Троян и България посрещнаха своя шампион в биатлона

* На летището Владимир Илиев бе засипан с цветя, поздравления, целувки, ехтяха възгласи „Владо, Владо“ и „Българи юнаци!“,  погледите събираха плакати с надписи „Добре дошъл!“, „Влади, гордеем се с теб!“, „Велик атлет, троянски син!“
Победители
ГРАНДИОЗНО бе посрещането на световния вицешампион Владимир Илиев на софийското летище снощи, 23 март. Първият световен медалист на България в мъжкия биатлон пристигна от Швеция, където точно преди десет дни, на 13 март, спечели сребро в дисциплината 20 км индивидуално на Световното първенство в Йостерсунд. Сред посрещачите бяха кметът на Троян Донка Михайлова, олимпийската шампионка и председателка на Българската федерация по биатлон Катя Дафовска, големи групи от двата троянски клуба по биатлон – „Аякс“ (където започва кариерата на шампиона и чиито цветове защитава до днес) и „Амбарица“, роднини, приятели, почитатели, десетки журналисти.

ВЪВ ФОАЙЕТО на летището спортният герой бе залят от мощни възгласи „Владо, Владо!“ и „Българи, юнаци!“. Първата прегръдка за шампиона бе от майка му, таткото и той бе до нея; а след това троянецът, влязъл в историята на българския биатлон и изобщо на зимните ни спортове и българския спорт, бе засипан с цветя, поздравления, целувки, вееха се знамена – националният трибагреник, троянското знаме с герба на града, флагчета с туристическото лого на Троян, засвириха родопски гайди, плакати с надписи „Добре дошъл!“, „Влади, гордеем се с теб!“ „ „Велик атлет, троянски син!“ събираха погледите, две момичета в народни носии му поднесоха хляб и сол, чу се и кметското пожелание „Все така да те посрещаме!“. 

„ЩАСТЛИВ съм! Първо че съм на родна земя, понеже не съм се прибирал близо пет месеца и този сезон беше доста тежък за мене. Това, което видяхте сега, е моят живот – всичко е събрано в един сак и няколко калъфа със ски. Много усилия и труд, щастлив съм, че се получи и че имах късмет“. Това бяха първите думи на Владо, в характерния му стил – скромно, делово, по шампионски.

Т21
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |