Георги Радковски: „Троянци сме сила!“

Георги Радковски
* От 16-те български олимпийци в Пьончанг 5-ма са троянци плюс главният масажист на отбора * 13 световни и европейски подиума за Троян през 2017 г.!

 Пьончанг 2018

ИНТЕРЕСЕН факт сподели в страницата си във фейсбук преди няколко дни председателят и собственик на троянския клуб по биатлон КБ „Амбарица“ Георги Радковски. Факт, доказващ водещото място на Троян в българския биатлон днес, пък и значимото място на града ни в българския спорт изобщо. Цитираме дословно:

Владимир Илиев
Емилия Йорданова
Стефани Попова
Милена Тодорова
Десислава Стоянова
„Само споменавам, че от общо 16-те, да се лъжа с един-двама, български участници на Зимните Олимпийски игри в Пьончанг (Южна Корея) след две седмици Троян ще бъде представен от петима атлети, биатлонистите: 1. Владимир Илиев, 2. Емилия Йорданова, 3. Стефани Попова, 4. Милена Тодорова, 5. Десислава Стоянова (Деси е от Берковица, но се състезава за троянски клуб). Главният масажист на цялата българска делегация също е троянец – Момчил Кинов. На фона на това, че през изминалата 2017 г. нашият град имаше общо 13 световни и европейски подиума от всички спортове, изводът е само един – ТРОЯНЦИ СМЕ СИЛА! (курсивът е на автора – бел. ред.)“.

ПРИПОМНЯМЕ, че двама представители на зимните спортове оглавиха троянската спортна класация за изминалата година – Спортист на Троян за 2017 г. стана лидерът в мъжкия ни биатлон Владимир Илиев, спечелил през миналия сезон историческа първа европейска титла за мъжкия ни биатлон, а негов подгласник е световният шампион Станимир Беломъжев (ски ориентиране), завоювал първата световна титла за българския ски спорт изобщо. Самият Георги Радковски, троянският бизнесмен, който с много ентусиазъм и много собствени средства изгради от нулата своя клуб, един от най-модерно оборудваните и динамични български клубове по биатлон днес, също бе сред отличените – получи благодарствена грамота за особени заслуги в развитието на детско-юношеския спорт в община Троян.

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

Мирослав каза За мекицата по-долу се изказаха 24 анонимника , а тук за лицето на Троян , спортистите един дори не каза едно Браво ,какво да кажа за горната статия която е затворена за коментари но и да не беше едва ли някой би взел отношение.О , мили ми троянецо докъде си стигнал в интелектуалното си развитие?

Анонимен каза...

Как стигнахме до тук, да не кажем поне две благи думи за спортистите и за Радковски? За Троянските синове и дъщери донесли славата на града! Дребни и завестливи душички, на това ли се превърнахме? Колко труд, пот и пари стои зад техните успехи? Срам!!!

Анонимен каза...

Така е, много усилия се полагат, за да успее човек в спорта. Браво!
Явно сме се вторачили в оцеляването си и в трудностите. И възниква въпросът: Защо това е така?

Анонимен каза...

Добре, нека разискаме темата, защото виждам че ви чеше параноята, че липсва интрига.
Много е добре, че троянци са в националния отбор и с квота в олимпиийски зимни игри. Но освен ненадминатия Влади Илиев,чат пат Емилия и надявам се изгряващата депърва Милена Тодорова, за другите нещо да кажете? Някакви класирания предни да покажете? Бедна държава сме и прекалено малка, всъщност повече сме бедна отколкото малка, за справка една китна Австрия. Знаете ли, че в 21 в. в България е почти невъзможно намирането по легален начин на нова екипировка за биатлон и ски бягане? Знаете ли за какви цифри става въпрос? Знаете ли колко струва на година екипировката и поддръжката на един състезател? Народът като се изказва на тема спорт и политика, сме големи разбирачи, като мълчим сме серсеми. Шапка свалям аз лично на Владо Илиев, защото бях пряк свидетел на първите му стъпки преди години на ски. Изключително скромен, възпитан и целеустремен човек и състезател. За другите нека поне засега да замълча. Не са се доказали лично за мен за да мога да изкажа благи думи.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |