Новият ресторант на новия Малък пазар отвори

* И ако някой си е мислел/мисли, че става дума за непретенциозно пазарско капанче, жестоко се лъже – „For Friends” е градски ресторант от висока класа * Собственикът Пламен Николов: „Резултатът се получи такъв, какъвто го желаехме – много европейско и много троянско едновременно“
Придобивки
Новият ресторант „For Friends” – поглед отвън
Отец Марин отслужи водосвет и благослови делото
В ПЕТЪК, 29 март – със стилна церемония, сред гостите бе и кметът Донка Михайлова, и водосвет, отслужен от отец Марин – бе открит новият ресторант на новия Малък пазар в Троян. Името му е „For Friends” („За приятели“, на английски от туристически съображения). И ако някой си е мислел/мисли, че става дума за непретенциозно пазарско капанче, жестоко се лъже. Става дума за нещо съвсем различно – за градски ресторант от висока класа.

Поглед отвътре
И както повелява традицията – шампанско за началото
Един пример за изключителното внимание към детайлите
С БУТИКОВО обзавеждане (в пълна хармония, като материал и всичко останало, с цялостната визия на Малкия пазар) и много стил във всеки детайл. С  амбициозно меню, за което се грижат четирима готвачи и четирима сервитьори. И нещо много важно – с много троянска атмосфера, вниманието събира огромен ретро фотос на емблематичните Марковски къщи (на цяла стена) плюс други вехти снимки, запечатали знакови троянски места. Параметрите – 36 места вътре и още 36 отвън.

„FOR FRIENDS” стартира с известно закъснение – по различни причини, включително първоначалната липса на трифазен ток и плочки в кухненската част, за амбициозната и изискваща време дизайнерска работа вече казахме. Плъзнаха и неизбежните троянски слухове – че заради високата наемна цена, достигната при наддаването на конкурса, ресторантът няма да тръгне. Е, действителността се оказа друга – Троян вече има един нов впечатляващ ресторант.

Цветомир, Любомира и Пламен – създателите на ресторант „For Friends”
Да му върви като по... шампанско
И НАКРАЯ, но първо по важност, да кажем няколко думи за хората, които стоят зад това хубаво и амбициозно дело. Това са братята Пламен и Цветомир Николови и Любомира Прокопиева. И тримата са в бранша от години – братята са собственици на пекарната за закуски „Фантазия“ и на пицария „Голд“, тя е дългогодишен управител на най-големия троянски хотел „Троян Плаза“. „Имахме доста трудности, но няма да говоря за тях. Мисля, че резултатът се получи такъв, какъвто го желаехме – много европейско и много троянско едновременно. Дизайнерската заслуга е на троянската фирма „Веда дизайн“ на Веселин Петров, мебелите също са троянски. Забавихме се и защото искахме да изпипаме всеки детайл, търсихме максимален уют и комфорт за нашите посетители, надявам се да се е получило. Оптимист съм!“, сподели за Т21 собственикът Пламен Николов.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |