„Елпром Троян“ с наградата „Компания на годината“

* Водещият производител на електромотори бе отличен в категория „Индустрия“ – за постиженията му, наложили го като „световен лидер и пионер в Индустриална революция 4.0”

Отличници

ПОРЕДНО високо национално признание за „Елпром Троян“ – троянското предприятие за електромотори получи наградата „Компания на годината 2018/2019“ в категорията „Индустрия“. Отличието на водещия производител на електромотори – започнал дейността си преди 75 години от малката работилничка на Марин Стаевски и достигнал позициите на лидер в своя бранш у нас и на Балканите – му бе присъдено за  постиженията, наложили го като „световен лидер и пионер в Индустриална революция 4.0”.

НАГРАДИТЕ „Компания на годината“ се връчват за пети път, организират се от списанията „Business Lady“ и „Bulgaria Business Review“ и са в посока на основната цел на двете издания – да споделят успешни бизнес модели, да бъдат трибуна за различни професионални успехи, лични качества и достижения. Общо 20 водещи компании бяха отличени в различните категории, сред които са „Актавис“ (категория „Фармация“), „Виваком“ (категория „Телекомуникации“), „Артекст инженеринг“ (категория „Строителство и архитектура“), „Кока-кола България“ (категория „Бързооборотни стоки“), „Нова телевизия“ и агенция „Фокус“ (категория „Медии“) и др.

Росица Петкова, директор "Маркетинг и иновации", получава наградата на "Елпром Троян"
Вдясно – Теменужка Иванова, елпромката с 53 години стаж
ЦЕРЕМОНИЯТА по награждаването се състоя в столичния хотел „Маринела“, 21 март, а отличието за елпромци получи Росица Петкова, директор маркетинг и иновации в „Елпром Троян“. „От името на собственика на „Елпром Троян“ г-н Мондешки благодаря за отличието за труда, който положихме в последните години. Тази награда е награда за цялото семейство на „Елпром Троян“, за всички елпромци, които в последните 75 години от създаването на завода допринесоха за развитието му и за лидерството му във всички индустриални революции до момента“, заяви на микрофона г-жа Петкова. След което направи знаков жест – връчи наградата на излязлата с нея на сцената Теменужка Иванова, най-дългогодишната работничка на „Елпром Троян“ с цели 53 години стаж, и се обърна към ветеранката с думите: „Опирайки се на миналото, осланяйки се на приемствеността, ние градим бъдещето“.

В СЪПЪТСТВАЩОТО видео при награждаването бе подчертано, че „Елпром Троян“ е пионер във Втората индустриална революция, когато Троян е сред първите електрифицирани градове в България, през 70-те години е лидер в Индустрия 3.0  и става най-големия завод за електромотори в страната и на Балканите, а днес е признат за световен лидер и сред пионерите в Четвъртата индустриална революция (Индустрия 4.0), създавайки първия „умен електромотор“.

Т21

3 коментара:

S.Iliev каза...

Генадий, веднъж те питах, сега го правя втори път... Вече две години, за Елпром знаем колко много медали и грамоти е спечелил от различни изложения...Но не знаем най-важното за един завод: колко електродвигатели е произвел за тези две години,имат ли пазари,печалба... Колко човека работят в завода,заплати,перспективи...
Не живея в Троян,иначе бих направил проучването сам... Бих се радвал да получа отговор на въпросите ми, а и сигурен съм,за троянци тази информация ще е много по-важна от медалите,за които така старателно ни уведомявате,което също е много добре...

troyan21 каза...

До г-н Илиев: Публикували сме данни за 2017 г. – договори за 200 хил. електромотора, 120 работници и 10 студенти стипендианти с договори за работа в завода, инвестиции в ремонт сградния фонд около 5 млн. лв. Нямаме данните за 2018 г., фирмена политика е дали да се предоставят или не такива данни.

S.Iliev каза...

Генадий,благодаря за отделеното време... Не съм се съмнявал,че троянци сме свестни хора, където и да сме...

Относно Елпром: Радвам се,че нещата се случват,макар и не така бързо, както ни се иска...То е ясно, че ще е много трудно завода да възвърне старата си мощ и слава... Но да се надяваме, че Елпром отново ще се превърне в една от емблемите на гр.Троян !!!
Приятен ден,г-н Маринов,успех в професията и в живота !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |