Богаташите в областта намаляват

* Петима декларирали печалба над 100 бона, миналата година – „стохилядниците” са 12; подобна тенденция и при фирмите
* Декларациите изпратени по интернет - почти двойно повече


ПЕТИМА ДУШИ от Ловешка област са посочили в данъчните си декларации, че имат да довнасят над 10 хил. лв. данък, което означава, че са декларирали годишен доход от по над 100 хил. лв. Но през 2009 г. богаташите, обявили в годишната си декларация доходи над 100 хил. лв., са били доста повече – 12 човека. Седем пък са фирмите, декларирали годишна печалба от над 500 хил. лв., т.е. посочили в годишните си декларации корпоративен данък над 50 хил. лв. Миналата година фирмите с такива печалба и данък също са били повече - десет. Това заяви на пресконференция миналата седмица директорът на офиса на НАП в Ловеч Виктор Стойчев. По думите му офисът отчита една успешна и спокойна кампания, приключила на 30 април без опашки и излишно напрежение.

ДАНЪЧНИЯТ ШЕФ КАЗА ОЩЕ, че в офиса на НАП - Ловеч през тази кампания са приети общо 10 335 формуляри на граждани (със 141 по-малко отколкото през миналата година). Обаче фирмите, подали годишни декларации за облагане на печалбите си, са повече – 3474 (срещу 3322 през 2009 г.); като при тях нараства интересът за подаването на декларации по интернет - една пета от декларациите за облагане с корпоративен данък са изпратени по електронната поща. През тази година декларациите на фирми и граждани, подадени по интернет, са почти двойно повече в сравнение с миналата година.

Радосвета Коева, НАП - Ловеч

45 коментара:

Анонимен каза...

със сигурност един от тези богаташи е от Троян - жена

Анонимен каза...

Не думай ,приятелю! Ти чувал ли си ,че жена с пари е като луд с картечница....АЙ с-с-с-с....

Полендачката каза...

Айс,това определено беше тъпо.Не забравяй,че твои приятелки тук са и жени и не знаеш колко са по платежоспособни!

Анонимен каза...

Е,не го изживявай толкова трагично,във форума има доста тъпотии и то без капчица хумор.Всеизвестно е,че с възрастта жените се утешават с козметика,а мъжете-с чувство за хумор....Но не правя никакви намеци ,особено за моите приятелки от форума.Но какво ще кажеш за нашата приятелка мама Дуни-преди месец тя се включи активно,искаше да си говорим за проблемите на туризма,но откакто я попитах съвсем ДОБРОНАМЕРЕНО за подаръка от Кмета,тя изведнъж се потопи и до сега НЕ ОТГОВАРЯ! Ето защо по-горе аз съм принуден да искам отговор от Акимов и ако и от там не получа отговор.........ще се замисля дълбоко!А аз като се замисля дълбоко,обикновено излиза майтап,пародия,гротеска-това мога-това правя.А материал-колкото щеш.Ти отвори ли интернет страницата на СДРУЖЕНИЕТО и разбра ли нещо????Щото аз когото питах-нищо не разбира.Може пък това да е целта.....АЙ с-с-с-с.......

Пол..... каза...

Не ти се сърдя,но и преди имаше намеци пък и за блондинки...сега за това и понеже помня ми дойде малко в повече.Пък може и да съм станала сутринта.....нали знаеш:):):)Имах тежък ден!
Но специално за мама Дуни и аз се учудвам на мълчанието.По принцип като си се захванал за едно хоро ще го играеш,а тя много добре го заигра с нас преди.А за Сдружението съм го отваряла преди един път,но понеже не е написано за малоумни като мен нищо не разбрах:):):)

Анонимен каза...

На мен ми е чудно,с какви пари Акимов е ходил в Банско и какво е правил там,освен че за четирийййсет лева са му давали и по първи петли и по пладне че и вечеря ....

Кмете да вземеш да ни осветлиш,а?Така или иначе мрака обзема всичко,барем ти ни осветли!

Кочо Козарев каза...

До първия коментатор:Коя е тази троянска богаташка бре?....Да не е една бая едра кака на малко над средна възраст,голяма дружка на наш Миньо но напърдели гърнетата нещо напоследък заради един търг на един пазар и прочее.Познах ли мойто момче или да?...:):)

Анонимен каза...

Позна!

Анонимен каза...

Айс,
развесели ме с тази сентенция, бях я позабравила, но ти ми я припомни. Добавям едно уточнение обаче - зависи от жената, иначе болшинството са такива. За мама Дуни си прав, не знам защо мълчи, включи се май вчера, но не отговори на въпроса. Идея нямам колко струва този компютър, вероятно около 1000 - 1500 лв, но понеже са пари на данъкоплатците, трябва да се даде отговор. Иначе мълчанието винаги намирисва...
Балканджийката

Анонимен каза...

Че коя ще да е тази гранд дама на Троянския бизнес?

Троянец каза...

мАЙ ЕДНА ПЕТРОЛНА И РЕСТРОРАНТСКА КАКА

Анонимен каза...

Балканджийке,здравей!Страшно се радвам на хора с чувство за хумор!Това е и признак за телесно и душевно здраве.А иначе аз против жените нямам ама абсолютно нищо против,даже напротив......А понеже за подарената Компютърна конфигурация не искат да отговорят,аз ще попитам и друго:това е станало под давлението на Даньо Сирака,очевидно.Та,какво общо има той със Сдружение по Туризъм-Троян,няма ли конфликт на интереси,щото според мене има!!!Така навремето "безкористно" носеше шлифера на хипер-мошеника Жорж Ганчев,не съм го забравил!Очевидно гърне и човек НЕ СЕ ПРЕПРАВЯТ!Гледай като няма отговори какви въпроси възникват???АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Тая не я е срам,окради ни,с наще пари за частната и фирма ще и купуват компютър!?!?!?!
Безобразие и наглост!
Да си върти бизнеса с наще пари!

Анонимен каза...

Айс,
чувство за хумор имам, даже помече, отколкото можеш да си представиш. Все някога, ако се видим, ще го забележиш. То на днешните времена ако и такова нямаш, жив да мреш! Животът не е само в сериозните неща, човек трябва и да умее да разтоварва - както себе си, така и хората около себе си. Затова ти се кефя, ама истински, на хумористичните коментари, които пускаш понякога. Дали пък нещо не те напусна музата? Генади, ако е забравил, аз не съм - къде е обявата за конкурса, който нищихме преди месец или повече?
Наближава Еньовден, може да се пробваш с нещо веселяшко. Освен този, който искаше да се дезориентира и да се шмугне в шубрака, друго свежо напоследък не виждам.
Май е време за всеобща разтоварка, как мислиш?
Поздрави и пожелания за чудесен летен ден,
Балканджийката

Анонимен каза...

Balkanjiike ,sina ti o6te li se drusa kato sviniq?

Анонимен каза...

Там е работата, че нямам син, нещо много, ама много си се объркал, наркоманче!
Балк

Анонимен каза...

Музата не ме е напуснала засега,отзарана,като заминах на работа,още спеше-вие,жените обичате да си поспивате.Аз пък съм нощна птица-съня го имам за загубено време,чета,пописвам,свиря си...Но с писането във форума гледам да не прекалявам-много хора се дразнят,започват да плещят простотии и глупости и по този начин отблъскват нормалните хора,които ние се мъчим да привлечем,да активизираме.Айде чао,че музата ми звъни,има зор някакъв.....АЙ с-с-с-с.....

Генадий Маринов, Т21 каза...

До Балканджийката:

КОНКУРСЪТ не е забравен, просто е забавен (малко богохулно стана с това "забравяне-забавяне", ама не е нарочно - хо-хо-хо! - бел. моя). И гледай какво сладко двусмислие се пръкна - казах "забавен" в смисъл на закъснял, а не на весел; но явно случайни работи няма.

ОЩЕ НЕЩО - наред с конкурса се пече (и почти е опечена) една мащабна анкета в посока наблищаващите (догодина) местни избори, с 15-тина и повече въпроса и работно заглавие "Какъв трябва да е следващият кмет на Троян?". Идеята за туй социологическо дело е на нашия многоуважаван админ Стоян Борджуков, той вече е нахвърлял основните въпроси; остава леко доуточняване и анкетата тръгва - ще върви няколко месеца.

Поздрав най-сърдечен: Генадий Маринов

Анонимен каза...

Айс,
не обръщай внимание на анонимните драскачи на глупости във форума. Нали знаеш - прости хора и ситни камъни свършване нямат! Тези троянци, които носят главите си не за да ги мият в неделя и решат понякога сутрин, няма да се махнем! Напук на останалите, които нещо искат да постигнат по техния злобен начин, но не е ясно какво. Ще сме тук и ще отстояваме нашето си пространство. Ако искат - нека продължават с глупостите си. Сега гледай какъв вой ще почнат след това мое изказване. Чакам ги!
Балканджийката

Анонимен каза...

Ей, Гена,
радвам се, че не си забравил обещания конкурс. Че нещо кандидатите май се чудят дали да се включват. Колкото до другата анкета - много е добра тази идея, поздрави за теб и АдминЪТ. Страхотни сте с това, което правите за нашия град. И добре, че уважавания от нас Админ си сложи снимка в сайта, поне да го знаем кой е. А и едно "добър ден" да му казваме, ако се срещнем по улиците...
Балканджийката

Генадий Маринов, Т21 каза...

До Балканджийката:

Ейииии изчервихме се от тези похвали, благодарим!

От мое и от на АдминЪТ име: Генадий Маринов

Анонимен каза...

За оставащи в този сайт считам: Полендачката, фен /нали е жена/, Младежа, ARVi, EM/SI /който нещо се поизгуби известно време/, бай Бочо, Троянец, Кочо Козарев /надявам се да е с нас/, моя милост. Я гледайте - ако не съм изпуснала някого /не нарочно, моля да ме извините/, ставаме 9 човека! Хич не е малко като начало. Може да се умножат, знае ли човек...
Балканджийката

Анонимен каза...

Оле, голяма грешка, забравих Айса! Значи сме 10 човека.
Айс, човече, искрено ти се извинявам, когато бързам, правя глупости! В никакъв случай не съм искала да те обидя. Надявам се да не се засегнеш, ако прегрешението ми е голямо - казвай какъв реванш искаш!
Балканджийката

Анонимен каза...

Аууу какъв пропуск!
Може ли таква клюкарка като теб,да не знае кой е Стоян Бурджуков?
Е една такава уважавана математическа фамилия като не знаеш,никаква клюкарка не си,а истинска махленско-селска сказвачка...

p.s. Г-н Бурджуков е известен Левскар,което пък мен ме радва...Бог прощава Левски не-ще ги газим тая година яко...

Един от анонимковците ...

Анонимен каза...

Айде, почна се, добре се появи, че ми стана скучно. За фамилията знам, но човека не познавам, което отговаря на въпроса ти. И не съм учила в Троян, за сведение...затова познавам лично малко хора. А господин Борджуков дали се гордее, че познава теб? Защото ако се запознае с мен, със сигурност ще се гордее, макар и да не съм от Левски! Май се сещам кой си.
Балканджийката
Балканджийката

Анонимен каза...

Що се нервиш?

Анонимен каза...

Не, радвам ти се. Така поне има с кого да общувам
Балк

Анонимен каза...

Сигурно сама на село ти е скучно...

Балканджията

Анонимен каза...

Не ми е скучно, защото има хора като теб - също от село. И що ми плагиатстваш псевдонима, като се имаш за толкова отворен?
Балк

Анонимен каза...

Не се нерви де,няма ли с кого да си играеш там,или все с овцете тичаш?

Балканджията

Анонимен каза...

Тичам си с овцете, нося си и лаптопчето, че да не губя връзка с гражданята. Както казах, чакам ви.
Балк

Полендачката каза...

Eй,Бал.здравей:):)Тоя отгоре се дърли с теб,защото усеща,че имаш акъл а той няма и завижда:):)

Полендачката каза...

Относно уж позабравения конкурс....Не мисля,че е забравен,напротив.Само,че идеята се заформи още от първия голям бисер на Айс-а и повечето останаха с впечатлението,че коментара трябва да е непременно в този стил,а то не е така.Ние специално в стила на Айса не можем да се конкурираме,защото нямаме неговия духовит талант..Всъщност ако погледнеме много назад,ще видим ,че всеки от изброените,които слагат име под някаква форма,е направил поне няколко доста добри коментари.Именно заради разликата в естеството на коментарите,ARVi предложи да се профилира конкурса,но разбира се се отхвърли,защото стана много заангажиращо от страна на Гената,особенно в паричната част.Ако има предложение за нещо по различно моля да кажете,но лично аз си мисля,че събраната сума от 200лв. може да се надроби-примерно за 1 място-100,за2-60,за 3-40лв. и така ще бъдат уважени повечето участници.Плюс/може и ние да помогнем/,някои поощрителни предметни награди и т.н.Но аз лично никога не съм си мислела,че конкурса е забравен.А относно предложението на Админа и Гената мога само да ги поздравя,защото щом се отнася също до конкурса,повечето хора ще се включат!

ARVi каза...

Пол каква стана тя? Пак пари! И ние ли като политиците, които така изящно критикуваме?
Гена, предлагам да публикува, моля те, една банкова сметка и всички пишещи да внесат по някой лев, който колкото може. Тези пари които ги съберем да не ги разпределяме между победителите в конкурса, като разбира се това ще решим предварително, къде ще ги инвестираме, като декларираме всички участващи или като бъде вписано в регламента на конкурса, че се отказваме от паричните награди. На домове ли ще ги дарим? Или в нещо друго, по наша преценка, ще ги инициираме ипи направим нещо с тях за любимия ни град? Или ако трябва да ги дарим на кмета.
Така мисля, че всички, даже и анонимните наши събратя, ще засвидетелстват своята активна гражданска позиция.
Ако някой има и други предложения, нека ги напише и да решим какво ще правим. Тази инициатива може пък да се популяризира и да направим всички заедно поне едно добро дело в Троян и да покажем на невярващите какво и как се прави, защото всичкиние имаме претенции пишейки тук, че знаем какво и как се прави!!!

Гост каза...

Хубаво предложение, защото по делата ще се познаем, не само по приказките.

Пол....... каза...

Ей ARVi,много ти благодаря за съвета.Невероятно предложение.Споменах единствено парите,не защото наблягам на тях,а защото помня,че имаше такива коментари.Но това предложение е гениално.ПОЗДРАВЛЕНИЯ.Даже имам идеи,много идеи,но за тях друг път.БРАВО!!!!

ARVi каза...

Пол, сподели идеите си, когато искаш ти. Не съм те обвинил, нали така общуваме, като на по РАКИЙКА.
И ти благодаря за активната позиция, не поради това, че ме възнасяш в коментара си.

Анонимен каза...

А защо с тези събрани пари в сметка на Троян 21 не поставим началото на инициатива за построяване паметникна на Скопски и Пловдивски Митрополит Максим,една от най-величавите,скромни и допринесли за България личности,родени в този край.Веднага дарявам в такъв случай за начало 100 лева.Предварително отдавна декларирах,че ако има такъв конкурс и спечеля награда,ще я даря също!АЙ с-с-с-с....

Пол..... каза...

Това също е много добра идея.Но ако дам своята идея,веднага ще ме разконспирират:):),затова ще я дам когато се съберем всички!

ARVi каза...

АЙ с-с-с-с.... Не оспорвам предрожението ти, ноэзащо точно на него, на Скопски и Пловдивски Митрополит Максим да построим паметник. Моля те обоснови се по пълно. Изисква го етикета, когато предлагаш нещо, да се обосновеш подобаващо. Нямам нищо против, предложението ти, но следва все пак да обосноваваме аргументирано предложенията си. Гената за сега мълчи, но и той не едлъжен да ни слугува NON STOP. Предложението ми, основно е към него все пак. Чакам! Аз не мисля да се взимам на сериозно и да диктувам някакви правила идеи. Това си е само едно предложение. Мисля, че без дебати няма да мине, ако държим на ангажиментите и за компетенциите, които демонстрираме, чрез словото, което изливаме така щедро в сайта по различните казуси.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До ARVi:

ARVi, приятелю/ко, благодаря за доверието!

ИНТЕРЕСНА ИДЕЯ, мисля, че няма да е сложно да се открие една целева дарителска сметка - нещо като специалната обща сметка на "кръга Т21", сигурен съм, че ще има постъпления, безспорна е и чистота на идеята. Трудното е по-нататък. В какво да вложим събраното, ще решим - ще има различни идеи, но ще намерим консенсус; и избраната кауза ще е безспорна.

ПРОБЛЕМЪТ Е ДРУГ - да наприказваме едни големи хубави приказки, а да не я свършим никаквата, планината да роди мишка; затова - ангажираме ли се с подобно нещо, което, без съмнение, ще добие голяма публичност, даже е задължително да добие, трябва да сме много сериозни и отговорни, да се хванем здравата и да има резултат.

АКО СМЕ ГОТОВИ, почваме. Още утре ще говоря със счетоводителката на Т21 за откриване на подобна сметка. Хубаво е и останалите от "кръга Т21" да си кажат думата (абе къде изчезна нашият експерт EМ/SI, липсват ми неговите безспорно компетентни мнения).

СЕГА КОНКРЕТНО.Мнението ми по първото предложение,на Айса - да поставим началото на инициатива за паметник на Митрополит Максим Пелов, защо не, велик забравен троянец, обидно забравен, един от многото...друг е Иван Хаджийски, има още. Аз пък си мисля за някакъв материален знак, който да подсказва, че и Троян е в 21. век, някакъв материален знак на модерност, на новост; защото сега градът ни, поне аз така го усещам, сякаш е замръзнал в безвремието и все си стои някъде там, в началото на 80-те, в соца?

Поздрав най-сърдечен - генадий маринов

П.П. Очаквам още мнения, казвайте - да откриваме ли сметката, ще се справим ли с предизвикателството?

Полендачката каза...

Откривай Гена,ако ти трябвам за нещо най-лесно знаеш как да ме откриеш.Предложенията каквито и да са всеки да ги казва тук или като се видим.Аз съм с вас!

ARVi каза...

Гена, съгласен съм с теб и с твоите съмнения. Аз ти предлагам да изчакаме малко, до набиране на апгументирани и разумни предрожения. Най трудно ще е да стигнем до консенсус, относно нашите дела за напред, след събиране на средствата. Повечето от нас са анонимни, ние така, както си пишем, добре, но резултата от тези наши писания клони към нула. Нали виждам. Нямаме облик? Нямаме лице?
Предлагам да дебатираме по тези въпроси. Анонимно, наистина кански ще се напънем и ще родим мишка.

Пол.... каза...

Но ако се продължава така все същото ще бъде.Затова е най-добре веднага да се открие.То сметката ще си стои,няма къде да иде,а ние ще дебатираме,ще подканяме и няма да позволим да потъне в забвение.Но така ще се даде старт на нещо и никой няма да се съмнява ,че ще стане.Наистина до сега имаше само приказки без реални действия.Дайте да действаме!

Генадий Маринов, Т21 каза...

До Пол...:

Утре ще говоря с нашето счети, сметката лесно ще се открие. Но трябва да изясним нещо предварително: дали първо ще набираме някаква сума и после ще решаваме в какво да я вложим; или точно обратното - първо избираме някаква кауза и после събираме средства, за да я финансираме? Кой е верният път, казвайте?

Поздрав най-сърдечен: генадий маринов

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |