150 години град Троян – събития и личности

* Поредицата ще се реализира във фейсбук групите „150 години град Троян (събития)” и „150 години град Троян (личности)”; публикациите – с професионално старание и добронамерена емоция

Юбилейно

МУЗЕЯТ на занаятите започва поредицата „150 години град Троян”. Тя ще бъде в двете групи фейсбук – „150 години град Троян (събития)” и „150 години град Троян (личности)”. През 2018 г. се навършват 150 години, откакто нашият град придобива градски статут. Музейните архиви, старите троянски вестници и издания, снимките са запазили спомена за личности и истории, за които искаме да припомним.

БЕЗ ПРЕТЕНЦИИ за изчерпателност ще бъдат публикувани документи с кратки анотации от различни исторически периоди. Ще правим всяка публикация с професионално старание и  добронамерена емоция. Личностите, които ще бъдат представени, са преди всичко наши съграждани троянци – някои от тях отдавна напуснали го, но винаги добре дошли в родното място и други, чиито живот е преминал тук. И едните, и другите с направеното са допринесли за известността на Троян или са изпълнили със смисъл дните му.

АРХИВНИТЕ видео материали са от фонда на Музея на занаятите и са обработени от музейния фотограф Цветан Тончев. Към клипчетата има и кратка информация за всяка от личностите, събрана и написана от музейните хора. Учени, артисти, художници, музиканти, писатели са включени в поредицата, за да се припомни духовната стойност, която са прибавили в 150-годишното съществуване на град Троян. Всеки месец ще публикуваме материали и в двете фейсбук групи, а за по-любознателните сме готови да предоставим допълнителна информация.

ОЧАКВАМЕ любопитните да се присъединят и към двете групи. Можете да заявите желание да ни последвате във фейсбук на „150 години град Троян (личности)” и „150 години град Троян (събития)“.

Музей на занаятите - Троян

0 коментара:

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |