Изкукал пенсионер търси правата си

* „Опитах да си отчупя от мекицата, трошеше се като сухар, приличаше не на мекица, а на подметка…“
Читателите ни пишат
Илиян Гачев
НА 28 ДЕКЕМВРИ 2017 г. сутринта към 6:30 ч. купих от фурна „Фантазия“ на Малкия пазар в Троян две банички и две други закуски. Когато опитах да ям от баничките, разбрах, че не стават за тази работа, явно бяха от предния ден и имах „късмета“ да ми ги пробутат. На следващата сутрин направих забележка на продавачката, но тя ме увери, че няма как баниците да са от предния ден.

НА 10 ЯНУАРИ 2018 г. купих пак от там две баници и една мекица. Когато дадох мекицата на 10-годишната ми внучка, тя ме попита защо си правя майтап с нея. Опитах да си отчупя от мекицата, трошеше се като сухар, приличаше не на мекица, а на подметка. Върнах мекицата, а продавачката отново се опита да ме убеди, че закуската е днешна. Потърсих управителя на фирмата по телефона и му казах какви закуски продават. Той не бе особено любезен, но ми отговори, че трябва да види въпросната подметка и тогава може да вземе отношение. На същия ден (10 януари) следобед отново му звъннах, за да видя има ли резултат от моя сигнал. Останах разочарован от този управител, който вместо да печели клиенти, ги губи, отговорът му беше: „Аз съм в София, не мога да се занимавам с твоите мекици!“. Но мекиците, г-н управител, не са мои, те са твои, твоят бизнес!?

Фурна "Фантазия"
ЖИВЕЕМ в 21-ви век, всеки носи в себе си телефон. Мисля, че като всеки, уважаващ бизнеса си управител, този господин можеше да звънне на „любезната“ продавачка, за да провери дали мекицата/подметката, която ми пробутаха, става за ядене. И да ми върне обаждането с едно извинение… Но, прощавам му, човекът е в София. Към 16:30 ч. получих позвъняване, „софиянецът“ се беше върнал и ме канеше на Малкия пазар да се разберем. Така и не разбрах какво имаме да се разбираме. Но се случи още нещо – бях заплашен, че ще се разбираме на друго място и че ще пусне жалби, защото го тормозя по телефона. Накрая любезно ми каза да не ходя вече да си купувам закуски от неговата закусвалня, бил съм изкукал пенсионер.

СМЯТАМ да изпълня поръката. И си мисля, че и други няма да купуват оттам. Защото съм сигурен, че в троянската „Фантазия“ и други са попадали на вчерашни закуски.

12 януари 2018 г.
Илиян Гачев, Троян

32 коментара:

Анонимен каза...

Е това ми трябваше,и ние спряхме с гурме продуктите,че тези освен закуски и диагнози дават!

Анонимен каза...

Хаха този господин управителя много се е взел на сериозно ,за една мекица чак заплашва.Мутринските времена одавна отминаха но мекиците са вечни

Анонимен каза...

Нищо не е отминало.Нещата в България стават все по уродливи и грозни.Кажете поне един пример в Троян,в който пострадал потребител или работник да е бил защитен?

Анонимен каза...

Отдавна не си купувам закуски от там и такъв тип закуски пържени и печени с боклуци. Не мога да си обясня как хората ядат такова нещо това е отрова за организма. Пиците на центъра са им ужасни , веднъж направих грешка и си взех дюнер и после 3 дена се уригах на мърша.

Анонимен каза...

Банички със сирене няма , защото свърши изварата.

Анонимен каза...

цитат:... не мога да се занимавам с твоите мекици
нали от тези мекици караш скъпия джип. Прави ми впечатление , че троянските "големи бизнесмени" не уважат дребните неща , а именно дребните неща обръщат каручката.

Анонимен каза...

Илияна кажи на колко хора спадна гумите пред механа войводите.направи си баници но не като пералните на хората смотаняк.

Анонимен каза...

Интересно дали този пострадал с физиономия на средностатистически троянски алкохолик може да защити твърденията си с доказателства... Явно ги е изял въпреки всичко...
Интересно е защо изобщо медия дава възможност за изява без никакви доказателства. това е оклеветяване. Сега собственикът на баничарницата може да заведе дели и да поосъди соленичко медии, дето се чудят какво да пишат, а парите си ги изкарват от договорчета за отразяване с общината и "най-големия производител на... бла бла бла бла".....

Анонимен каза...

Дори, доста внимание му е обърнал.Повечето, да не кажа всички собственици в Троян на заведения за хранене, магазини и бензиностанции, ако "щеш" при оплакване от качеството на продукта им ще ти теглят една дълга или ще се спукат от смях и ще ти затворят телефона.
И аз не съм доволен от определени магазини и услуги и ползвам други, конкурентни.

Анонимен каза...

А от кои не си доволен ?

Анонимен каза...

Затова трябва да се вземат касови бележки, но 95% от гражданите не го правят. А с касовата бележка можеш да докажеш, че тая мекица си я купил от там. И после има Комисия за защита на потребителите, агенция по храните и разни други органи дето могат да вгорчат живота на самозабравилия се „мекичар”.

Анонимен каза...

Истината казва човека. Аз затова не купувам от там. Сутрин рано навсякъде е така. Само в баничарницата срещу Айгюн всичко е прясно. И горе над Болшевик, и в тунела баничарницата на братята... Навсякъде. Но тия на малкия пазар са ОСОБЕНО ГРУБИ и НаГЛИ!
ЗА БОГА БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ!!!

Анонимен каза...

Ако беше костюмиран на снимката,пак ли щеше да е алкохолик ,предубедени разбирачи?Айде бегайте за безплатна баничка при шефа!

Анонимен каза...

Ситуация пред павилиона за риба на пазара. Вечерта към 18 часа, стоя пред магазина на гишето и чакам продавачката-възрастно уморена жена да ми обърне внимание. Стоя и чакам, а тя си работи нейни работи-носи, сортира и т.н. Дойдоха още клиенти и те чакат. Изминаха 5 минути, чакащите ме питат-какво става, казвам-незнам,по едно време попитах-днес ще продавате ли риба? Отговора бе-цял ден продавам. Ами продайте ми, казах. Тросна се и каза-в момента приемам стока и даже ако искам може да затворя. Стояхме още 5 минути.Чакащата жена си тръгна, тъгнах си и аз. Останаха да чакан момче и момиче, лед мен продавачката извика-казвай какво искаш. Не отговорих.Не искам нищо от този магазин. Виждам възрастната изморена жена която продава, сигурно не от кеф е там, а защото и трябват пари.Да но аз нямам вина за нейното отношение към клиентите. Ще кажете-на всеки може да се случи. Да, така е.Отидох и си закупих риба от Лайф. Там поне не ми се сопат и не ме карат да чакам, отишел съм не да прося а да платя с моите пари. Няма повече да пазарувам от там докато тази жена продава риба.

Анонимен каза...

кажете ми коѝ е собственик на тази баничарница?

Анонимен каза...

Бях редовен клиент на тази баничарница.Но от една година не си копувам закуски от там-ежедневно пробутват закуски от предишния ден.Това го споделям със всеки познат и те го потвърждават и те вече не копуват от там,а продавачките - с персинги и т.н.

Анонимен каза...

Аз пък ходя заради една продавачка , преди време невероятна свирка ми направи. Не че ям баницата.

Анонимен каза...

Твърдите мекици са в Ловеч срещу болницата.успех

Анонимен каза...

Може да сме изроди, но баничките ги обичам днешни, а не вчерашни... Пиши отгоре свиркаджийница и ще имаш клиенти... Дотогава обаче ще си даваме парите другаде...

Анонимен каза...

Интелигентните хора не навлизат в елементарни спорове. Ьа съжаление към момента не живея в Троян, но все още имам преки наблюдения за бизнес климата в града.
- Невероятно кратко работно време!
- Дълги обедни почивки.
- Липса на професионализъм, етика и подход към клиента.
- голяма дистанция между цена и качество.
- липса на разнообразие.
- слаба консултантска култура.
Каквото и да ти потрябва в този град го няма или се намира трудно. Сблъскваш се с неотзивчивост, студенина и чувство за вина, ме си клиент. Хоратс в града са изключително мързеливи и използват всеки удобен момент да пият кафе. Туризмът в района е на първо ниво от години, така и не успя да покаже на туристите местна идентичност, класа и иновативност в предлаганите услуги.
Ьа съжаление май сме обречени дс не дърпаме рязко нагоре а стъпка напред, две назад.
Колкото до случая с мекиците, нормално. Това го има навсякъде, сблъсквал съм се с арогантно поведение преди години дори от въпросния жалбител на тази статия. Така и не стъпих разбира се повече при него.
Клиентът е хубаво, че може да избира.

Анонимен каза...

Мразя акъл да ми дават хора, дето не си намират З-то...

Анонимен каза...

Ето ти. Вземи и за изпът, селчо !

ЗззззззЗЗзззззз

Анонимен каза...

До 8-ми Ти или си собственика на баничарницата или си управител на Хлебозавода. Стила е характерен и за двамата.

Анонимен каза...

Здравейте, във въпросният ден, бях след Господина с мекицата на опашката пред закуски Фантазия. Той започна скандала и се скара с двете продавачки.Едната му обясни, че се правят по 15 мекици на ден и няма как да е от предният ден, предложи да му смени мекицата или да възстанови сумата за нея, но той отказа. След като я нагруби,хвърли мекицата по нея и каза че повече няма да си купува закуски от тях. Изказването на Господинът е доста преувеличено. Продавачката беше любезна въпреки неговото грубо държание.

Анонимен каза...

Гачката си е тъпанар още от време оно...

Анонимен каза...

Тоя като гледам кви джуки е направил,и как си е разперил ръчищата ми е пределно ясен що простак е!

Анонимен каза...

Този с мекиците е троянския "бизнесмен" Пламен - дон Пацо, той просто си се е приел на сериозно. Май скоро не са го били по дискотеките. Каквито са му дюнерите такива са му и мекиците!!!

Анонимен каза...

Евала !!! Бих ти стиснал ръката който и да си !

Анонимен каза...

Хайде да не плюете по медиите,защото в конкретния случай си е самата истина!
Аз отдавна не купувам закуски от там,защото след това с дни не мога да се отърва от киселини и болки в стомаха.

Анонимен каза...

Хайде,моля ви се!!!По 15 мекици НА ДЕН!!!!!!!ВИЕ МАЙ ВСИЧКИ НИ ВЗЕМАТЕ НА ШЕГА.

Анонимен каза...

Тази фурна е на Янко не е на Пламен

Анонимен каза...

Имаше нужда ИСТИНАТА да се каже силно!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |