Георги Радковски: „Троянци сме сила!“

Георги Радковски
* От 16-те български олимпийци в Пьончанг 5-ма са троянци плюс главният масажист на отбора * 13 световни и европейски подиума за Троян през 2017 г.!

 Пьончанг 2018

ИНТЕРЕСЕН факт сподели в страницата си във фейсбук преди няколко дни председателят и собственик на троянския клуб по биатлон КБ „Амбарица“ Георги Радковски. Факт, доказващ водещото място на Троян в българския биатлон днес, пък и значимото място на града ни в българския спорт изобщо. Цитираме дословно:

Владимир Илиев
Емилия Йорданова
Стефани Попова
Милена Тодорова
Десислава Стоянова
„Само споменавам, че от общо 16-те, да се лъжа с един-двама, български участници на Зимните Олимпийски игри в Пьончанг (Южна Корея) след две седмици Троян ще бъде представен от петима атлети, биатлонистите: 1. Владимир Илиев, 2. Емилия Йорданова, 3. Стефани Попова, 4. Милена Тодорова, 5. Десислава Стоянова (Деси е от Берковица, но се състезава за троянски клуб). Главният масажист на цялата българска делегация също е троянец – Момчил Кинов. На фона на това, че през изминалата 2017 г. нашият град имаше общо 13 световни и европейски подиума от всички спортове, изводът е само един – ТРОЯНЦИ СМЕ СИЛА! (курсивът е на автора – бел. ред.)“.

ПРИПОМНЯМЕ, че двама представители на зимните спортове оглавиха троянската спортна класация за изминалата година – Спортист на Троян за 2017 г. стана лидерът в мъжкия ни биатлон Владимир Илиев, спечелил през миналия сезон историческа първа европейска титла за мъжкия ни биатлон, а негов подгласник е световният шампион Станимир Беломъжев (ски ориентиране), завоювал първата световна титла за българския ски спорт изобщо. Самият Георги Радковски, троянският бизнесмен, който с много ентусиазъм и много собствени средства изгради от нулата своя клуб, един от най-модерно оборудваните и динамични български клубове по биатлон днес, също бе сред отличените – получи благодарствена грамота за особени заслуги в развитието на детско-юношеския спорт в община Троян.

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

Мирослав каза За мекицата по-долу се изказаха 24 анонимника , а тук за лицето на Троян , спортистите един дори не каза едно Браво ,какво да кажа за горната статия която е затворена за коментари но и да не беше едва ли някой би взел отношение.О , мили ми троянецо докъде си стигнал в интелектуалното си развитие?

Анонимен каза...

Как стигнахме до тук, да не кажем поне две благи думи за спортистите и за Радковски? За Троянските синове и дъщери донесли славата на града! Дребни и завестливи душички, на това ли се превърнахме? Колко труд, пот и пари стои зад техните успехи? Срам!!!

Анонимен каза...

Така е, много усилия се полагат, за да успее човек в спорта. Браво!
Явно сме се вторачили в оцеляването си и в трудностите. И възниква въпросът: Защо това е така?

Анонимен каза...

Добре, нека разискаме темата, защото виждам че ви чеше параноята, че липсва интрига.
Много е добре, че троянци са в националния отбор и с квота в олимпиийски зимни игри. Но освен ненадминатия Влади Илиев,чат пат Емилия и надявам се изгряващата депърва Милена Тодорова, за другите нещо да кажете? Някакви класирания предни да покажете? Бедна държава сме и прекалено малка, всъщност повече сме бедна отколкото малка, за справка една китна Австрия. Знаете ли, че в 21 в. в България е почти невъзможно намирането по легален начин на нова екипировка за биатлон и ски бягане? Знаете ли за какви цифри става въпрос? Знаете ли колко струва на година екипировката и поддръжката на един състезател? Народът като се изказва на тема спорт и политика, сме големи разбирачи, като мълчим сме серсеми. Шапка свалям аз лично на Владо Илиев, защото бях пряк свидетел на първите му стъпки преди години на ски. Изключително скромен, възпитан и целеустремен човек и състезател. За другите нека поне засега да замълча. Не са се доказали лично за мен за да мога да изкажа благи думи.

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |