Нов кувьоз от „Капачки за Бъдеще“ в троянското АГ отделение

* Мартина и Лазар: „Най-добрата общинска болница от тези, в които сме били, и най-уреденото родилно отделение, по-добра родилна зала
 не сме виждали“
Дарители
Мартина и Лазар
В ПОНЕДЕЛНИК, 24 март, АГ отделението на троянската общинска болница (МБАЛ - Троян) се сдоби с нов кувьоз за недоносени бебета. Заслугата е на двама млади хора – Мартина Йорданова и Лазар Радков, и тяхната фондация, организирала благотворителната кампания „Капачки за Бъдеще“. Която чрез събиране на… пластмасови капачки осигурява средства за закупуване на нови кувьози за болници в по-малките градове (какъвто е и Троян).

„ЗАЩОТО всяко трето дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите, тъй като наличната техника е на над 20 години… Правим го, защото вярваме, че България и светът като цяло могат да станат едно по-приятно за живеене място, когато всеки от нас започне да полага ежедневни усилия за това“, обясняват същината на кампанията „Капачки за Бъдеще“ във фейсбук страницата й. Съобщава се още, че освен от капачките за каузата се събират и дарителски средства и е посочена банкова сметка.

Новият кувьоз от "Капачки за Бъдеще" в троянското АГ отделение
МАРТИНА И ЛАЗАР лично връчиха троянския кувьоз, който е петият от досега осигурените. А казаното от тях при влизането в АГ отделението на МБАЛ – Троян си заслужава да се чуе: „Най-добрата общинска болница от тези, в които сме били, и най-уреденото родилно отделение, по-добра родилна зала не сме виждали“.

НОВИЯТ КУВЬОЗ бе приет от управителя на МБАЛ – Троян д-р Пенко Бамбов, завеждащия АГ отделението д-р Мишо Василев и заместника му д-р Христо Добрев, присъства и кметът на Троян Донка Михайлова. „Нашето родилно отделение е най-натовареното в сравнение с всички родилни отделения в Ловешка област. За 2018 г. имахме 279 раждания, от които недоносените са 37. Така че вашата помощ е абсолютно навременна и необходима, предвид натовареността. Убеден съм, че с тази придобивка колегите и персоналът на отделението ще са по-спокойни и ще реагират по-адекватно при необходимост“, заяви пред дарителите д-р Бамбов.

Приемане на дарението, МБАЛ - Троян, 24 март 2019 г.
А КМЕТЪТ Михайлова малко по-късно същия ден написа в страницата си във фейсбук следното: „Тази кампания демонстрира колко много хора могат да се обединят около кауза в името на доброто. Днешният ден следва да носи удовлетворение на всички самоорганизирали се доброволци, които работят в общината. Поех ангажимента да поставим в центъра на града подходящ съд за капачки и да помагаме, за да могат и други болници да получат такъв подарък“.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Дедо Спас каза...

Идеята е чудесна, адмирации за организаторите. Но като се замисли човек, при цена около 14 хил.лв. на кувьоз (20 тона капачки), само ДДС-то от апартаментгейт щеше да обзаведе половината болници в България в кувьози. А другите кражби и гейтове?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |