КК „Атнес“ с остро отворено писмо

* Каратисти и родителите им питат: „Къде е материалната база и подходящата за тренировки среда, предоставена за ползване на клуба?“ * Емил Атев: „Ще тренираме на площада!“ * Иванка Цекова: „Проблемите се решават между хората,
 а не с постове в социалните мрежи“
Сблъсъци
Медалисти на КК "Атнес", Троян, 2017 г.
ОТ ТРОЯНСКИЯ Карате клуб „Атнес“, чийто собственик и президент е Емил Атев, генерален секретар на Българската федерация по карате, разпратиха остро отворено писмо. Подписано е от „родители на децата, трениращи и състезаващи се в КК „Атнес”, Троян“ (изготвено е от Инициативен комитет след проведена среща на 26 февруари) и е адресирано до кмета на община Троян, Общински съвет - Троян и до гражданите на община Троян. Писмото започва с пояснението, че: „Това е писмо, което дълго отлежаваше и съзряваше във времето, докато нетърпимостта към ситуацията достигна пределни граници. Това е писмо, с което изразяваме възмущението и тревогата си като родители не само на децата, трениращи в КК „Атнес”, но и като родители на всички деца на община Троян“.

ПО-НАТАТЪК се заявява: „За почти 30-годишното съществуване на КК „Атнес” ние, родители, спортисти, граждани с изразен афинитет към спорта, за пореден път питаме къде е материалната база и подходящата за тренировки среда, предоставена за ползване на клуба, и в какво се изразява ангажираността на съответните структури за нейното подобряване?! С какво Община Троян подпомогна усилията на треньора на клуба да привлече и задържи децата в залата?“. И се припомня, че само през 2017 г. КК „Атнес“ е прославил Троян с „2 световни титли и 3 бронзови медала от Световно първенство, с 10 златни, 8 сребърни и 8 бронзови медала от Държавни първенства“. Цитират се и два общински документа – Общинският план за развитие 2014-2020 и Стратегията за развитието на образователната система, в които са записани мерки за развитие на детско-юношеския спорт и спортната база в община Троян.

НА ФИНАЛА се пита: „Докога отношението към децата ще се отчита само в стратегии, планове, отчети и програми? Докога ще се неглижира един клуб (с доказана дейност и постижения на световно ниво) и ще се фаворизират други???“. И се апелира: „Призоваваме всички, за които троянските деца са ценност, богатство, опора, гордост и спортни надежди, които искат младите хора да останат в града ни и да се гордеят с този факт, всички, за които този призив не е безразличен – да ни подкрепят!“.

***

Емил Атев
ОТВОРЕНОТО писмо на КК „Атнес“ бе тиражирано на няколко места във фейсбук. Включително в официалната страница на клуба в социалната мрежа, където се изясни, че недоволството е от състоянието на физкултурния салон в голямото троянско училище СУ „Св. Климент Охридски“, в който каратистите тренират от години. Там (в страницата на клуба във фейсбук) училищният физкултурен салон бе наречен „суперсекретната база, в която КК „Атнес“ провежда основния си тренировъчен процес“, където „по време на ваканции, почивни и празнични дни нямаме право на достъп“. В последвалата не особено джентълменска дискусия директорката на СУ „Св. Климент Охридски“ Иванка Цекова покани ръководството на КК „Атнес“ на среща за преразглеждане на договора за ползване на училищния физкултурен салон. Но отговорът на г-н Атев бе категоричен: „Считaйте договорa зa приключен. Ще тренирaме нa площaдa!“.

***

Иванка Цекова
ПОТЪРСИХМЕ за коментар г-жа Цекова и пред Т21 тя сподели следното: „Карате клуб „Атнес“ тренира два пъти седмично във физкултурния салон на СУ „Св. Климент Охридски“. До този момент председателят на клуба Емил Атев не е поставял пред мен въпроса за това, че желае базата да бъде отворена в почивните дни, че има проблем с осветлението, че няма необходимите санитарни изисквания за нормален тренировъчен процес. Последно с него се видях  преди около месец, когато дойде да подпиша необходим му формуляр. Смятам за некоректно в публичното пространство да се пише за спортната база и да се нарича с обидни квалификации училището ни. Поканих г-н Атев да преразгледаме договора (преразгледаме е различно от прекратяване). Звъннах му по телефона, но той предпочита да общува в социалната мрежа. Уважавам постиженията на спортния клуб и знам, че медали се постигат с много труд. Готова съм да разговарям лице в лице, защото смятам, че проблемите се решават между хората, а не с постове в социалните мрежи“.

Т21

Бел. От КК „Атнес“ отправят покана за конференцията на тема „Карате Троян 2030“, която ще се проведе на 10 март от 11:00 ч. в зала „Балкан“ на хотел „Троян Плаза“. От клуба поясняват, че конференцията има за цел да се дискутират състоянието и перспективите за развитие на спорта карате в Троян, като се канят всички бивши и настоящи членове на КК „Атнес“, спортни деятели, общественици, бизнесмени, политици, експерти и медии. Ще се обсъдят и лошите условия за провеждане на тренировъчен процес, липсата на нормативни документи и празноти в съществуващите такива по въпросите на спорта в община Троян. Ще бъде представена Програма за развитие на карате до 2030 г., включваща краткосрочни незабавни мерки за решаване на проблемите, както и стратегически цели пред олимпийското карате в Троян.


 Още по темата:

19 коментара:

Анонимен каза...

"Докога ще се неглижира един клуб (с доказана дейност и постижения на световно ниво) и ще се фаворизират други???“"
И аз това питам. Онези баскетбудалисти, които само обикалят и ни харчат парите, за да ги бие сульо и пульо не заслужават бюджет.
Каратистите наистина имат добри постижения. Нека се налеят пари в техният спорт.
От друга страна нали са дупе и гащи с Лев Инс - само събират пари за застраховки, а после нищо не плащат. Ето ги свободни пари за спорта.

Анонимен каза...

Зала , многофункционална спортна зала трябва на Троян.Какво стана с намеренията за построяването и до Елпром ? А от некоректните подхвърляния на 1-ви за противопоставяне на спортовете в града няма никаква полза вижда се че се проявяват апетити към баскетболната зала. Ако тя не се уплътнява достатъчно , нека е в полза и на други. Има Община , има отговорник за спорта да се провери и ако има възможност да се помогне на каратето.

Анонимен каза...

Не мога да се сдържа срещу такива тъпи коментари като коментар № 1. Не противопоставяйте различните спортове в Троян!!! Има място и за карате, и за баскетбол. Баскетболът в Троян е най-високото си ниво от години - не сме имали отбор в "А" група, играещ с най-добрите, и то равностойно! Трябва да се намират пари и за баскетбол, и за карате! Лично познавам г-н Атев и знам какво му коства всичко това, което прави. Пожелавам му успех!!!

Анонимен каза...

А аз лично познавам г-жа Цекова и знам какво и струва да вдигне на крака едно съсипано от предишни директори училище.Сега да я атакуват така грозно без да има вина,защо???Това е училищен салон,а не частен салон на частния клуб по карате.......

Анонимен каза...

Саниране на пожарната - 720 000 лв
Саниране на читалището - 1 100 000 лв
Саниране на бившата сграда на БКС - 360 000 лв
Саниране на общината - х00 000 лв
Саниране изобщо на всичко - над 12 000 000 лв според информация от Т21 и определено като изключителен успех
да добавим и 3,5 - 4 млн лв всяка година "преходни остатъци" от неизпълнение на бюджета на общината.
Да добавим и неизпълнение на План 2020.
Да добавим и съдбата на Резиденцията, която можеше да се ползва за спортни и други нужди
Да добавим и спортната база до Църквата, която е харизана на А.Балев и компания за личните им нужди.
Да добавим отчайващото състояние и липсата на перспективи за курортите Беклемето, Чифлик, Шипково, района на Амбарица.
и т.н.
Не разбрахте ли, че този град от четвърт век се управлява от посредствени хора без въображение, от управленски еднодневки, които не виждат по-надалеч от носа си, от политически парвенюта, които се интересуват само от властта като власт, но не и като средство за реализиране на определени цели и стратегии за развитието на Троян.
25 години подскачаме като малоумници на едно място и само се дозакопаваме. Дозакопаваме се и в същото време избираме и преизбираме едни и същите управленски кретени, спорейки кой е "по-успешен". Едно перфектно занимание за дебили.
Троян е превърнат от управленските кретени в град
- в който няма никаква визия за развитие
- който се движи по течението и каквото стане
- в който насила се прогонва младото и репродуктивно поколение
- в който се пилеят по безобразен начин все по-малко останалите ресурси
- в който посредствеността, невежеството, демагогията и лъжата доминират и управляват
Резултатите са на лице!

Анонимен каза...

Какво стана със земята дето Мондеците щяха да я даряват за зала или и това е партенка като наградите им за Елпром? Г-н журналист, май те е страх да попиташ?

Анонимен каза...

6-ти, земята или терен за изграждането на спортна зала е най-малкия проблем. Големият проблем е, че днешните /и вчерашните едни и същи/ управленци хабер си нямат:
1. От къде и как да намерят средства за изграждането
2. От къде и как да намерят средства за поддържането и издръжката, което е най-сериозния проблем.
Няма еднозначно решение. Нещата са комплексни и не са за прости, ограничени и без въображение управници-еднодневки.
Ще спомена, че по времето на милиционера имахме шанс да решим първия проблем със средствата за строителството, но.... сещате се. Няма да ви припомням по това време колко зали, стадиони и спа-центрове бяха изградени в села с по 100-200 жители. Ако държите, мога и да ви дам инфо по въпроса.

Анонимен каза...

Цекова да си ходи при поля димова.нали тя е направи шевка.

Анонимен каза...

Да си припомним и как бившата зам.кметица, Разалина Русинова закри центъра за работа с деца и с това секцията по ски алпийски дисциплини, която по това време имаше значителни успехи на републиканско ниво в този забравен вече спорт в Троян. Още едно политическо плиткоуми в средите на управляващите града ни.Хора, които никога не са създали нищо с лека ръка рушат постигнатото.За съжаление това се случва в умиращия ни град.

Анонимен каза...

Центъра за работа с деца е тежка загуба.
Блестящ очерк в коментар номер 5.
Надявам се в спора училището и клуба да стигнат до съгласие.

Анонимен каза...

Бившата зам.кметица Розалина Русинова закри центъра за работа с деца за да изгони Иванка Ганкова на Николай Ганков съпругата която управляваше този център.След като я изгони само след година пак същата Розалина Русинова го откри отново спищни тържества и фанфари.Тази докато беше зам кметица само глупости правеше за да си надделее над злото.

Анонимен каза...

8-ми за информация "шевка" е сорт грозде!!!

Анонимен каза...

Искам да попитам г-жа Донка Михайлова виждала ли е съблекалните, в които се събличат и обличат децата, които ходят на плуване в същото училище?!
При душовете в дамските съблекални лампи няма, къпане на тъмно. Гардеробите са гнусни- не да си сложиш дрехите. Пейките изпочупени от първата световна, да те е гнус да седнеш. В мъжката баня лампите са полуразпаднали се, кабелите се виждат едва ли са за баня вижда се и с просто око, няма къде да се закачат дрехите.
Толкова ли няма пари за по една пейка НОВА и за лампи по изисквания за баня. Толкова ли няма чистачки, които да забършат изпочупените гардероби. Това поне не иска пари , а организация.

Анонимен каза...

13-ти, може би си джендър, след като си влизал и в мъжката и в женската съблекалня?
Иначе по темата - нека залата за баскетбол да я предоставят на клуба по карате с изявените си успехи.
А където сега тренират каратистите да се даде на баскетбола.
Те и без това при тези си резултати едвали стъпват в залата.
Така с 1 ход ще се решат 2 проблема.

Анонимен каза...

Аз пък мисля,че Донка дори да беше магьосник, няма как да реши проблемите на всички частни хотели, частни спортни клубове, нароили се НПО-та и други тем подобни тутурутници, които чакат само на общинския куртан.

Анонимен каза...

До 15-ти:
“Общинският куртан” за какво е?За измислени събития,от които лесно могат да се откраднат пари ли?”Сливи”,измислени рок-концерти и чалга купони.
Предпочитам парите от данъците,които плащам,да се дават за спорт на малките деца,без значение дали са медалисти или не.Най-важното е децата да спортуват.
Дали си давате сметка какво дава Атев и другите треньори и собственици на спортни клубове от себе си?Колко лично време и пари се харчат?На повечето от тези хора трябва да се отдаде почит и да им се помогне с каквото може.

Анонимен каза...

Точно така 15-ти.Освен това на каратистите им е нужна супер скромна база.Те нито удрят ,нито нещо друго,освен това да играят бой с въображаеми нинджи.Нужни са им само пижами.Моля Радевски да се задейства!Ебахти спорта където световен шампион става след дисквалификация на противника му ,че го е нокаутирал!Само киокушин-кайците работят истински.Освен това в Троян много скоро отваря врати боксов клуб.БОКС-наречен кралския спорт.Върха на ръкопашния бой от дистанция!При добро развитие на обстоятелствата,най вероятно след година на каратистите ще им е достатъчен и гараж.

Анонимен каза...

Предлагам да да се организира дарителска кампания за каратистите на Троян.Целите са ясни.Нужен е средно голям гараж,комплекти пижами,цветен принт А3 с портет на Алексей Петров закачен в рамка.

Анонимен каза...

До 16-ти, изброените събития са финансирани и реализирани от общината, посещавани и чакани от хората. Въобще като пишете нещо и защитавате някаква идея, не е зле и да обмислите нещата и да ги видите от различен ъгъл....Ако можете.... Тъпак.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |