Димитър Горов: „България е на прага на страхотна икономическа криза”

* „Предупреждавахме ги, но не ни чуха” * „Който слуша, ще получава, който не слуша – няма да получава” *„Държавата се управлява единствено и само с оглед рейтинга на министър-председателя” * ДПС се били разбрали с ГЕРБ? * „Ляв проект без БСП е невъзможен!”

„БЪЛГАРИЯ Е НА ПРАГА НА СТРАХОТНА икономическа криза, която ще прерасне и в политическа”. Това заяви членът на Изпълнителното бюро (ИБ) на Висшия съвет на БСП и депутат от нашия избирателен район Димитър Горов, който бе гост на Общинската отчетна конференция на социалистите в Троян, провела се в събота, 19 юни (ловчалията Димитър Горов влезе в Народното събрание след като Евгений Узунов - водач на ловешката листа на БСП и единственият избран на парламентарните избори миналата година, подаде оставка заради преминаване на партийна работа; новият депутат се счита за приближен на Кирил Добрев и в ИБ завежда ресора „Кадрова политика” – бел. Т21).

СПОРЕД ЛЕВИЯ ДЕПУТАТ две са големите грешки на правителството на ГЕРБ – отложените плащания към бизнеса и вдигането на акцизите. А резултатите от тези „антикризисни” мерки били точно в обратната посока – намаляване на приходите от данъци (като удряш бизнеса, не можеш да разчиташ на ръст на данъчните вземания), свиване на потреблението, спад на постъпленията от акцизи; и в крайна сметка – 2 млрд. лв. по-малко в хазната. „Предупреждавахме ги, но не ни чуха”, обяви червеният парламентарист, който е и лидер на областната структура на БСП в Ловеч.

ГОРОВ НАБЛЕГНА и на една, според него, твърде опасна тенденция, формулирана така: „Който слуша, ще получава, който не слуша – няма да получава”. С наближаването на изборите този принцип щял да се прилага максимално, което, в крайна сметка, ще донесе страхотни проблеми на управляващите, но лошото е, че потърпевши ще са най-вече гражданите.

ДРУГ МНОГО ТЕЖЪК ГРЯХ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ според червения функционер е смелото бъркане в резерва и свиването му до критичните 4 млрд. лв., след като предишното правителство е оставило 8 млрд. Тази политика ни тласка към теглене на допълнителни външни заеми или към вдигане на данъците, прогнозира Горов и предупреди, че вече имало сигнали за подготвяни подобни опасни стъпки.

МНОГО ОСТРА БЕ РЕАКЦИЯТА на депутата социалист срещу цитирана реплика на финансовия министър Симеон Дянков „Вървете на море – кризата свърши”. „Само малоумен човек или човек, който не живее в България, може да каже подобно нещо”, заяви Горов. Той обяви още, че „държавата се управлява единствено и само с оглед рейтинга на министър-председателя Борисов” и че „в момента в България няма НИЕ, има единствено АЗ”.

БСП Е ЕДИНСТВЕНАТА ОПОЗИЦИЯ на управляващите, обяви ораторът. Аргументите му – ДПС се били разбрали с ГЕРБ и това се доказвало от факта, че хората на Доган подкрепили кметският кандидат на „герберите” за извънредните избори в Габрово; както и от прекратените разследвания срещу бивши министри от ДПС. Левият проект е единствената алтернатива за България, обобщи Димитър Горов; след което - явно визирайки амбициите на президента Първанов за създаване на нова лява партия и припомняйки няколко подобни неуспешни опити през годините - уточни: „Ляв проект без БСП е невъзможен!”

Т21

20 коментара:

Анонимен каза...

Ей г-н капут Горов тези приказки върви ги разправяй на някое куче. Може и да ти повярва. България беше най-малко и най-късно засегната от кризата. Факт! Страната ни вече излиза макар и с много бавно темпо от кризата. Факт! Тази зима ще бъде последната тежка зима и то не за всички хора. Със сигурност ГЕРБ са по-добри от вас, защото не делят власт с турци.Пък и все пак не те подариха ЕЛМА, Машстрой, Хемус и още само някакви си 2200 големи завода в България на разни партийни лайнари от бившата БКП(днес БСП или СДС). В резултат, на което днес в повечето от тези заводи е влязъл или съдия изпълнител или ликвидатор. Или са в несъстоятелност или не съществуват.
Тъп комуняга!!!!!!!!


Младежа

Кочо Козарев каза...

Младежа е прав:

Тъп комуняга!!!!!!!!

Анонимен каза...

От Троян и Троянско са родом едни от най-злите комунистически гадове разсипали България!

Анонимен каза...

Невероятни са тези комунисти. Маниполатори. Но това са те, сто и кусор години обучавани на интриги, терор и ,, с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем ,,. Никога не трябва да ги допускаме до властта, особено сега както са озверели. Никога...

Анонимен каза...

За да не дойде страхотната криза трябва да изберем комунист за кмет догодина.

Полендачката каза...

До горния-какви ги плещиш?

Анонимен каза...

До комуниста пишещ в рима - абе боклук червен, всички сте ненормалици. Ходете при Доган да му лижите г..а.

Случаен каза...

Вижте тоя червен боклук как прилича на тлъстия английски комик Бени Хил хахаааа...на външен вид де,иначе да не обиждаме артиста.

Анонимен каза...

Редовно чета форума на 21, не коментирам, но явно има вече почти абонати. И какво ми прави впечатление, активни форумци, са активни за определени новини. Конференцията на БСП, или каквото и да е това. Малчание, без коментар от активните, осовено от този Ассссс... и т.н. Интересен, но покажи яки топки бе човек, то за кмета всеки може да си пише, но щом е за столетницата, всички сме мирно. Знам, че сега ще ме засипеш с ирония, вицове и дядови приказки, но си червен и то отдавна. Начетен си, но те за това ви учеха. Нли...
Авеееее...

Полендачката каза...

до горния-ми какво да го коментирам?Може и да съм абонирана за сайта,не мисля,че е лошо,напротив да си кажеш каквото ти е на душата е доста добре.Но ако редовно следиш коментарите нямаше да се изказваш така и щеше да разбереш,че Айса е на светлинни години от комунягите и изобщо щеше да си наясно защо тук не коментираме...Ми това са си комунистически промивки на пенсионерски мозъци...../Ето ми кментара/

Анонимен каза...

О К Поли, съгласен сам, но може ли да ги оставим да си го ворят е така. Честно, очаквах да им покажем, че нештатя в Троян не стоят на на тяхна основа.

Полендачката каза...

Нека си говорят приятел,не виждаш ли,че все по малко са хората които ги слушат.Колкото и да се мъчат все тая.Електората им си заминава бавно,но сигурно...

Полендачката каза...

А ако искаш нещо по интересно отиди на форума за осветлението.Някакъв яко се пени и на мен ми стана забавно..:):):)Дай си и твоето мнение!

Анонимен каза...

Мислиш, че е така? Знаеш ли, че един познат ми каза, че в онова тяхно висшо АОНСУ е имало часове по създаване на интриги,безредици и терор. Ти вярваш ли, че те ще си отида, кажи ми?...

ARVi каза...

Когато столетницата се изказва, зсички мълчим, да! Защото на този етап нищо ново не казват. Това как ви звучи: „Който слуша, ще получава, който не слуша – няма да получава”. Типичен стил на безсилие. Нищо ново, какво да коментираш. Жалко, че Горов, все пак на възраст не е чак толкова застарял та да оправдая неговите "брилянтни" слова.

Полендачката каза...

До анонимния над ARVi-не няма да си отидат никога,но определено мисля,че намаляват ,защото ние се множим...поколението малко по малко се променя...неизбежно е...

Анонимен каза...

...не е застарял, ама се е уклал и такъв мътен поглед е изработил сякаш е бил ...путат 4-5 мандата ха ха ха кефи ме максимално

ARVi каза...

Тя му е такава работатаq не се е уклал и не е хич за смяхq а за .....! Сами се сетете!

Анонимен каза...

ЛЕВИЯ депутат да коментира грешките на правителството на СерГЕЙ СтаниШЕФ и след това да казва: "Предупреждавахме, но не ни чуха" - защото не знае какво предупреждава.

Анонимен каза...

Toq Gorov ni6to ne razbira.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |