Грози ни воден режим

* Ако засушаването продължи още седмица-две, а безхаберното използване на питейна вода за непитейни нужди се вихри със същото темпо, в Троян може да стане като в Ловеч –
 сухи чешми нощем
Хубава работа, ама троянска
АКО ЗАСУШАВАНЕТО продължи още седмица-две, а безразборното и абсолютно безхаберно използване на питейна вода за непитейни нужди се вихри със същото темпо, Троян може да се окаже във воден режим, предупредиха от общинския воден оператор „ВиК Стенето“ ЕООД. Режим има вече в съседния Ловеч, който също ползва питейна вода от група „Черни Осъм“, откъдето е и основното водоснабдяване на Троян. От 24 октомври в областния град водата спира от 23:00 ч. до 6:00 ч. сутринта. „Необходима е повече отговорност у всички ни и безкомпромисни наказания“, коментира управителят на ВиК дружеството инж. Тонимир Гечев.

ПРИПОМНЯМЕ, че в общинската Наредба №1 за опазване на обществения ред на територията на община Троян съществува текст за подобни ситуации. Чл. 7, т. 1 от наредбата гласи: „Забранява се използването на питейна вода за непитейни нужди – поливане на зелени площи, насаждения или за измиване на улици, площади, балкони, превозни средства, пране на килими и други при обявено ограничение на водоподаването“. За нарушителите физически лица са предвидени глоби от 20 до 500 лв., за юридическите лица (фирмите) – от 100 до 2000 лв., а при повторно и системно нарушение сумите стават далеч по-солени.

Т21

3 коментара:

kiril каза...

Защо поливате цветята на центъра и цветята на кръговото на пазара с питейна вода? А шадравана защо се пълни с вода от водопровода?

Unknown каза...

Шадравана на центъра е преправен да се пълни с помпи от реката. Как го пълнят не знам.

kiril каза...

Не е вярно няма помпи вече. От водопровода се пълни.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |