Осигурените от д-р Босева уреди за АГ отделението ни – вече в действие

* На 26 февруари дарителката връчи и чек за сумата от 1420 евро, останали след приключването на дарителската кампания * Важно: Със сонографа, пристигнал от болницата във Ванген, се прави и
 преглед на гърдата
Кауза
Д-р Босева с д-р Василев и д-р Ценова, Троян, 26 февруари
МИНАЛИЯ понеделник, 26 февруари, нашата млада съгражданка, гинеколожката д-р Преслава Босева, която вече трета година работи в болницата в немския град Ванген (провинция Баден-Вюртенберг), връчи символичен чек за сумата от 1420 евро на колегата си от МБАЛ – Троян и завеждащ троянското АГ отделение д-р Мишо Василев. Средствата са останалият излишък от дарителската кампания за закупуване на гинекологичен стол и сонограф за АГ отделението в Троян, организирана от д-р Босева в края на 2017 г.

АПАРАТУРАТА е от болницата във Ванген и благодарение на авторитета и контактите на дарителката първоначалната цена от 20 хил. евро бе свалена на 700 евро. А в кампанията се включиха десетки дарители от близо и далеч, транспортирането пък бе осигурено безвъзмездно от троянската фирма „Калинел“ (инж. Марин Радевски) и в началото на м. януари уредите пристигнаха в Троян. „Използвам случая да благодаря на многото хора, знайни и незнайни, които се включиха в кампанията – от България, Германия, Швейцария, Австрия, Италия, САЩ и другаде, в един момент дори се наложи да отказвам, тъй като мисията бе изпълнена“, коментира за Т21 д-р Босева. Като подчерта, че дарителските й планове не спират дотук и вече е обсъдила някои нови идеи с д-р Василев.

Сонографът, осигурен от дарителката
ПОСЕЩЕНИЕТО в троянската болница имало и още една цел – консултации с троянските колеги за работата с немския сонограф, който, както и гинекологичния стол, до последно е използван в отделението на д-р Босева във Ванген и е уред от много висок клас и в отлично състояние. Д-р Йоана Ценова (МБАЛ - Троян) вече работи със сонографа, заменил досегашния, с който имало известни проблеми. „Това е най-важният уред за гинеколога и влиза в действие веднага след първичната кръвна картина на пациентките. Ценното е, че този сонограф има три накрайника (сонди), с които могат да се правят прегледи в три зони – на гърдата, вагинални на яйчниците и матката и коремни прегледи на бременни жени“, поясни д-р Преслава Босева.

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Апаратура за 700 и чек на Мишо Василев за 1400 евро ??!?!?

Анонимен каза...

Ти колко дари?

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

ТАЯ ЦЕНОВА ПЪК КАКВО ДИРИ ТАМ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |