За празника – „Чавдар“ с победа

* У дома навръх 3 март троянци победиха „Атлетик“ (София), но не се добраха до желания аванс от над 8 точки – 88:83 * ВИП играч на мача – Ивайло Вучков, бивш играч на противника,
 сега в нашите редици
Баскетбол, „А“ РБГ, Финална петица
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
С национални знамена преди началото на срещата, зала „Чавдар“, 3 март
НАВРЪХ националния ни празник 3 март в зала „Чавдар“ в Троян се игра поредният мач от първенството на мъжката „А“ РБГ. В тържествена обстановка, развети трибагреници, публиката и отборите на „Чавдар“ (Троян) и „Атлетик“ (София) изслушаха на крака химна на Република България и след възторжения възглас на феновете започна двубоят между двата тима. Отборът на гостите ни бе победил в първия мач в София с 8 точки и тук нашите се нуждаеха не само от победа, а и от победа с по-голяма разлика, която трябваше да ни гарантира по-предно място  при евентуална "въртележка" в края на размененото гостуване. Нашите изпълниха първата част на това условие – спечелиха, но втората с точковата разлика не се получи и ще ни „тежи“ с пълна сила.

Приятели: Ивайло Вучков, Денис Петков и Михаил Танев
КАК СЕ РАЗВИХА събитията на терена? Силно начални минути за троянските играчи, с добре построена защита, умни ходове в нападение и добра успеваемост при стрелбата от всички възможни позиции. Имаше всичко добро и за най-претенциозния зрител, а бившите играчи на  на „Атлетик“, сега играещи за „Чавдар“ – ВИП играчът на мача Ивайло Вучков (29 точки и 8 борби , Михаил Танев (17 т., 6 б.) и Данаил Христов (с дабъл-дабъл, 19 т. и 10 б.), буквално  разплакаха треньора на гостите и го накараха дълбоко да съжалява , че се е отказал от услугите им. Тази великолепна тройка реализира общо 65 точки, а останалите 23 бяха дело на Тодор Колев (9 т. и 9 много важни асистенции), Леонид Бажанов (6 т.), Денис Титов (5 т.) и игралият със здравословни проблеми Михаил Танев (3 т.). В отделните четвъртини резултатът беше – 26:18, 25:21, 18:24, 19:20; краен резултат  – 88:83 за „Чавдар“.

СЛЕД ИЗИГРАВАНЕТО на този кръг, в който „Академик София 2“  в пълен състав взе трудна победа като домакин над ИУ (Варна)  и с 5 победи и 1 загуба е неоспорим фаворит и сигурен краен победител, нашият „Чавдар“ с актив 3-3 излезе на втора позиция, следван от ИУ  – 2-4, а „Черноморец“ (Бургас) и „Атлетик“ (София) с актив 2-3 , но и мач по-малко са съответно на 4-та и 5-та позиция. До края на разменното гостуване остават 3 кръга, а внимателния анализ, както съм подчертавал и преди, показва, че освен „Академик София 2“ всички останали накрая могат да се окажат на съвсем различно място  в класирането; което е много важно за следващия етап на първенството - плейофите. В следващия кръг „Чавдар“ почива , но от този кръг „мъглата“ около крайното класиране леко ще започне да се вдига.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

 Още по темата: 
     сезон 2018/19 г.
     сезон 2017/18 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |