42-ма от „Лесопласт” – на съд

* Директорът Цветомир Цочев ги вини, че са стачкували незаконно
 на 9 март * Промениха графика ден по-рано, никой не ни уведоми,
 е работническият отговор

Гореща тема

УТРЕ - вторник, 26 март - в Ловешкия окръжен съд (ЛОС) ще се гледа делото срещу 42-ма работници от смени „А” и „Б” в цеха за производство на шперплат на „Лесопласт” АД (Троян). Те са обвинени от изпълнителния директор на предприятието Цветомир Цочев в бойкот на производството и провеждане на незаконна стачка на 9 март т.г., събота.

СПОРЕД ИЩЕЦА („Лесопласт” АД, представлявано от г-н Цочев и неговия адвокат Елена Митева) във въпросната събота 42-мата не са се явили на работа, въпреки „надлежното уведомление относно работното време”; а пък връчените на другия ден писмени работнически изявления ясно доказвали, че става дума за стачка, която не е организирана по законовия ред (според изискванията на Кодекса на труда и Закона за уреждане на колективните трудови спорове /ЗУКТС/). В исковата си молба до съда дружеството и директорът обвиняват работниците и в друго – че не са се опитали да преговарят, нарушили са колективния трудов договор и са се „сговорили едновременно да стачкуват, като не се явят на работа, с цел да предизвикат и решат един колективен трудов спор”.

ЯСНО Е, че щом е насрочено съдебно разглеждане, от ЛОС са приели директорските аргументи за основателни в някаква степен; по-точно – магистратите допускат, че е възможно да е проведена стачка и тя да е незаконна (в нарушение на чл. 10, чл. 11, чл. 12, ал. 1 и чл. 14-16 от ЗУКТС). В съдебното определение се казва още, че ищецът следва да докаже твърдението си за „проведена ефективна стачка”.

СЪВСЕМ ДРУГО обаче е становището на изправените пред съда 42-ма работници на „Лесопласт” АД (Троян). Според тях графикът на смяна „А” и смяна „Б” в цеха за шперплат изненадващо бил променен ден по-рано, на 7 март, и вместо в събота (9 март) да почиват, каквито били предишните разчети, работниците трябвало да положат извънреден труд, като никой не ги уведомил за тази промяна в графика. Друго основание за неявяването на работа на 9 март - работниците считали, че имат право на избор дали да положат или не извънреден труд, каквато била практиката през 2012 г. 42-мата атакуват исковата молба на „Лесопласт” АД и директора Цветомир Цочев и с аргумента, че никъде в документа не е уточнено какъв труд е трябвало да извършат във въпросната събота, извънреден или не. Според работниците става дума не за друго, а за опит да бъдат натоварени/експлоатирани допълнително; същото се твърди и в писмото, което получихме по електронна поща от работник, подписал се с псевдонима Николай (извадки от това писмо четете по-долу).

КАКВО ТОЧНО ще се отсъди по този трудов казус, ще разберем по-късно. Но случилото се в едно от най-големите и стабилни троянски предприятия не е на добре и издава, че има проблеми. Дано проблемите не са сериозни, защото никой в Троян няма изгода работата в „Лесопласт” АД да не върви.

Т21

*****
Гледна точка

Сам по себе си графикът е нищожен, трябва заповед

* През 2012 г. бяхме питани дали искаме да работим по желание извънреден труд и ни беше давано право на отказ

ЗДРАВЕЙТЕ, работник съм в „Лесопласт” АД (Троян), в цеха за производство на шперплат. Работим на 3-сменен режим по график на сумирано работно време, за което не знаехме. Нямаше заповед за м. януари и м. февруари. Във фишовете беше отбелязано почасово заплащане и никой не ни обясни за какво става на въпрос. От края на м. декември сме в принудителни отпуски, които според работодателя ни са поради липса на суровини, пазари и др. - икономически финтове от страна на ръководството за целенасочено използване на полагаемите ни се почивни дни. Целта - в разгара на сезона работниците да нямат възможност да ползват годишен отпуск. А с въвеждането на сумираното работно време отпада и малката вероятност, ако човек се разболее, да получи дължимите му обезщетения. По-точно - ако имаш болничен и си положил извънреден труд в един календарен месец, работодателят може да откаже изплащането на болничния и да ти изплати само извънредния труд.

ВЪВЕДЕНИТЕ графици задължават работника да отиде на работа. Но сам по себе си графикът е нищожен, трябва заповед. А такава заповед няма, освен за сумарното работно време за м. март. Графикът беше сменен на 7 март 2013 г., като според предхождащия го график на 9 март не трябваше да сме на работа. Не бяхме уведомени по никакъв начин, че в събота на 9 март трябва да отидем за полагане на извънреден труд. Поводът за неявяването ни на работа е, че през 2012 г. бяхме питани дали искаме да работим по желание извънреден труд и ни беше давано право на отказ. В исковата молба пък никъде не е упоменато какъв е трудът, който трябва да се извърши.
23 март 2013 г.

Николай, работник в „Лесопласт” АД

165 коментара:

Анонимен каза...

Спокойно, Цочев и друг път е осъждал работници в другите си фирми и посли винаги им ги е опрощавал. И сега ще ги осъди, пък после ще им опрости присъдите. Познавам го добре. Чудите защо го прави ли? Ами защото ще даде добър урок на непослушните работници и ще въведе дисциплина, каквато в Лесопласт липсва. Те в Лесопласт още живеят в социализма.

Анонимен каза...

№1, какво значи това "Те в Лесопласт още живеят в социализма"???

Анонимен каза...

Няма социализъм, там е див капитализъм. Всячески се опитват да се подиграват с работниците. Колкото до синдикатите, те са измислени и поставени лица на ръководството.

Анонимен каза...

No.3 "А тия синдикати как хем са синдици, хем са на заплата в същата фирма?"- разясни си въпроса и го формулирай правилно!

Анонимен каза...

Как може да си получаваш заплатата от този, от когото трябва да защитаваш работниците? Би ли застанал срещу този, който ти дава заплатата-това ми е въпроса, какво неразбираемо има 4-ти ????

Анонимен каза...

Номер 1,ти да не си адвокат на Цочев?!В Лесопласт хората работят,а заплащането е мизерно..Така,че не ми говори за социализъм!Доколкото съм запознат през социализма се е имитирало работа,а парите са стигали!Сега е обратно!

Анонимен каза...

ХИЧ НЕ Е СИГУРНО,ЧЕ ЩЕ ГИ ОСЪДИ

Анонимен каза...

В България от 1993 година от 6443 дела от трудово-правен характер само 9 са спечелени от работодателите. В 6434 случая съдът присъжда в полза на работниците. Виновни или невинни работниците винаги печелят. Има даже куриозни случаи на виновни работници, които въпреки това печелят. Това е неписано правило за българските съдилища. А от 2004 година няма спечелено дело от работодател. Така че спокойно ;)

Анонимен каза...

Ммда-а-а прав си №8 . Така е, нито един ловешки съдия не би присъдил в полза на работодател . Без значение от обстоятелствата . Считайте че делото отдавна е решено .

Анонимен каза...

не стига 4е е мизерно запла6тането ами и с фенола с които работим един ден лекарства няма да можем да си купим

Анонимен каза...

4-ти, мисля че 5-ти след мен ти е отговорил правилно. Не може да работеш на заплата в завода и дазащитаваш интереса на работника.Освен това не може да караш някого едва ли не насила да стане член на въпросния синдикат, като му казваш, че няма да ползва облагите договорени в КТД и в същото време да не предоставиш същия.

Анонимен каза...

Крайно време е хората в завода да си търсят правата.Само,че тук нещата опират до страх, че ще останат без работа, а то в нашия умрял и бездруго град няма къде да се отиде. Той Цочев и такива като него в другите работещи фирми на това разчитат, че хората нямат изход...

Анонимен каза...

Прав си 12-ти,но и не съвсем...хората дали имат или нямат избор е друг въпрос,но докато търпим и позволяваме да ни мачкат ще сме на това дередже,защото трябва да се знае от всички "работодатели",че всеки човек си има чест и достойнство не зависимо какъв пост заема в дадено предприятие или фирма,и това което прави Цочев със работниците които му изкарват тлъстата заплата е меко казано подигравка със самите тях,не съм работил никога в тази "фабрика",но познавам добре този шеФ ,и меко казано по троянски е ГОЛЯМ БРУС,хората са проплакали от него НО.....има един над нас та гледа,който забавя, но не забравя .....!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

No. 13, забравил си да се подпишеш - ТОНИМИР ГЕЧЕВ.

Анонимен каза...

Да тези два израза "меко казано по троянски" и "голям брус" Тонимир често ги употребява... Пък и Гечев му има зъб на Цочев дето му развали далаверката...
Много плоско Тонка...

Анонимен каза...

А защо ми няма коментара, като съм писал на кирилица, с малки и големи букви, и не съм ругал и обиждал ??? А г-н Борджуков? (за коментар#3 става въпрос) И може ли да пиша с фейсбу профила си, че като анонимен ми е некомфортно?!?

Анонимен каза...

Цочев е прав,ако го нямаше него, фабриката да е фалирала отдавна

Анонимен каза...

За любопитните : по официални данни публикувани в търговския регистър брутната средна работна заплата в Лесопласт е близо 750 лева . Към тях се добавят купоните за храна от 60 лева на човек , общо 810 лева средна работна заплата бруто . Допълнително безплатна храна по 42 или 48 лева на човек на месец за работещите на смени .

Анонимен каза...

Такава е заплатата,заради високите заплати на многото началници и администрация...За януари и февруари сме взели по 430-440 лв.от които около 100 лв.са за прослужено време.Излиза,че работим за минимална работна заплата...А "пресите" са най-тежкия участък,с най-лошите условия за работа.

Анонимен каза...

Прав си номер 19 !

Анонимен каза...

Как го правят другите?
Спира работа цялото предприятие. Спират работа и останалите в града, транспорта блокира. Всички стачкуват 24, или 48 часа в защита на 42–мата работници, прави, или не. Причината не е в работния съботен ден, просто хората са толкова изморени физически и психически, че повече не може и да бъде!!!

Анонимен каза...

В Лесопласт няма синдикати. Иван Н и Румен са пионки всеки го коментира но несмее да го каже .Нали фабриката ги храни какво да очакваш от тях няма какво да се лъжем .Просто са жалки така че хората да се оправят сами.

Ст. Борджуков каза...

Здравейте господин НОМЕР 16! Благодаря за вашия интерес към страницата на Т21.
Относно "Коментар номер 3" - аз трих снощи (неделя-24.03), а статията за Лесопласт Генчо е публикувал днес - ПОНЕДЕЛНИК (25 март).
С профила си във фейсбук не можете да публикувате коментари в сайт от групата на ГУГЪЛ. Можната американска фирма ГУГЪЛ промотира конкурентната социална мрежа GOOGLE+, която се държи, според мен, по-толерантно с потребителите си. Направете си профил в G+, това няма да пречи на профила ви във фейсбук, и ще можете да публикувате НЕАНОНИМНИ коментари без проблем...
И последно - НАТИСНАХТЕ ЛИ БУТОНЧЕТО [Публикуване] в края или забравихте????

Анонимен каза...

Абе 18(по писанията много приличаш на Шамов),де ги тея пари бе.И купоните се дават щото има далавера от данъците.Грубо икономия от данъци 600 хиляди за година.И тез пари за ядене,ми че то в детската градина са повече бе.Баси и цирка.Ма пък иначе цифровизация.700, 800, 900лв.Направо числофрения.А колко струва един лист шперплат бе?Ела си го направи като си толкоз гоулем.Нашмъркай се с фенолче,след това малко пепел,за капак.Та а те видя.Ай сектир от шпакловчици на задни и предни части.

Анонимен каза...

no: 18 не на всички работещи по график им се полага допълнително безплатна храна...така че!

Анонимен каза...

Не се заблуждавайте, че купоните, а и безплатната храна са ви безплатни. Просто си ги плащате чрез мизерното заплащане на труда.
Ниски доходи–ниска покупателна способност–закрити предприятия и магазини–банкрутирала икономика, стресирани родители, стресирани деца, и...пак от начало! Затворен кръг, в който тичаме вече толкова години, и излизане няма!!!

Анонимен каза...

Да съдиш хората на труда , които единствини създават благата на държавата ни е безпределна арогантност. И какво цели с този съд – да им вземе парите ли на нещастните отрудени хора , които и без това мизерстват, или да ги вкара в затвора ! Умът ми не го побира . Нали вече ги е наказал с предупреждение за уволнение. Ако в този случай синдикатите не защитят работниците с всички законови средства , включително финансова и юридическа помощ те въобще няма смисъл да съществуват в тази феодална фабрика.

Анонимен каза...

27-ми, това не е наказателно дело, че да ходят в затвора, бе умнико! Нито ще им вземат пари, ако прочетеш иска, а той е публикуван, ще видиш, че няма финансови претенции. Делото е за да разберат отрудените хора, че така урбулешката не се прави.

Анонимен каза...

СПОРЕД ИЩЕЦА („Лесопласт” АД, представлявано от г-н Цочев и неговия адвокат Елена Митева) във въпросната събота 42-мата не са се явили на работа, въпреки „надлежното уведомление относно работното време”; а пък връчените на другия ден писмени работнически изявления ясно доказвали, че става дума за стачка, която не е организирана по законовия ред (според изискванията на Кодекса на труда и Закона за уреждане на колективните трудови спорове /ЗУКТС/). В исковата си молба до съда дружеството и директорът обвиняват работниците и в друго – че не са се опитали да преговарят, нарушили са колективния трудов договор и са се „сговорили едновременно да стачкуват, като не се явят на работа, с цел да предизвикат и решат един колективен трудов спор”.ееееееееееееееее КАК ДА НЕ СА СЕ ОПИТАЛИ ДА ПРЕГОВАРЯТ КАТО ТОЙ КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗА ДА РАЗГОВАРЯ С РАБОТНИЦИТЕ ОТ ШПЕРПЛАТА, ЗА НЕГО ТОВА НЕ МУ Е НА НИВО ДА СЕ ЗАНИМАВА С НЯКАКВИ СИ РАБОТНИЦИ.

Анонимен каза...

29-ти има си ред за преговорите и той е описан в КТ и ЗУКТС . Не ти е крив директорът , аз не съм чул на някой да е отказал среща , даже напротив . Ако има някой , на който той да е отказал услуга , нека каже . Не е такъв човек, ама ти умееш само да плюеш и незнаеш колко неща е направил за завода . Е като го настъпиш по мазолът ще си изпатиш разбира се . Ама не е такъв редът .

Анонимен каза...

Това че Цочев е земен човек е вярно, даже вратата му стои отворена в буквалния смисъл, всеки влиза при него когато си поиска, там е като хан, даже секретарка няма да спира желаещите. И верно на много хора е помогнал, което си е верно верно си е. Не е лош човек.

Анонимен каза...

Кво стана в съда пичове,ще ви прибират ли :))

Анонимен каза...

Писна ми да чета малоумни коментари като на 30-ти и 31-ви!Моля Ви,застреляйте се!

Анонимен каза...

Делото е отложено!

Анонимен каза...

Имаше едно време едни проКУРисти които ядоха шамари и просто май г-н Цочев много си позволява!Прекалено много!Заплатите отдавна са орязани и г-н Цочев следва тенденцията да ги приближи към основните които са малко над 300лв.Много хора бяха уволнени за да се наместят мой твой човек на г-н Цочев.Г-н Директора разбира от сметки но Не разбира от производство!Ще помоля хората които го защитават на тази страница да не се бъркат без да имат представа от производствената линия на тази фабрика.
Г-н Цочев не приема хора за срещи освен ако не са му Слушалки!Това го знаят всички.Моля неподготвените да не се изказват.И г-н Цочев не поддържа ред и дисциплина-а манипулиране на хората да не си вдигат главите с оглед на ниските заплати в града и безработицата.

Анонимен каза...

Най-накрая един да напише нещата такива,каквито са в действителност!Поздравления за 35-ти!:)

Анонимен каза...

Пояснявам пак: 1/2 от основните заплати в тази фабрика са малко над 300лв.За заплащането на управляващия кръг коментари няма да има.То там се знае.Така че ще помоля неподготвените хора да не правят прости коментари!!

Анонимен каза...

И като се има предвид от къде е Г-н Цочев..? От са само Свестни..!

Анонимен каза...

38-ми, съученичка съм с Ц.Цочев от 1-ви до 7-ми клас,от ТРОЯН Е,живееше до ОУ Кирил и Методий, вероятно още живее там.
ВЕРОЯТНО ИМА ОТ КАКВО ДА НЕДОВОЛСТВАТЕ, НО АКО ВИЕ БЯХТЕ ДИРЕКТОР КАК ЩЯХТЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ...БЕЗ ЦОЧЕВ ЩЕ СТЕ ПО-ЗЛЕ.

Анонимен каза...

Ало,съученичката,прочетете коментарите малко по нагоре!Предполагам Вие не живеете с 400 лева на месец,така че пуснете си Нова и гледайте за кутийките,вместо да защитавате съученика си от 1 до 7-ми клас!

Анонимен каза...

морално остарял завод,но със световни връзки в износа .заплати от 90-те.но сме европейска държава,с европейски управници...

Анонимен каза...

No.11- никой не кара хората насила да стават членове във "въпросния синдикат", ако не си запознат!! Всеки членува по собствена воля и синдикатът е този, който застава зад работниците както е и в случая. А къде очаквате да работят тези представители на синдикатите, които защитават работниците? Нали трябва да са навътре в нещата и да мога да отреагират адекватно и да виждат случващото, нали се някой трябва да защитава интересите на работниците.

Анонимен каза...

42-ри,явно и ти си далеко от случващото се в Лесопласт..,но дай да пишем,макар и без да сме запознати!

Анонимен каза...

запознати сме, запознати сме..

Анонимен каза...

за съученичката на г-н Цочев ще кажа че преди него тази фабрика познава няколко изпълнителни директора и разликата между неговото управление и предишните е съвсем различно.Неговото сегашно отношение няма нищо общо с управлението нито с времето когато е бил ученик Г-жо!!!Просто на г-н Цочев сега му е паднало да натиска хората по всякакъв възможен начин!

Анонимен каза...

Аз да попитам какъв е този директор, който е тръгнал да съди работниците си . Той би трябвало да ги ръководи и управлява .

Анонимен каза...

45-ТИ, Нямам желание да Ви ядосвам,нито да Ви обяснявам какъв ученик беше...просто 38-ми се опитва да подменя произхода на Ц.Цочев и поясних,че ЦОЧЕВ е троянец.

Анонимен каза...

Г-н Борджуков, натиснах побликувай, и беше побликуван коментара ми, дори следващия- 4ти анонимен беше взел отношение по него. Бях написал, че не е редно синдиците във една фирма да са на заплата и подчинение на същата фирма! След това коментара ми изчезна и на негово място се появи друг?!?! Но както и да е, живи и здрави!!!

Анонимен каза...

Повече по темата по ТВ7,сега!

Анонимен каза...

No.48- Защо да не е редно синдикатите да са на заплата и подчинение на същата фирма? Не виждам какъв е проблема.

Анонимен каза...

Наказанията на г-н Цочев започват малко след като усеща силата си на Директор.Демонстрира власт като уволнява хора в присъствието на г-н Собственика за да трупа точки!Стига дотам да привиква няколко човека наведнъж за да се гаври и наслаждава на реакцията им докато им обявява че са уволнени по причини от които и той самия неразбира тъй като работата му е да води сметки а не да се занимава с производство от което той неразбира!Така че ще помоля неразбиращите да не правят прости коментари!Така че отношението му спрямо работниците се знае.

Анонимен каза...

Ми проблема, г-н48 е, че трябва да защитаваш някои от някой, който ти плаща бре!!! Кое не схващаш??? Аз ако те храня, ти би ли ми възразил нещо, за това, че еди-кой си е ущетен по някакъв начин. Или по-просто, ако имаш куче и го храниш-теб ли лае или чужд човек? Надявам се, че по този начин съм пределно ясен, ако ли не да давам още примери???

Анонимен каза...

Г-н 50 имах предвид(аз съм 48) :):):):):):)

Анонимен каза...

Защо въпросния г-н Цочев не сложи неговата заплата до тази на един от хората, които съди, сигурно ще е много интересно, горкият как ли му стига "миниатюрната" заплатка,че му се иска и от "огромните" заплати на черноработниците си да вземе и то чрез съд!
Е сигурно много се гордеете с решението си г-н Цочев! Дали обаче не направихте една от най-големите грешки в професионалната си кариера! Ще почакаме и ще видим :)

Анонимен каза...

54-ти, по-горе 28-ми ти обясни, че искът няма имуществени претенции към работниците. Няма да плащат нищо. Нито ще влизат в затвор, това не е наказателно дело. Искът е само за това съдът да обяви, дали стачката е законна или не. Всички претендират много да знаят, ама май самите те нищо не знаят.

Анонимен каза...

Така-а-а-а... анализът на коментарите показа, че във форума има трима злобни плювачи по Цочев. Трима са, ама са изписали 30-40 поста с помия, коя от коя по-лъжлива и по-злобна, да им се чудиш на фантазията! Даже отричат общоизвестни факти. Като например това че той си държи вратата отворена и който иска, ходи там. Или че уволнявал хора в присъствието на собственика... Или че се наслаждавал на реакцията... Ай сиктир бе, вие и садист го изкарахте! И още много други лъжи. Много лъжи, много, много! Ама нагли бе!!!
То е ясно кой стои зад тях. Ама много прозрачно бе, много аматьорски някакси... И за дете е ясно, че това е нагласена кампания.

Анонимен каза...

А пък №37 и №51 и още един или двама ни забраняват да пишем. То е ясно, че зад тези номера стои един човек. Ама кой си пък ти да ни забраняваш да пишем?! И от къде на къде пък ти ще знаеш повече от другите. Да не си господ?!

Анонимен каза...

Алооо 56 виждам че и анализатор се изкара.Нито едно от написаните неща са лъжа.И не е садист,а капиталист.Нищо не фантазия.Трябваше да видиш днес нафуканото му адвокатче и оня Шамов как се почувстваха пред 70 човека.И как се чудеше какво прави там.Със служебна кола за която плащаме ние.Казвам на всичко ония които възхваляват бог-Цочев.Елате при нас за 2 часа.Постоите и си затворете след това устата.Никои не е тръгнал да оспорва негови решения,нооо все пак и ние работим за пари нали.Плювачите не са 3(колкото може би са за Цочев)а поне 300 и не плюят,а казват истини.Не нагласено,сам тои богът дава основания за случващото се.

Анонимен каза...

Алооо 58 повтаряш се вече поне в двайсетина поста, напълнил си целия форум с твои глупости, че и упорито повтаряш, че са истина. Дай възможност и на други да пишат, стига само твои работи сме чели, научихме ги наизуст.

Анонимен каза...

А я си представете, че тия 42 човека бяха направили стачка не в Лесопласт , ами в някоя от частните фирми из Троян . Какво щеше да стане , а ? Нямаше да им се церемонят хич , нито да ги съдят , ами още на другия ден щяха да ги изхвърлят с шутове навън . И никой не може ги спаси . Тихомълком щяха да се запътят към бюрото по труда . Ама в Лесопласт им простиха и това им беше грешката . Ама нека се замислят тези 42 , каква съдба ги чакаше в някоя частна фирма . А не да реват по Лесопласт .

Анонимен каза...

Точно тъй благодарете се, че сте в Лесопласт, вместо да мрънкате, защото при частника прошка няма.

Анонимен каза...

глупости, да знаеш как се молят да се върнеш, че няма кой да им изкарва парите, шматкаааа.....

Анонимен каза...

Бе то да правиш шперплат гълва работа.Всички могат,ме не щат.И що лии.Маани то повече пари има в комунални.Там ще маам с метлъта па квот зема.Все кяр е.Че няма и на смени да съм.Кеф кеф.

Анонимен каза...

Стига сте защитавали тиранията в тоя Лесопласт,бе!Ясно е,че там властва несправедливоста!Явно е,че в защита на директора пишат поставени и измислени личности!Престанете вече,че ми се драйфа от вас!

Анонимен каза...

61-ва,върви поработи малко ти там да видиш за какво иде на реч!Драскачка! ;)

Анонимен каза...

Делото се отложи за 16.04.2013 за 14.00 поради измислени мераци.Но,дано е последно.Който иска да дойде.Този път автобус няма.Но пък има влаак.Цочев що не го платиш веее.Че много рая,много роб,иска да види излагането(отсраняването) ти,от В.Стаменов.

Анонимен каза...

До 60 и 61 явно не сте имали любовница от Лесопласт та да видите какви петна имат от фенола.Пък се разровете малко в Google и вижте какво предизвиква още фенола специално на жените

Анонимен каза...

С една дума, работещите с отрови хора в момента дават здраве за пари/и то какви пари–300 лв!!!/ а след години ще дават пари за здраве/и то много пари/!!!
Престъпни правителства, работодатели с огромни печалби, а от другата страна на огромния ров, който ги разделя–мълчащи и търпеливи роби!!!
време е да разбере света, че има една държава в Европа, която е концентрационен лагер!!!

Анонимен каза...

Не е фенол. Фенолформалдехидна смола е. Разликата е толкова голяма като например между въглероден оксид и въглерод. Едното е силна отрова, другото е основен елемент на живите организми. Или като между цианкалий и калий, въглерод и азот / основните елементи на живота /.
Същата смола от същия австрийски производител се ползва във всички европейски заводи за шперплат без изключение - Германия, Франция, Италия, Полша, Финландия, Румъния. Изследва се от международна независима лаборатория на SGS Австрия партида по партида.
Ама чули неразбрали крякате и вдигате шум до Бога.
Баси колко сте задръстени! Направо сте смешни.

Анонимен каза...


Я чакайте малко - ВСИЧКИ ЗАБРАВЯТЕ НАЙ-ВАЖНОТО !!!

Че нали всички вие дето ревете, че са ви ниски заплатите, САМИ ДОБРОВОЛНО СТЕ СЕ СЪГЛАСИЛИ С ТЕЗИ ЗАПЛАТИ като сте си подписвали трудовите договори?

Ако Лесопласт ви мами и не ви плаща договореното, обадете се в инспекцията по труда. Или заведете дело, трудовите дела са безплатни за работниците.

Обаче ако ви плаща така както е по трудов договор и без закъснения, а аз съм наясно, че е точно тъй, че дори и нещо отгоре над договореното ви дават, ми що квичите тогава?
ЛЕСОПЛАСТ НЕ ВИ Е ИЗМАМИЛ С НИЩО, НИТО ВИ Е ПЛАТИЛ ПО-МАЛКО ОТ ДОГОВОРЕНОТО, нито ви е забавил заплатите, осигуровки по закон ви внася (което в частните фирми ще видите през крив макарон).

Никой тук не написа „Лесопласт ме завлече”. Щото не е вярно.
Е аджаба като не ви е завлякъл с нищо, за кво са тия истерии?

Цочев бил гонил минималната заплата. Има ли някой тук, на който Лесопласт да е намалил заплатата? И с това тя да се е приближила до минималната. Не, НИКОЙ НЯМА С НАМАЛЕНА ЗАПЛАТА.

Ама сега пък договорените заплати вече им били омаляли. А-а-а-а, това е друго.
Обаче Лесопласт нито ви е виновен, че са ви омаляли заплатите, нито ви е измамил с нещо. А пък може и да не могат да ви вдигнат заплатите, нали са спряли единия цех от зор. Обаче никой не помисли, дали вдигането е по силите на Лесопласт или не.
Ми че просто си намерете по-платена работа!

И спрете вече да квичите! Проблемът е във вас самите, не в Лесопласт. Ако пък е в Лесопласт, просто се махнете от там за да нямате повече проблеми.

Анонимен каза...

Браво 70-ти! Удари десятката! Най-сетне някой да каже истината такава, каквато е! Стига само помия!

Анонимен каза...

Ма верно много прости работници имало в Лесопласт! Все директорът им виновен. Ми като ви плаща пак ли е виновен? Като ви търпи простотиите пак ли е виновен? То само работодателите виновни, работниците света вода ненапита.
Давате ли си сметка какво и по колко часа работите? Колко закъснения за работа имате?
Вместо само да плюете, направете си частен бизнес и се оправяйте с вашите си работници!
Пък тогава да ви питам кой е виновен!

Анонимен каза...


Айде канцеларските мишоци на" лесопласт" започнаха, полека,че се не наакахте..

Анонимен каза...

Каквото и да се каже от тук нататък,оправия няма!Докато има жалки изказвания като от номера 70,71 и 72!

Анонимен каза...

До 69 и всички дето трябва сега да си пред бюрото или сред работниците(като някакви началници де)не разбираме от фенол и фенолформалдехидна смола ама виждам обривите по жените.А на другите 3-ма-ще кажа че камерите гледат само работника а началниците? или искате снимки и вижте техните заплати и на работниците .И тези 42 ако ги уволни поне се се опитали да направят нещо за Вас дето надали ще искате да заемите тяхното място.Нека Шамов каже колко от кандидатите за работа са си тръгнали в първия работен ден

Анонимен каза...

Самият факт че не иска разговори с работниците и ги води на съд показва какъв човек е Цочев

Анонимен каза...

Доста проверки има и ща има.Дано те са последния валс които да изтанцува тоз дерибей.Призовавам работници да продължат да сезират всички държавни органи и инстанции,за безчинствата които върши г-н Цочев.Да не се примиряват и да надигнат глава.До така наречечения'бял дом",мишкиии и плъхове, Вашите заплати се изкарват от хората срещу които работите.Дано парите които взимате,не използвате по предназначение.Да знаете че има доста труд, пот и мъка с които се изкарват.И да имат вкус на фурнир с фенолна смола,примесен с дизелови пари и пепел.Да ви преседнат дано.

Анонимен каза...

76-ти, можеш да си представиш, колко много му е прикипяло на Цочев от наглите номера на работниците, че да стигне чак до съд. Имай предвид, че Цочев е търпелив човек по начало. Ама то търпелив - търпелив, ама и неговото търпение си има граници. А след незаконна стачка никакъв друг вариант не му е останал, освен съд.

Анонимен каза...

№77, я посочи поне едно безчинство на Цочев. Ама нещо конкретно и смислено, а не общи приказки. Не ти е платил договореното по договор ли, закъснява ти заплатата ли, обидил ли те е, какъв свой ангажимент към теб не е спазил?
Или и ти просто мразиш целия свят и сега имаш удобен обект за плюене?

Анонимен каза...

Абе за каква стачка говорите бе хора, 9.03. е било събота, не работен ден. Всеки човек има право да не полага извънреден труд в официално почивен ден. А сега обяснете колко е прав господина Цочев!

Анонимен каза...

Събота е почивен ден за редовна смяна. За сменните работници може да се случи да работят в събота и неделя, а да почиват в делничен ден. Прочети кодекса на труда, преди да плещиш тъпизми!

Анонимен каза...

Ами и ти се изплющя неподготвен. Поне да беше прочел мотивите...

Анонимен каза...

Имам предвид 80-ти

Анонимен каза...

Мотивите на работниците са писани от адвокатите на КНСБ, които са ги подучили да излъжат, че не били уведомени, макар че те още предния ден разтръбиха на всякъде и на всички началници, че в събота нямало да дойдат. И сега са се изправили пред съда и даже под клетва са излъгали безсрамно.

Анонимен каза...

Ма верно много прости работниците на Лесопласт.
Цочев, съди ги до дупка да им е урок!
Даже ги уволни за това своеволие!

Анонимен каза...

Що не провери амааа много търпеливият г-н Цоцев ти от каде пишеш дали не е от работното си място,как тай си влезнал тук по време на работа.Май че си от онези дето им е увеличена заплатата през миналата година а?

Анонимен каза...

Я да ме провери, а?

Анонимен каза...

Само слух да пусне,че ще Ви следи в интернет и няма да ми седите по чял ден в Facebook и да гледате порно от служебния

Анонимен каза...

г-н Цочев лъжи за - няма вредни условия на труд,няма шум.Допуснатите грешки в фазерния завод са единственно и само негови.Истина-увеличи заплатите на на него още 5-6 човека.Налага собствени правила несъобразени,репресира чрез сплашване на някои началници,а те сплашват работниците.Не е лошо сам да си тръгне.Да видим дали завода ще спре аа.Достатъчно се нагуши да доиде друг някои.

Анонимен каза...

89, като те гледам колко си "грамотен", как така правиш оценка на човек с висше образование?
Погледни се - "лъжи", "в фазерния..","доиде" и разни такива.
Та колко пари искаш да получаваш при тази неграмотност?

Анонимен каза...

90-ти,това че има малки грешки в мнението на 89-ти,не означава,че трябва да взема малко пари и да се подиграват с труда му!Все пак това са хора,които работят и с честен труд си изкарват хляба.Не е нормално да им дават толкова малко пари!

Анонимен каза...

Дават им точно толкова пари, колкото пише в трудовите им договори. Че даже и повече. И купони. А дали вече заплатите им са "омаляли", както писа някой, това е друга тема и това се решава по друг начин. Не с плюене във форума, защото Лесопласт не е излъгал никого.

Анонимен каза...

Не казвам,че са излъгани,но тия заплати не отговарят на труда,който се полага.Оправданията са,че цял свят е в криза,но в действителност има пари,но не за работника!"Ако не ви изнася,другия чакал.."Тъп народ сме,търпим и работим за жълти стотинки..Страх ни е!

Анонимен каза...

Ти пък откъде знаеш, че има бе? Цял Троян знае, че Лесопласт е закъсал, няма продажби, продукцията стои по складовете и нямат пари, ама ти знаеш, че имало пари! Многознайко такъв!

Анонимен каза...

Това "бе" не ми харесва особенно!Моля,да смениш тона преди да ти отговоря от къде знам,че има пари!Става ли,94-ти анонимнико?

Анонимен каза...

90-ти, за са си по-точен трябва да кажеш с 2 висши образования /от България и от Германия, а може да имаше и едно от Белгия или Холандия, забравила съм вече/ плюс 7 чужди езика.

Анонимен каза...

Кво значи "подиграват се с труда му"? Нали си е подписал трудов договор срещу Х заплата, сега какво иска?
За такъв труд толкова се плаща. Като иска повече - има си ред и начин, не да нарушават законните рабпореждания на работодателя, защото търпят уволнение в такива случаи.

Анонимен каза...

Колкото ще да са всичките му образувания са все по икономики нито едно няма по дървообработване.

Анонимен каза...

За да си директор, не ти трябва специалност.

Анонимен каза...

Евала на Стаменов че поне говори в момента с работници веднага след всичко което се случи за разлика от висшиста и 7 езика който не иска и да вижда работник,макар и нищо да не стане след срещата

Анонимен каза...

Всички коментари доказват, че израза на шотите е мнго истински за всички българи: "Може и аз да не съм добре,ама Вуте да е по-зле"
Защо всеки гледа в паницата на другия и го плюе, незевисимо колко и какво знае.
Хората там сами си знаят как си изкарват парите, нямате право да ги съдите и обиждате, че искат нещо по-добро за себе си и децата си!
Не защитавам и не упреквам никого! Просто констатирам, че всички съвсем по български сме готови вместо да помогнем ако можем, да направим така че да стане по-зле!

Анонимен каза...

От всичките над 100 коментара не прочетох основното - защо работниците не са се явили на работа?
Много написано "за" и "против", но всъщност каква е причината те да не отидат на работа?
Защо това никой работник не го обясни, след като претендират че са прави?

Анонимен каза...

Щом досега не си разбрал значе не ИСКАШ да разбереш

Анонимен каза...

Тъп съм, обясни ми. Хем не сте знаели, че сте на работа, хем предходния ден сте радправяли как няма да отидете.

Анонимен каза...

Това, че не са знаели, е само за пред съда. Така ги научили адвокатите от КНСБ.

Анонимен каза...

Ясно. Значи затова пищят като ожилени и директорът им виновен. Хем сгафили, хем лъжат, ама ако може друг да е виновен и никой нищо да не им казва.
Е просто няма такава картинка.
Прав е един от коментиралите - директорът да ги уволни.

Анонимен каза...

Не са отишли, защото не желаят да полагат извънреден труд за "без пари". Никой не иска да работи за едното евала.
И меджудругото те не са на 4 сменен режим на работа и за тях съботата е почивен ден!
Дано да сте разбрали1

Анонимен каза...

Има си закон и наредба как се плаща извънредния труд. Какво значи за без пари?

Анонимен каза...

И като ги уволни ще остане без работници на така наречените си преси и ще губи много повече от неработената една събота

Анонимен каза...

Написах "не ИСКАШ" ама щом си "тьп" колкото и да ти се обеснява-няма смисьл

Анонимен каза...

Съботата им е работен ден, ако е по график и на сумарно отчитане на труда. Недей да лъжеш хората! :(((

Анонимен каза...

Ще загуби друг път. Безработни в Троян колкото искаш.
Вие пък да не сте незаменими?

Анонимен каза...

Знаете ли колко се спазва този закон в Лесопласт............

Анонимен каза...

На хора, които изобщо не знаят за какво става дума е безмислено да се обяснява! Дано все пак спора се реши по най-безболезнения начин за всички!

Анонимен каза...

113-ти, законът се спазва и в Лесопласт извънредният труд се заплаща като такъв.

Анонимен каза...

114, ами обясни, та да е ясно за пищещите тук.

Анонимен каза...

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят; Руски форум: питаш нещо
и теб те питат; Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си
тъп
Както беше писал някой по горе важно е Вуте да е зде.
Има проблем то е ясно.Ясно е сьщо че работниците НЕ трябва да бьдат излушани.Те нямат права.Ясно е сьщо че тези дето го защитават са зависими от него.

Анонимен каза...

Правата на работник и работодател, както и задълженията на двете страни по трудово правоотношение, са ясно разписани в Кодекса на труда.
Не преигравайте, че вече станахте смешни на целия град.

Анонимен каза...

Лесопласт декларира 1,136 милиона печалба за 2012 , а директора
тръгнал да съди работниците , които с робския си труд са осигурили тази печалба.
Тук пък някой си ( № 70 ) ги призовава да не „квичат“, а да напускат , като не им харесва да ги мачкат.
По- голяма наглост здраве му кажи.

Анонимен каза...

119-ти, верно ли не схващаш разликата или само се правиш на глупав?
Лесопласт с нищо не е завлякал работниците, плащал им е всичко така, както е по договор. Ако работниците имат претенции тези договори да се променят, си има ред и начин да ги предяват - написано е в кодекса. А не с незаконна стачка, което иначе казано е беззаконие. А делото е единствената законова възможност за Лесопласт да спре това беззаконие.
Къде виждаш наглост в единствена възможност по закон Лесопласт да спре беззаконието?!
Отделно пък откъде знаеш, на какво се дължи печалбата - на финансови трикове, на случайна промяна в пазарните цени или на още поне 100 други възможности?
И схващаш ли тънкия момент, че може на хартия да си на печалба, а да нямаш никакви пари заради непродадени стоки, запаси от суровини и т.н.?
Май всичко това ти е ясно, но просто ти е кеф да плюеш!

Анонимен каза...

Имам някои лични наблюдения и смятам,че първо трябва да се научите да пазите техниката,да спазвате работното време(имам представа какво се твори особено на нощните смени),да осъзнаете,че разходите по поддръжка на машините са огромни.Плачете за по-големи заплати и по-добри условия,ОК .А мотокара"Линде" на какво заприлича само за 1г?И точно тези от цех"Шперплат" държат рекорда по счупена техника.Вижте как изглеждат мотокарите в цех"ДВП" и на какво приличат тези в цех"Шперплат"...а са на една и съща възраст и моточасове..

Анонимен каза...

Звучи ми като писмото на Цочев до КНСБ -имало фалшиви болнични,дисциплината била лоша и н.т.Ами като са фалшиви болничните той как разбра или ще сьди и НОЙ.
А за Линди се изложи щот и ние не сме без очи или само да пишеш нещо.
http://troyan21-statii.blogspot.com/2012/07/blog-post_07.html?m=1
Тук пише че вьпросния Цочев не иска диалог нито с ВИК нито с Донка Михайлова

Анонимен каза...

А не е ли вярно,че има нерегламентирани почивки и фалшиви болнични?Нешев ви предупреди,че не е това начина.Ако имате искания има законно установен ред как се предявяват.И поне от уважение към Г-н. Борджуков и за да спазите йерархията можеше да се обърнете първо към него.Доколкото го познавам щеше да ви изслуша.А и не вярвам Г-н.Цочев да е отказал да разговаря с вас.Някой направи ли си труда вместо самоотлъчка да напише нещо смислено и да го пусне в кутията за предложения?

Анонимен каза...

122-ри, ето че е лъжа, че Цочев не бил искал диалог с ВИК нито с Донка Михайлова.
Манипулатор такъв!
Да беше цитирал и опровержението!
http://troyan21-statii.blogspot.com/2012/07/blog-post_10.html

Анонимен каза...

Забравихте когато г-н Стаменов Ви беше погнал и вместо канцеларии кадето си спяхте си сменихте табелите с сьблекални

Анонимен каза...

Интересно ми е като още от средата на седмицата се знае коя Събота ще се работи как точно за въпросната не разбрахте?И недейте лъга,че този труд не ви се плаща..виждал съм ви фишовете!Не осъзнавате ли,че режете клона на който седите?В големият Троян с много работа накъде без "Лесопласт"?Заплатите може да не са големи но поне ги вземате РЕДОВНО!!!

Анонимен каза...

Много нещо изписахте, но повечето е безсмислено.Вместо да пишете глупости защо не прочетете Кодекса на труда. При работа на смени и непрекъсваем режим на работа се пуска Заповед за сумирано изчисляване на работното време и се утвърждават графици, които се довеждат до знанието на работниците. Сумираното работно време може да бъде за 1,2,3,4,5 или 6 месеца. Извънредния труд се заплаща в края на периода. Аз не познавам вашия директор, но знам че получавате по-голям % за прослужено време, не 0,6%, колкото получават в други фирми, знам че купони за храна получавате всеки месец, возят ви безплатно до работа и обратно, може да излезете от работа при необходимост. Не знаете какво е дисциплина.Бъдете доволни, че Лесопласт работи в тази криза.

Анонимен каза...

Как го правят другите? Когато работиш извънредно/1 ден/ ти се плаща надницата/напр.50 евро/+ 80% от тази сума+един ден отгоре от полагаемата ти се отпуска.
Една малка подробност–тези дни направих пълни кръвни, бъбречни и чернодробни изследвания, общо на брой 57.Стойността на същите беше 59 евро. От тази сума аз платих 9.90. Останалите се покриват от осигурителната ми каса. Лекарството, което ми изписаха струва 39.96 евро, а аз платих само11.
Ако някой се разболее и се установи, че е в последствие от условията на труд, предприятието се наказва, а на пострадалия се изплаща обезщетение, и сумите са доста големи.Същото е и ако бъде уволнен работник от работодателя–сумите са от порядъка на 50–100 хиляди евро.
При нас е–върви го съди като нямаш пари, а то се установи, че и работодателите нямат!?С една дума–мизерия отвред! То и цяла Европа върви към разруха!
Кипърският министър на икономиката е гей. Обяви го собственика на фалиралата "Лайки банк". Хванали са го с две млади момчета/на 17 год/ кипърски турци гол! Съден е, платил гаранция и е на свобода. Оправданието е, че е ползвал услугата "масаж". Започват да излизат "голите" истини, ще излязат и при нас един ден. Лошото е, че отново ще ги платят обикновените работници и пенсионери, а и невинни деца.

Анонимен каза...

Някои питаше защо не сме отишли на работа.Е аз знам ли коя събота да отида като,то те сменят.Да не съм длъжен да дзяпам дъски и тем подобни.Делото е предрешено,в полза на работниците.Картите са раздадени.Чу се за диалог.Нека се говори.Нека да продължи.Шамов стига си чаткал за закони и КТД.И живота е виенско колело.Надявам се да го почувстваш.

Анонимен каза...

http://troyannews.com/%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d1%86%d0%be%d1%87%d0%b5%d0%b2-%d1%81%d1%8a%d0%b4%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8/

Анонимен каза...

112 не сме незаменими.Но ще загуби и то доста.Ела се пробвай и после кляфай.

Анонимен каза...

Поверваи ми отказва да говори с нас!

Анонимен каза...

НЕ ВЕРВАМ, 132-и. А ма пък и защо трябва да говори с вас, имате си началници, ще си говорите с тях, а те пък ще имат грижата да говорят с директорът. Или смяташ, че директорът трябва да си зареже всичката работа и по цял ден да му се изреждате 800 човека да ви изслушва? А даже пък и да стане това, той трябва ли да прескочи вашите началници, които сигурно по-добре знаят нещата из фабриката от него?
Що изобщо си представята, че кабинетът на директорът ще се превърне в говорилня?

Анонимен каза...

Тъпанарят 129, погледни се как разсъждаваш!
Че кой вместо теб да "дзяпа"?
И защо изобщо ходиш на работа, неграмотнико?

Анонимен каза...

За да ти изкарама заплатата,грамотнико.

Анонимен каза...

Точно моята заплата зор ще изкараш като те гледам, но пък да ти имам самочувствието.

Анонимен каза...

ПЛАТЕНИТЕ КЛАКЬОРИ НА ЦЕЗАРЯ ПАК СЕ АКТИВИЗИРАХА !
ЧУДЯ СЕ НЯМАТ ЛИ РАБОТА В ТАЯ АДМИНИСТРАЦИЯ АМИ ЧАТЯТ ВЪВ ФОРУМИ !

Анонимен каза...

Нека Г-н Цочев да не се занимава с дела,а да се втурне да намери пазар за залежалите огромни количества дървестновлакнести плочи ,нали за това е назначен .

Анонимен каза...

Бъди спокоен, 138. Повечето от новите пазари са негово дело, без теди нови пазари Лесопласт отдавна щеше да е спрял.
Ма то пък как и да ходи, като собствените му хора го саботират.

Анонимен каза...

С такива като теб не може да се говори-трябва други методи

Анонимен каза...

121-ви Джиговски пак лъжеш непоготвен най-новите мотокари в ДВП са на 6-7години и,ако са с изравнени моточасове направи сметка кой колко е работил.В ДВП мотокарите работят по 8ч.а "линде"24ч.То да ходиш да пикаеш с мотокара не е същото като работиш с мотокар.

Анонимен каза...

Само кросното ще оправи нещата.

Анонимен каза...

На там вървят нещата

Анонимен каза...

А тук,няма по голяма тъпня.Аз и ти сме всички ние.Ма тъпня,и Шамов.
http://www.lessoplast.com/upl_doc/protokol%20osa%2015_06_12.pdf

Анонимен каза...

Умнико 144, тази "тъпня" се изисква по закон. Изглежда тъпа и абсурдна формалност, но за това се сърди на закона. А ако Лесопласт като публично дружество не направи тази "тъпня" и не я публикува, ще бъде глобена от Комисията за финансов надзор с 50000 лева. Ти как би постъпил : би направил "тъпнята" или би платил 50000 ?

Анонимен каза...

Др. ЦОЧЕВ -президент !
Да живей !
Да иляди и да преиляди !

Анонимен каза...

А бре еи ти здравето и ръцете на пътя ли си ги намери или не ги ползваш та говориш така макар и малки заплати да взимаш е добре кое му е добре да си хвърляш здравето за жълти стотинки ли или да вземаш това което ти се полага аааааааа.

Анонимен каза...

А бре еи, полага ти се това, което си подписал в трудовия си договор. Ма щомне ти харесва, хващай си шапката и върви на друго място.

Анонимен каза...

пробвай се в Рико стил или в цехчетата за маси и столове в Белиш и Балабанско

Анонимен каза...

Много истини и много мнения, едни ш подкрепа на работниците други за "Добрия и отворен за всички Цочев". И така както бяха прави, Стаменов на среща с работниците заяви:"Ние това дело го загубихме!"............защо ли, защото са много прави в случая ли...........И понеже са много прави работодателите, тази събота "Лесопласт" не работи............Защо ли...........защото са много прави и защото отговарят на всички изисквания на кодекса. А шперплат готов няма, но и заповеди за извънреден труд няма, та това ме кара да си мисля че като, че ли има доза страх в цялата работа......но никой не спомена за адвокатите на въпросните работниците, били са перфектни и не са позволили на представителите на "Лесопласт" да ги манипулират. Хайде сега всички добри пионки на Цочев отидете при него, той от скромната си заплата от 24000 лева месечно ще ви пусне премия, както се полага по кодекс.........

Анонимен каза...

е прекаляваш стаменов не е казвал такова нещо, каза че от войната между работници и шефове никой не печели ами всички страдат

Анонимен каза...

150-ти, лъжеш безсрамно.
Г-н Стаменов никоге не би казал такова нещо, камо ли пък пред хора. Напротив, от хора от съда се знае, че Лесопласт ще спечели делото, така чу пука му на него.
Лъжеш и за заплатата, защото първо Цочев не е на заплата, той не е работник на Лесопласт, ами има договор за управление, значи е доставчик на Лесопласт, и второ, заплащането не е и тайна, той ги декларира, Лесопласт също ги декларира и всеки може да го провери, въпреки че на ухо всеки от администрацията може да ти каже цифрите, трето Цочев е ортак във фирмата майка на Лесопласт и заплатата не го интересува много много, пето Цочев има още не знам колко си бизнеса из България, така че тая заплата му е през оная работа, шесто какво да ти обяснявам като си един лъжец.

Анонимен каза...

Близо си до истината с тез 24000 лева ама годишно не месечно, питай в Белия дом преди да пишеш тъпотии.

Анонимен каза...

Заради такива ербапи като 150-ти Лесопласт сега назначава още хора за да няма извънреден труд . Ама не от време на време ами никога никой нямало да има извънреден труд . Сега 150-ти дано си доволен . Само че на всички нас ще ни паднат заплатите без извънреден труд . Идиот смотан 150-ти , виж докъде ни докара твоят бабаитлък .

Анонимен каза...

След публикацията на мажоритарните собственици се разбра едно- пари нема -действайте
С други думи - "пляснаха и се прегърнаха ",
Цочев е най -готин чиляк , с огромни заслуги завода да не е затворен ,а смотаните работници дето бухат здраво на смени -за тях няма 1 (една,единствена) думичка на одобрение !
те са лоши , мнооооого лоши !
това доказва само една народна мъдрост :
Сития на гладния не вярва !
А понякога е нужна само добра дума, похвала или някакви си 20-30 лева награда , чиято нужда богаташът не може да проумее !Ама ,айде нема нищо ,да бъдем оптимисти!

Анонимен каза...

155-ти, прочел си публикацията на собствениците както дяволът чете евангелието. Те едно написали, ти обаче съвсем друго си прочел. Щото така ти изнася и няма как да паднеш по гръб сега. Вмчесто да ти повярват, сега всички ти се смеят на изцепките.

Анонимен каза...

Писмото на собствениците на Лесопласт казва на общественността на Троян няколко неща, които я засягат.Общинското ВиК дружество Стенето е сред глобалните фактори като световната криза, Китайски и Южно-Американски конкуренти, които поставят под въпрос от фазерното им производство. Лесопласт единствен се опитва по съдебен път да принуди ВиК Стенето да намали цените за пречистване на отпадни води , както на него му е угодно.Очевидно невъзможността да се модернизират и справят с конкуренцията ги кара да търсат намаление на себестойността на продукцията си за сметка на Общинското ВиК дружество .Собствениците пишат , че себесттойността на фазера им страда и от увеличените цени на дървесината . Дали Държавните Горски Стопанства , които продават дървесина на Лесопласт , скоро няма да бъдат изправени пред съд.Признават , че съдебната разправа с работниците е тяхна инициатива , а не на оплютия г-н Цочев , както много хора бяха решили. При така развилите се обстоятелства, никой не смее да говори увеличение на работните заплати и видимо това е била една от целите им. Те- собствениците , няма да се поколебаят и отново ще заведат иск към хората , които работят за тях , ако решат , че са стачкували , а пък хората после нека доказват , че не са . Ако е нужно ще сезират прокуратурата, а виновните ще носят и имуществена отговорност , когато собствениците преценят , че има дисциплинарни нарушения . Изявлението само говори за автора си. Обръщението към хората в Троян на собствениците на Лесопласт съдържа основно квалификации към Общинското ВиК и закани към работещите в Лесопласт . Хвалбите по собствен адрес не заслужават особено внимание.А дали собствениците разбраха къде отиде уважението на хората към тях.

Анонимен каза...

Ей лъжецо 157, ей Тонимире Гечев! Не спря да лъжеш даже и след като няколко съда те осъдиха. Престани да лъжеш, вече никой не ти вярва. Лесопласт не се опитва по съдебен път да принуди ВИК Стенето да намали цените, а ДА СПАЗВА ЦЕНИТЕ ПО ДОГОВОР. Това цял Троян вече го знае, ти кого мислиш че лъжеш, а? ВИК е виновно не за високите цени, а че НЕ СИ СПАЗВА ЦЕНИТЕ ПО ДОГОВОРЪТ, ами вместо туй си измисля цени. И то 247 НА СТО ПО-СКЪПИ. Черно на бяло го пише в писмото, ама ти пак преиначаваш, лъжльо безсрамен! Ама изгуби делата, щото лъжите ти минават в Троян, ама не навсякъде.
И да знаеш, че Лесопласт никога не купува от горските стопанства, защото Лесопласт купува дърва и трупи, а горските продават гори. Така че писанията ти пак излязоха глупости.
Закани никъде не вядях в писмото, ако искаха собствениците и сега можеха да ги осъдят, ама им простиха. Това ли наричаш закани! Има предупреждения, не закани. Между двете има разлика, ама е прекалено тънка за твоя мозък.

Анонимен каза...

Още този месец ти вдигам заплата,ако можех де.Мили мой гъ....зецо.

Анонимен каза...

157-ми, ако повикаш майстор да ти поправи покрива например и се спазарите за 100 лева, а като свърши работа, той ти поиска 300, ще си съгласен ли? Ще му свиеш сърмите и ще го нариташ, нали? Ето това прави и Лесопласт с В и к то. А реакцията ти под номер 159 доказва, че действително си Т. Гечев. И под 157 и под 159 все си личиш, не можеш да си промениш стила. Ще употребя твоя израз - гъ....зец на кметове.

Анонимен каза...

До 159 - а бе за теб щом някой казва истината значи е гъ..зец.

Анонимен каза...

Оценки от 1 до 6. Велде-Българияяяяя...Завод-4.Техника-3.Заплати-работник-3.Заплати-бюро-5.Общо 15.

Анонимен каза...

МНОГО Е ТРУДНО да правиш бизнес в днешно време да подсигуриш заплати на много хора както са във Вилде България в Троян и да спазваш законите!Господин Цочев и Петко Борджуков и начлниците в шпирплатния цех се грижат за работата и за заплатите на работниците!Аз като работничка в този цех много съм доволна от работата ми и заплатата ми и съм доволна от колегите ми от началниците и от работата ми!Много ви моля за Господин Цочев нищо лошо не пишете той е много възпитан човек!Не сте попаднали на лоши и не възпитани шефове!Работех по времето на Андрей Андреев в завода и пак се върнах в завода и съм много доволна!

Анонимен каза...

В ЗАВОДА НЯМАШ ПРАВО да стачкуваш да повишаваш тон на работното място и да си придаваш важностите!Сега е трудно време за бизнеса и всички фирми гледат да уцелят!АЗ като работничка в шперплатния цех в завод Велде България в Троян съм много доволна от работата ми и от заплатата ми и от колектива и от началниците на шперплатния цех в завода!Както по времето на Андрей Андреев бях доволна от работата си в завода така и сега съм много доволна!

Анонимен каза...

Работех 3 години в ресторант България в Троян при Иван Найденов !Работех като миячка и чистачка и помощник готвачка без трудов договор и когато се наложи да ме оперират трябваше да платя 700лева за неизплатени осигуровки!Работех и по хотелите по морето по 12 и по 15 часа за 500 лева заплата!ЗАТОВА НЕ ИСКАМ ДА ЧЕТА НИЩО ЛОШО ЗА ГОСПОДИН ЦОЧЕВ!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |