диктовката на шуменци, а „Чавдар“ постоянно бе в ролята на догонващ. Както и в предишния ни мач с „Черноморец“, гостите превъзхождаха нашите във физическата подготовка, личеше си, че са здраво натренирани и с голям заряд от енергия. Но баскетболът е интелигентна игра и в много случаи това, което прави главата, не може да го направят ръката и краката; и просто беше въпрос на време кога опитните и умни наши играчи ще надхитрят противника. Вярно, това доста се проточи, премина през продължение, но в крайна сметка се получи.

ПЪРВАТА ЧАСТ – 33:29 за „Шумен“, втората – 22:22. Третата и четвъртата част бяха за троянци – 28:25 и 19:18, което доведе до равенство в редовното време 98:98. В петминутното продължение нашите показаха по-здрави нерви, по-правилна тактика (а тя беше такава през цялата среща) и заслужено спечелиха. И не само отборът на „Чавдар“ надигра противника, но и треньорът ни Лъчезар Диков за пореден път унизи сръбския наставник на гостите Звонко Папак. В кулоарите по време на почивката се „сервираха“ слухове за солидна парична премия за играчите на „Шумен“ при победа, но и това не помогна. За жалост неприятна травма сполетя младия и добре играещ до момента Леонид Бажанов от нашите, контузи се и центърът на гостите Кирил Кирилов.

Нашите преди началото на първия плейофен мач с "Шумен", Троян, 29 март,
СТАТИСТИКАТА за мача сочи следното. За „Чавдар“ изключително силен мач направи Ивайло Вучков с „дабъл-дабъл“ от 37 точки, 13 борби и невероятен коефициент на ефективност 41 пункта, което го прави безспорния ВИП на мача; а със сигурност и най-полезният играч на кръга не само в „А“ РБГ, но и в НБЛ. Другите от отбора: Михаил Танев (27 т., 9 борби), много силен мач и за Тодор Колев (20 т., 8 б.), Данаил Христов (13 т., 8 б.), Михаил Капитанов (7 т. и с много възлови асистенции), Денис Титов (5 т., 6 б.), Леонид Бажанов (4 т. за 5-те си минути игра до контузията). В редиците на „Шумен“ над всички се открояваше Антон Диков (34 т.)  и младокът Стилиян Иванов (23 т.).

Троянската публика стана свидетел на истински баскетболен трилър
В ДРУГИТЕ плейофни двойки също нямаше изненада и както се очакваше домакините постигнаха победи: ИУ - „Атлетик“ (91:78), „Академик София 2“ - „Шампион  2006“ (113:82) и „Черноморец“ – „Рилски спортист 2“ (95:71). В неделя, 31 март, предстоят срещите реванш и който от победилите отбори постигне нова победа, се класира за финалната четворка, в противния случай се играе трета среща, на която домакин ще бъдат отборите, които бяха домакини и днес. От всичко казано до тук става ясно, че шансовете на „Чавдар“ за влизане в четворката значително нараснаха с тази победа и макар че ще е трудно, да се надяваме всичко да приключи още в неделя!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

 Още по темата: 
     сезон 2018/19 г.
     сезон 2017/18 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |