„Чавдар“ с три победи в два дни

* Победата срещу „Черноморец“ в Троян (91:85) ни изстреля на трета позиция в класирането и ни определи най-удобния противник за плейофите – „Шумен“ * Юношите мачкат в Силистра, отиват на квалификации за финалите * Леонид Бажанов – два силни мача в два дни при юношите и мъжете

Стефан Генков
Баскетбол, „А“ РБГ, Първа петица

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

В СЪБОТА, 23 март, юношите на „Чавдар“ (Троян) до 19 години играха в Силистра с отборите на „Доростол“ (Силистра) и „Ънстопабъл“ (Добрич) в Регион Мизия и Добруджа. Победиха „Доростол“ с 65:58 след продължение и „Ънстопабъл“ с 89-61 , заеха първото място и ще играят в квалификации за участие на финалите на Републиканското първенство. Силна игра на целия отбор , но над всички се открояваше Леонид Бажанов , който изигра силен мач и в неделя с мъжкия отбор.

Михаил Танев – най-добър в Троян
Леонид Бажанов – най-добър в Силистра
В НЕДЕЛЯ, 24 март, в зала „Чавдар“ мъжете  ни „обърнаха“ (или по-точно гостите сами се „обърнаха“) „Черноморец“ (Бургас) в един луд и много странен мач. В предишната си публикация намекнах , че последният кръг ще отговори как въртележката от 3-то до 5-то място ще се завърти и ще определи плейофните двойки. В София, с начален час 16:00 ч. , столичният „Атлетик“  посрещаше ИУ (Варна), а в Троян от 17:00 ч. „Чавдар" играеше с „Черноморец“. Бургазлии твърдо бяха на втора позиция в класирането и само загуба от над 30 точки можеше да ги измести за сметка на троянци. Затова бяха в Троян и без най-добрия си играч - Христо Николов-Гларуса. В редиците на „Чавдар“ също липсваше възлов състезател - Данаил Христов.  И тук е интересното и смешното – че ако се уповавах на официалния протокол и статистиката, а не да вярвам на очите си, трябваше да отбележа, че той е играл цели 28 минути и е реализирал 12 точки, от 200 километра разстояние?! Но всичко се случва по родните баскетболни терени – преди месец във Видин играха шест човека в един мач, нещо невиждано в световен мащаб?!

ПРЕДИ МАЧА попитах треньора на гостите Йордан Колев кого  би предпочел да има за противник в следващата фаза на първенството от трите отбора – ИУ, „Чавдар“ или „Атлетик“. Отговори ми уклончиво, но изходът от мача даде отговор  – „Чавдар“; тоест считаше, че сме най-лесните противници.

А ЕТО КАК се разви този толкова луд и странен мач. „Напомпаните“ като с компресор младоци на гостите понесоха нашите от първата минута, оставяйки впечатлението, че само те са на терена – рипаха, вкарваха, забиваха, висяха като маймунки по ринга и бележеха кош след кош. 30:19 и 29:18 в първите две части и 51:35 на полувремето за „Черноморец“. След почивката вече беше ясен крайният изход от мача в София, в който ИУ победи „Атлетик“ с 84:72 , резултат, пращащ „Чавдар“ на пета позиция при загуба. Бургазлии, явно също доволни от това развитие, започнаха второто полувреме с втория си състав и като че ли не им пукаше, че могат да загубят мача. А нашите бяха на гребена на вълната и правеха какво ли не с топката – пълен обрат (!), 29:18 и 27:16 в третата и четвъртата част и победа за „Чавдар“ с 91:85. Реализатори за „Чавдар“ – Михаил Танев (29 точки), Тодор Колев (20 т.), Ивайло Вучков (19 т.), Леонид Бажанов (12 т.), Михаил Капитанов (9 т.), Денис Титов (2 т.).

Треньорско ръкостискане преди мача с „Черноморец“, вдясно – наставникът на троянци Лъчо Диков
ТАЗИ ПОБЕДА автоматично ни изстреля на трета позиция в класирането в Първата петица и ни определи най-удобния противник за плейофите – отбора на „Шумен“, и то с предимството от два домакински мача срещу един като гост.  Другите плейофни двойки са: „Академик София 2“ (София) – „Шампион 2006“ (София), „Черноморец“ (Бургас) – „Рилски спортист 2“ (Самоков) и ИУ (Варна) отново с „Атлетик“ (София), като първите посочени имат по два домакински мача. Победителите от тези мачове участват в разпределението на медалите. Имайки предвид традицията да не губим домакински мач с „Шумен“, твърдо вярвам, че сме в борбата за медали. Първият ни мач с „Шумен“ е на 29 март, петък, в Троян, начало 18:00 ч.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

 Още по темата: 
     сезон 2018/19 г.
     сезон 2017/18 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |