Кметът нареди спиране на уличното осветление в малките часове

* Тъмното по селата ще е от 0:30 до 4:00, а в Троян – от 1:30 до 4:00

ОТ ПЕТЪК (18 ЮНИ) ВЛЕЗЕ В СИЛА Заповед №442/17.06.2010 г. на кмета на Троян Минко Акимов, опираща се на чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и разпореждаща изключване в малките часове на уличното осветление във всички селищата на общината. Мярката е с оглед намаляване на общинските разходи и е във връзка с допълнителното орязване с 15% на плащанията за общините, залегнало в актуализацията на републиканския Бюджет 2010 (нямаме информация колко средства от общинската хазна се планира да се спестят с тази ограничителна мярка – бел. Т21).

РЕЖИМЪТ в селата ще е в отрязъка от 0:30 ч. до 4:00 ч., а в града ще е малко по-лек – от 1:30 ч. до 4:00 ч. В първите няколко дни изключването ще става ръчно, а до 25 юни фирмата, поддържаща уличното осветление в общината – „Денима 2001” ООД (София), трябва да настрои апаратурата за управление на уличното осветление в новия режим на работа. Контролът по изпълнението на Заповед №442/17.06.2010 г. е възложен на инж. Димитър Дудев – главен експерт в общинската администрация.

Т21

83 коментара:

Анонимен каза...

Намерил от каде да пести..вместо да сакрати излишните хора, които работят към общината..но така вероятно няма ка да стане...хем няма как да остави без работа връзкари, хем няма как да помага за увеличение на кражбите...
Пепи

Анонимен каза...

Тъпо решение на кмета няма спор.Сигорна съм на 100% даже са малко тези проценти,че се овеличат и броя на пострадалите от катастрофи пешеходци

Полендачката каза...

Това като пестене добре...Аз предлагам да спести Кмета бензин от служебната си кола,да не ходи до село с нея а със собствената си,да съкрати от разните му там конференцийки,командировки/излишните на някои по привилегировани служители/,особенно веселата част на задължителната консумация на напитки и мезета/.На някои доказали се служители като еколози и т.н.,че нямат много работа а и не я вършат качествено да се съкрати работното време,да са на половин заплатка.Така се пестят парите на данъкоплатците,а и определено ще почувстват и желаното облекчение.Общ.съветници да се събират по 1 път месечно.Ето намаляването и на техните възнаграждения наполовина и рабитата спи.Ще намали разходите си кметството наполовина.

Анонимен каза...

Буквално вчера тук,във форума ви предупредих,че поради технически причини светлината в края на тунела временно ще бъде изключена.Е,сега убедиха ли се моите форумски душмани,че Айссса не си хвърля думите на вятъра,като някои други,дето даймата ги избирате да ви оправят???!??И взех да се чудя дали оня гявол Нострадамус не е ръснал някоя семка из родния ми Северозапад?Кой да ти каже,па и да ти каже,нема да ПОВЕРВАШ...... Та си мисля,че това е допълнителен стимул всички да отидем на море,както завчера ни прикани министър Вдянков-там ще свети и нощем,а денем ще си доспиваме.Помнете ми думата,че до ден-два и Акимов ще ни призове същото,така че -стягайте куфарите!Ако не за море-за гурбет.....Както викаше един:Тайната на успеха в живота е свързан с честността и принципността-ако ги нямате тези качества,успехът е гарантиран.....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Тоя Миньо е пълен олигофрен.
Абе тъпанар селски,защо все хората трябва да страдат заради малоумието ти.Не стига че живеем в руини и караме по дупки като лунни кратери,ами сега и в мрак.
Що не си спреш служебната кола,що не спреш екскурзийките и конадировките на общинарите за които ние плащаме от данъците си?
Що не освободиш Кольо Стоименов,спортния деятел дето нищо не върши,що не спреш да даваш пари на Нико Заричинов дето прави ебати шоутата и никому неизвестни и ненужни откривания?
Колко лампи изобщо работят в общината,че ще пестиш от тях?

Малоумник си и тъп комунист!

p.s.Я кажи с какви пари ходи в Банско и кво прави там?

Анонимен каза...

Абе хора не мислите ли че не е време да застанем пред общината и да поискаме сметка на този ненормалник за действията му.Днес ток,утре и водата ще ни спре ...

Анонимен каза...

tazi pensiq e palen idot,drugo nqma kakvo da kaja

Анонимен каза...

Миньо или секретарката му,понеже знам че следите кво се пише тук.
Още утре тази статия я засилвам до БТВ,КАНАЛ 1 и НОВА
Този път прекали с безочието си!
Ти не си този който ще се подиграва с Троянци.
Хората които работят като волове и плащат данъци като по турско а ти да ги оставяш без светлина.
Кой си ти бе гад комунистическа?!??!?!?!?!
Мислиш си че този град е твой,и ти ще се разпореждаш с живота на хората,но не си познал,мръсна комунистическа свиня!
ПРИЗОВАВАМ ТРОЯНЦИ ДА ИЗЛЯЗАТ И ДА ОБРГАДЯТ ОБЩИНАТА И ДА ИЗКАРАТ НА УЛИЦАТА ТОЗИ ИЗРОД ДОКАРАЛ ГРАДА НИ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА!

Полендачката каза...

Е айде стига,определено не той е докарал Троян до тук.Може и да не съм съгласна с много неща но ти премина всякаква граница.Не затова трябва хората да се вдигнат определено.Просто ако се пести да се пести от повече неща не само от осветление.А ти малко по кротко с обидите....И впрочем мислиш ли,че БТВ,Канал1 и НОВА ще ти обърнат внимание..особенно ако видят как се изразяваш?????

Славков каза...

Хора... събудете се !!!...опомнете се!!!До къде ни доведоха управници с килийно образование и съмнителен път на развитие? Град с традиций.Град на който се е оповавала не малка част от икономиката на страната ни, да стихнем до там, че да не можем да си платим уличното осветление (а то е енергоспестяващо). Да тънем в мрак и да стимолираме престъпността.... Ужас, съграждани ... Нима ние редовните данъкоплатци и съзидатели на нова Европейска България заслужаваме това? Остава ни да съберем волни пожертвованийа и да го платим ... Все пак след нас остават децата ни и ако продължаваме така, не се знае какво и дали въобще ще им оставим нещо от този град :( Славков

ARVi каза...

Пол, нали знаеш, че икономията е майка на мизерията. Ограничението на разходите нищо няма да ни донесе, защото са нужни свежи пари на бизнеса. Но те няма от къде да дойдат защото никой в европа не ни вярва. Не мога да разбера и сегашните управляващи. Тоталното ограничавяне на разходите е все едно да научиш магарето си да не яде. И то умира. Няма какво друго да стане. Предните пък крадяха многозначително от дажбите му.
В много деликатна ситуация сме. Убеден съм, че този наш древен народ, колкото и "прост" да е според някои от нас, ще намери изхода! А с останалите ти констатации съм напълно съгласен.

Анонимен каза...

ОХ, Поли, прочетох... И вярвай ми, няма диалог. Все известо е, че за всичко е виновен кмета. Но и които се прави на воеивода да си носи пищовише. Мои познати ми казаха, че този режим отдавна е въведен при тях. Та едвали сме новаторите. Но да погледнем и от добрата му страна, влюбените /НЕ ЗАВИСИМО КОИ/ ще са доволни и щастливи.

ARVi каза...

Славков неволната ти грешка е супер. Наистина "стиХнахме". Но добре си се изразил!

Анонимен каза...

...сега хептем заприличахме на село!

Полендачката каза...

ARVi,аз определено не съм съгласна с това да се пести от уличното осветление,но ми е ясно,че никой няма да ме чуе,затова иронизирах.И на мен ми хареса неволната грешка на Славков...определено ме развесели.За воjводата също.Ми така си е ,да:):):)ще си носи пищовите.И влюбените ще ликуват...

Анонимен каза...

Не искам проценти, искам реално колко точно пести общината от ел. енергия за уличното осветлиние, точно в помеждутъка от часове когато стават най- много кражби. Майната му на това, че се прибирам с фенер до вкъщи, и умирам от страх, защото вече не знам кой на какво е способен. Майната му на това, че докато аз си спинкам ще източат резервоара на колата ми, защото на тъмно едни спят, други ,, работят" ! Това не е цивилизация, това нашето е овчедушие. Нормално ли е човек да го е страх да се прибере в шибания си роден град, да си почине уж, а да трепери като лист за сигурността си на улицата. 2 вечери се прибирам по това време и е нещо ужасно, да няма една лампичка да озари пътя ти, да прокара поне малко спокойствие в иначе напрегналото ти ежедневие. Като ще правиш икономии, направи ги умно и разумно. Промени системата и поне по 1 лампа на 100м направи да свети антикризистно. Знам, че живота ми няма значение за тези хора, но това е прекалено голяма бруталност и арагонтсност. Пари от сигурност и спокойствие не се пестят. живота на хората трябва да бъде над всичко! И най- странното, една полицейска кола не виях, за тези две вечери, или вероятно и те са на икономичен режим и нощем карат без светлини, да пестят от крушки? Не, не това тук не е град, това е някакъв ужас!!!

Полендачката каза...

До горния-много си прав приятел,много...Страх ме е ,че и моите момичета могат да пострадат.Те не са толкова малки,че да ги държа за полата си,но този майчин страх едва ли ще жегне Акимов!!!

Анонимен каза...

Да наистина Акимов докара Троян до просешка тояга. Това е факт! С най-високите местни данъци сме в Троян. Сега ще спира и осветлението. Да не се е объркал ние не сме затворници, които е гледал докато беше надзирател в Ловешкия затвор.

ARVi каза...

Пол, нали влюбените се нуждаят от "светло"q за да се скрият на пъмно, но когато го има, "светлото" и в душите им. А как душата да закупнее за любов, когато наоколо е пълен мрак и някакакъв неопределен мъгел? На всичко отгоре ти изгасят и осветлението, което е проектирано, като енергоспестяващо. В проекта има опции и за намаляне на консумацията и осветеността нощем, във визираните, в заповедтта на "многоуважаемия" ни кмет, часове. Но чак пък да го спрем, (той вероятно се взема на сериозно като комунистически командир-тоталитарчик) Е това няма да го разберат и в ЕВРОПА. Защо тогава господин кмете, ние платихме, такива скъпотии, като проекти и реализация. Заповедтта Ви, не се е сетил някой да я обжалва в съда. Определено съм убеден, че ще падне. Но до изтичането на 14 дневния и срок, има още време. Да видим какво ще стане.
Е, тук ще си проличи, дали троянци сме граждани или стадо дами игоспода.

Полендачката каза...

Да,да така е ARVi,но какво да направим.Кой ще го оспори.И има ли кой да се надигне.Аз съм за,но кой друг ще иде до кмета.Кажи ми какво е най-подходящо да се направи?

Полендачката каза...

ИСКАМ ДА ПРИЗОВА Г-Н АКИМОВ/КМЕТ НА ГР.ТРОЯН/,ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪЗНИКНАЛАТА СИТУАЦИЯ ПО ПОВОД ЛИПСАТА НА ОСВЕТЛЕНИЕ В ГРАДА,СЛЕД КАТО МУ БЪДЕ ВРЪЧЕНА РАЗПЕЧАТКАТА С НАШИТЕ КОМЕНТАРИ,ДА ВЛЕЗНЕ ТУК И ДА НИ ДАДЕ ПОДРОБНО ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО СЛЕД КАТО СА ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩИ ЛАМПИТЕ И СЛЕД КАТО МОЖЕ ДА СЕ НАМАЛИ КОНСУМАЦИЯТА И ОСВЕТЕНОСТТА,ПОДЛАГА ТРОЯНЦИ НА ТАКЪВ РИСК НОЩЕМ.СЧИТАМ,ЧЕ МОЛБАТА МИ ЩЕ БЪДЕ УДОВЛЕТВОРЕНА!

Анонимен каза...

А аз се чудя защо миналата нощ нямаше улично осветление...къде бил ключът за бараката...???
В 21 ВЕК ЩЕ СТОИМ НОЩЕМ НА ТЪМНО, НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ДА СЕ НАЛОЖИ ДА СИ ИЗ ГРАДА В ДЪМНИ ДОБИ...
ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА ДА ВИКНЕМ...ЧЕ ДА ВИДИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩО ЗА КМЕТ ИМАМЕ!!!!!! ГЕБРАДЖИЙСКА РАБОТА...ПАК ДА ГЛАСУВМЕ ЗА ТЯХ!!!

ARVi каза...

Всеки гражданин може да оспори заповедтта. Всеки може да изиска заповедтта от администрацията. Всеки може като гражданин, чиито права са нарушени да я оспорва в съда в 14 дневен срок. Не видях, обаче дали е публикувана в сайта на общината. Това е достатъчно основание, ако е публикувана.

ARVi каза...

Мисля, че се сетих от къде идва пъкления замисъл на "великия" ни градоначалник.

Спомнете си китайската поговорка - "Под лампата е най тъмно".

Та нашият вождд и учител, иска най-вероятно да ни светне, като изгаси лампите. Сполай му. Хвала на такивИ кметове и бащици!

Анонимен каза...

Вижте сега, КРИЗА Е! Някой трябва да мисли и за циганите... Явно има кой... Единият ги доведе, сега другият си ги отглежда... на тъмно... Аферим!

Анонимен каза...

Полендачка или каквато там диагноза си си измислила...
Когато в някоя тъмна нощ се събудиш от телефонен звън и от РПУ ти доложат,че нещо е станало с дъщерите ти,ще оитдеш и ще попиташ:Не видяхте ли кой беше?Отговора ще е:Не ,тъмно е ,няма осветление...
Тогава аз ще ти кажа:Полендачке,не така,бъди възпитана,недей да обиждаш човека така,той не е виновен,кризата е виновна...Тогава искам да видя пяната по устата ти...

Анонимен каза...

MNOGO TAPO RE6ENIE NA KMETA.DA OSTAVI CIAL GRAD BEZ TOK .AMI TEZI DETO HODIAT PARVA SMIANA....?ZATOVA 6TE IMA O6TE POVE4E KRAJBI ,OBIISTVA.......

Анонимен каза...

Даа и на мен не ми харесва вечер да се пребирам в пълна тъма. Но защо всички упреци са към кмета. Не е ли общинския съвет този законодателен орган, който управлява и разсипва града ни?

Анонимен каза...

Макоумник,прочети кой нарежда заповедта!
А и по-голямата част от общинските съветници от коя банда са,не сали все от бандата на тоя кретен!!!

Анонимен каза...

Чета и пак чета и невярвам на очите си? Може ли да сте толкова слабо далновидни??????Ами като няма улично осветление, а пък на вас ви се скитори нощем, купете си нощни фенерчета, хем ще си светите и няма да се кьопате, хем ще направите алъш вериш на търговците, ще им увеличим продажбите.Ако пък си купите и фенери с газ, е хеее, ще увеличим и нейната консумация, ако сте на батерии, о хоооо...пак търговците ще печелят, ако пък си купите........ ще виждате и ще имате избор къде да стъпвате,а дали ще видите за кого да гласувате догодина, дано ни дойде акъл в главата......


Погледнато от друга страна, то си е голяма атракция за тук таме щъкащите туристи от градските хотели,дано успеят да напипат правилната посока към хотелите си.
мама Дуни

Анонимен каза...

И какво сега? И на работа ли с фенерче да ходим? В кой век живеем? Е той кмета незнае какво е, щото тои си спинка по това време, когато ходи на работа със сигурност е светло....

Анонимен каза...

Мама Дуни ,от месец чакаме отговор колко струва и за какво ще се ползва новата компютърна конфигурация,подарена ви от Кмета?АЙ с-с-с-с...

Анонимен каза...

А, може и газена лампа, от ония старите от бабите и дядовците ни...та съвсем да пестим...

Троянец каза...

И дали Туристическото бюро е частна фирма както говорят някои?Питането ми е добронамерено,симпатизирам на вашата работа,а на мама Дуни определено съм голям фен.

Анонимен каза...

Последното какво общо има със спирането на тока???

Анонимен каза...

Има общо и още как-за наша сметка са и ни се дължи отчет и обяснение!Поне....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Гражданин ...

И как ще е частна фирма ,нали е Общинско Туристическо Бюро,във всеки град в България има такива бюра?
Как ще е частно?

Анонимен каза...

Е как така ще остави града нощно време без осветление Кмета?
Ние защо плащаме данаци на тая Община?
Та нали всички престъпления стават по тъмно,сега хептен ще се паникьоса народа!
Кмете опомни се!

Полендачката каза...

Ей,скъпи форумци,чета ви,разбирам ви,но не видях следа от написано от кмета а го призовах снощи да ни даде обяснение.Защото съм виждала ,че е влизал тук и се е обяснявал.Сигурно ще ни се дърли преди изборите ама ще оглушееме тогава.Но пък и видях,че явно съм настъпила някой по мазола след като ми пожелаха злото на моите момичета...Кой ли е той?Но нещо определено не ме е разбрал.Ще му дам съвет:или да си сложи очила или като не може да чете да не коментира!!
Привет на мама Дуни!

Анонимен каза...

АЙсса към мама Дуни:СДРУЖЕНИЕ ПО ТУРИЗЪМ-ТРОЯН,така сте представени в Интернет,представлява се еднолично от теб,мама Дуни.След това пише,че "това,което ви интересува,можете да намерите на нашата интернет страница www.sunpath.com .Когато отворите интернет страницата обаче,не можете да намерите НИЩО,защото има само някакви неща на английски!Сдружението е може би само за английскоговорящи,или аз пак нещо не разбирам,та пак моля мама Дуни да обясни и да не ни оставя да правим необосновани предположения!Каквито вече си правя по отношение на подарения от Кмета СКЪП и НЕНУЖЕН КОМПЮТЪР!И то в момента,когато на гражданите НИ СПИРАТ УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ !!!Г-н Кмете,мама Дуни може и да не отговаря,тя е частно лице,но вие поне СТЕ ДЛЪЖЕН!!!!АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Много "хубава" антикризисна програма провежда "любимия" ни кмет - миналата година вдигна глобите, тази година вдигна данъците и спря тока. Какво ли ни е приготвил за десерт през 2011?
Любопитна съм примерно това ли е най-голямото разходно перо на Общината, какви други мерки са обсъдени преди настоящата, колко точно ще е спестеното и прочие интересни въпроси. Коментара с екскурзията до Банско е съвсем уместен.
Балканджийката

Пол... каза...

Приятелко,струва ми се,че така желания отговор няма да дойде.

Анонимен каза...

Селянинът си е селянин!!!Някога класиците на българската литература изграждат положителни образи взети от действителноста,но сега те вече са се изродили до неузнаваемост.Сега ,,селянин,, е синоним на хитрец,простак и некадърник.Чудя се на другаря Акимов ,защо не вземе да се откаже доброволно от поста.Хем себе си ще спаси от позор ,хем гражданите от некадърно управление. Не е ли грозно всички да ти казват в очите ,че не си за там, ати да се правиш ,че не разбираш!?Н ма ли най-сетне малко достойнство у този човек?Не го ли е срам да гледа троянци в очите....,та той превърна децата им в емигранти.... Ало, господин кмете, Троян е един от първите електрифицирани градове в България.Знаеш ли в какви времена става това?Прочети и помисли,помисл дълбоко,ако можеш до къде ни докара!Спомням си денят на изборната ти ,,победа,,,когато дойде не канен да се хвалиш в телевизията, че си кмет!Приличаше на малко фукливо селянче,на което за първи път са му купили обувки вместо цървули....Оказа се,че не можеш и не знаеш как се носят градски одежди!Жалко, много жалко за нас!!!Не ти ли е срамно от делата ти и парите незаслужени,които взимаш!?Или само твоите деца и внуци са ,,нуждаещи се,,????

Анонимен каза...

Пълна простотия и поредното безобразно тъпо решение на този дрът комунистически хамелеон

Анонимен каза...

Не комунистически а ГЕБРАДЖИЙСКИ...ХА ХА! дА НИ Е ЧЕСТИТ НА ВСИЧКИ!

Анонимен каза...

г-н Кмете, за уважение е човек да иска да върши нещо ново и в полза на всички, за двойно уважение е човек да осъзнае, че мястото му не е там, да направи "крачка вдясно" и да даде път на МЛАДИТЕ и да се извини с възрастта! понякога човек трябва да уважава и себе си, не че поощрявам тукашните просташки изказвания! подкрепям по-горното изказване

ARVi каза...

Дами и Господа, не се сърдете на кмета, а на себе си и на съдбата, че сте се родили тук и по времето на управлението на кмета ЮВИГИЙ Троянски. Ако аз бях на негаово място щях да ви .................още по жестоко! Но аз не възнамерявам да съм Ваш БАЩИЦА!
Това (..........), не го приемайте буквално а се замислете.

Анонимен каза...

Браво, поредният тъп ход на кмета. Като иска да спести разходи да вземе да ходи по-малко по екскурзии насам-натам, да съкрати и без това многото кибици в общинската администрация, да се освободи от поне един лек автомобил от иначе богатия автопарк - поне 6-7 леки автомобили, отделно бусчетата и т.н. и т.н. Има ежедневно и целодневно поне 3-4 шофьора, които след като измият колите, които иначе не се карат, пушат цигари по цял ден. Така, че кмете, не ми спирай тока!!!

Анонимен каза...

Миньо,с какви пари ходи в Банско,и какво прави там?

Анонимен каза...

Айс,
прочетох сайта. Sun path означава слънчева пътека и доколкото успях да разбера е фирма, специализирана в производство и продажби на парашутни пособия за спорт и армия. Описана е историята на фирмата от създаването й, през покупката им от друга английска фирма, до построяването на завод за такова оборудване. Правилен ти е въпроса - какво е общото със Сдружението по туризъм?
Балканджийката

Анонимен каза...

Случайно ако не знаете,един сайт се плаща за да съществува в интернет и в момента в който спре да се плаща се сваля от интернет.
Преди години сайта на въпросното сдружение беше www.sunspath.com
след като спря финансирането от Щвейцария ,сайта умря...
това което гледате няма нищо общо с това сдружение,просто се доближава до името му...
както сте я подкарали,ще изкарате Стела някакъв бандит...
и не знам,защо изобщо си чешете езиците с нея,че настоявате и отчети да ви дава...

Анонимен каза...

Уважаема/и Ас ссс,бях Ви написала отговор на поставените въпроси,във време, когато съм в бюрото, защото ако пиша някога във форума го правя от домашния компютър.За моя радост влязоха едно семейство от Холандия и търсиха настаняване и информация какво могат да видят и посетят.Без да искам изтрих това което бях написала и се налага да пиша отново.Между другото в рамките на 1.5 ч, освен тях дойде собственичка на туристически обект да си внесе членския внос и даде данните за него за да го качим в новия туристически сайт WWW.TROYANINFO.COM.Сайтът, който посочвате по-горе неработи повече от 6 години.Той беше един от първите сайтове, направен от сина ми през далечната 1999г.Сега времената се промениха и беше редно да се направи нов сайт и т. н.Сдружение "Съвет по туризъм" -Троян е едно от първите НПО - та в страната по туризъм регистрирано ф.д. 960/1995г. в Ловешки окръжен съд - работещо в обществена полза, не в частна както едни други.35-те члена работят без пари.Съгласно Устава на сдружението, Миналата година Управителният съвет бе подновен с млади хора със специалност "туризъм" - работещи в нашите туристически обекти и собственици на големи туристически обекти на които аз съм им председател и представящ сдружението пред държавни и обществени институции, си поставиха два основни въпроса по които да работят.Разработен е оперативен план със своите цели, задачи, дейности и отговорници.Съгласно закона за туризма, общинската администрация през 1997 г. откри своя информационен офис и го предостави да се обслужва от Съвета по туризъм.В този Общински информационен център/ТИЦ/се обслужват българските и чужди туристи посещаващи града ни, информират се за културно-историческите и природни забележителности, насочват се към средствата за настаняване и подслон, препоръчват се атрактивни места за хранене, където са се доказали с качеството на предлаганите услуги и се предлагат още 14 вида допълнителни услуги.В този офис се разработиха и продължават да се разработват много програми, които се предостават на ТО и ТА за да ги включат в техните.Много от най-големите ТО са мои лични познати и партньори.Дано за 15 години със си създала такива връзки.За съжаление ,въпреки усилията си да убеждавам собствениците на средствата за настаняване и подслон да сключат договори с тях, те нежелаят такова партньорство ,а очакват от тур.бюрото туристи, защото не се плащат комисионни.Отностно компютъра.Както знаете, голяма част от тур.информацията е вече в сайтовете.Вие като гост на града ни, ще чакате ли 5 минути за да ми заработи компютъра и да ви подам исканата информация!Е, уважаема/и, дано съм заслужила и да съм допринесла с нещо за развитието на туризма в общината за тези 15 години, за да имаме нов компютър в бюрото..

Анонимен каза...

Г-не,благодаря за ценната информация,че всичко на този свят,включително и в Интернет,се плаща-никога досега не съм го и подозирал.Само едно не ми е ясно-след като СДРУЖЕНИЕТО на мама Дуни е ЧАСТНО/ако въобще го има,както почва да ме съмнява/защо КМЕТА му подарява КОНФИГУРАЦИЯ,купена с НАШИТЕ пари,без да каже поне колко струва и кой и за какво ще я използва???А на останалите ни спира тока,щото пари няма и трябва да правим икономии!А това,че това не е интерстраницата на сдружението просто го забрави!Призовавам всички форумци да напишат в търсачката "ОБЩИНСКО СДРУЖЕНИЕ ПО ТУРИЗЪМ-ТРОЯН",да натиснат десния бутон на мишката и да се обадят,след като се убедят с очите си.......Аз бандит никого ЗАСЕГА не съм наричал,но започва да ме гложди някакво смътно съмнение.Разсейте го! АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Виж жената какво ти е отговорила и престани да ровичкаш тама където няма какво да се рови.
Ходи питай Миньо,кво е правил в Банско и кой му е плащал секскурзията там!

Анонимен каза...

Ето-о-о-о!Получи се все пак накрая някаква информация,май КМЕТА се е намесил!Благодаря,все пак,г-н Кмете!Но от отговора възникват много и то сериозни въпроси: Във вашето сдружение членуват собствениците на големите туристически обекти от региона,а и на по-малките,даже плащат членски внос и то обслужва именно тях,без заплащане.Каква е логиката тогава ние да ви купуваме компютри????Вие наем на Общината плащате ли за помещенията,които ползвате??? На отчетните си събрания Кмета Акимов в прав текст заяви ,че хотелите не плащат и турисическата си такса???? И накрая-фирмата ,в която работя,също обслужваме хората и то не само чужденци,ами и троянци!Г-н Кмете,ще ни купите ли и на нас нов компютър,че този,на който ви пиша му изтърках клавиатурата да ви задавам въпроси,на които ,разбира се,вие никога не ми отговаряте???И аз като мама Дуни трябва бързо да обслужвам клиентите....АЙ с-с-с-с.......

Анонимен каза...

Ей Ай-с-с-с,ставаш смешен братче...
Работил бил...Ти ако си ми служител и да ми дрънкаш по цял ден врели некипели в интернет,досега сто пъти да съм те изгонил от работа.
Що не пробваш да я изтъркаш тази клавиатура от работа а не с писане на глупости докарващи до оргазъм разни изкукурингели подвизаващи се под какви ли не аноними...

Като ти следя логиката,имаш явно нещо наистина против Стела...Случайно що не попита каква заплата получава,ами се закачаш като хлапе.
По твойта логика,(пак)всички туристически бюра в България трябва да се затворят,май,що щото общината им купила техника!!!!!
И случайно да знаеш че до скоро този офис беше най-добре работещия според изискванията на ДАТ,без някой да попита как и защо става това...

Анонимен каза...

КАКВО ИСКАТЕ ОТ ЕДИН МИЛИЦИОНЕР....ДА НЕ СТЕ ГО ИЗБИРАЛИ!!! А И ПРЕДИШНИЯ БЕШЕ ЕДНА КИТКА-МАНИ„МАНИ....

Анонимен каза...

Вярно бе, що го избрахте? досега двама си признаха, че не са гласували за кмет, значи останалите са. тогава що го не питахте ще ни спира ли тока?

Анонимен каза...

Уважаеми Ай с-с- с, кой сте Вие и с какви пари ви е ощетила една НПО организация, като всичко което е в ТИЦ-а е общинско. Кои са и колко са Вашите пари? Колко пари сте внесли в общината и покриват ли действително поне разходите, които се правят за да дойдат до вас и Ви изпразнят контейнера с отпадъци? Защо се заяждате.?Защо не търсите другите пари за какво са дадени, ами един компютър за 600.00 лв.ви е трън в очите.Това, че сдружението го има и работи се потвърждава с безплатния труд на хората, които организират и провеждат за осми път Празника на билките ,планината и туризма.Защото подкрепяме и участваме безвъзмездно във всички мероприятия на общината.Защото написах за фенерчетата и да внимаваме за кого да гласуваме! Това ли Ви подразни най-много? Познавам Акимов от комсомолската ни работа в далечната 1968,9 година.Така,че нямам нищо против него,но времената са такива, че да върви общината напред и да просперира са необходими млади хора,със хъс и съвременно мислене и действия, един млад кмет и добър екип с млади и образовани хора разбира се и млади и инициативни съветници.Кажи какво те гложди под лъжичката?.Какво искаш от сдружението?Ако ти се работи в полза роду, ела, заповядай в тур.бюрото и работи с компютъра, дето е изял бюджета на общината.Какво страница търсиш на сдружението.? Има нов туристически сайт на общината TROYANINFO.COM,КЪДЕ СЕ РОВИШ ОТ ПРЕДИ 7-8 ГОДИНИ?Както се разбира, тази фирма ни взе името и ни измести.Не сме правили нов, защото времената се промениха и всеки предприемач в туризма си направи собствен сайт и си плаща за това, а не е безплатно като беше Пътят на слънцето.Моя съвет е: не се бъркай в неща, за които не си в час. Не съм длъжна да ти давам обяснение. Това го правя само на членовете на сдружението. Ела стани член и ще ти дам и данъчните декларации да разгледаш .Айде остави си със здраве и заповядай на празника, ще те почерпя с чай от 22 вида планински билки.

Не искам да обиждам, но не си наясно с НПО-тата. Да, има друго регистрирано в частна полза и то в София, а ползва пари на нашата общини, за него не питаш?.(
мама Дуни

Анонимен каза...

А защо не се предложи невиждана атракция за туристите: разходка с фенерче :-)))))))))))

Анонимен каза...

удесна идея, дайте я на кмета, че нали иска да развива Троян като туристически център. то туристите такова преживяване едва ли са имали някъде в 21 век!

Анонимен каза...

KMETE GOLIAMA NABYTVACIA S TEBE,ZNAI IZBORI 6TE DOIDAT S KLO6AR DA TE SLOJAT PAK 6TE TE BIE.SAMNIAVAM SE DALI I TVOITE BLIZKI 6TE GLASYVAT ZA TEB.

Гост каза...

Не знам много за работата на Сдружението по туризъм. Случвало ми се е обаче, и то неведнъж, да ме спират гости на града ни и да питат за разни туристически обекти. Град с претенциите на нашия задължително трябва да има модерен и - много важно - лесен за намиране център за туристическа информация! Разбирам, че въпросът е за неговото финансиране - там да се поризнесат други. Но има неща, които повече ме вълнуват от въпросния компютър, например: ще има ли съкращения на общински служители или колко тежи на общинския бюджет издаването на вестник "Троянски глас".

Полендачката каза...

Може би сега някои пак ще ме обидят,но искам да поздравя мама Дуни за това,че наистина с чест защити Сдружението.Така се прави,браво на нея.И не казвам това защото не виждам,че има доста неща за вършене,че има доста какво да се иска от сдружението,а затова,че достойно отстоява това за което се бори.Въпросите са много,хората са недоволни,но така ще бъде,докато не дойдат младите,нахъсаните ,интелигентните бойци!!
/От изкукуригал аноним,докарващ се до оргазъм от писането на Айс-с/

Полендачката каза...

До Гост-ти наистина ли вярваш,че ще съкратят общ.служители.Та те постоянно ревът,че им е много работата и не смогват.И може да е така,но не за всички.Като трън в очите ми е еколожката,например,защото се чудя нейната работа каква е?Или взима пари от данъкоплатците,за да се грижи за отсичането на дърветата по Ботев??Къде беше тя тогава?Когато грозно оголваха улицата,тя в същото време се подписваше на фиша за заплата,защото си вършеше работата на ЕКОЛОЖКА.Ето такива като нея,дето се съдират с работа трябва да се съкратят.Но не би...А за "Троянски глас",Гената не един път е питал,но отговор не е получил и до сега.От "Избор за Троян" също питаха,но отговор пак не.Той е общински вестник и яко са си го хванали и си го държат,нищо,че го плащат с наши пари,а на нас ни спират тока,че това заслужаваме.
Поне да имаше ДОБЛЕСТТА Акимов да отговори.....

Анонимен каза...

АЙсса съм:Мама Дуни,вместо да се гневиш и да се терзаеш от въпроса кой съм,плащам ли си за боклука и т.н. да беше отговорила още преди месец,когато най-вежливо те попитах за компютъра и Сдружението.Още повече,че такова питане имаше в Общинския съвет,на което твоя приятел от Комсомола Акимов не отговори.Макар,че е длъжен!ТИ наистина не си длъжна да ми отговаряш,но тогава пък аз мога да изказвам предположения.И понеже явно си вяща в областта на туристическите НПО-та,доизкажи се-кое е това софийско НПО,дето цуцка от общинските парици?И по каква логика с общински пари трябва да купуваме нещо -си на едрите хотелиери и ресторантьори?А иначе,повярвай ми-даже си ми симпатична!Просто живеем в кофти период-ТОЙ вече ни изпрати Интернет и връщане назад няма!!!Каквото и да сте си приказвали на комсомолските събрания.АЙс-с-с-с.....

Анонимен каза...

Абе тая мама Дуни ,като гледам как се пени ще помислиш че Айса е гепил парите и компютрите.Аз по хотелите си плащам,хотелиерите да си купят компютър като им трябва.

Анонимен каза...

Абе Айса е прав - къв е тоз сайт на туристите (бюро ли е или там квото е) и на мама ти Дуни? Не требе ли там да има линкове към 'сичките Троянски хотели, вили и къщи за френдове или аз съм тъп и пак някой се гуши от данъците ми? Я ми пообяснете като за ГЛЪФ човек!

Анонимен каза...

... щото аз англоговорещи чужденци из троянските хотели зор виждам... за американци да не приказваме...

Анонимен каза...

Голяма част от средствата за издръжка на сдружение по туризъм, или каквото там се казваше, идват от туристическите такси, които хотелиерите плащат. По тази логика, естествено е, да се извършват всякакви дейности, които ще благоприятстват развитието на хотелиерството и хотелиерска реклама /за информация няма нужда, живеем в информирано и информационно общество/. Хотелиерството изхранва много народ в нашия край, включително и такива хора, които не си дават сметка за това. Когато един турист посети нашия регион, той си оставя парите тук: освен за хранителни продукти, за обслужване, за туристически атракции, за сувенири, може да мине да разгледа и мебели, и да си хареса я вила, я къща. Хубаво би било да си даваме сметка, че едно легло с годишна заетоат над 50% храни приблизително един работник. И го храни доста добре. Ако искаме да има повече пари, които да остават в общината, е хубаво да се стремим, да привличаме повече туристи. В съвременната икономическа конюнктура, всеки механизъм, който може да увеличи прихода, е добре дошъл. Не е проблема, колко пари са дадени за това НПО. И проблема не е само един.
Първия проблем е, какво ще направи това сдружение. Според мен, дори са доста мизерни средствата, които се заделят за тази дейност в Общината, а то с трици маймуни не се ловят...
Втория проблем е, че хотелиерите не искат да си внасят туристическата такса в реален размер. Това за мен е странно, тъй като имам абсолютна убеденост /и лични наблюдения/, че когато очакват позитивен финансов резултат, те са готови да инвестират средства. И наистина го правят.
А туристическата такса я дават от немай къде, даже имам чувство, че я дават едва ли не като подаяние.
Не търсете проблема в сдружението, проблема с туризма е на друго ниво, и основно, защото никой от висшето ръководство няма личен финансов интерес от туризма в Общината. Хотелиери и всякакви хора занимаващи се с туризъм си се блъскат без никаква подкрепа от общината. Или просто Общината дава пари за разни странни туристически мероприятия, без значение, какъв ще е позитива от тях. Важното е някой властимащ да се облажи........

Анонимен каза...

Мама Дуни ви го обясни много ясно..

фенка каза...

Полендачката уцели в десятката и не мога да не я цитирам ... браво Поли ...ето го цитатът "До Гост-ти наистина ли вярваш,че ще съкратят общ.служители.Та те постоянно ревът,че им е много работата и не смогват.И може да е така,но не за всички.Като трън в очите ми е еколожката,например,защото се чудя нейната работа каква е?Или взима пари от данъкоплатците,за да се грижи за отсичането на дърветата по Ботев??Къде беше тя тогава?Когато грозно оголваха улицата,тя в същото време се подписваше на фиша за заплата,защото си вършеше работата на ЕКОЛОЖКА.Ето такива като нея,дето се съдират с работа трябва да се съкратят.Но не би...А за "Троянски глас",Гената не един път е питал,но отговор не е получил и до сега.От "Избор за Троян" също питаха,но отговор пак не.Той е общински вестник и яко са си го хванали и си го държат,нищо,че го плащат с наши пари,а на нас ни спират тока,че това заслужаваме.
Поне да имаше ДОБЛЕСТТА Акимов да отговори....."

Анонимен каза...

Постоянно решавам,че вече няма да се учудвам на нищо,но тази заповед ме изуми!!!Кмета не го срещам по улиците,но на нас обикновените хора ни се налага да ходим пеша,а понякога и в по-малките часове.Съсипа икономиката,а сега и това...Нещо трябва да направим!

Анонимен каза...

Благодаря за наистина професионалното и спокойно мнение на анонимния г-н/г-жа от 22ч. и 56минн. снощи.Според мен така трябва да се говори за туризма и неговите проблеми и аз всъщност исках да провокирам какъв разговор във форума,хора от бранша да говорят,защото тях най-много ги засягат проблемите.И най-вече да се обади по някакъв начин Кмета и неговите специалисти-накъде върви нашия туризъм,колко е годишната заетост,колко внасят в бюджета,къде им отиват отпадните води,щото туризъм без екология не върви.Но те даже за един прост компютър не искат да отговорят,та какво остава за по-сложни неща.Прочетете,ако не сте,разговора днес с Марин Радевски-аз съм съгласен с него и даже същото съм го писал тук,във форума.Но той освен бизнесмен е и политик,общински съветник от партията,която управлява Троян и България,от която е и Кмета!Е,как го съветва той,па оня взема ли от дума или не,как ще я караме занапред-има ли смисъл толкова пара да се дава само на свирката,май за движението на кораба не остана пара???Тук,във форума ние предимно можем и трябва да задаваме въпроси-отговорите трябва да ги дадат други.Ако стане обратното-егати държавата,егати демокрацията!Пак ще кажа-телеграма на никого за нищо не съм пращал да се кандидатира!!!И накрая,знаете ли каква е разликата между ВЛАСТТА и ПРЕСТЪПНОСТТА-едната е организирана.......АЙ с-с-с-с.......

Анонимен каза...

STIGA S TOIA TYRIZAM...DA SE NAPRAVI NE6TO S TOKA PO YLICITE.AKO NE 6TE IZLEZNEM VSI4KI PRED OB6TINATA I 6TE IZVIKAME TELEVIZIATA.

Анонимен каза...

МАМО ДУНИ,не ме плюй и разпитвай,като че ли съм подал молба за вашто сдружение,а,колкото и да сте претоварени ти и многобройните специалисти по туризъм,направете нужното,за да ликвидирате вашия сайт в Интернет.Пълно безобразие е,когато искаш информация за Троян и влезеш във вашия сайт,където те посреща твоята снимка от половин квадрат,твоя телефон като Председател на Сдружението,целите му и т.н. и от там ти ни каниш всичко,което ни интересува да намерим на един друг адрес........там намираме парашути за шампиони и т.н. на английски!И нищо друго!Не съм голям компютърджия,но едно време на това му викахме ГЪЛВОТИЯ! Иначе снимката ти е много добра,сложи си я в другия сайт,ако направите.....И не си мисли пак,че те мразя-мразя гълвотията.....АЙ с-с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Мама Дуни,пак съм аз-за последно,но се сетих,че ти вчера,май от кумова срама,ме покани да изпием по един чай на празника на Билките.То празника е утре и аз с приятели от години спим в Балкана през нощтта срещу Еньовден/довечер отиваме/ на едно място,където СУТРИНТА ПО ИЗГРЕВ СЛЪНЦЕ берем 77 и половина билки,както е по старата традиция,защото това е всъщност много стар славянски езически празник.Посрещаме изгрева и по сянката си гадаем дали ще сме здрави през годината.Каним и моми,но обикновено не идват!Та в събота и аз няма да дойда,след като разбрах от Троян инфо,че ще открие Сашка Бомбашка-ма-а-алей--й-й-й,с конкурс да я бехте търсили,такава бродница -блудница -магьосница да не сте я намерили!Явно е вече,че имате кадри на ниво.Мойта баба от Северозапада беше на преклонна възраст,когато тая се яви "по телевизора" и не даваше на внуците си да я гледат-"не глейте я,мама,таа дърта уруспия,размлящила съ куту разпасана магарица,шъ въ урочаса"!!!Така нареждаше баба,бог да я прости и скоро след това се спомина-сигурно и "визията" на Дупнишката Мадона и помогна.Та,аз тоя път няма да дойда,но вие с Даньо внимавайте!За Еньовден е характерно МАМЕНЕТО,КРАДЕНЕТО на плодородието от нивите и добитъка.Извършват го жени/баятелки,блудници-СЕЩАШ ЛИ СЕ/които ходят ГОЛИ из нивата,имота и извършват ритуали/внимавайте,метнете и,даже насила някаква дрешка/.Всички КЛАСОВЕ на нивата И СЕ ПОКЛАНЯТ,ПОЛЯГАТ.Прав остава само един клас-ЦАРЯТ НА НИВАТА,който баятелката откъсва и с товв си отива и плодородието на нивата.И тя го отнася на своята нива или на нивата на тоя,който и е платил!!!!Там вече не знам-Бомбашка може да го отнесе къде ли не......Макар че,като я гледам,прав клас в случая едва ли ще остане......Но все пак-бях длъжен да ви предупредя!Па после разправяйте че ви мразя.......АЙ с-с-с-с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Да, уважаеми, с това писане за мен вече авторът не е анонимен. АЙ с-с-с-с-с-с.Разкрих те.!!!Сега ми се изясни защо си вечно заяждащия форумец и защо четеш и тълкуваш писането не само от мен както дяволът евангелието.Благодаря за горното писане.Ще си го разпечатам и ще го прочета пред хората на поляната и ще им кажа от кого е, като едно копие ща дам и на Сашка, тя да си довърши нещата докарай.
О,велики мислителю, ти си нежен и чист като утринна роса.Какво си направил за тази община, освен страшните данъци, които си плащаш?От както те познавам, няма и 10 мин. от скъпоценното си време да си отделил,поне да си пометеш пред вас/ както правят някой все още живи троянци всяка сутрин/Защо все даваш акъл ?Мислех, че с годините си помъдрял.Единствено широко скроения ти интелект е станал в пъти повече за изминалите години,но заядливостта си е останала.Ти колко пари ще дадеш или си дал за някакво мероприятие.Тази дума спонсор за теб неважи, защото нали се знаем, стиснат си!Ела на празника- чаят е без пари за хората.Има и безплатен транспорт, да не се арчиш.За 10 годишнината на празника ако подсигуриш една добра сума от спонсори, ама лично ти да я събереш, ще имаш възможност да поканиш и Филаделфийския оркестър,не той е много далеко може този на Джейвс Ласт,и Мантовани или Лафевр, е може и Жан Мишел Жар и много други които харесвам.Много ни се искаше празникът дапродължи с дискотека под открито небе на светлината на факлите.Да можем да я организираме, но парички са много. Та заповядай . Няма да се минеш.Ела сред обикновените хора.Чакам те.Това беше последното ми участие във форума.Пиши каквото си щеш.Има вече толкова много работа за следващия месец, че и от къщи нямам време за теб.Чао !Ще ми лепсваш ?

поздрави от мама Дуна

Анонимен каза...

Мамо Дуни,ти си невероятна!!!!!!!

Анонимен каза...

фен
за работата на хората от сдружението по туризъм важи лафа- не стреляйте по пианиста, той толкова си може. та и тук така, някои имат желание, но потенциал йок:)в крайна сметка не е луд този дето яде зелника, ние сме тъпите, че го даваме. не само на сираков и сие, който наистина е превърнал сдружението в частно. тъпи сме и че сме дали зелника на акимов, а сега като го гледаме как сладко ръфа се мръщим. чудя се дали въобще някога хората тук в троян, а и въобще в бг-то, ще се сетят че имат право да питат, че като става дума за нещо общинско или държавно, то значи е орташко и всички имаме дял.. но ме съмнява някога да стигнем такива "висоти" на гражданска позиция.

Анонимен каза...

То така е най-лесно - оправдавай се като шестокласничка пред майка си че е пушила, после се разсърди, скрий си главата в пясъка(или на друго тъмно място да гледа за туристи) и не влизай във форума. А на въпросите на Айса - ни един разумен отговор, нито пък признание - да така е и ще вземем мерки... Все едно слушам безпогрешния станишев и безпогрешната му партия. Изобщо както е казал един калейчанин "Аз крача с крачките ти бойни..." по старому и както си знам...

Анонимен каза...

Ами прави са хората да питат!
Питам и аз както мама Дуни:
Кое е това софийско НПО дето лапа Общински пари?
Или може би става въпрос за Ремарк на Нико Заричинов за чиято любов с наща община се знае отдавна.
Жалко че от другите общини се осетиха и го изритаха,само наще дават,ама явно се дели на две!

Анонимен каза...

Ех,МАМА ДУНИ,МАМА ДУНИ-напоследък явно се събираш с лоши хора.Иначе откъде такава злоба-та аз отдавна те познавам,т.е. зная те.И сега изведнъж такава жестокост-направо в ръцете на Бомбашка да ме хвърлиш!!!Ами че аз все пак съм улегнал,хрисим човек-тая мъжемелачка ще ме скъса от гъделичкане!!!!Я вземи по-добре да отговориш на въпросите,които си стоят по-горе от Еньовденската Епопея във форума,а аз обещавам за 10 годишнината на вашия празник да спонсорирам поканването на твоите любими оркестри на ЛАфевр/по-вероятно Раймон ЛЬОфевр-Лафевр е вероятно жена му/ и ДжейВс Ласт/по-вероятно ДжейМс,но няма да споря,все пак на теб са ти любими,нали/.Или май по-добре да ви приведа париците на сметка и да ви напиша на листче имената на поканените,та вместо Ласт да не дойде Лист!Тоя е един друг,но за него -друг път.А иначе туризма си върви,нали!Аз отдавна мисля да пусна на Министъра на образованието едно предложение:ДА се отмени задължитепното средно образование,което НЕ ОСТАВЯ НИКАКВА СЛЕДА В ГЛАВИТЕ НА 80 ПРОЦЕНТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО.Да се наблегне на началното обучение-четене,писане,смятане,за девойките може би и кючек.После всеки да решава сам-кеф му занаят,кеф му "вишо"....АЙ с-с-с-с.....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |